REVISTA PRESEI – TURISM

1
Mar
2024

PRESA INTERNĂ

Autoritățile locale vor măsuri pentru limitarea numărului de turiști care aglomerează orașele

Vacanțele sunt tot mai aproape, dar locurile vânate de turiști sunt din ce în ce mai aglomerate. Din această cauză, autoritățile locale încearcă să găsească soluții pentru a limita numărul de vizitatori.

Stațiunile de schi, afectate de lipsa zăpezii și a temperaturilor ridicate. „Zăpadă foarte moale și foarte grea”

Primăvara grabită să se instaleze a adus numai necazuri în stațiunile de munte. Administratorii pârtiilor cară zăpadă din locurile umbrite că să acopere petele de noroi.

Analiza pieței hoteliere din București. Anul acesta se vor deschide doar 2 noi hoteluri, cu un total de 90 de camere

Piaţa hotelieră din Bucureşti a continuat anul trecut să recupereze scăderile din pandemie, în special din punct de vedere al tarifului mediu, dar şi al gradului de ocupare, iar această evoluţie care ar putea încuraja reluarea achiziţiilor pe acest segment, conform unei analize realizate de Cushman & Wakefield Echinox.

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului se reorganizează

Guvernul a adoptat, miercuri, ordonanţa de urgenţă privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea agenţiilor teritoriale pentru întreprinderi mici şi mijlocii şi turism. Actul normativ stabileşte o serie de măsuri care să permită desfăşurarea, în cel mai scurt timp, într-un nou cadru organizatoric, a activităţilor ce vizează stimularea înfiinţării şi dezvoltării de întreprinderi mici şi mijlocii şi autorizarea în turism, care să se alinieze nevoilor antreprenorilor şi structurilor turistice.

„Nu schimbi regulile în mijlocul jocului”. Mamaia rămâne din nou fără identitate şi strategie, după ce concursul pentru noul logo al staţiunii va fi reluat

Telenovelă fără sfârşit la Mamaia! Concursul pentru noul logo al staţiunii va fi reluat. Voturile date celor 11 propuneri din semifinală au fost anulate – autorităţile vor să ia totul de la capăt. Singura care pierde în această mare de incertitudine este aşa-numita perlă a litoralului, fără identitate şi strategie de turism.

Cetatea din România, prea puțin cunoscută românilor, care a fost inclusă într-un top al celor mai frumoase cetăți din lume

Unul dintre cele mai cunoscute site-uri de turism și organizare de excursii din Statele Unite a inclus o cetate din România într-un top al celor mai spectaculoase fortificații medievale din Europa.

Comuna din România care arată ca o stațiune exclusivistă din străinătate. Se află în Top 5 destinații de la noi din țară

Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism (FIJET) a dezvăluit recent clasamentul celor mai „fierbinți” destinații turistice din România, o comună din Delta Dunării, a reușit să se impună surprinzător pe locul patru.

Noua „fiță” în turism: glamping – un camping de lux

România are din ce în ce mai multe spații de cazare care oferă și varianta de „glamping”, adică un spațiu de campare unde condițiile din corturi sau din rulote sunt de lux.

Pregătiri de sezon în Delta Dunării

Sezonul în Deltă se deschide în luna martie, iar primii care se pregătesc să meargă în superbul paradis natural sunt pescarii. Sunt și familii care și-au făcut rezervări pentru martie și aprilie, dar mai ales de Paști și 1 Mai, ca în fiecare an.

Cum se poate spori calitatea serviciilor și productivitatea într-o stațiune balneară

Stațiunile balneare reprezintă o oază de relaxare și refacere, iar creșterea productivității în acest mediu specific poate transforma experiența oaspeților. De aceea, antreprenorii pot apela la anumite metode eficiente pentru a oferi servicii de calitate. Deci, iată câteva sfaturi utile care pot duce la sporirea productivității în cadrul unei afaceri de acest tip.

România se află pe primul loc cu o creștere de 233% a căutărilor de călătorii în scopuri balneare

Destinațiile balneare de top pentru 2024 au fost dezvăluite într-un sondaj realizat recent de platforma SpaSeekers.com, pe baza datelor de căutare Google.

România se află pe primul loc cu o creștere de 233% a căutărilor de călătorii în scopuri balneare. Studiul indică, de asemenea, Franța, China și Canada drept destinații balneare care se remarcă în topul celor mai căutate zece locații, relatează Tourism Today citat de Rador Radio România.

Românii au zburat la Paris de Valentine’s Day și la Roma, de Dragobete. Biletele de avion, mai scumpe de ziua românească a iubirii

Paris, Barcelona, Madrid, Berlin sau Londra sunt câteva dintre destinaţiile către care românii au zburat cu ocazia Valentine’s Day, în timp ce pentru Roma au efectuat cele mai multe rezervări de bilete de avion pentru Dragobete, reiese dintr-o analiză realizată de Vola.ro.

Travelminit.ro: în 2024 românii își vor programa cel puțin două city break-uri în țară

Urmează o perioadă plină de călătorii pentru români, mai ales că vor putea profita din plin de zilele libere legale și de minivacanțele anunțate pentru acest an. Mai mult decât atât, bugetarii vor beneficia din nou de vouchere de vacanță, în contextul în care guvernanții au precizat că vor acorda tichetele până în 2026 inclusiv, dar și că valoarea lor va crește pentru o anumită categorie.

Încotro se îndreaptă rezervările hoteliere în avans în 2024

Obiceiurile de planificare și rezervare timpurie a călătoriilor lor în rândul consumatorilor revin și se normalizează, după mai mulți ai de suișuri și coborâșuri marcate de pandemie. Acest lucru este dezvăluit într-un raport realizat de Affilired, cu date care arată procentul de rezervări Early Booking generate în luna ianuarie din 2019 până în 2024.

De ce se scumpesc biletele de avion de la o lună la alta, deși pofta de călătorii e uriașă. „Neputinţa companiei aeriene TAROM”

„Cerul e limita” pentru preţul biletelor de avion. În faţa unei veri cu un număr record de zboruri, companiile aeriene testează toleranţa pasagerilor faţă de călătorii şi mai scumpe. Pofta de vacanţe e uriaşă, dar operatorii nu-şi pot creşte flota, din cauza livrărilor cu întârziere a noilor avioane.

Elanan NEOM e viitoarea ta destinație de lux

  • NEOM Elanan este proiectul pe care Arabia Saudită anunță că îl dezvoltă
  • Unele perspective din stațiune par împrumutate din decorurile poveștilor Marvel
  • Stațiunea situată în Golful Akaba va dispune de 80 de apartamente și camere

ITB Berlin va fi rebranduit și va rămâne un târg B2B

Târgul internațional de turism ITB Berlin 2024 va prezenta o serie de schimbări la ediția din acest an, care va avea loc în capitala germană între 5 și 7 martie, printre care o nouă imagine exterioară a evenimentului. Ceea ce nu se va schimba este formatul B2B care a folosit pentru prima dată din 2023; evenimentul se va concentra din nou pe publicul profesionist, potrivit celor confirmate de Messe Berlin.

Amendă istorică pentru platforma de turism Booking, cea mai mare din lume. Ce acuzații i se aduc

Compania Booking Holdings, care operează platforma de turism Booking, cea mai mare din lume, este vizată de o amendă istorică în Spania în urma unor acuzații de practici anticoncurenţiale, potrivit Financial Times. Mulți operatori hotelieri s-au plâns autorităților de măsurile impuse de platforma de turism.

PRESA EXTERNĂ

Ryanair fares expected to get more expensive this summer due to aircraft problems

The late delivery of the Boeing 737 aircraft means the Ryanair will have reduced capacity for passengers.

 Your summer holiday might be more expensive this year if you are planning on flying with some European companies.

Irish low-cost carrier Ryanair has said fares will be higher during the summer months due to the delayed arrival of new Boeing planes.

The late delivery of the Boeing 737 aircraft means the airline will have reduced capacity for passengers, chief executive Micheal O’Leary said.

Best beaches in the world are all in Europe: Portugal, Italy and Spain named traveller favourites

Portugal’s Praia da Falésia takes the coveted top spot on Tripadvisor’s ‘Best Beaches’ list

In a world where sustainability and natural beauty increasingly dominate travellers’ choices, Portugal’s Praia da Falésia emerges as the crown jewel, topping Tripadvisor’s prestigious Best of the Best Beaches list for 2024.

This impressive stretch of white sand and colourful cliffs was noted as „best for scenic walks and sunbathing” and is up from number six in 2023.

Europe prevailed in the other top spots, with Italy‘s Spiaggia dei Conigli in Lampedusa at number two and Spain’s La Concha Beach in San Sebastian in number three.

Europe’s ski resorts are grinding to a halt during what could be the hottest February ever

Even snow cannons have stopped working due to the high temperatures.

 Skiers across Europe are arriving at resorts to find historically low levels of snow following an exceptionally mild winter.

Stark images from resorts in the likes of France, Austria and Bosnia show huge swathes of mountains almost entirely bare.

It’s a striking contrast to how they usually look in mid-to-late February – typically the peak season for winter sports.

TUI guests have voted: The Top 100 of the best hotels worldwide

Ahead of the annual TUI Global Hotel Awards on 4 March in Berlin, TUI is announcing the Top 100 of the best hotels in its global portfolio.

Mihaela Vidovici
Consilier ANAT

Răspunde