REVISTA PRESEI – TURISM

6
Mai
2022

PRESA INTERNĂ

Luca, ANAT: Activitatea de turism a fost la o capacitate de 45% în 2021. Forţa de muncă s-a diminuat doar cu 30%

Activitatea din turism s-a situat la un nivel de 40 – 45% din capacitate în 2021, însă cu toate acestea forţa de muncă din domeniu a scăzut numeric doar cu circa 30%, a afirmat, joi, într-o conferinţă de specialitate, Dumitru Luca, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

Potenţialul turismului românesc trebuie să se transforme din slogan în realitate economică (secretar de stat)

Turismul a dovedit că este unul dintre sectoarele economice cu o capacitate extraordinară de adaptare, iar în acest context potenţialul turismului românesc trebuie să se transforme din slogan în realitate economică, a declarat, joi, într-o conferinţă de specialitate, Florin-Sergiu Dobrescu, secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT), potrivit Agerpres.

MIPE deschide un nou apel PNRR pentru finanţarea celor 12 rute turistice. Până când se pot trimite propuneri de obiective

Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE) a lansat, marţii, un nou apel de proiecte în cadrul Investiţiei 1 – Promovarea celor 12 rute turistice/culturale, Componenta 11 – Turism şi cultură din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României.

Victor Negrescu cere în plenul legislativului european ca UE să sprijine mai mult turismul şi transporturile din România, afectat de război şi pandemie

Europarlamentarul Victor Negrescu a solicitat în plenul legislativului european de la Strasbourg ca Uniunea Europeană să sprijine mai mult turismul şi transporturile din România, puternic afectate de războiul din Ucraina şi de pandemie. Acesta a menţionat că ambele sectoare sunt puse sub presiune şi că este nevoie de instrumente europene pentru a sprijini demersurile realizate de autorităţile din România

Ministrul Turismului: 2022 ar putea fi cel mai bun an de la Revoluţie încoace pentru turismul românesc

”În condiţiile în care conflictul din Ucraina durează de două luni de zile, am ceva semne de întrebare, dar rămân optimist. Încă mai cred că în 2022 din punct de vedere al unor indicatori, pentru turismul românesc ar putea fi cel mai bun an, cel puţin de la Revoluţie încoace, pentru noi, pentru români”, a declarat Daniel Cadariu.

Brașovul a fost votat ca „Destinația Anului 2022“ la categoria city break

Brașov, Iași și Târgoviște câștigă etapa regională „Destinația Anului 2022“. Brașovul este considerat unul dintre cele mai frumoase destinații turistice din țară și ar putea câștiga titlul Destinația anului 2022 la categoria city break.

Litoralul românesc are 99% din baza hotelieră renovată și patru plaje „Blue Flag” – studiu

Litoralul românesc al Mării Negre are în prezent 99% din baza hotelieră renovată sau complet reabilitată, peste 30 de hoteluri all-inclusive, u peste 6.000 de camere, patru plaje care deţin standardul „Blue Flag”, dar şi baze de tratament, centre de wellness şi spa, arată un studiu realizat de un touroperator dedicat litoralului românesc, relatează Agerpres.

Turismul după pandemie: Cazările au crescut cu aproape 50% față de anul trecut, în luna martie

Sosirile în structurile de primire turistică au crescut cu 48% în martie, comparativ cu perioada similară a anului trecut, în timp ce înnoptările au fost mai multe cu 55%, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Vacanţele în România vor fi mai scumpe, în medie, cu 15% faţă de anul trecut – patroni hoteluri

Vacanţele în România vor fi mai scumpe, în medie, cu 15% faţă de anul trecut, însă acest lucru este o normalitate, având în vedere evoluţia preţurilor în toată Europa, ca urmare a creşterii costurilor, dar şi a unei cereri ridicate din partea consumatorilor, a declarat, miercuri, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR), Călin Ile.

ANAT: Peste 50.000 de turişti au fost de 1 Mai pe litoral şi au cheltuit peste 100 de milioane de lei

Peste 50.000 de turişti au fost în acest an la mare de 1 Mai, din care jumătate în Mamaia, şi au cheltuit în total aproximativ 100 de milioane de lei, potrivit unui comunicat al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) remis, marţi, AGERPRES.

ANAT: Turiștii români au cheltuit aproape 100 de milioane de lei pe litoral, în mini-vacanța de 1 mai

Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) anunță că în acest an, litoralul românesc a primit, cu ocazia mini-vacanței de 1 mai, peste 50.000 de turiști. Estimările ANAT sunt că pe litoralul românesc s-au cheltuit, în perioada 28 aprilie – 1 mai, circa 100 de milioane de lei.

Revista presei Comunicat ANAT 3 MAI 2022 – MINI VACANTA 1 MAI

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România i-a cerut din nou ministrului grec al Turismului suplimentarea culoarelor de acces, dar şi a personalului

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT) s-a întâlnit miercuri, 4 mai 2022, cu Vassilis Kikilias, ministrul Turismului din Grecia, în prima zi de lucru în România a vizitei demnitarului elen. Delegaţia ANAT a fost condusă de către Dumitru Luca, preşedinte, şi Alin Burcea, prim-vicepreşedinte.

Reprezentanţii ANAT au solicitat ministrului Turismului din Grecia eliminarea completă a restricţiilor pentru români

Eliminarea completă a restricţiilor pentru turiştii români şi suplimentarea culoarelor de acces dar şi a personalului din frontiere pentru fluidizarea traficului din punctele vamale au fost printre temele discutate de reprezentanţii Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT) cu ministrul Turismului din Grecia, Vassilis Kikilias.

Ministrul elen al Turismului: Trafic fluidizat și zero restricții pentru turiștii români. Vacanțele sunt însă mai scumpe

Ministrul grec al turismului, Vasilis Kikilias, a declarat că turiștii români sunt așteptați în număr mare anul acesta în destinațiile de vacanță grecești, datorită renunțării la restricții, dar există și provocări cum ar fi creșterea prețului vacanțelor ca urmare a războiului din Ucraina.

INTERVIU/Ministrul grec al Turismului: România are nevoie de campanii puternice de promovare; turiştii străini nu vin automat

România este o ţară frumoasă şi potrivită pentru a atrage turiştii străini, însă are nevoie de o promovare puternică, a declarat ministrul grec al Turismului, Vasilis Kikilias, într-un interviu acordat AGERPRES.
Turiştii străini nu vor veni automat dacă nu există o strategie prin care întreaga lume să afle ce frumuseţi pot fi văzute în România, a spus oficialul elen, care a venit la Bucureşti pentru a discuta cu autorităţile române şi cu companiile din turism despre cum pot călători românii în Grecia în acest sezon.

Alin Burcea, proprietarul agenţiei de turism Paralela 45: Vânzările de pachete pentru litoral au scăzut între 50% şi 60% faţă de 2021. Cea mai căutată destinaţie în această perioadă pentru sezonul de vară este Grecia, care înregistrează un nivel al cererilor similar cu cel din 2019

Alin Burcea, proprietarul agenţiei de turism Paralela 45, spune că de la începutul acestui an se observă o tendinţă de scădere a cererii pentru litoralul românesc. Scăderile se situează între 50% şi 60% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, iar unul din motivele pentru care oamenii nu mai optează într-un număr atât de mare să îşi petreacă vacanţele pe litoral este creşterea preţurilor de cazare.

Alin Burcea, Paralela 45: Vacanțele în Grecia s-au scumpit cu 5-10% față de anul trecut

Grecia captează din nou atenția turiștilor românilor, fiind principala destinație vândută pentru vacanța de vară, mai ales că restricțiile COVID au fost eliminate, a declarat Alin Burcea, vicepreședinte ANAT și proprietarul touroperatorului Paralela 45. Acesta afirmă că vacanțele în Grecia s-au scumpit cu 5-10% față de 2021.

Românii își schimbă obiceiurile când vine vorba de vacanțe. De ce nu mai fac rezervări pe perioade lungi

Teama de recesiune, dar și conflictul de la granițele țării, îi fac pe români mai cumpătați atunci când stabilesc bugetul de vacanță. Mulți reduc numărul nopților de cazare sau rezervă doar un weekend. De multe ori aleg pensiuni ori apartamente închiriate de privați.

Ajutor de stat pentru Tarom – Comisia Europeană a aprobat un pachet de 1,9 milioane de euro pentru compania aeriană

Comisia Europeană a aprobat, luni, un ajutor de stat în valoare de 1,9 milioane de euro pentru a despăgubi compania aeriană TAROM pentru pagubele suferite în perioada pandemiei de coronavirus, informează un comunicat de presă al executivului comunitar.

Hotelierii din Antalya au lansat oferte speciale în urma conflictului din Ucraina

Hotelierii din Antalya (Turcia) au lansat oferte speciale cu preţuri reduse pentru sejururi în urma scăderii numărului de turişti ruşi şi ucraineni, după începerea conflictului militar din Ucraina, a declarat, pentru AGERPRES, prim-vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Alin Burcea.

Oficial Antalya: Trebuie să compensăm pierderea turiştilor ucraineni cu cei din Serbia, România, Republica Moldova şi Bulgaria

Hotelierii turci intenţionează să compenseze pierderea turiştilor ucraineni orientându-se către pieţele din Serbia, România, Republica Moldova şi Bulgaria, a declarat reprezentantul pe turism al Primăriei Antalya, Osman Ayik.

Bulgaria a renunțat de tot la restricții pentru români. Nu mai e nevoie de certificat verde și nici de test

Românii nu vor mai avea parte de restricții dacă aleg să meargă în concediu sau în vacanțe în Bulgaria. Autoritățile din Bulgaria elimină toate condițiile restrictive de intrare valabile pe durata pandemiei.

PRESA EXTERNĂ

Spain Welcomes Major Influx of International Tourists

Tourism officials in Spain announced an estimated four million travelers arrived in the country in March, more than eight times the number of visitors registered during the same month last year.

According to Reuters.com, the National Institute of Statistics (INE) revealed international tourists spent $5.37 billion while visiting Spain last month, a significant jump from the estimated $572 million recorded during the same period in 2021.

Croatia Ends Pandemic-Related Entry Requirements

Croatia lifted all of its pandemic-related entry requirements and restrictions on May 1, another European country lifting its requirements ahead of what is expected to be a busy summer season.

According to SchengenVisaInfo.com, the announcement was made quietly, though the country’s tourism website has now been updated with the new information since the announcement was made.

The Future of Travel: Technologies Shaping the Industry This Year and Beyond

Space travel. Lifelike, interactive virtual reality destinations and attractions. Robots. These are some of the technological advancements that are even today shaping where, how and even why we travel. As we continue celebrating National Travel and Tourism Week this week, we recognize all the challenges the industry has had to overcome over these past two years while also looking toward the future.

Train Travel in Europe Just Got Even Easier Thanks to This Eurostar Expansion

Traveling to some of Europe’s coolest destinations could soon get a whole lot easier thanks to a new alliance between Eurostar and Thalys.

On Friday, the two train companies announced the creation of a new holding company, Eurostar Group. Both will remain fully independent railway companies with headquarters in London and Brussels (respectively), however, the new partnership could soon bring more travelers to more places than ever before, and do so in a much more sustainable fashion.

 

Mihaela Vidovici
Consilier ANAT

Răspunde