REVISTA PRESEI – TURISM

18
Dec
2020

REVISTA PRESEI COMPLETĂ – CONFERINȚA DE PRESĂ ANAT 16 DECEMBRIE 2020

ANAT: În România nu ducem lipsă de măsuri, ci de coerență în aplicarea lor

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) are, în prezent, 368 de membri, dintre care 26 sunt membri asociați (alte organizații și firme de turism, în afara agențiilor de turism), și reunește circa 85% din piața agențiilor de turism ca volum și rulaj. Agențiile de turism sunt supranumite “arhitecții turismului”, ele reprezentând ”coloana vertebrală” a acestui domeniu, fără de care incoming-ul, evenimentele majore sau produsele tip charter ar fi de neconceput.

Agențiile de turism anticipează o revenire de 30% a încasărilor în 2021. Ajutorul de la stat zace în sertarele Guvernului

  • Agențiile de turism anticipează o revenire de 30% a încasărilor la anul
  • Cea mai vândută destinație externă a momentului este Egiptul
  • Reprezentanții din turism spun că au primit doar 5% din ajutorul de stat promis

Vacanta cu dovada vaccinarii anti-COVID, noul trend din 2021

Revenirea la normal din punct de vedere al vacantelor pare sa se intrezareasca la orizont, dupa ce s-a anuntat ca vaccinul anti-COVID va ajunge in toata Europa pana la sfarsitul anului. Cu toate acestea, pentru ca 2021 sa nu fie la fel de dramatic precum 2020, seful ANAT, Dumitru Luca, se asteapta ca vaccinul anti-COVID sa ia locul testului COVID atunci cand vom pleca in vacanta. Mai mult, oficialul crede ca multe hoteluri, pentru a garanta siguranta sanitara a turistilor, vor recurge la aceasta masura.

ANAT acuză Guvernul: ‘IMM Invest este asemeni unui colac de salvare aruncat la 1 km de cel care se îneacă’

IMM Invest: este un program minunat, asemeni unui colac de salvare aruncat la un kilometru de cel care se îneacă. Băncile consideră agențiile de turism domeniu de risc și nu dau credite nici măcar cu garanțiile oferite de stat, arată Asociația Națională a Agențiilor de Turism, anunță MEDIAFAX.

ANAT: Turismul – scădere a cifrei de afaceri de 70%, mergând până la paralizarea completă a agențiilor specializate pe incoming sau evenimente

Turismul a fost una dintre cele mai lovite ramuri economice la nivel mondial, iar în România vorbim de o scădere a cifrei de afaceri de circa 70%, mergând până la paralizarea completă a agențiilor specializate pe incoming sau evenimente, a declarat miercuri Dumitru Luca, președinte Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), în cadrul conferinței de final de an.

ALTE ȘTIRI PRESA INTERNĂ

Hoteluri goale. Turismul a intrat în carantină

Hotelurile, pensiunile, restaurantele și locurile de agrement au suferit anul acesta pierderi importante. Și agențiile de turism au avut de suferit, dar multe dintre ele au reușit să se redreseze, mai ales la finalul anului, din „outgoing”, prin vânzările de vacanțe exotice, către destinații precum Bahamas, Malibu sau Dubai, în timp ce „incoming-ul” – adică aducerea turiștilor străini în România – tinde spre zero. Numărul nerezidenților care ne vizitează a scăzut dramatic, ca și sumele cheltuite de aceștia.

ANAT inițiază pe 17 decembrie o serie de conferințe dedicate tehnologiei

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) inițiază, începând cu 17 decembrie 2020, seria de conferințe ANAT Tech4Travellers, dedicate tehnologiei.

Conferințele ANAT Tech4Travellers

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) inițiază, începând cu data de 17 decembrie 2020, seria de conferințe ANAT Tech4Travellers.

Mediul economic INTERVINE în negocierile dintre PNL-USR-PLUS-UDMR: doleanțele afaceriștilor

Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din Romania (FAPT) atrage atenția, într-un comunicat, asupra importanței creării unei instituții guvernamentale dedicate pentru turism, relatează Mediafax.

Alianța Pentru Turism – SOS Turismul Românesc anunță schimbarea conducerii

Alianța Pentru Turism -„SOS Turismul Românesc”, lansată anul acesta, anunță încheierea mandatului primului său președinte, Dumitru Luca, respectiv al primului său purtător de cuvânt, Dragoș Anastasiu. APT va fi condus mai departe de către F.A.P.T., prin Alin Chipăilă, iar noul purtător de cuvânt devine Călin Ile.

FAPT: Turismul trebuie să devină o prioritate pentru noul guvern

Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din Romania (FAPT) atrage atenția asupra importanței creării unei instituții guvernamentale dedicate pentru turism. Turismul se numără printre sectoarele cele mai afectate de pandemia de COVID-19, iar revigorarea acestui sector necesită o cooperare între toți actorii interesați și factori decidenți, coordonat de un minister de resort.

Asociatia Romana de Balneologie: Romania are nevoie de un Minister al Turismului

Infiintarea unui Minister al Turismului in viitorul Guvern al Romaniei este necesara pentru a fi posibila dezvoltarea domeniului, sustin reprezentantii Asociatiei Romane de Balneologie.

Călin Ile, hotelier: Primele patru luni din 2021 vor fi extrem de complicate

Turismul a fost unul dintre cele mai afectate sectoare ale economiei în 2020. Granițe închise, avioane la sol și hoteluri fără turiști sunt doar câteva din elementele de decor ale impactului COVID-19 în lume. Cu mască, test și mai nou, vaccin anti-COVID, industria turistică pare că își recapătă ”culoarea în obraji”. Însă, susțin reprezentanți din domeniu, greul încă nu a trecut.

MAE: Noi reguli de intrare pe teritoriul Austriei începând de sâmbătă

Începând de sâmbătă, persoanele care călătoresc în Republica Austria, inclusiv din România, vor fi plasate în carantină imediat după intrarea pe teritoriul austriac, pentru o perioadă de 10 zile, măsură care poate fi suspendată în urma prezentării rezultatului negativ al unui test pentru infecţia cu SARS-CoV-2 (de tip PCR sau antigen), efectuat nu mai devreme de a 5-a zi de la intrarea în această ţară, cheltuielile fiind suportate de persoanele în cauză.

Turcia va intra în lockdown total timp de cinci zile

Preşedintele turc Tayyip Erdogan a anunţat că Turcia va impune lockdown total timp de cinci zile, începând din 31 decembrie, în contextul în care datele oficiale arată o nouă creștere a numărului de decese provocate de covid-19. Bilanțul deceselor în Turcia a urcat la un nou record de 229 de morți/zi, scrie G4Media.

DOCUMENT | Ce state ies de pe lista ZONELOR GALBENE

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința din 17.12.2020, Hotărârea numărul 60. Prin aceasta, a fost actualizată lista statelor și zonelor cu risc epidemiologic ridicat.

Încă un stat membru UE anunță carantină națională: pârtiile de schi și mall-urile vor fi închise

Polonia va intra într-o carantină naţională începând din 28 decembrie până pe 17 ianuarie, perioadă în care vor fi închise toate hotelurile, mall-urile şi pârtiile de schi, a anunţat ministrul polonez al sănătăţii, Adam Niedzielski, potrivit Reuters.
Daca vrei o vacanta in care sa nu iti bati capul cu teste COVID-19, carantina la destinatie, carantina la intoarcere sau lockdown, nu prea mai ai nici o sansa. Anul acesta, o singura destinatie este si ieftina si nici nu iti „cere sa te stergi pe picioare de COVID-19” cand ii calci pragul. De asemenea, pe langa aceasta tara verde, mai exista una, din care, cand te intorci, nu trebuie sa stai izolat timp de 14 zile. Expertul in calatorii Cezar Dumitru a explicat, pentru Ziare.com, care este situatia cu cele mai apreciate destinatii de iarna frecventate de romani.

Unul dintre cele mai mari festivaluri de muzică din Europa îşi extinde afacerea în zona de turism după a intrat în parteneriat cu reprezentanţii celor mai exclusiviste companii din domeniu.

Pandemia a determinat o creștere cu 200% a vânzărilor de vacanțe ale românilor în Maldive

Interesul românilor pentru vacanța de iarnă pe plaje exotice a crescut cu 200% anul acesta, conform solicitărilor primite de agențiile de turism. Pentru că nu există restricții și sunt destinații sigure în care se poate ajunge, în premieră, prin zbor direct, mii de români vor să-și petreacă vacanța dintre ani și începutul lui 2021 în Maldive și Republica Dominicană.

Coronavirus: doar 60% dintre unitățile de cazare din România sunt deschise de Sărbători

După un an dificil pentru industria HoReCa, la finalul lui 2020 majoritatea unităților de cazare sunt deschise și cu pachete speciale de sărbători, pentru a atrage cât mai mulți români. Conform unui studiu realizat în luna noiembrie de către platforma de rezervări hoteliere Travelminit.ro, peste 60% din unitățile de cazare sunt deschise de sărbători cu capacitate maximă, iar 49% oferă pachete speciale pentru sărbătorile de iarnă, cu până la 15% mai mici decât anul trecut.

Sapte partii de schi sunt deschise in masivul Sureanu. Distractie si aventura la 2000 de metri altitudine

Domeniul schiabil din masivul Sureanu este pregatit pentru turisti. Chiar daca accesul este ceva mai dificil, peisajul spectaculos de la aproape 2.000 de metri altitudine si frumusetea partiilor merita tot efortul.

Pe timpul pandemiei, gradul de ocupare a caselor de vacanță Kub a fost peste 80%, în timpul săptămânii

Rețeaua de case de vacanță Kub a înregistrat un grad de ocupare peste 80% în timpul săptămânii, chiar din primele luni de când s-au lansat, datorită valului de „Work from Home”, implicit flexibilității pe care acesta o oferă, făcând față pandemiei.

Scăderi de peste 70% pentru zborurile din Italia, Spania și Germania

Sărbătorile de iarnă au fost întotdeauna o ocazie așteptată de românii care studiază sau muncesc în afara țării să vină acasă, însă anul acesta zborurile către România au scăzut dramatic. Conform ultimelor date înregistrate de Vola.ro, în luna decembrie a acestui an numărul zborurilor din statele europene unde locuiește o parte semnificativă din diaspora românească a scăzut cu până la 72%. Astfel, Italia a înregistrat cea mai mare scădere a numărului de zboruri înspre România, urmată de Germania cu o scădere de 64%, Spania cu 58%, Franța cu 44% și Marea Britanie cu 32%. Numărul de zboruri disponibile influențează și evoluția prețurilor pe anumite rute. Astfel, din datele Vola.ro reiese că prețul biletelor de avion a crescut cu aproape 21% în medie, în perioada sărbătorilor.

PRESA EXTERNĂ

WTTC and World Economic Forum reinforce partnership to promote sustainable growth in Travel & Tourism

The World Travel & Tourism Council (WTTC) and the World Economic Forum, announce a reinforced partnership to promote the importance of the sustainable growth of the global Travel & Tourism sector.

The strategic partnership will see enhanced collaboration between WTTC and the Forum, with the overall aim of advancing the Safe & Seamless Traveller Journey programme, a major priority for WTTC, developing and advancing projects to increase Travel & Tourism competitiveness and sustainability, supporting one another’s work relating to the future of work, and collaboration with regards to crisis and resilience.

Connectivity gone bust: 6,000 air routes in Europe have vanished

ACI Europe has today published its 2020 Airport Industry Connectivity Report, with the findings exposing the systemic collapse of the aviation network and air connectivity due to the COVID-19 crisis.

Published yearly since 2014, these reports do not measure passenger volumes but the extent to which Europe’s airports and their communities are connected to and accessible from the rest of our continent and the world – using a set of direct, indirect and hub connectivity indexes.

Travel Again releases recovery framework and recommendations

Travel Again, a new global travel advocacy organization, released a robust plan that provides a framework for safely rebuilding the travel industry, along with specific priorities and recommendations. The plan reflects a month-long process involving the organization’s Policy Advisors, which include 25 senior leaders who represent various sectors of the travel industry, as well as input from leading scientists and policy experts.

“In order for a sustainable recovery process to begin, we must systematically address the issues facing traveler confidence on a pan-industry, global level,” said Travel Again Co-Founder Mike McCormick. “We must begin now to prepare for and implement a coordinated global effort for the recovery of the travel industry. Our plan provides a framework and the path forward for doing so.”

Airlines and airports stress need to align European Commission proposal on airport slot relief in Summer 2021

Europe’s airlines and airports are highly concerned by the European Commission’s (EC) proposal to amend the airport slot regulation. The proposal does not sufficiently address the extent of the continuing crisis in air transport, the likely state of recovery in Summer 2021 and the required level of airport slot relief measures that would best support aviation’s recovery from the COVID-19 crisis.

Airports, airlines and slot coordinators negotiated a worldwide recommendation for relief measures in the Worldwide Airport Slot Board (WASB). The Commission proposal, which was developed in parallel to these negotiations, differs significantly from the WASB recommendation.

IATA unveils key design elements of IATA Travel Pass

The International Air Transport Association (IATA) unveiled key design elements of the IATA Travel Pass. IATA Travel Pass is a mobile app to help travelers easily and securely manage their travel in line with any government requirements for COVID-19 testing or vaccine information.

“Testing is the immediate solution to safely re-open borders and re-connect people. And eventually this is likely to transition to vaccination requirements. In either case, a secure system to manage COVID-19 testing or vaccination information is critical. The IATA Travel Pass is a solution that both travelers and governments can trust. And it is being built with data security, convenience and verification as top priorities,” said Alexandre de Juniac, IATA’s Director General and CEO.

2021 Travel Forecast: The ‘Vaxication’ and Other Trends

Travel predictions for 2021 reveal how the pandemic has and will continue to transform the industry in both good and bad ways.

Travel marketing firm MMGY Global has been surveying travelers throughout the coronavirus outbreak, revealing how and where Americans were traveling throughout this year. As December comes to a close, CEO Clayton Reid has some predictions for what travel in 2021 will look like with excitement for a vaccine and pent-up demand bubbling at the surface as we close out the year.

Mihaela Vidovici
Consilier ANAT

Răspunde