PRESA INTERNĂ
România, în top 10 cele mai ospitaliere destinații din lume, conform clasamentului Booking.com
Pe măsură ce călătoriile încep să revină la nivele pre-pandemice, prestigiosul clasament al platformei de rezervări online Booking.com a dezvăluit topul celor mai ospitaliere destinații din lume în 2023.
Cele mai populare destinații de vacanță ale românilor în 2022. Ce s-a căutat cel mai mult pe Google
În funcție de căutările românilor privind destinațiile de vacanță în 2022, Google România a realizat un clasament al celor mai populare destinații de vacanță și care sunt țările și orașele unde românii au ales să călătorească.
Patronate din turism cer amânarea începerii şcolii până pe 18 septembrie, în loc de 11 septembrie
Patronatul RESTO Constanţa şi patronatele „Eforia turistică”, Mamaia Nord, Costineşti şi Tulcea-Delta Dunării solicită ferm amânarea datei de începere a şcolii până pe 18 septembrie, afirmând că o săptămână de vacanţă suplimentară va permite copiilor şi părinţilor, dar şi cadrelor didactice, să se bucure de vremea frumoasă şi de tarifele speciale din ofertele „Litoralul pentru toţi” sau de zile de vacanţă în destinaţii montane şi balneare din România.
Timișoara, un oraș prea scump pentru turism. „Până acum România se vindea de la sine, fiind ieftină”
Principalele agenții de turism românești care aduc în țara noastră vizitatorii străini au fost invitate la Timișoara, pentru o ultimă discuție înainte de începerea programului Capitală Europeană a Culturii -2023.
Timișoara, Capitala Europeană a Culturii, a devenit și capitala ospitalității românești
Asociația pentru promovarea Timișoarei în parteneriat cu asociația patronală HORETIM și cu sprijinul Iulius Town și PEJ Travel a organizat, în perioada 27 – 30 ianuarie 2023, o vizită de documentare în Timișoara pentru prezentarea potențialului turistic și cultural al orașului și, partial, al județului Timiș, la care au participat reprezentanții a 21 de agenții de turism din țară, specializate în primirea de turiști străini în România.
Cum arată centrul SPA care încearcă să spele imaginea Brăilei
Nu am știut până acum foarte mult lucruri despre Brăila. Informațiile pe care le aveam erau desprinse mai degrabă din glumele despre cum liceeni de aici care „au luat Bac-ul” sau din conflictele mediatizate care par rupte din cărți de istorie, o istorie pe care vrei să o uiți. Pentru a încerca să privesc Brăila dintr-o lumină pozitivă, am vizitat una dintre cele mai curajoase investiții din România: un centru SPA aflat pe malul Lacului Sărat, la periferia orașului de pe Dunăre.
România are o nouă destinație ecoturistică – Băile Tușnad și împrejurimile. Sunt locuri cu izvoare minerale terapeutice, peisaje sălbatice și o delicioasă mâncare secuiască.
Țara Hațegului, pol turistic în vestul României. Arsenie Boca și dinozaurii, „motoarele” regiunii
Mai multe investiții importante derulate în ultimii ani în Țara Hațegului au vizat dezvoltarea turismului. În prezent, regiunea de la poalele Retezatului se numără printre cele mai căutate din vestul României.
Turiștii care vizitează Oradea beneficiază de gratuități
Visit Oradea, asociația pentru promovarea turismului din oraș și din întreaga regiune, le oferă turiștilor o serie de beneficii și gratuități, pentru al patrulea an consecutiv.
Alertă MAE pentru românii care merg în Turcia, mai ales în Istanbul. Risc ridicat de insecuritate
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care locuiesc sau călătoresc în orașul Istanbul că, în această perioadă, există un risc ridicat de insecuritate, ce vizează lăcașuri de cult și reprezentanțe diplomatice, din zonele Beyoglu, Galata, Taksim și Istiklal, ale unor state membre UE.
Marocul este pe lista scurtă a preferințelor românilor
În ultimii ani, tendința turiștilor români a fost aceea de a alege destinații exotice, unde se pot caza în condiții de lux și pot face cât mai multe excursii opționale. Marocul este una dintre aceste destinații, pentru care agențiile de turism au oferte foarte bune.
Puține țări din Europa pot concura cu turismul balnear și de wellness din Bulgaria, cu abundența și diversitatea sa de ape minerale termale și zăcăminte de nămol. Predomină apele cu conținut scăzut de minerale – 66,7% din izvoare, față de 14,4% cu conținut mineral mai mare și 17,9% care sunt carbogazoase natural. Izvoarele minerale reci se găsesc în toată țara – Narechen (regiunea Asenovgrad), Shipkovo (regiunea Troian), Ovcha Kupel (Sofia), Smochan, (regiunea Lovech), Voneshta Voda (regiunea Gabrovo), Merichleri (regiunea Simeonovgrad) și în alte părți. Izvorul cu cea mai mare temperatură este Sapareva Banya (103ºС), de asemenea, singurul gheizer din Bulgaria și Europa continentală.
Turcia a devenit a treia cea mai mare piață de turism din lume
În anul 2022, 51,4 milioane de turști au vizitat în Turcia, iar cifra reprezintă 99% din numărul obținut în 2019, atunci când țara a găzduit 51,8 milioane de turiști. Prin acest număr, Turcia devine a treia cea mai mare piață de turism din lume, conform Autorității pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului din Turcia.
Curtea și balconul casei Julietei din Verona ar putea deveni un loc cu plată, conform MSM. Destinația este atât de iubită și de „aglomerată” încât autoritățile locale se gândesc să introducă un bilet de intrare în interiorul clădirii.
Turnurile catedralei Sagrada Familia depind de turismul din Barcelona
Barcelona este unul dintre cele mai frumoase orașe turistice ale Europei. Aici se îmbină perfect plaja însorită cu viața culturală și cu distracțiile contemporane, într-o vacanță sau un city break. Iar celebra catedrală Sagrada Familia își așteaptă vizitatorii, pentru a se putea finaliza construcția care a durat 140 de ani.
Noile tendințe în domeniul ospitalier: glamping, bungalow, igloo
Dacă aruncăm o privire spre industria ospitalieră, observăm schimbări semnificative, mai ales în ceea ce privește extinderea serviciilor pentru a răspunde nevoii clienților de a se bucura de experiențe unice, complexe și complete. Unele trenduri internaționale prind tot mai mult și în România, și aici mă refer la opțiunile de cazare tip glamping, bungalow și igloo. Doresc ca în rândurile următoare să vă explic ce sunt aceste unități de cazare și cum pot proprietarii lor să le amenajeze pentru a atrage clienții. Așadar, ce sunt glamping-urile, bungalow-urile și igloo-urile și cum pot fi amenajate?
Acesta este cel mai prietenos oraș din lume. De ce este deosebit
Polignano a Mare este pe primul loc când a fost vorba despre cel mai prietenos loc de călătorie, conform Booking.com. Orașul se află pe coasta Adriatică a Italiei și este cunoscut pentru aplasarea uluitoare pe stâncă și plajele cu pietriș alb, notează Metro.
Turismul și-a revenit puternic în 2022, datorită ridicării restricțiilor, însă refacerea este fragilă și neuniformă, cu incertitudini din cauza încetinirii economice și a instabilității geopolitice, cauzată în special de războiul din Ucraina, arată o analiză Organizației pentru Cooperare și Economică și Dezvoltare – OECD.
Vânzarea directă va deveni un important canal de distribuție până în 2025
Vânzarea directă va decola în trei ani ca principal canal de distribuție online, când va reprezenta 71% din rezervările brute prin Internet, conform previziunilor Phocuswright pentru piața turistică europeană 2021-2025. Astăzi canalizează deja 36% față de cele 19% deținute de OTA.
Hong Kong pune la bătaie o jumătate de milion de bilete de avion gratuite. Cine beneficiază
- Campania e menită să sublinieze faptul că orașul a revenit în joc pentru turism, afaceri și investiții.
- Orașul își propune să primească turiști din întreaga lume care să îl viziteze.
- Hong Kong a primit 56 de milioane de vizitatori în 2019 – de peste șapte ori populația sa.
Februarie este cea mai ieftina luna din an pentru un city-break in Israel
Israel este una dintre destinaţiile turistice cele mai populare din lume, cu un număr de 2,675 milioane de turişti care l-au vizitat doar în anul 2022, conform unui comunicat remis redacţiei. Fiind o destinaţie cu climă blândă tot anul, preţuri accesibile şi oportunităţi culturale, este de la sine înţeles de ce turiştii o aleg atât pentru concediile anuale, cât şi pentru city-break-uri.
Șeful Ryanair se așteaptă la o scumpire a biletelor cuprinsă între 5% și 10% în această vară
Preţul biletelor de avion vândute de compania aeriană low-cost Ryanair ar urma să crească cu 5-10% la vară, comparativ cu 2022, într-un context de inflaţie ridicată, a declarat miercuri directorul general Michael O’Leary, informează AFP, relatează Agerpres.
PRESA EXTERNĂ
World’s longest underwater rail and road tunnel will connect Germany and Denmark by 2029
Denmark and Germany will soon be linked by an 18-kilometre-long underwater tunnel.
The Fehmarnbelt Tunnel will be the longest combined rail and road tunnel anywhere in the world when it is completed in 2029.
This €10 billion project – which crosses a stretch of the Baltic Sea known as the Fehmarn Belt – will connect Rødbyhavn on the Danish island of Lolland and Puttgarden in northern Germany.
French ski resorts: How a snowless town put itself back on the map
Towering above the scene in the Vercors mountains are les Deux Sœurs, their twin peaks basking in the sun. The first snow of the season has not stirred the chair lifts – motionless since late 2018 – into action.
Now the resort of Col de l’Azelier is looking for a second wind.
Tech has changed travel for the better: Why we can no longer travel without the internet
They say travel broadens the mind, which is true. However, in the digital age, we can turn this saying on its head thanks to the internet. Not only does the internet broaden the mind, it broadens people’s horizons, quite literally. People can get distant insights from faraway lands by surfing the internet. Indeed, even a quick search on Google maps provides street views of every major city in the world. That’s great, if you’re researching travel destinations, but the internet has done more for travel than creating virtual tourists.