REVISTA PRESEI – TURISM

20
Mai
2022

PRESA INTERNĂ

Consultare publică și concurs de soluții pentru amenajarea plajei de la Mamaia, după ce lărgirea ei a produs nemulțumiri

Plaja de la Mamaia, extinsă cu câteva zeci de hectare, va fi amenajată în urma unui concurs internațional de soluții organizat de Ministerul Mediului și Ordinul Arhitecților. Lărgirea plajei a generat unele reacții negative în opinia publică, iar acum oficialii vor să îi consulte atât pe localnici, cât și pe turiști, despre ce și-ar dori să găsească la Mamaia.

Şase plaje din staţiunile Năvodari, Mamaia, Eforie şi Olimp au primit distincţia Steagul Albastru în 2022

Şase plaje din staţiunile Năvodari, Mamaia, Eforie şi Olimp au primit distincţia Steagul Albastru în 2022 din partea Fundaţiei de Educaţie pentru Mediu (FEE), cu o plajă în plus faţă de anul precedent, informează Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT).

Pachete de la 34 de lei de persoană pe litoral. Prețurile sunt reduse pentru toți românii

Tarifele scad substanțial pentru toți românii care doresc să meargă pe litoral din 22 mai prin programul „Litoralul pentru toți”. Cele mai ieftine pachete pornesc de la 34 de lei de persoană.

Un nou hotel de patru stele pe litoralul românesc: Bacolux Hotels a investit 7 milioane de euro în fostul hotel Hefaistos din Eforie Nord

Un nou hotel de patru stele se va deschide pe litoralul românesc în acest sezon. Bacolux Hotels a investit 7 milioane de euro în fostul hotel Hefaistor din Eforie Nord, care se va numi Bacolux Koralia.

Hotelier din Tulcea: Am început foarte bine de Paşte, dar de 1 Mai a fost dezastruos. De turiştii străini nici nu mai vorbim

Turismul este principalul domeniu de activitate din judeţul Tulcea afectat în ultimele luni de războiul din Ucraina, secretarul general al Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Sterică Fudulea, susţinând că noua axă ”Help Ukraine” va fi un răspuns la problemele cu care se confruntă acum mediul de afaceri.

Județul cu numeroase oportunități pentru turiști. Jicman, ICR: E important să reușim să spunem aceste povești frumoase

România beneficiază de nenumărate oportunități pentru a încuraja turismul. Un bun exemplu în acest sens este județul Tulcea, care oferă o gamă largă de avantaje pentru cei care vor să cunoscă zona și din punct de vedere cultural. Despre aceste avantaje a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, Liviu Jicman, președintele Institutului Cultural Româna (ICR)

Terminal nou la Aeroportul din Timișoara. Ar putea fi deschis în 2024

Aeroportul Traian Vuia va avea un nou terminal de plecări curse externe. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a semnat contractul, după ce contestația la licitație a fost respinsă.

Traficul pe Henri Coandă își revine: CN Aeroporturi București investește peste 40 de milioane de euro în terminale

CN Aeroporturi București anunță că, urmare a redresării valorilor de trafic aerian pe aeroporturile pe care le gestionează, traficul pe primele patru luni ale anului a depășit trei milioane de pasageri. În plus, Compania anunță investiții de peste 44 de milioane de euro în modernizarea terminalelor existente, dat fiind faptul că s-a apropiat de nivelul din 2019.

Muzeul „Crama 1777” din Valea Călugărească

Unul dintre obiectivele de interes turistic, aflate pe Drumul Vinului, este Muzeul „Crama 1777” din localitatea Valea Călugărească, judeţul Prahova, secţie a Muzeului Judeţean de Istorie şi Arheologie Prahova, potrivit site-ului oficial al acestuia, http://www.histmuseumph.ro/.

Litoralul Ardealului, cu fenomenul de heliotermie şi cel mai adânc lac sărat

Complexul Lacurilor Naturale de la Ocna Sibiului îşi deschide porţile pentru un nou sezon estival sâmbătă, 14 mai, cu o ofertă specială. Situată la doar 15 km depărtare de municipiul Sibiu, accesul în staţiunea balneoclimaterică Ocna Sibiului, cunoscută drept „Litoralul Ardealului”, este destul de facil. Aici se poate ajunge fie cu transport individual, fie cu mijloace de transport în comun: tren sau autobuz.

8 case din Prejmer vor fi reabilitate cu bani europeni. Valoarea totală a proiectului, care cuprinde 128 de imobile din toată țara, este de 9 milioane de euro

16 localități din mai multe județe din țară vor primi bani pentru a reabilitarea a câte 8 case. În total, 128 de imobile din toată țara vor fi reabilitate prin banii veniți de la Uniunea Europeană.

Creşterea costurilor la combustibil duce la preţuri mai mari ale vacanţelor: o agenţie de turism a introdus deja o suprataxă pentru a-şi acoperi cheltuielile în plus apărute odată cu creşterea preţului la kerosen

Cu toate că această măsură de criză a fost introdusă de o singură agenţie de turism locală, aşteptările din piaţă sunt ca preţurile să crească ori prin majorarea pachetului turistic, fie prin introducerea unei astfel de taxe de către mai mulţi operatori.

Grecia, desemnată a doua ţară cu cele mai multe plaje curate și peisaje de vis. Cine e primul loc

Grecia se menţine pe locul doi al ţărilor cu cele mai multe plaje cu steag albastru anul acesta, cu 581 – cu 14 mai multe decât în 2021.

Spania este țara aflată pe primul loc, a anunţat marţi, 17 mai, Societatea elenă pentru protecţia naturii citată de EFE.

(Organizaţia Germană pentru Turism): Germania, pe locul 3 în preferinţele de călătorie ale românilor

Germania se află pe locul 3 în preferinţele de călătorie ale românilor, iar în 2021 au fost înregistrate peste 900.000 de înnoptări ale turiştilor români şi o creştere procentuală cu 15% faţă de anul anterior, a anunţat, miercuri, managerul de marketing pentru România al Organizaţiei Germane pentru Turism (DZT), Cristian Sallai, într-o conferinţă de presă.

Grecia renunță la măști în spațiile închise și în avioane de la 1 iunie. Rămân însă obligatorii în transportul în comun

Guvernul de la Atena a decis să renunțe la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice închise și în avioane începând cu data de 1 iunie. Există însă și excepții.

Austria renunță la toate restricțiile impuse în pandemie

Autorităţile austriece nu vor mai cere persoanelor care intră în ţară să prezente dovada vaccinării împotriva COVID-19 sau că au trecut prin boală, conform unei modificări a reglementărilor care urmează să intre în vigoare de luni.

Japonia va permite un număr limitat de grupuri de turiști începând cu luna mai

  • În 2019, Japonia a găzduit 31,9 milioane de vizitatori străini, care au cheltuit 4,81 mld. yeni (37,2 mld. dolari).
  • Premierul Japoniei, Fumio Kishida, a declarat la începutul acestei luni, la Londra, că în iunie va alinia controalele la frontieră ale Japoniei la cele ale altor democrații bogate.
  • La 17 mai, Agenția Japoneză de Turism a anunțat că, până la sfârșitul lunii, va testa excursii în grupuri mici de turiști vaccinați cu trei doze din Australia, Statele Unite, Thailanda și Singapore.

Turismul de lux în Europa reprezintă o piaţă de 130 – 170 de miliarde de euro

Turismul de lux în Europa reprezintă o piaţă estimată undeva între 130 şi 170 de miliarde de euro şi care ar putea să se tripleze în următorii zece ani graţie dezvoltării anumitor destinaţii şi investiţiilor în infrastructuri sau formarea de personal, arată un studiu publicat marţi, transmite AFP.

Recomandările MAE pentru turiștii români care vor să călătorească în Statele Unite ale Americii

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a elaborat și pune la dispoziția cetățenilor români un pliant (de tip „Smart Flyer”) care conține informații utile referitoare la pașii de urmat pentru obținerea vizei necesare pentru călătorii de scurtă ședere în Statele Unite ale Americii, în scop de afaceri sau turistic.

Touroperator Antalya: Turiștii trebuie să se pregătească, cu inflația nimic nu va fi ieftin

S-a dat startul sezonului estival la nivel internațional, iar turiștii de pretudindeni caută cazări avantajoase și reduceri pentru vacanța de vară. Mahir Ahmetoglu, proprietar al agenției de turism Summer Tour, avertizează turiștii că, în ciuda discounturilor aplicate, prețurile nu vor scădea din cauza inflației. ”Turiștii trebuie să se pregătească, cu inflația nimic nu va fi ieftin”, a declarat acesta.

„Călătoria de răzbunare” a schimbat modul în care oamenii își plănuiesc vacanțele după pandemie

În contextul în care tot mai multe țări își redeschid granițele pentru turiștii nerăbdători, o nouă expresie a apărut pe rețelele sociale: „călătoria de răzbunare”. Termenul este folosit pentru a descrie călătorii precum reuniuni de familie, vacanțe de răsfăț și vizitarea din nou a locurilor favorite, transmite CNN.

Disneyland Paris: principalele piețe sunt deja la niveluri pre-COVID

„Clienții noștri europeni s-au întors”, a declarat marți vicepreședintele de vânzări și distribuție al Disneyland Paris, Kate Boyle. Ea s-a arătat foarte optimistă cu privire la noul sezon de vară, deoarece majoritatea piețelor obișnuite din parc au revenit la nivelurile anterioare pandemiei de COVID-19, cu unele excepții precum cele chineze, care rămân închise. Ea a explicat că perspectivele sunt foarte bune și că, de fapt, viitoarea deschidere a Campus Avengers, axat pe universul supereroilor Marvel, înregistrează rezervări notabile în avans.

Bill Gates va deschide un hotel de lux la Vatican. Costul de cazare va fi de minim 490 de euro pe noapte

Bill Gates va deschide un hotel de lux la Vatican. Planul de afaceri este ambiţios: 64 de camere, 11 apartamente şi 2 apartamente de superlux, cu un cost minim de închiriere de 490 de euro pe noapte.

PRESA EXTERNĂ

All the European countries you can travel to without a vaccine or COVID test

Travel to Europe is finally starting to look like something close to normal again. The number of countries that have removed all Covid-related entry restrictions is growing and many are also ditching domestic rules on masks and social distancing. Here are all the destinations that are now offering hassle-free travel. The only question is, where next?

Travel rules for every country in Europe are available here.

Outrigger and Castaway named ‘Best of the Best’ by Tripadvisor

Outrigger Fiji Beach Resort and Castaway Island, Fiji Resort celebrated top recognitions in Tripadvisor’s 2022 Travelers’ Choice Awards.

Based on a full year of Tripadvisor reviews, the Travelers’ Choice Awards honour the best in travel, recognizing the places that delivered the most exceptional experiences.

WTTC publishes report on digital travel post COVID

The World Travel & Tourism Council (WTTC) today publishes a new report on best practices and support for governments for the introduction of a common ‘Digital Travel Portal’, to allow safe, stress-free travel, that would reduce delays at airports.

The Egyptians may have the most famous mummies, but they’re not the oldest. The Chinchorro people of Chile’s Atacama Desert were the first to mummify their dead – 7,000 years ago.

In Chile’s Atacama Desert, the driest place on Earth, mummies have been found that pre-date the Egyptians’ by 2,000 years. So while the Egyptians may be the most famous culture to mummify their dead, it turns out they weren’t the first to do so.

In a world-first initiative, visitors to Palau will be offered exclusive experiences based on how they treat the environment and culture, not by how much they spend.

Despite being home to fewer than 20,000 residents, the Republic of Palau is making an outsized impact to preserve the planet. Not only did the country – made up of 300-plus islands in the West Pacific – adopt the world’s first anti-nuclear constitution in 1979, but it also implemented the Palau Pledge in December 2017, which requires international visitors to sign a pledge stamp in their passports that promises the children of Palau that they will „tread lightly” and „preserve and protect” the islands.

Slovenia’s Green Capitals Route and five other epic European bike rides to try this summer

Want an epic eco adventure with lots of time to take in nature? Then a bike-powered journey could be just right.

Slovenia’s new ‘Green Capitals Route’ – which tourists can take by bike or train – links the country’s most beautiful travel spots.

Check out buzzing nightlife in ‘urban capital’ Ljubljana, hike the primeval forest of ‘nature capital’ Kočevje, and indulge in fine dining in ‘cultural capital’ Bela Krajina.

Mihaela Vidovici
Consilier ANAT

Răspunde