REVISTA PRESEI – TURISM

29
Apr
2022

PRESA INTERNĂ

Ministerul Turismului vrea să dezvolte stațiunile balneo-climaterice. Un complex de sănătate zace nefolosit de ani buni

Ministerul Turismului a lansat în dezbatere publică programul de finanțare a investițiilor în turism, prin care își propune să dezvolte, în primul rând, stațiunile balneo-climaterice.

Cadariu: Pentru anul 2022 nu se acceptă introducerea niciunei taxe noi

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Constantin-Daniel Cadariu, a declarat, joi, că pentru acest an nu se acceptă introducerea niciunei taxe noi. Întrebat, la finalul şedinţei Executivului, cu privire la posibilitatea introducerii unei noi taxe pentru mediul de afaceri, care să ajungă la Camera de Comerţ, ministrul a răspuns: „Pot exprima doar un punct de vedere personal, în calitate de liberal, acţiuni asumate de actuala coaliţie la început de drum. Pentru anul 2022 nu se acceptă introducerea niciunei taxe noi. Dacă discutăm pentru viitor, este o situaţie care trebuie analizată. Eu unul nu sunt foarte convins de acest demers”.

APDT Prahova: Staţiunile turistice de pe Valea Prahovei au fost ocupate de Paşte în proporţie de 70%

Staţiunile turistice de pe Valea Prahovei au fost ocupate cu ocazia Sărbătorilor Pascale în proporţie de 70%, anumite unităţi fiind ocupate până la capacitate maximă (90-100%), iar altele pe jumătate (50-60%), conform unui comunicat al Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului, Prahova (APDT Prahova).

Vacanţa de 1 mai: Peste 40.000 de turiști sunt așteptați pe litoral

Anul acesta, de 1 mai, sunt așteptați peste 30 000 de turiști pe litoral. Consultantul în turism Traian Bădulescu a declarat, miercuri, în emisiunea Talk News de la Profit News TV, că anul 2022 s-ar putea să depășească anul 2019.

ANPC, „la pas pe litoral”: inspectorii consiliază operatorii de la mare înainte de deschiderea sezonului estival

Pe 28 și 29 aprilie, înainte de deschiderea sezonului estival, inspectorii ANPC se află la malul mării și consiliază operatorii cu privire la primirea turiștilor în siguranță.

Ministrul Turismului a anunțat soluțiile găsite pentru problemele care au apărut anul trecut pe plajele de pe litoralul românesc

Guvernul a aprobat, joi, 28 aprilie, o Ordonanţă de Urgenţă prin care operatorii economici de pe litoral vor putea încheia, anul acesta, acte adiţionale pentru închirierea prin încredinţare directă a noilor plaje create.

Hotelurile deschise pe litoral în minivacanţa de 1 Mai sunt ocupate în proporţie de 80%. Cele mai aglomerate stațiuni

Operatorii din turism de la Marea Neagră se pregătesc pentru deschiderea sezonului estival 2022, cu peste 100 de unităţi de cazare gata să-şi primească oaspeţii în weekend-ul de 1 Mai.

Inflația a luat locul pandemiei în răsturnarea planurilor de vacanță

Planurile de vacanță de vară ar putea fi schimbate anul acesta, însă nu din cauza pandemiei, cum s-a întâmplat în 2021 și 2020, ci din cauza scumpirilor la majoritatea categoriilor de produse și servicii.

Statul vrea să dea 40 de euro pentru fiecare turist străin. Avem însă tarife duble și condiții mai proaste decât Bulgaria

Puțini turiști străini au venit să ne viziteze țara în anii pandemiei, însă situația s-ar putea schimba din vară.

Agențiile de turism ar putea primi 40 de euro subvenție pentru fiecare vizitator străin cazat cel puțin 4 nopți la noi. Proiectul de act normativ se află în faza finală de dezbateri.

Expert: România a devenit o ţară tot mai căutată de către turişti

Românii au ales în ultimii doi ani să călătorească în ţară pe fondul pandemiei şi al restricţiilor de circulaţie şi să să redescopere destinaţii care merită să fie cunoscute precum rezervaţiile naturale ascunse din judeţele Cluj şi Alba sau satele pitoreşti din zona Banatului şi din secuime.

Europenii vor să călătorească în continuare în ţările estice, în pofida conflictului de la graniţă: România, vizată de sub 1% dintre europeni. 77% dintre europeni plănuiesc să îşi facă o vacanţă anul acesta în perioada aprilie-septembrie

Turiştii europeni vor să călătorească vara aceasta şi în ţările estice ale Europei, dorinţa lor de a vizita aceste ţări se află la un nivel similar cu cel de anul trecut, conform unui raport realizat de  Comisia Europeană de Turism.

Corturi de lux, un nou concept de turism în România. Cât costă cazarea într-un igloo cu acoperiş transparent

Glampingul sau cazarea la corturi de lux cu acoperiş transparent începe să aibă tot mai mulţi adepţi în România, mai ales în rândul tinerilor cu venituri peste medie, doritori de relaxare în mijlocul naturii, dar fără să renunţe la confortul unui hotel de cinci stele.

Vrancea: Primul punct gastronomic local din judeţ a fost deschis la Soveja

Primul punct gastronomic local din judeţul Vrancea a fost deschis, de aproximativ două săptămâni, în Poiana Punga din Soveja, una dintre cele mai frumoase zone ale comunei.

„Marea Olteniei” şi satul de vacanţă recăpătat după două decenii de procese: schi nautic, debarcader, insule artificiale VIDEO

După două decenii de procese în instanţă, Municipiul Râmnicu Vâlcea a intrat în posesia a 3 hectare de teren ce au aparţinut înainte de Revoluţie celei mai mari baze de agrement din Oltenia. Construit la începutul anilor ’80, la marginea oraşului Râmnicu Vâlcea, renumitul „Ştrand Ostroveni” avea să devină imediat cea mai mare bază de agrement cu apă sărată din Oltenia.

Rusia a ieșit din Organizația Mondială a Turismului chiar înainte de a fi suspendată

Rusia a decis să părăsească Organizația Mondială a Turismului chiar în momentul în care statele membre se pregăteau să voteze suspendarea ei din cauza invaziei în Ucraina.

Cum ar putea războiul din Ucraina să aducă o ieftinire a anumitor destinații? Interviu cu Sorin Stoica, CEO Eturia

După doi ani de restricții, destinațiile turistice au început să se redeschidă și să primească valuri mari de turiști. Însă crizele în lanț (energie, combustibil, război) amenință vacanțele cu scumpiri chiar și de 50%. Cu toate acestea, sunt destinații care ar putea înregistra anumite scăderi ale prețurilor, potrivit informațiilor oferite de Sorin Stoica, CEO Eturia, agenție de turism nișată pe vânzarea vacanțelor exotice.

Grecia renunță la mască și la pașapoartele COVID

  • Ministrul sănătății, Thanos Plevris, a declarat că cerința de a prezenta un pașaport COVID pentru a intra în baruri, restaurante și alte locuri publice va fi eliminată la 1 mai.
  • Totodată, de la 1 iunie, regulile privind masca vor fi relaxate în majoritatea locurilor, excepțiile – care vor include probabil și mediile de sănătate – urmând să fie prezentate ulterior.
  • El a adăugat că se ia în considerare, de asemenea, eliminarea cerințelor de intrare internațională – în prezent, britanicii trebuie să prezinte dovada fie a vaccinării (inclusiv a unui rapel în cazul în care a doua doză a fost administrată cu mai mult de 270 de zile înainte), fie a unei recuperări recente de la Covid, fie a unui test negativ pentru a vizita Grecia.

Lista țărilor care au renunțat la măsurile COVID. Unde putem călători fără restricții

Majoritatea țărilor din lume au renunțat la restricțiile anti-COVID, odată ce pandemia a devenit o grijă mai mică în viețile noastre. Iată unde putem călători în 2022, fără să ne preocupe testarea COVID, certificatul de vaccinare sau purtarea obligatorie a măștii.

Topul plajelor din Europa în 2022. Grecia intră în clasament cu nisipurile roz

Rezervările pentru concediile de vară, la mare, curg deja, iar Europa are zeci de destinații turistice de vis de oferit. Cei care încă nu au apucat să își pună la punct sejurul pot opta pentru locuri mai puțin cunoscute, dar de o frumusețe care îți taie răsuflarea.

Unele dintre ele sunt la o aruncătură de băț de România, cum ar fi nisipurile roz din Grecia, pe când altele sunt plaje sălbatice, ce par neatinse de oameni.

Turiștii din întreaga lume au votat topul celor mai frumoase plaje din Europa, potrivit europeanbestdestination.com.

Top 10 hoteluri din lume cu cele mai frumoase priveliști

Mulți români au rezervat deja concediile din această vară, profitând de ofertele early booking.

În sezonul cald, o bună parte dintre turiști se orientează către destinații la mare, unde să poată sta la plajă, să se bronzeze și să înoate. Cazarea joacă și ea un rol foarte important. În funcție de circumstanțe, fiecare se orientează după nevoi: cazări adaptate pentru copii, care să accepte animale, cu buget mai mare sau mai mic, cu mese incluse sau nu, iar lista poate continua.

O nouă destinație face cu ochiul turiștilor români. Unde este Ras Al Khaimah și de ce să o vizităm

Când spunem Emiratele Arabe Unite, cei mai mulți dintre noi merg cu gândul la obiective turistice și revelionul petrecut în Dubai. Însă pe lângă Dubai sau Abu Dhabi, mai sunt și alte emirate care pot face cu ochiul turiștilor români. Unul dintre acestea este Ras Al Khaimah, o destinație aflată la doar 45 de minute de Aeroportul Internațional din Dubai.

PRESA EXTERNĂ

69% of Summer vacationers anticipate making changes due to inflation

 Nearly 7 in 10 U.S. adults (69%) who say they will take a vacation this summer anticipate making changes to their plans due to the high level of inflation the economy is currently experiencing. According to the new study from Bankrate, taking fewer trips and traveling shorter distances (both 25%) were the top anticipated modifications. Just under a quarter will be engaging in cheaper activities (23%), followed closely by selecting less expensive accommodations and/or destinations (22%).

Hong Kong entry rules: Everything you need to know before booking flights

After more than two years of stop-start border closures which have left Hong Kong effectively cut off from the world, the territory is finally due to reopen to tourists from 1 May.

But – there’s a major catch – because visitors will still be required to check into a quarantine hotel for seven days – even with a negative COVID test.

Under the new rules, travellers will need to submit to a rapid COVID test at the airport upon landing. Once the results have been processed, those with a negative test will be taken by government transfer to one of its designated quarantine hotels. The rules state that travellers must remain in their room for a full seven days.

Thailand to Drop More COVID-19 Restrictions for Travelers — What to Know

Thailand will eliminate pre-arrival testing for all visitors next month as the country becomes the latest to ease pandemic-related restrictions.

Starting May 1, the Southeast Asian country will no longer require visitors to get tested before coming or upon arrival, regardless of their vaccination status, according to the Tourism Authority of Thailand. While fully vaccinated travelers will be able to come into the country and travel freely without any quarantine restrictions or mandatory hotel stays, the rules will be slightly different for unvaccinated travelers.

Malaysia eases entry requirements

Malaysia is relaxing virus restrictions including testing at airports and mask mandates, as infection rates flatten and the nation adjusts to living with Covid.

Singapore relaxes entry requirements as pandemic abates

Singapore has joined the growing roster of nations to ease Covid entry restrictions. With infection rates stabilising, the southeast Asian hub is removing the requirement for vaccinated travellers to take a pre-arrival test, whilst limits on group sizes and safe distancing are also being scrapped, as from tomorrow.

Mihaela Vidovici
Consilier ANAT

Răspunde