REVISTA PRESEI – TURISM

1
Iul
2024

PRESA INTERNĂ

Ce trebuie să facă turiștii români să nu se trezească cu avionul anulat. Cum pot fi feriți de problemele din vacanță

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) recomandă turiştilor să achiziţioneze biletele de avion prin intermediul agenţiilor de turism, în contextul în care, în ultima perioadă, mai multe companii aeriene, în toată lumea, au fost nevoite să anuleze zboruri din diverse motive, cum ar fi lipsa sloturilor, întârzieri sau insuficienţa personalului, transmite Agerpres.

ANAT le recomandă turiștilor să rezerve bilete de avion prin intermediul agențiilor de turism, pentru a fi mai bine protejați în cazul anulării zborurilor

Această recomandare făcută de ANAT vine în contextul în care în ultimele zile au fost înregistrate numeroase întârzieri și anulări de curse aeriene, o situație întâlnită în special în timpul sezonului de vară, când este înregistrat cel mai mare trafic aerian pe plan internațional.

De ținut minte. De unde cumpărăm biletele de avion

„ANAT colaborează cu Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) pentru a crea un Fond de garantare a biletelor de avion în caz de faliment al companiilor aeriene. În prezent, nu există asigurări care să acopere anulările sau întârzierile provocate de aceste companii. Recomandăm turiştilor să cumpere bilete de avion prin agenţiile de turism pentru a fi protejaţi şi pentru a avea alternative în caz de anulare”, a declarat Alin Burcea, preşedintele ANAT, citat într-un comunicat al asociaţiei.

Asociația Națională a Agențiilor de Turism cere amânarea termenului pentru implementarea RO e-TVA

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) susține necesitatea amânării termenului pentru implementarea RO e-TVA, transmite asociația într-un comunicat de presă.

Și ANAT cere amânarea e-TVA. Agențiile de turism au nevoie de resurse în plus

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) a anunțat că susține amânarea implementării RO e-TVA. Conform unui comunicat al ANAT, agențiile de turism au nevoie de resurse suplimentare. „Companiile vor trebui să aloce resurse pentru conformarea cu noile cerințe. Ceea ce va crește costurile operaționale și va afecta competitivitatea pe piață”, a declarat ANAT.

Val de înșelătorii, în plin sezon al vacanțelor. Cum sunt păcăliţi turiştii cu inteligenţa artificială

„Trebuie să avem agentul de turism ca să ne ducem în ne-an să facem o revelare pe un site din ăsta care este și vechi și în ultimul timp nu știu dacă se știe dar să știe din ce în ce mai multe păcăleli”, spune Alin Burcea, preşedinte ANAT. Dacă până acum, erau mai simplu de detectat aceste înșelătorii, prin greșelile de ortografie şi gramaticale, acum inteligenta artificială scrie mesaje corecte şi generează imagini calitative. „În momentul în care vezi că este jumătate din preț sau 30% din preț, deja 90% este o viitoare posibilă păcăleală. Pur și simplu îţi iau banii”, mai spune Alin Burcea, preşedinte ANAT.

Vacanțe cu întârziere. Sute de români, blocați ore întregi pe aeroporturi sau în gări

Adrian Voican – vicepreşedinte ANAT: Luaţi zboruri de linie mai degrabă decât zboruri low cost care se anulează mai repede şi la care nu putem să intervenim prea uşor. Apelaţi la agentul de turism. El vă căuta în toate sistemele disponibile orice variantă, orice combinaţie care să puteţi să veniţi acasă.

Agenţia de turism Paralela 45 reintră pe segmentul de incoming şi organizează vacanţele străinilor care ajung în România

Agenţia de turism Paralela 45, unul dintre cei mai mari jucători de pe plan local, reintră pe segmentul de turism de incoming şi aduce turişti străini în România. Paralela 45 organizează evenimente, pentru turişti străini, care vin în grupuri de 50-60 de persoane.

Turismul cultural, un turism al celor patru anotimpuri, ar putea aduce mai mulţi turişti străini în România

„Turismul cultural este un tip de turism care poate fi practicat pe tot parcursul anului, dacă este promovat cum trebuie”, spune Arnold Klingeis, preşedintele Rutei Cafenelelor Istorice, una dintre rutele incluse în Programul Rutelor Culturale al Uniunii Europene. Ruta Cafenelelor Istorice este o iniţiativă a lui Arnold Klingeis, care a plecat de la ideea că unul dintre cele mai consumate alimente din lume, cafeaua, a fost martora istoriei bătrânului continent.

Turism accesibil pentru toți: Lansarea „Ghidului de bune practici – Incluziune prin turism adaptat”

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului (MEAT) anunță lansarea „Ghidului de bune practici – Incluziune prin turism adaptat”, realizat de asociația Caiac SMile. Ghidul oferă informații generale, recomandări și exemple de bune practici operatorilor economici din domeniul turismului, ajutându-i să își transforme structurile de primire în spații accesibile și confortabile pentru toți turiștii, inclusiv pentru persoanele cu diferite tipuri de dizabilități.

Atenție la pachetele turistice false! Expert în turism: „N-ai cum să ai o vacanță foarte bună pe ofertă super extraordinară, vai, ce pont am prins, că nu există așa ceva”

Operatorii autorizați din turism atrag atenția că riscul înșelăciunilor cu pachete turistice false e în creștere în sezonul vacanțelor. Aceștia îi sfătuiesc pe români să citească atent contractele înainte să le semneze și să dea banii.

Jurilovca încearcă să atragă tot mai mulți turiști

Comuna tulceană Jurilovca, din Rezervația Biosferei Delta Dunării (RBDD), încearcă să atragă tot mai mulți turiști, primăria, localnicii și firmele private oferindu-le oaspeților posibilități diverse de petrecere a timpului liber.

Turiștii care solicită cazare direct la recepția hotelurilor de pe litoral plătesc mai mult de la 1 iulie. O nouă ajustare a tarifelor, așteptată după 15 iulie

Pe litoral, 1 iulie înseamnă, pe lângă mare, soare, plajă… și o creștere cu 10-15% a tarifelor la cazare. Este vorba de costuri mai ridicate doar pentru turiștii care vin direct la recepție, nu și pentru cei care și-au făcut rezervări din vreme. Chiar și așa, cererea pentru vacanțe la mare a crescut semnificativ, litoralul este aproape plin.

Autoritățile japoneze impun o taxă pentru accesul pe Muntele Fuji, ca măsură de prevenire a turismului excesiv

Prefectura Yamanashi va începe să perceapă o taxă de intrare de 2.000 de yeni tuturor alpiniștilor care doresc să urce pe cel mai popular traseu de pe Muntele Fuji, odată cu începerea sezonului de alpinism, relatează japantimes.co.jp. Noua taxă face parte dintr-un efort de a reduce aglomerația și de a preveni escaladarea nesigură.

Oferta turistică a Timișoarei prezentată la Berlin

Organizația de Management al Destinației Timișoara (OMD) împreună cu Primăria Timișoara și cu sprijinul Ambasadei României la Berlin va organiza miercuri, 3 iulie, în capitala Germaniei, un eveniment de promovare turistică a Timișoarei.

România a dat o lovitură importantă pe cel mai mare site de turism din lume: Locul ocupat de țara noastră

Cel mai mare site de turism din lume ”The Conde Nast Traveller” a alcătuit topul celor mai bune țări de vizitat pentru anul 2024, iar România a prins locul 3 pe podium cu un scor de 94 de puncte. Pe primul loc se află Irlanda cu 94,5 puncte și pe locul 2 Slovenia cu 94,18 puncte.

Turism și UEFA EURO 2024: Experiențe pentru Fani în Germania

UEFA EURO 2024 promite să fie unul dintre cele mai spectaculoase evenimente sportive ale anului, aducând împreună iubitorii de fotbal din întreaga lume. Cu Germania ca țară gazdă, această competiție nu numai că oferă meciuri de fotbal de clasă mondială, dar și o oportunitate unică de a explora cultura și atracțiile acestei națiuni europene.

Care sunt preferințele românilor pentru vacanțe

Într-un context în care vacanțele devin tot mai necesare pentru echilibrul emoțional și bunăstarea generală, 3 din 4 români plănuiesc să meargă în concedii în următoarele trei luni, conform studiului MKOR „Piața de Turism – Vacanța de vară 2024”. Studiul, realizat prima dată în 2017, oferă perspective valoroase asupra tendințelor și preferințelor de călătorie ale românilor.

3 din 4 români au de gând să meargă în vacanță în următoarele trei luni

Potrivit studiului MKOR, o treime dintre români merg destul de frecvent în vacanță, de cel puțin 3-4 ori pe an, ceea ce arată o tendință de a prioritiza relaxarea și explorarea în viața cotidiană.

În plus, 6 din 10 români se bucură de vacanță de 1-2 ori pe an, mai ales vara și iarna. Cu toate acestea, 2 din 10 români menționează că ultima vacanță a fost acum mai bine de 12 luni.

 

PRESA EXTERNĂ

Leisure travel market expected to hit $1,737.3bn. by 2027

A new report by Allied Market Research titled, “Leisure Travel Market by Traveler Type, Sales Channel, By Age Group and By Expenditure Type: Opportunity Analysis and Industry Forecast, 2021–2027,”  provides a detailed analysis of the top investment pockets, top winning strategies, drivers & opportunities, market size & estimations, competitive landscape, and changing market trends. The global leisure travel market size was valued at $1,006.5 billion in 2019, and is projected to reach $1,737.3 billion by 2027, registering a CAGR of 22.6% from 2021 to 2027.

Ultimate packing list for an African safari

Traveling is the most memorable part of everyone’s life as most people frequently tend to travel to different places of the world. Tours like African Safari are every explorer’s dream destination, and people leave no stone unturned to make this trip memorable. But often, people get overwhelmed by the fascination of the trip and completely spoil their packing planning, which is a crucial part of any trip.

How to safely return home after a wildfire evacuation

Imagine returning home after a wildfire evacuation, the air still heavy with smoke, and the uncertainty of what awaits inside your house. Wildfires leave behind devastation that extends beyond the flames, impacting communities long after the fire subsides. As you prepare to return, ensuring safety during this critical phase is paramount.

The Safest, Most Expensive Tourism Destination in the Caribbean

Celebrities love to travel to remote island places, so they can be among themself in luxury.  St. Barth, a French territory in the Caribbean may very well be the ultimate travel and tourism destination for the rich and famous, rivaling  Seychelles, and perhaps the Island of Lanai in Hawaii.

New report reveals changing face of luxury travel in Asia Pacific

As the Asia Pacific region continues to be the growth engine for luxury travel, a new comprehensive report from the Luxury Group by Marriott International has identified new expectations and travel preferences among high-net-worth (HNW) travellers in Asia Pacific. Across the region, 68 per cent are planning to spend more on travel over the next 12 months – 89 per cent among Indians – with 74 per cent planning to travel within Asia Pacific and 88 per cent prioritising gastronomy as the reason to travel. One in four of all holidays planned (25 per cent) are celebrations. Three distinct new groups of luxury traveller have emerged – the ‘Venture Travelist’ who seeks business opportunities when traveling, ‘Experience Connoisseur’ Millennials who are traveling for enrichment and ‘Timeless Adventurer’, over 65s who are building their own itineraries and exploring places before they become popular.

Navan White Paper analyses business travel in Europe

Air travel is still the most popular mode of travel in Europe. In 2023 it accounted for 75% of Navan bookings for travel within Europe versus rail, which accounted for the remaining 25%.

Global rankings reaffirm Thailand’s allure as top travel destination

Thailand has garnered recognition across 11 world ranking surveys in the first half of 2024, according to the Tourism Authority of Thailand (TAT).Covering several categories, ranging from tourist destinations to culinary delights, airports and airlines, these surveys prove that “Thailand has many travel options and high quality products and services”, TAT said in a Fac ebook post last week.

 

 

 

 

Traian Badulescu
Comunicare & PR

Răspunde