Lista actualizată a companiilor aeriene interzise în UE – aprilie 2019

22
Apr
2019

Comisia Europeană a actualizat lista companiilor aeriene care fac obiectul unei interdicții sau al unor restricții de funcționare în Uniunea Europeană, valabilă începând cu 18 aprilie 2019.

Comparativ cu lista precedentă publicată în noiembrie 2018, transportatorul național al Angola TAAG Angola Airlines, precum și Heli Malongo, care operează sub restricții din noiembrie 2008, au fost scoase din listă. Pe de altă parte, toți transportatorii aerieni din Republica Moldova, cu excepția Air Moldova, Fly One și Aerotranscargo, au fost incluși în listă din cauza lipsei de supraveghere a siguranței de către autoritatea aviației civile din Republica Moldova. În plus, autoritățile aviației civile din Republica Dominicană și din Belarus au fost supuse unei examinări sporite din cauza unor semnale privind scăderea supravegherii siguranței aeriene.

Membrii sunt rugați să rețină că agenții de turism au obligația, în conformitate cu Regulamentul 2111/2005, să aducă lista neagră comunitară în atenția călătorului. În cazul în care călătorul are un contract cu un operator de turism pentru un zbor operat în afara UE, de către un operator de transport care se află pe lista neagră, călătorul are dreptul la o re-rutare sau la rambursare.

Pentru mai multe detalii vă rugăm să consultați lista neagră actualizată.

Alexandra Arsene
Consilier

Răspunde