REVISTA PRESEI – TURISM

18
Noi
2022

PRESA INTERNĂ

Cadariu: Numărul turiştilor străini care au vizitat România a crescut cu 90% în primele nouă luni ale anului

Numărul turiştilor străini care au vizitat România a crescut cu 90% în primele nouă luni ale anului, în timp ce numărul turiştilor români a fost în creştere cu 9%, a afirmat, joi, ministrul de resort, Daniel Cadariu, în deschiderea Târgului de Turism al României.

Ministrul turismului: Este un lucru benefic că s-au promovat destinaţii din România prin petrecerea de la Bran

Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, este de părere că petrecerea de Halloween organizată la castelul Bran pentru mai mulți miliardari cunoscuți, a avut un impact pozitiv pentru România. Este un lucru benefic faptul că mai multe destinaţii turistice din România au fost în centrul atenţiei, atât în plan intern, cât şi internaţional, a spus ministrul, citat de Agerpres.

Ministrul Cadariu recunoaşte că autorităţile nu au promovat cum trebuie România

Târgul de Turism al României – ediţia de toamnă se desfăşoară în Bucureşti, la Romexpo, până pe 13 noiembrie. Evenimentul este organizat de Romexpo în parteneriat cu Camerele de Comerţ şi Industrie din România şi Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism. Târgul are un grad de internaţionalizare de 27%, la eveniment fiind prezenţi reprezentanţi din nouă ţări: Bulgaria, Canada, Egipt, Israel, Japonia, Maldive, Palestina, România şi Turcia. Conform organizatorilor, la această ediţie a TTR, 86 de companii vor veni cu „mega oferte pentru vacanţele din perioada sărbătorilor de iarnă. Nu lipsesc „reducerile considerabile” pentru destinaţiile exotice recomandate de Revelion, dar nici promoţiile pentru cazare în staţiuni montane celebre pentru zilele de Crăciun.

Turiştii străini au cheltuit în România în primele nouă luni 3 mld. euro, aproape cât toată suma lăsată de aceştia în cel mai bun an al turismului

Suma cheltuită de străini pe serviciile de turism oferite de operatorii locali a fost de 3 miliarde euro în primele nouă luni din acest an, conform datelor Băncii Naţionale a României. Până la sfârşitul acestui an, suma totală lasată de turiştii străini în România va fi un record pentru piaţa locală, în contextul în care în suma lăsată de aceştia în doar nouă luni din acest an este similară cu cea înre­gistrată în tot anul 2019, an de referinţă pentru turism.

Ministerul Turismului a lansat Ruta Cultural-Artistică ”Meşteri populari şi meşteşuguri tradiţionale din România”

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului a lansat, vineri, Ruta Cultural-Turistică „Meşteri populari şi meşteşuguri tradiţionale din România”, în cadrul Târgului de Turism al României.

The Times a făcut un ghid al Bucureștiului. Unde să mănânci, să dormi și ce să vizitezi. Nu trebuie ratați micii din Obor

“În trecut, capitala României a avut o reputație proastă – cunoscută atât pentru traficul prost, cât și pentru blocurile din beton – dar în ultimul deceniu a scăpat de cătușele din epoca sovietică și a ajuns să rivalizeze chiar și cu Praga și Budapesta”, încept jurnaliștii de la The Times materialul.

Bucureștiul, tot mai vizitat de turiștii străini. Ce îi atrage în capitală și cu ce asociază țara noastră

Bucureștiul este o destinație tot mai vizitată de turiștii străini. Ba chiar a fost recomandată de publicația britanică Sunday Times ca destinație de weekend. De la piețele agro-alimentare și la casele vechi din centrul orașului, Bucureștiul nu încetează să îi surprindă turiștii de peste hotare, care de multe ori vin cu putine așteptări la noi.

Târgul de Turism al României a avut peste 13.500 de vizitatori

Peste 13.500 de vizitatori au venit la Târgul de Turism al României, care a avut loc în perioada 10-13 noiembrie, potrivit unui comunicat al Romexpo, remis, miercuri, AGERPRES.
#TTR2022 a înregistrat un grad de internaţionalizare de 26%, la eveniment participând 87 de companii din 9 ţări: Bulgaria, Canada, Egipt, Israel, Japonia, Maldive, Palestina, România şi Turcia.

Românii au venit la târgul de turism în căutarea ofertelor pentru sărbătorile de iarnă, agenţiile au încercat să le vândă vacanţa de vară

Cei mai mulţi vizitatori au căutat o ofertă pentru sărbătorile de iarnă, însă agenţiile de turism au încercat să îi convingă să îşi cumpere mai degrabă vacanţa de vară a anului 2023. Un lucru e cert, vacanţele vor fi mai scumpe, dar oamenii nu vor renunţa la călătorii.

Vacanțe mai scumpe, dar cu avans mai mic, la Târgul de Turism de la Romexpo

Trebuie să ne luăm adio de la vacanţele de 50 de euro, după ce au dispărut biletele de avion de câţiva euro. C2 Şi turismul este afectat de criză. Pentru a-i atrage pe clienţi însă, agenţiile de turism au redus până spre zero avansul pentru vacanţele de anul viitor.

„Feel Alive”, noul concept de promovare a ţării la Târgul de Turism de la Londra. Suma plătită pentru a avea un stand

România are peisaje dumnezeieşti, festivaluri splendid organizate şi oraşe vibrante, doar că prea puţini ştiu cât de frumoasă şi ofertantă ne este ţara. La Târgul de Turism din Londra, unul dintre cele mai mari din lume, a avut loc încă o încercare de a atrage turişti străini.

ITB Berlin 2023 va începe într-o zi de marți în prima ediție cu prezență fizică post-COVID

Messe Berlin, organizatorul târgului internațional de turism de la Berlin ITB, va face mai multe modificări anul viitor în ediția din 2023, prima față în față de la începutul pandemiei de COVID-19, deși menține părți din program online. Primul, în loc să se desfășoare de miercuri până duminică, se va desfășura pe parcursul a trei zile consecutive, de  marți 7 până joi, 9 martie. Țara gazdă oficială va fi Georgia și va deschide evenimentul luni, 6 martie 2023 seara.

Trenurile Intercity revin în România după opt ani. Cea mai lungă distanță care va fi parcursă fără oprire de trenurile românești de pasageri în 2023 va fi Brașov – Teiuș (229 km), în 4 ore și 10 minute

CFR Călători va readuce, după opt ani de pauză, trenurile Intercity în România, deși nu sunt vagoane noi și infrastructura este în suferință, astfel că vor fi și lungi distanțe cu viteze de sub 60 km/h. Cât vor costa biletele la trenurile Intercity care vor circula din 12 decembrie? În medie cu 30% mai mult față de trenurile IR: spre exemplu București – Iași 130 lei, Brașov – Constanța, 110 lei.

Sărbătorile de iarnă în Poiana Brașov, mai scumpe decât în marile capitale europene: Un pachet de trei nopţi de cazare cu mic dejun şi cină festivă pleacă de 1.000 de euro pentru două persoane la patru stele

Un sejur de Crăciun sau Revelion în Poiana Brașov este mai scump decât unul în marile capitale europene. Chiar și așa doritori sunt destui. Jumătate dintre locurile disponibile au fost deja rezervate.

Complex de agrement de lux într-un sat din Transilvania cu 17 locuitori. De ce e atractiv pentru turism

Un sat din județul Alba cu o populație de doar 17 locuitori va beneficia de o investiție în valoare de câteva milioane de lei în construirea unui complex de băi sărate.

Cum ajung unitățile de cazare clasificate drept „camere de închiriat” să fie prezentate turiștilor drept hoteluri de 3 stele

Românii preferă hotelurile atunci când caută un loc de cazare, însă mulți întreprinzători în turism fentează legea, ca să ne vândă exact ce căutăm. Prezintă drept hotel o unitate pentru care au obținut de la Ministerul Turismului o clasificare mai puțin pretențioasă, cum este cea de camere de închiriat. Pentru aceste spații, nu trebuie să aibă recepție, nici personal calificat, chiar dacă într-un fel își neglijează oaspeții.

Wizz Air introduce o nouă rută de zbor din România spre Israel, din ianuarie 2023

Compania aeriană Wizz Air va opera, începând din ianuarie 2023, o nouă rută din România în Israel, respectiv de pe aeroportul din Suceava către aeroportul „Ben Gurion” din Tel Aviv.

Ghidul de călătorie Lonely Planet a publicat topul destinațiilor pentru 2023

Nici nu s-a încheiat bine anul 2022, un an marcat de unul dintre cele mai brutale războaie din istoria recentă, că, iată, unii se gândesc deja la destinații de vacanță pentru anul 2023. Și bine fac. Pentru aceștia așadar, cel mai cunoscut ghid de călătorie din lume, Lonely Planet, a publicat topul destinațiilor pe care orice călător împătimit ar trebui să le ia în considerare.

SUA: amenzi de milioane de dolari acordate companiilor aeriene pentru rambursări

Departamentul Transporturilor (DOT) al Statelor Unite a aplicat luni amenzi în valoare totală de 7,25 milioane de dolari (6,98 de milioane de euro) șase companii aeriene, una din țară și cinci străine, pentru nerespectarea regulilor de rambursare a biletelor către pasageri, care nu au călătorit în timpul pandemiei de COVID-19, când existau restricții de mobilitate și închiderea frontierelor practic peste tot în lume pentru a limita transmiterea virusului.

Amadeus și Ryanair întăresc legăturile printr-un nou parteneriat de distribuție

Amadeus și Ryanair și-au anuntat vineri nou parteneriat de distribuție, care va extinde accesul la oferta de zboruri a companiei aeriene în baza de clienți a sistemului de rezervare, așa cum a anunțat transportatorul.

Complexurile hoteliere de tip resort mediteraneene conduc redresarea turismului mondial

Europa a recuperat deja 74% din turiștii internaționali pre-COVID, potrivit celui mai recent Barometru mundial al turismului întocmit de UNWTO (Organizația Mondială a Turismului). O redresare condusa de destinații mediteraneene precum Spania, Portugalia, Italia și Grecia, ale căror sosiri internaționale au atins 93% din cifrele din aceeași perioadă din 2019 până în iulie. Această conducere se reflectă și într-o redresare mai mare a investițiilor hoteliere comparativ cu cea din destinațiile urbane, așa cum a confirmat firma internațională de consultanță JLL în raportul său „Mediteranean resort destinations take the lead in global tourism recovery”.

PRESA EXTERNĂ

From passports to borders: What changes if Croatia, Romania and Bulgaria join the Schengen zone?

Croatia, Romania and Bulgaria are all “ready” to join the borderless Schengen zone, the European Commission has said.

A majority vote by the European Parliament last week has paved the way for Croatia to become part of the world’s largest passport-free area.

Romania and Bulgaria have been waiting over a decade to be granted accession after completing the Schengen evaluation process in 2011.

VisitBritain launches second funding round for DMCs and inbound tour operators

VisitBritain has announced a second round of funding for Destination Management Companies and inbound tour operators to support in driving bookings to Britain.

The £450,000 Destination Management Company (DMC) and Inbound Tour Operator Amplification and Distribution Fund is open to eligible DMCs and inbound tour operators to apply for grant funding to develop and market tourism to Britain, working with international tour operators to dial-up promotion in their 2023 programmes.

The fund is open to DMCs and inbound tour operators who can develop and market new British itineraries, with a focus on driving tourism across the year and across more of Britain, and incorporate these in to the 2023 sales effort of international tour operators in the fund’s target markets. The markets include Australia, Europe, the Americas, the Gulf Co-operation Council markets, Australia, Hong Kong, India, Japan and South Korea.

Peru is named “World’s Leading Culinary Destination”

Peru has been awarded with three important recognitions in the global edition of the World Travel Awards ( WTA ) 2022, reported the Commission for the Promotion of Peru for Exports and Tourism (Promperú):-
Leading culinary destination in the world 2022
Leading cultural destination in the world 2022
World’s Leading Tourist Attraction 2022: Machu Picchu
These awards reaffirm that the country continues to consolidate itself as a leading destination for tourists.

Skiing, ice music and sparkly wine: Here’s why you should spend winter in Trentino

Right in the heart of the Italian Alps, as the first snow starts falling after an unusually warm autumn, Trentino turns into a perfect winter wonderland.

Surrounded by majestic Alpine peaks, kilometres of lush forest (over 60 per cent of the northern Italian region is covered in trees) and more than 220 lakes, Trentino looks like a scene from a Christmas card. The elegant alpine region combines the magnificence of its natural landscape with the cosiness and warmth of its mountain huts.

Budget travellers should head to this under-the-radar Spanish city for free museums and bargain beer

Looking for the cheapest city break in Europe?

The southern Spanish city of Granada could be your best bet, according to new analysis.

Cost is a significant factor for most would-be holidaymakers. Luckily, travel website Omio has ranked the best destinations in Europe for travellers on a budget.

 

Mihaela Vidovici
Consilier ANAT

Răspunde