REVISTA PRESEI – TURISM

10
Noi
2023

PRESA INTERNĂ

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism participă la Târgul de Turism al României

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) anunţă participarea sa tradiţională la Târgul de Turism al României, ediţia de toamnă 2023 (TTR 2023), eveniment ce va avea loc în Pavilionul B2 al Centrului Expoziţional Romexpo din Bucureşti, în perioada 9 – 12 noiembrie, potrivit unui comunicat de presă.

A început Târgul de Turism al României la Romexpo. Cu ce oferte vin operatorii din turism pentru la iarnă și în 2024

Ediţia de toamnă a Târgului de Turism al României (TTR) a debutat joi, la Romexpo, unde 107 companii din 11 ţări vor prezenta timp de patru zile vacanţe şi sejururi, precum şi pachete turistice reduse chiar şi la jumătate de preţ.

ANAT: „România are o prezenţă în creştere la târgul de turism de la Londra”

5 de touroperatori specializaţi pe incoming, membri ai Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) şi ai Asociaţiei partenere Incoming Romania (AIR), alături de alţi coexpozanţi, reprezintă România la World Travel Market Londra, unul dintre cele mai importante evenimente din industria turismului la nivel mondial, care se desfăşoară între 6 şi 8 noiembrie, se arată într-un comunicat al ANAT, remis redacţiei. Cu 38.500 de vizitatori şi 3500 de expozanţi din 184 de ţări, World Travel Market reprezintă un punct de întâlnire esenţial pentru profesioniştii din domeniul turismului, informează sursa menţionată.

În cadrul acestui eveniment de referinţă, ANAT, prin agenţiile membre, este onorată să participe şi să promoveze România ca destinaţie turistică de excepţie, precum şi să prezinte o gamă largă de servicii turistice oferite de touroperatorii specializaţi în incoming, arată datele comunicatului.

Voican (ANAT): România are o prezenţă remarcabilă la Târgul de turism de la Londra, depăşind cu mult nivelul din 2022

România are o prezenţă remarcabilă la Târgul de turism de la Londra, depăşind cu mult nivelul din anul 2022, însă are nevoie de un buget de 30 de milioane de euro pentru a atrage 10 milioane de turişti străini pe an, susţine vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Adrian Voican.

România participă cu nouă filme făcute de Charlie Ottley la târgul internațional de turism organizat la Londra

Peste 40 de companii de profil le prezintă agențiilor străine toate regiunile noastre, iar Ministerul Turismului a făcut nou[ filme de promovare, în colaborare cu producătorul britanic Charlie Ottley.

Realizarea lor a fost posibilă pentru că bugetul alocat a fost aproape triplu față de cel de anul trecut.

Hotelierii au pregătit reduceri de până la 70% de Black Friday pentru sejururile în ţară

Hotelierii au pregătit reduceri de până la 70% de Black Friday pentru sejururile în ţară, astfel că turiştii pot rezerva deja vacanţele pentru următoarele luni la preţuri similare sau chiar mai mici decât preţul unui coş lunar de cumpărături alimentare, potrivit unei platforme de rezervări, relatează Agerpres.

MEAT promovează satul tradiţional românesc la propriul stand de la Târgul de Turism al României

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT) va promova, în perioada 9-12 noiembrie, la cea de-a 48-a ediţie a Târgului de Turism al României, satele tradiţionale, mai ales cele care s-au făcut cunoscute peste hotare datorită participării la o serie de competiţii internaţionale de profil.

Grupul hotelier de lux Hyatt își face intrarea în România și vrea să dezvolte primul hotel la București

Grupul hotelier Hyatt intenționează să își facă intrarea pe piața locală prin dezvoltarea unui hotel upper scale în București, oferind aproximativ 200 de camere și servicii complete, sub managementul Hyatt. Proiectul este anticipat să devină emblema brandului în România.

Hotelul Mercure de lângă Porţile de Fier, operat de o firmă controlată de familia Dragic, se va deschide, renovat, în iunie 2024. Al doilea corp al hotelului – inaugurat în 2026

Hotelul Mercure Porţile de Fier, operat de firma Queens Horeca Management, controlată indirect de familia Dragic, e în proces de renovare şi va fi inaugurat în iunie 2024. Cel de-al doilea corp al hotelului va fi construit şi deschis în 2026, reiese din informaţiile comunicate pentru Economica.net de către Cătălina Toma, Development Director la Accor pentru România, Bulgaria, Republica Moldova, Republica Cehă.

Accor deschide un nou hotel în România. Compania a inaugurat astăzi Mercure Sibiu Arsenal

Mercure Sibiu Arsenal cuprinde 121 de camere, 81 de camere twin, 30 de camere de tip Superior, două camere pentru persoane cu dizabilități, cinci camere Privilege și trei suite Privilege, care oferă un sejur confortabil pentru oaspeții care călătoresc în scop de leisure sau de business.

Un prestigios site de turism recomandă Brașovul de 2 ori în primele 10 obiective de vizitat în România. Orașul este descris drept „un amestec de istorie și modernitate”

Site-ul internațional de turism www.traveldailynews.com a prezentat România într-un articol foarte măgulitor, destinat doritorilor de turism internațional. Site-ul remarcă 10 atracții obligatorii pentru un turist străin care vizitează tața noastră, iar printre ele sunt Castelul Bran și orașul Brașov, descris drept: un amestec de istorie și modernitate. Iată articolul postat de specialiștii în turism de la www.traveldailynews.com.

Ministrul Culturii promite reparații la castelele Peleș și Pelișor după ce a văzut în interiorul acestora „ploaia curgând pe lângă tablouri de o mare valoare”

Ministrul Culturii, Raluca Turcan, spune că în curând vor începe lucrările de reparații la castelele Peleș și Pelișor, care sunt „într-un stadiu avansat de degradare”. Ea a explicat la Interviurile Digi24.ro în ce constau aceste lucrări.

Ţinutul Zimbrului din Neamţ, de văzut în România. A ajuns în topul mondial de ecoturism, din nou

Ţinutul Zimbrului Neamţ a fost din nou inclus în topul mondial al destinaţiilor ecoturistice de importanţă majoră, Top 100 Destination Sustainability Stories, care este realizat de experţi în domeniu.

 „ROMATSA este instituția care este singura vinovată de ce se întâmplă la Aeroportul din Brașov, care va rămâne foarte curând fără nicio cursă. WizzAir va pleca de pe aeroport”, a declarat CEO-ul DanAir la Interviurile BizBrașov „Vorbe sau Fapte cu Ovidiu Văcaru”

Invitat la Interviurile BIzBrașov „Vorbe sau Fapte cu Ovidiu Văcaru”, CEO-ul DanAir, Matt Ian David a declarat că, din cauza programului redus al aeroportului, acesta va rămâne fără niciun zbor. David susține că aeroportul din Brașov este blocat din lipsa controlorilor de trafic care ar trebui furnizați de ROMATSA

Numărul de călătorii turistice s-a majorat semnificativ în 2022 comparativ cu 2021

Rezidenţii din cele 27 de state membre UE au efectuat anul trecut 1,08 miliarde de călătorii turistice cu un sejur de cel puţin o noapte, un avans de 23% față de 2021,  aceeaşi creştere procentuală fiind înregistrată între 2020 şi 2021, arată datele publicate miercuri de Oficiul european pentru Statistică (Eurostat).

Războiul din Israel va forța armonizarea legislației europene de călătorie

Una dintre consecințele pe care le are războiul Israelului la nivel internațional este că acest conflict forțează necesitatea de a modifica reglementările europene care până în prezent coexistă în mod necorespunzător, cum ar fi Directiva privind pachetele de servicii de călătorie și Regulamentul UE privind drepturile pasagerilor, pe care organizații precum Asociația europeană a agențiilor de turism și a turoperatorilor (ECTAA) încearcă să le armonizeze.

Când se deschid târgurile de Crăciun în marile orașe din Europa

Mai sunt doar șase săptămâni până la Crăciun, iar marile orașe europene sunt gata să intre în atmosfera sărbătorilor de iarnă. Zilele acestea își deschid porțile cele mai îndrăgite târguri de Crăciun din Europa.

Bulgaria va fi desemnată destinaţie preferată de turim în 2024

Bulgaria va fi desemnată destinaţie preferată în 2024 de către Asociaţiile Europene ale Agenţilor de Turism şi ale Operatorilor de Turism (ECTAA). Acest lucru s-a aflat la întâlnirea anuală a ECTAA de la Lamego, Portugalia, a anunţat vineri Asociaţia tur-operatorilor şi agenţilor de turism din Bulgaria, conform Agerpres.

Călătoriile de business au revenit cu o relevanță tot mai mare a scopului

Cererea de călătorii de business a revenit, la evenimentele corporative față în față, dar cu o singură condiție: ca nevoile de afaceri să fie echilbrate cu considerațiile sociale și de mediu. Toți delegații care au participat la reuniunea consiliului consultativ Accor Masters of Travel de la Bruxelles sunt de acord că politica este acum de a efectua călătorii cu un scop cheie.

PRESA EXTERNĂ

Ten things to see in Romania on a travel tour

When it comes to European travel destinations, Romania often flies under the radar. However, this picturesque Eastern European country is a hidden gem waiting to be discovered.

From fairytale castles and scenic mountain roads to historic cities and natural wonders, Romania offers various attractions for travelers of all interests. Join us on a tour as we explore the top 10 must-see attractions in Romania.

Where are the best places to ski in Europe? 13 wild destinations that aren’t the Alps

From Albania to Poland, Europe has an abundance of wild and remote ski destinations to explore.

The Alps tend to tower to mind when you picture skiing in Europe, cutting across France, Switzerland, Austria and Italy.

But the continent has plenty of alternative destinations that offer unique landscapes and cultures – and some of the best powder in the world.

Some locations are lift accessible. For others, you may need to hike or take a snowcast to get you up the mountain.

World’s best cities for street food and cocktails

Where do you go to find the world’s best bar? For the past two years in a row, it’s been Barcelona. Intimate cocktail joint Sips, a 33-seat venue that opened during the Covid pandemic, scooped the prestigious 2023 award this month, after speakeasy Paradiso took last year’s crown.

And for Asian street food, one Japanese city has more open-air food stalls than the rest of the country combined. Here’s how Fukuoka came to rule Japan’s yatai (food cart) scene.

Finally, Michelin-starred dining has arrived in Georgia’s capital city, with five Atlanta restaurants being awarded one Michelin star on October 24. The prestigious French travel guide praised the city’s “dynamic culinary landscape” and “diverse offerings.”

Royal Caribbean to send fewer — but bigger — ships to Europe in 2024

The line will deploy six ships to sail the region in the summer of 2024, down from nine this year.

One of those redeployments out of the region was the Rhapsody of the Seas, which was sailing seven-, five- and four-night sailings calling in Israel until fighting erupted there; the ship helped evacuate some Americans out of Israel. The ship’s other calls this year included Turkey, Greece, and Cyprus.

 

Mihaela Vidovici
Consilier ANAT

Răspunde