REVISTA PRESEI – TURISM

16
Iul
2021

PRESA INTERNĂ

Agențiile de turism solicită introducerea testării rapide la intrarea în țară

O astfel de măsură va stimula atragerea de turiști străini și ne va alinia cu majoritatea statelor europene care acceptă deja această metodă de testare pentru a permite accesul persoanelor nevaccinate pe teritoriile lor, susține Asociația Națională a Agențiilor de Turism (ANAT) într-un comunicat. România este printre statele cu cele mai dure condiții de acces pentru minorii sub 12 ani.

ANAT solicită introducerea testării rapide ca metodă alternativă de acces pe teritoriul României

ANAT solicită introducerea testării rapide ca metodă alternativă de acces pe teritoriul României pentru a stimula atragerea de turiști străini și pentru a ne alinia cu majoritatea statelor europene care acceptă deja această metodă de testare pentru a permite accesul persoanelor nevaccinate pe teritoriile lor, potrivit unui comunicat de presă.

ANAT solicită găsirea unei metode alternative de analiză a situației epidemiologice a țărilor ce constituie destinații de vacanță pentru cetățenii români

Asociația Națională a Agențiilor de Turism din România solicită găsirea unei metode alternative de analiză a situației epidemiologice a țărilor ce constituie destinații de vacanță pentru cetățenii români. Potrivit ANAT, soluția ar fi un indice fix, predefinit, astfel încât persoanele care se întorc din vacanță dintr-o destinație cu indice sub cel fixat să nu mai fie obligate să intre în carantină. Acest model este aplicat cu succes în alte țări europene.

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism solicită introducerea testării rapide ca metodă alternativă de acces pe teritoriul României

”Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) apreciază măsurile luate în ultima perioadă în sprijinul liberei circulaţii a persoanelor, mai ales în contextul sezonului vacanţelor, care se află în plină desfăşurare. Observăm în acelaşi timp că, deşi ţara noastră are o situaţie epidemiologică foarte bună, datorată şi campaniei de vaccinare care a funcţionat foarte bine la început, situaţia epidemiologică din celelalte ţări unde românii preferă să călătorească este una extrem de fluidă. Astfel, în curând, ne vom confrunta din nou cu situaţia în care multe ţări vor intra pe lista galbenă a României”, arată ANAT.

Lista statelor cu risc epidemiologic a fost actualizată. Grecia, reintrodusă în zona galbenă, iar Spania a intrat în zona roșie

Lista statelor cu risc epidemiologic a fost actualizată de Comitetul pentru Situații de Urgență (CNSU). Grecia a fost reintrodusă în zona galbenă, iar Spania a trecut de pe lista galbenă pe cea roșie.

În zona roșie au mai intrat Portugalia, Olanda, Andorra, Georgia și Malaysia, iar în zona galbenă au mai intrat Luxemburg, Gibraltar, Kazahstan, Insulele Feroe, Libia, Uruguay și Paraguay.

Facilități pentru românii care călătoresc cu avionul și au certificat digital european. Anunțul CNAB

Pasagerii care au certificat digital european nu mai trec, de marți, prin controlul DSP din aeroport, a anunțat Compania Națională Aeroporturi București (CNAB).

„Începând de astăzi, 13 iulie, toți pasagerii care sosesc pe aeroportul Henri Coandă din țări aflate pe lista galbenă pot utiliza fluxul verde (fără control DSP) dacă prezintă un certificat digital european COVID sau un test PCR efectuat cu cel mult 72 ore înainte de îmbarcare”, se arată într-un comunicat al CNAB.

Mai mulți administratori de plajă de la Mamaia au riscat și au mutat șezlongurile aproape de apă. Acum ar putea fi amendați

Mai mulți administratori de plajă de la Mamaia au riscat și au mutat șezlongurile mai aproape de apă, deși nu au voie să facă asta. Acum ar putea fi amendați, anunță reprezentanții Apelor Române Dobrogea Litoral.

Din 1.581 hoteluri de pe litoralul românesc, doar 25 oferă „all-inclusive”. Cât costă o noapte de cazare

Litoralul românesc, un amestec cu de toate. Dar restant fix când vine vorba despre conceptul de turism care oferă o experiență completă: „all inclusive”-ul.

Pe litoralul românesc 1.581 de hoteluri așteaptă în 2021 turiști. Doar 25 cu serviciile cele mai căutate de românii care merg prin vecini – în țări precum Bulgaria sau Turcia. România pierde cursa atragerii celor interesați de o vacanță cu mâncare și băutură la discreție.

AAAS contestă majorarea capitalului Turism Covasna aprobată în aprilie

Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS) a cerut instanţei constatarea nulităţii absolute parţiale şi anularea hotărârii acţionarilor Turism Covasna (TUAA) din luna aprilie, când s-a aprobat majorarea capitalului societăţii printr-un teren, după cum reiese dintr-un raport al emitentului remis, ieri, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Proiectul privind sprijinirea sectorului cultural independent din Capitală, pe ordinea de zi a şedinţei CGMB din 19 iulie

Proiectul privind sprijinirea sectorului cultural independent din Capitală prin acordarea de granturi de câte maxim 75.000 de lei pe beneficiar se regăseşte pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) din 19 iulie.

Proiectul de hotărâre prevede aprobarea programului destinat susţinerii sectorului cultural independent din Municipiul Bucureşti pentru perioada august – decembrie 2020.

Turiștii care ajung în Sovata se pot bucura de un ghid virtual – Visit Sovata

Turiștii care ajung acum în Sovata se pot bucura de un ghid virtual. Visit Sovata, aplicația care oferă un tur complet al celui mai sărat lac helioterm din lume, arată frumoasa stațiune și atracțiile sale.

Pe lângă obiectivele turistice din zonă, oferă informații despre cazări și restaurante, și configurează trasee pentru doritorii de drumeții.

Altex intră pe piaţa turismului. Va vinde pachete de vacanţă direct din magazine. Cum vor putea fi plătite

Altex, liderul pieţei de retail electro-IT din România, a încheiat un parteneriat cu touroperatorul Karpaten Turism şi lansează un nou serviciu, Altex Travel, prin care turiştii pot cumpăra pachete de vacanţă direct din magazinele Altex şi Media Galaxy, dar şi online prin intermediul unei platforme dedicate.

Cum arată singurul parc de rafting artificial din estul Europei, dat în folosință la Botoșani

Singurul parc de rafting artificial din estul Europei a fost dat în folosință la Botoșani. Până acum județul era cunoscut pentru turismul cultural, cu vizite la casele memoriale Mihai Eminescu, Ștefan Luchian, Nicolae Iorga sau George Enescu. Însă de câteva zile, cei care doresc câteva ore de adrenalină pot încerca senzațiile tari din bărcile de rafting. După care se pot relaxa la piscină, pe terenurile de sport sau în complexul de agrement.

Un sat din România este atât de frumos, încât este în topul preferințelor turiștilor europeni. Secretul care îl face așa de căutat

Munți, dealuri înverzite, păduri dese și ulițe care nu au văzut niciodată asfaltul. Într-un astfel de peisaj au apărut, în ultimii ani, tot mai multe căsuțe vechi din lemn, salvate de oamenii care au înțeles că Maramureșul încă oferă ceea ce în alte colțuri ale Europei s-a pierdut demult: autenticitate, tradiție și o lume rurală neschimbată de sute de ani. Maramureșul se află în topul locurilor preferate, iar satul Breb este prima opțiune pentru mulți europeni.

Una dintre cele mai frumoase insule de pe glob şi-a redeschis graniţele. În ce condiții o poți vizita

Paradisul exotic din Mauritius poate fi din nou explorat de turişti din lumea largă. Una dintre cele mai frumoase insule de pe glob şi-a redeschis graniţele după mai bine de un an şi jumătate de izolare.

Avertizare MAE pentru românii care călătoresc în Grecia. Riscul rămâne în continuare ridicat

MAE informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Grecia că autoritățile locale au emis o prognoză meteorologică cu privire la temperaturile ridicate, de până la 40 de grade Celsius, care vor dura până vineri.

Clientii care mananca in interiorul restaurantelor din Grecia trebuie sa faca dovada vaccinarii sau a testarii negative

Grecia le va solicita clientilor restaurantelor, barurilor si cafenelelor care detin spatii in interior sa faca dovada vaccinarii impotriva COVID-19 sau a testarii negative in ultimele 72 de ore, ca masura de limitare a cresterii ratei de infectare cu noul coronavirus, a anuntat marti guvernul de la Atena, transmite Reuters.

Revoluţie în turismul din Grecia în încercarea de a contracara ” ofertele all inclusive” şi efectele pandemie

Industria ospitalităţii din Grecia, care genera înainte de pandemie peste un sfert din PIB-ul Republicii Elene, cu venituri de aproximativ 50 de miliarde de euro, încearcă să găsească soluţii adaptate noilor circumstanţe create de criza sanitară, făcând apel la valorile sale tradiţionale, dar având în vedere şi direcţiile noii viziuni europene, mai ales cea care face referire la tranziţia ecologică.

Cehia a inclus România în zona verde. Ce trebuie să știe românii care vor să meargă acolo în vacanță

Începând de vineri, 9 iulie 2021, autoritățile Republicii Cehe aplică noi reguli privind intrarea cetățenilor străini, inclusiv a cetățenilor români, pe teritoriul ceh, după cum urmează: Toate persoanele trebuie să completeze, înaintea plecării în călătorie, formularul electronic de sosire (https://plf.uzis.cz/) și să fie în posesia dovezii completării acestuia la sosirea în Cehia.

Persoanele vaccinate și cele care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 și s-au vindecat în ultimele 180 de zile și nu prezintă simptome specifice COVID-19 nu au alte obligații privind respectarea normelor epidemiologice, cu excepția completării formularului electronic de sosire menționat mai sus.

Unde se afla si cum arata cea mai adanca piscina din lume. Un oras abandonat a fost construit in adancime pe mai multe nivele

Deep Dive Dubai este cea mai adanca piscina din lume. Este umpluta cu 14 milioane de litri de apa, echivalentul a sase bazine olimpice. Cei care se incumeta sa o incerce pot inota in gol 60 de metri.

Serbia, „escală de carantină” pentru indienii care doresc să călătorească în Europa şi în alte părţi ale lumii

În ultimele două săptămâni, Serbia a devenit o escală de carantină pentru cetăţenii din India care călătoresc în țări terțe. De ce prevederi din această ţară profită indienii, potrivit jurnaliştilor greci de la I Efimerida.

Malta renunţă la interzicerea călătoriilor pentru persoanele nevaccinate, după criticile UE, dar impune altă măsură

  • Malta renunţă la interzicerea călătoriilor pentru persoanele nevaccinate, dar impune carantină.
  • Malta anunţase că străinii care nu sunt vaccinaţi împotriva coronavirusului nu vor mai putea avea acces în țară.
  • Decizia a fost criticată de Comisia Europeană.

Companiile aeriene avertizează cu privire la blocarea planului de Cer Unic European

„Comisia Europeană încearcă să stabilească beneficiile planului Cerului Unic European încă de la începutul anului 2000. Dar inacțiunea țărilor, intransigența și egoismul statelor nu au dus la îndeplinirea niciunului dintre obiectivele”. Acest lucru a fost avertizat de directorul general al Asociației Internaționale a Transportului Aerian (IATA), Willie Walsh, care a constatat că inițiativa este în pericol de a nu se realiza, de aceea a cerut statelor membre ale UE eforturi noi pentru a relua inițiativa.

Britanicii vor putea călători în destinațiile de pe lista galbenă din 19 iulie

19 iulie. Aceasta este cea mai așteptată dată de către sectorul turistic din Regatul Unit. Din acea zi, englezii complet vaccinați vor putea călătorii în destinațiile de pe lista galbenă a semaforului COVID fără a fi nevoie să intre în carantină la întoarcerea acasă, a informat minstrul Transporturilor, Grant Shapps, pe contul său de Twitter. Măsura va facilita călătoriile în aproximativ 140 de țări, inclusiv România. Inițial, au fost luate în considerare două date, 19 iulie și 16 august. Tocmai, cu prevederea că cerința de carantină pentru britanici să fie relaxată odată cu vaccinarea completă, cererea de vacanțe către destinațiile de pe lista galbenă au crescut.

PRESA EXTERNĂ

IATA calls on States to follow WHO guidance on cross-border travel

The International Air Transport Association (IATA) called on states to follow new guidance on travel from the World Health Organization (WHO). The guidance recommends a “risk-based approach” to implementing measures related to COVID-19 and international travel. It will be presented to the WHO COVID-19 International Health Regulations Emergency Committee on Thursday 15 July.

Specifically, WHO recommended that governments:

  • Do not require proof of COVID-19 vaccination as a mandatory condition for entry or exit
  • Remove measures such as testing and/or quarantine requirements for travelers who are fully vaccinated or have had a confirmed previous COVID-19 infection within the past six months
  • Ensure alternative pathways for unvaccinated individuals through testing so that they are able to travel internationally. The WHO recommends rRT-PCR tests or antigen detection rapid diagnostic tests (Ag-RDTs) for this purpose.
  • Only implement test and/or quarantine measures for international travelers “on a risk-based manner” with policies on testing and quarantine regularly reviewed to ensure they are lifted when no longer necessary.

Qatar re-opens for fully vaccinated international travellers

The State of Qatar has re-opened its borders to international travellers who have been fully vaccinated against COVID-19, with vaccines that are approved for use by the Ministry of Public Health in Qatar. A new streamlined set of measures designed to make travelling to Qatar as easy as possible, while maintaining the necessary precautions to continue to protect against the spread of COVID-19, has been implemented and is effective immediately.

The new measures will allow people who are fully vaccinated to visit Qatar without the need for quarantine.

Etihad Airways offers free chauffeur service to and from Dubai for Economy guests

Etihad Airways, the national airline of the UAE, is offering free private airport transfers to and from Dubai for guests travelling in Economy to select destinations. Tickets must be booked by 11 August for travel by 30 September 2021. Travellers will also earn double Etihad Guest Miles on their flight too.

Guests travelling to Dubai do not need to quarantine on arrival and can travel easily from Abu Dhabi International Airport, using Etihad’s complimentary transfer services to Dubai. During the promotion, guests travelling in Economy can use the free private car service direct to their home, hotel, or preferred destination in the emirate of Dubai.

European Travel Commission Launches Campaign to Entice US Tourists

The European Travel Commission (ETC) announced the launch of a new consumer campaign to encourage transatlantic travel as Europe welcomes vaccinated travelers from the United States.

The digital “Europe Invites the Curious” campaign is co-funded by the European Union and was designed to invite Americans to rediscover the myriad of cultural hubs through programmatic display, online video and social media promotion over the next three months.

 

Mihaela Vidovici
Consilier ANAT

Răspunde