REVISTA PRESEI – TURISM

5
Noi
2024

PRESA INTERNĂ

 

Vouchere de vacanţă 2024: Ce poţi face cu tichetele nefolosite până acum, când expiră termenul de valabilitate

Chiar dacă termenul de valabilitate a voucherelor s-a terminat, acestea se pot folosi în continuare doar dacă persoana beneficiară a plătit rezervarea înainte de termenul limită. Cu alte cuvinte, posesorul voucherelor de vacanță poate să se bucure de voucherele nefolosite, plătind vacanța în avans.

Ioana Burcea, Paralela 45: Evenimentele organizate la Bucureşti şi businessurile de familie din turism şi HoReCa atrag tot mai mulţi turiţti străini, care vor ceva diferit

Activitatea de incoming a agenţiei Paralela 45 este relansată în 2024 şi se concentrează pe oferirea de experienţe de neuitat stră­inilor despre România, de la eveni­mente organizate în premieră cu turişti străini la programe personalizate pe dorinţele lor.

Conferința „HoReCa, Influenceri și Diaspora Română” împinge turismul autentic românesc pe harta internațională

Conferința „HoReCa, Influenceri și Diaspora Română”, organizată la JW Marriott Bucharest Grand Hotel, a reunit reprezentanți ai industriei HoReCa, agenții de turism și influenceri din zona food & travel, având ca scop promovarea turismului autentic românesc și crearea unor conexiuni valoroase între industria locală și diaspora. Evenimentul face parte din proiectul RoBoost, dezvoltat de Asociația Țara Faină, care dorește să crească vizibilitatea României ca destinație turistică.

Judeţul Prahova, promovat la târgurile internaţionale de turism de la Londra şi Varşovia

APDT Prahova s-a pregătit în ultima perioadă intens pentru târgurile internaționale de turism cu materiale noi, a atras noi membri în asociație, dornici să se promoveze și să promoveze alături de Asociație – Prahova atât la nivel național, cât și la nivel internațional. Astfel, la târgurile internaționale de turism, alături de dl. președinte al APDT Prahova vor fi prezenți și alți membri ai APDT Prahova.

Vacanță la munte, în 2024: care sunt prețurile în stațiunile de schi din Bulgaria

Prețurile pentru cazare în Bansko, spre exemplu, variază foarte mult, cu pensiuni modeste care oferă sejururi de la 35-40 leva pe noapte cu mic dejun, în timp ce hotelurile de lux percep între 150-200 leva de persoană. Din fericire pentru turiști, hotelierii nu plănuiesc creșteri semnificative de preț față de anul trecut, deși unele complexe pot implementa creșteri ușoare de 5-10%. În general, o noapte într-un hotel de trei stele variază între 60 și 80 leva, în funcție de facilitățile oferite, precizează Novinite.com.

Sezonul de ski 2024. Cât costă o vacanţă de o săptămână în Austria sau Italia: „Condiţiile sunt departe”

Sezonul de schi e tot mai scurt la noi din cauza temperaturilor ridicate, aşa că iubitorii sporturilor de iarnă caută cele mai bune oferte în străinătate. Bulgaria, Austria şi Italia sunt în topul destinaţiilor. O vacanţă de o săptămână, petrecută pe pârtie, costă, în medie, o mie de euro de persoană.

Vacanța copiilor aglomerează stațiunile turistice din țară. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare în Brașov

Vremea e perfectă pentru drumeții, iar unii părinți chiar și-au luat concediu că să rămână mai multe zile alături de cei mici. Valea Prahovei și Poiana Brașov sunt printre zonele foarte căutate, și la Aquapark-ul din Oradea se simte atmosfera de vacanță.

România are cei mai puțini turiști străini din Europa. Ne lăudăm degeaba

Anul trecut, România, Bulgaria și Polonia au avut cele mai mici preturi din Uniunea Europeană la restaurante și hoteluri, potrivit Eurostat. Potrivit statisticilor, cei mai mulți dintre turiștii străini veniți la noi sunt din Germania, Italia și Israel, iar cele mai căutate județe, după Capitală, sunt Constanța și Brașov.

Fonduri norvegiene și elvețiene, împreună cu Regele Charles al Marii Britanii au pus comuna brașoveană Bunești pe harta turismului international

„Am început în 2008, când am primit o ofertă de a lucra într-o fundație care se ocupa de dezvoltare comunitară în zonă. Ne-am dorit să construim o rețea de trasee de bicicletă pe care să vină oamenii cu aceeași siguranță pe care o au când merg în Austria la ski de exemplu, cu pârtii bine întreținute și garanția zăpezii. Planul a fost să construim niște trasee, care să lege aceste sate din zona cu Sighișoara și să creăm cerere pentru un astfel de turism, mult mai responsabil și care aduce turiști dornici să cheltuie mai mult. În 2011 am construit prima potecă, a fost un proiect pilot finanțat de Guvernul Norvegian, după care am căutat alte surse de finanțare și în 2012 am aplicat la o altă finanțare prin intermediul unui program susținut de Guvernul Elvețian, pe care am și obținut-o. Apoi, cu o moștenire de la bunici am început să construiesc o casă pentru mine inițial. Însă, am luat o finanțare și pentru această casă în 2013, pentru a o transforma în pensiune, iar din 2016 am deschis-o și pentru turiști”, spune, la Profit.ro LIVE, Cornel Stanciu, fondator Bike Check Inn.

Top stațiuni turistice în România în 2024 – destinații de vis pentru vacanțe memorabile

Competiția „Destinația Anului” a inclus categoria „Stațiuni Turistice”, iar finalistele sunt locații de top care au încântat prin peisaje, tradiții și atracții emblematice. Iată care sunt cele mai apreciate stațiuni turistice din România în acest an și ce le face deosebite.

„Pariul” câștigat de hotelierii de pe litoral. Investițiile care le-au adus un grad de ocupare de peste 80% în sezonul rece

După modelul centrelor balneo de pe coasta Mediteranei, managerii hotelurilor de pe litoral au înțeles că trebuie să investească în baze de sănătate pentru a atrage turiști și în perioada iernii. Așa că au lărgit zonele SPA deja existente cu echipamente și personal pentru diverse tratamente medicale. Iar gradul de ocupare a trecut, în acest an, de 80%.

Străinii ne apreciază autenticitatea, dar stau la noi doar câteva zile. Specialiștii spun că am putea avea de trei ori mai mulți turiști străini, dacă am fi mai vizibili

Suntem autentici, avem tradiții, atmosfera e extraordinară – cu toate acestea nu reușim să ținem turiștii străini la noi mai mult de, în medie, două nopți. Arhitectura orașelor, zonele montane și balneare, dar și gastronomia sunt principalele atractii pentru turiști. Datele arată că doar două din zece persoane care se cazează în unitățile din România sunt din străinătate. Bucureștiul este în topul preferințelor, alături de Brașov și Constanța.

Cele mai bune oferte de vacanțe și călătorii de Black Friday 2024. Cum să îți planifici următoarea vacanță la prețuri mici

Dacă îți planifici următoarea mare aventură, Black Friday 2024 este momentul perfect pentru a economisi considerabil la zboruri, hoteluri, croaziere și pachete de vacanță all-inclusive.

Mai este sigur să călătorești în Valencia după inundațiile devastatoare? Ce trebuie să știi dacă ți-ai rezervat o vacanță aici

Spania este zguduită de inundațiile devastatoare care au avut în regiunea Valencia și în împrejurimi. Până la momentul scrierii acestei știri, bilanțul deceselor se ridică la peste 200 de persoane, iar căutările sunt în continuă desfășurare. În mod cert, regiunea nu mai prezintă siguranță în ochii turiștilor care și-au rezervat vacanțe acolo.

Destinația Mamaia Constanța, pe harta turismului mondial. A doua participare la WTM Londra, 2024

Reprezentanții Organizației de Management al Destinației Mamaia Constanța participă pentru a doua oară la Târgul de Turism World Travel Market, eveniment care reunește la Londra, în capitala Marii Britanii, câțiva zeci de mii de vizitatori și expozanți din industria turismului la nivel global. Participarea stațiunii Mamaia și a orașului Constanța la World Travel Market (WTM) Londra ediția 2024, reprezintă o oportunitate esențială pentru promovarea litoralului românesc pe piața turismului internațional.

Asociația Județeană de Turism Sibiu are un nou Consiliu Director. Alin Chipăilă a fost reconfirmat președinte al asociației

Începând de luni, Asociația Județeană de Turism Sibiu – Visit Sibiu County  (AJTS) are un nou Consiliu Director. Structura de conducere a asociației a fost aleasă în cadrul Adunării Generale, întâlnire ce s-a desfășurat în sistem hibrid.

Taxa locală de turism va fi reanalizată la Suceava

Nivelul taxei locale de turism aplicată în municipiul Suceava va fi reanalizat, a anunțat astăzi consilierul local PSD Dan Ion Cușnir. Acesta a declarat că cuantumul taxei în municipiul Suceava este dublu față de alte localități din țară fără să existe o argumentație clară în spate.

„România, un adevărat paradis pentru călători și expatriați. Femeile din România reprezintă un alt aspect atrăgător”. Cum ne văd turiștii americani

Un documentar de călătorie postat pe YouTube prezintă România ca o destinație turistică surprinzătoare, un „paradis” pentru străini, evidențiind frumusețea naturală, diversitatea culturală și bogăția tradițiilor, contrar percepției greșite că ar fi „o țară săracă și neglijată, din inima Europei”.

Câți turişti români au vizitat Turcia, în primele nouă luni din 2024

În primele nouă luni din 2024, Turcia a găzduit 49,2 milioane de vizitatori, dintre care aproape 1 milion de români, şi a obținut venituri de 46,9 miliarde de dolari din turism. Și anul încă nu s-a terminat! Cele mai multe sejururi pentru Turcia, privind sărbătorile de iarnă, sunt sold-out deja!

Sibiul va apela la Google și companiile de telefonie mobilă pentru a crea profilul turiștilor

Sibiul va apela la Google şi la companiile de telefonie mobilă pentru a crea profilul turiştilor. Este un proiect inedit, iniţiat de Asociaţia Judeţeană de Turism, care vrea să ştie ce îi cucereşte pe turişti în judeţul lor. Iar astfel, în funcţie de rezultatele obţinute, reprezentanţii asociaţiei vor putea să dezvolte anumite strategii de promovare.

Ce este turismul outdoor. Oamenii sunt captivați

Numărul de persoane care participă la activități în aer liber a crescut semnificativ, încă din pandemie, și nu este surprinzător. Turismul outdoor, după cum este numit trendul, a devenit din ce în ce mai căutat, la nivel mondial.

PRESA EXTERNĂ

 

IATA and ASA strengthen cooperation

The International Air Transport Association (IATA) and the Airport Services Association (ASA) are strengthening their collaboration to improve ground handling safety and efficiency. Together, the organizations will work to reinforce standardization, promote safety data sharing, and explore new approaches to enhance sector resilience.

UN Tourism celebrated excellence and innovation at Qatar Tourism Awards

UN Tourism and Qatar Tourism celebrate innovation and excellence at the Qatar Tourism Awards, showcasing transformative impacts across seven categories in the growing tourism sector.

Harghita recommended for the title of European Region of Gastronomy 2027

An international jury comprising of four international experts, accompanied by IGCAT’s President, Diane Dodd PhD considered the application of Harghita region, Romania, for the title European Region of Gastronomy 2027. After reviewing the bid book: Harghita submitted on 31 May 2024, the jury visited the region, 6-11 October 2024. The aim of the visit was to assess the region’s appropriateness and readiness to host the title in 2027. The jury will prepare a comprehensive report with recommendations to support the region’s journey.

SITA expands global tech capabilites with new hub in Cluj to transform air travel

GENEVA – SITA, global leader in air transport technology, has announced the opening of a new technology hub in Cluj-Napoca, Romania, aimed at advancing the future of air travel through cutting-edge innovation. This new hub strengthens SITA’s global network of technology centers and is set to play a critical role in addressing the most pressing challenges facing the aviation industry today – enhancing operational efficiency, reducing environmental impact, and delivering seamless passenger experiences.

World’s first electric hydrofoil ferry line takes off in Stockholm

The world’s first electric hydrofoil ferry has begun its service. Candela P-12 “Nova” sets out to eliminate emissions from Stockholm’s public transport while halving commute times.

ECTAA opposes unworkable reimbursement rules in proposed passenger mobility package

BRUSSELS – The European Travel Agents’ and Tour Operators’ Association (ECTAA) met in Sofia on 24-25 October for its Semi-Annual Meeting, where members addressed critical issues within the proposed enforcement of unimodal and new multimodal passenger rights. The passenger mobility package, introduced by the European Commission in November 2023, is under active discussion in the Council of Ministers and will soon be debated in the European Parliament.

Four of World’s Five Busiest Airports are in US

Travel industry analysts have evaluated 60 airports globally to determine which are the busiest and which receive the highest ratings.

Free Travel: Can it Really Be Done?

Between airlines, hotels, car rental agencies, and credit card companies, free travel seems to be on the horizon of just about anyone these days. The free miles and discounts to be had are just sitting there for the taking. Pretty much all you have to do is sign up, so what are you waiting for? There are freebies calling your name.

Europe’s travel strikes: Flight and train disruption you can expect in November

Strikes are a regular occurrence in Europe, as employees withhold their labour to fight for better pay and conditions. Walkouts are sometimes planned months ahead but others are announced last minute, showing that it always pays to check before you travel.

Traian Badulescu
Comunicare & PR

Răspunde