REVISTA PRESEI – TURISM

8
Ian
2021

PRESA INTERNĂ

CHESTIONAR NEWS.RO – Dumitru Luca, ANAT: ”Complicat” este cuvântul anului 2020. Turismul are şanse de revenire, dar nimeni nu poate estima cât va dura tranziţia

Dumitru Luca, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) a declarat pentru News.ro că anul 2020 a fost ”complicat”, însă spune că turismul are şanse de revenire dar nimeni nu poate estima cât va dura tranziţia. El precizează că România a avut la începutul sezonului estival, dar şi pe durata acestuia, o situaţie epidemiologică mai bună decât a altor ţări concurente directe pe piata turistică şi nu a profitat de ea. ”Am omorât turismul de incoming, am adus la sapă de lemn turismul balneo, am ţinut toată vara restaurantele închise”, argumentează Dumitru Luca.

Decizie anunțată de ministrul Economiei: românii sunt ajutați pentru a compensa pierderile

Vești extrem de importante pentru mii de români, în plină criză generată de pandemia de coronavirus. Guvernul vine cu un ajutor nesperat pentru aceștia. Vor fi compensate mai multe pierderi. Chiar ministrul Economiei a luat decizia care a devenit deja oficială.

Decizie bombă a Guvernului pentru sute de mii de români înainte de finalul anului! Măsurile, prelungite până în vară

Decizie de ultim moment a Guvernului, luată cu doar o zi înainte de finalul anului. O serie de măsuri economice active, impuse încă de la începutul pandemiei, au fost prelungite și anul viitor până în iunie.

Fiscalitate 2021/ 25 prevederi fiscale intră în vigoare în noul an: de la reduceri de impozite pentru capitaluri pozitive, până la data depunerii Declarației Unice, prorogări de termene sau impozitul specific din Horeca

Anul 2021 vine cu multe noutăți în domeniul fiscal. De data aceasta nu sunt prevederi negative, gen OUG 114, ci lucruri precum încurajarea companiilor să mărească capitalurile, consolidare fiscală la nivel de grup, termenul pentru depunerea Declarației unice la 25 mai, prorogări de termene sau impozitul specific din Horeca și altele.

INS: Scădere la jumătate a sosirilor şi înnoptărilor în unităţile de cazare din România

Numărul sosirilor în structurile de primire turistică din România, precum şi cel al înnoptărilor a scăzut cu peste jumătate în primele 11 luni din 2020, comparativ cu aceeaşi perioadă din anul anterior, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Ce sunt „ambasadele” turistice ale Romaniei care urmeaza sa fie infiintate in diverse colturi ale lumii. Sunt in plan 20 de birouri

Reinfiintarea birourilor de turism din afara Romaniei pare, in momentul de fata, impulsul de care turismul de incoming are nevoie, conditia este ca acestea sa functioneze productiv, pe principiile unei companii private. Toate birourile de promovare turistica au fost inchise in 2017 de catre ministrul Turismului de atunci, Mircea Titus Dobre, pe motiv ca s-au descoperit numeroase nereguli la acestea de catre Curtea de Conturi.

Se cere redeschiderea urgentă a restaurantelor în interior. Operatorii promit implementarea măsurilor de siguranță

Pandemia de coronavirus a generat probleme majore pentru cei din domeniul Horeca. Mulți români au rămas fără locuri de muncă odată cu închiderea restaurantelor. În acest context, se cere redeschiderea urgentă a unităților.

Ministrul Economiei, anunț privind sectorul HoReCa. Când se vor deschide terasele și restaurantele

Claudiu Năsui, ministrul Economiei, a transmis, joi seară, un anunț privind sistemul HoReCa, vorbind despre momentul în care vor fi deschise restaurantele și terasele. Se pare că mai avem de așteptat.

Anchetă după un reportaj Digi24 „Statul la stat”: Salariu mediu lunar de 19.400 de lei la două cursuri organizate de CNIT într-un an

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, trimite corpul de control la o companie de stat din subordine, în urma unui reportaj Digi24 – „Statul la stat”. Ministrul a scris pe pagina sa de Facebook: „Nu mai trebuie să acceptăm să-și bată cineva joc de banii contribuabililor”.

Ministrul a trimis de urgență corpul de control la o importantă companie de stat: Nu face nimic pe bani mulți

Claudiu Năsui, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, a declarat că a trimis corpul de control la Centrul Naţional de Învăţământ Turistic, o companie din subordinea ministerului care ” ar trebui, în teorie, să se ocupe de cursuri pentru specializarea personalului din turism, cursuri de turism de stat.”

Cu vaccinul vezi lumea. Antreprenorii din domeniul turismului abia așteaptă să își relanseze afacerile: „Este un pas, o lumină la capătul tunelului”

  • Andrei Toderaș a adus în 2019, peste 300 de turiști în România.
  • Andrei abia așteaptă vaccinul, ca să își reia viața și să să își relanseze afacere.
  • Cu un business la început de drum, Andrei a pierdut în 2020, cam 60.000 de euro.

Dragoș Anastasiu, antreprenor în turism: „Cred că vaccinul va fi un trigger, o deblocare mentală”

  • Turismul românesc a pierdut 70% din cifra de afaceri
  • Dovada vaccinului ar putea fi cerută de operatorii de turism
  • Dragos Anastasiu crede că vaccinarea va da curaj oamenilor să călătorească

DOCUMENT | A fost actualizată lista statelor din zona galbenă

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 3 ianuarie 2021, Hotărârea numărul 1 privind aprobarea listei țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

Se reiau zborurile spre și dinspre Marea Britanie

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de astăzi, 3 ianuarie 2021, Hotărârea numărul 1, care prevede reluarea zborurilor către și dinspre Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Travelminit.ro: creștere cu 85% a rezervărilor pentru cabane și case de vacanță de sărbători

Pandemia a modificat modul de a călători al românilor, iar în 2020 s-a observat o creștere cu până la 85% mai mare față de anul trecut, pentru rezervarea vacanțelor în unități de cazare tip cabană, vilă sau casă de vacanță. Conform platformei de rezervări hoteliere Travelminit.ro, aproape 6% din numărul total de rezervări înregistrate în perioada septembrie-decembrie 2020 reprezintă unitățile de cazare menționate anterior.

Sorin Stoica, CEO Eturia: Până la finalul lui 2021 vacanțele se vor scumpi

Anul 2020 a fost una dintre acele perioade trăite la limită și mereu cu sufletul la gură. De la relaxare la restricții a fost un singur pas, iar granițele s-au închis cât ai clipi. Cu toate acestea, dorința oamenilor de a sparge monotonia cu o scurtă călătorie nu a dispărut. Iar odată ce vaccinul anti-COVID a apărut, reprezentanți ai domeniului turistic avertizează asupra majorătii prețurilor călătoriilor.

62% dintre călători vor fi mai atenți la prețuri din cauza COVID-19

Criza economică declanșată de pandemia coronavirusului are deja un impact asupra buzunarelor călătorilor și 62% recunosc că, de acum înainte, vor fi mai atenți la prețuri atunci când își caută și își planifică vacanțele. În Spania, acest procent este de 64%, în timp ce în Danemarca, Țările de Jos și Germania se acordă cea mai mică atenție acestui punct, potrivit unui sondaj realizat de Booking.com pe un eșantion de peste 20.000 de persoane din 28 de piețe. Deoarece controlul finanțelor va fi în minte, va exista, de asemenea, o schimbare a destinațiilor, iar unele vor cădea de pe lista dorințelor.

Vacante la schi cu pret de chilipir in Bulgaria. Ce oferte au lansat vecinii din sud odata cu redeschiderea granitelor pentru romani

Romanii au luat deja cu asalt statiunile de schi ale vecinilor de la sud. Inca de luni, 4 ianuarie, turoperatorii au fost aglomerati cu comenzi, iar ofertele sunt pe masura.
Astfel, potrivit agentiilor de turism chestionate de Ziare.com, ofertele sunt cu pana la 30% mai ieftine decat anul trecut, tocmai pentru ca, pana acum, hotelurile bulgarilor au stat aproape goale.

Recomandări pentru pasionații de schi. Țările europene în care nu sunt restricții pe pârtii

Cât de mult îşi doresc românii să meargă la schi se vede cu ochiul liber în staţiunile de la munte. Cei care vor, însă, să evite cozile de la noi au drum deschis către Bulgaria. Nu există niciun fel de restricţie nici la venire, nici la plecare. Se mai schiază, în Europa, fără carantină, în Spania şi Franţa.

Grecia speră că redresarea sectorului turismului se va produce în semestrul doi din 2021

Sectorul turismului din Grecia ar urma să se redreseze în vara anului viitor, în urma scăderii dramatice în acest an a veniturilor, din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19), a estimat Yannis Retsos, şeful Confederaţiei Elene de Turism (SETE), transmite Reuters.

Egiptul insistă pe revenirea turismului în 2021, după un an precedent dezastruos. Cum sunt atraşi înapoi vizitatorii

Turismul reprezintă o parte extrem de importantă a economiei egiptene, iar pandemia de coronavirus a generat o serie de recorduri negative în acest domeniu în 2020. La ce se aşteaptă oficialii de la Cairo pentru anul care tocmai a început?

Coronavirus: Nemulţumire la Veneţia din cauza închiderii muzeelor pentru încă trei luni

Decizia primarului din Veneţia de a prelungi cu încă trei luni perioada în care muzeele locale vor rămâne închise din cauza pandemiei de COVID-19 a stârnit un val de nemulţumire în Italia, unde sute de personalităţi din universul culturii au semnat o petiţie, informează AFP.

Celebrity își anunță croazierele în Europa pentru 2022

Celebrity Cruises (grupul Royal Caribbean) intenționează să desfășoare șase nave în Europa în sezonul de vară al anului 2022, așa cum a raportat compania de transport maritim. Navele vor fi cele mai noi din flota sa (Celebrity Apex și Celebrity Edge) la care se vor adăuga croazierele Celebrity Silhoutte (recent renovate), Constellation, Infinity și Reflection.

Cum a fost anul 2020 pentru Israel din punct de vedere al turismului

Anul 2020 a înregistrat aproximativ 850 de mii de turiști pe teritoriul Țării Sfinte, o scădere de 81.3% față de anul precedent. Deși 2020 a avut un start foarte bun, cu estimări pentru un nou record istoric de 5 milioane de turiști incoming și păstrarea trendului ascendent din ultimii ani, finalul de an a adus închiderea spațiului aerian și interzicerea călătoriilor, o premieră pentru Israel și pentru întreg mapamondul.

Germania ar putea deține 25% din TUI, transformând ajutoarele în acțiuni

TUI AG a organizat marți o Adunare Extraordinară în format virtual, astfel încât acționarii săi să poată ractifica toate acordurile încheiate în ultimele zile în legătură cu recapitalizarea sa în care intervin atât actorii publici, cât și cei privați, potrivit TUI are aprobarea CE pentru o recapitalizare de 1,25 miliarde de euro. Diferitele intervenții ale Guvernului german în ajutoarele de miliarde de euro primite de grup în ultimele zile includ posibilitatea ca Statul să transforme datoria în acțiuni, până la maximum 25% din acțiunile TUI.

Topul 3 al celor mai vizitate țări din lume s-a modificat în anul COVID-ului

Turismul internațional a pierdut 900 de milioane de călători până în octombrie, așa cum a informat evisionturism, dar pe lângă acest nou scenariu, s-a produs o schimbare în clasamentul celor mai vizitate țări, condus de această dată de cei care au pierdut cele mai puține sosiri. Astfel, estimările Organizației Mondiale a Turismului (OMT), pentru sfârșitul anului, luând ca referință datele din trimestrul trei, indică faptul că cele mai vizitate țări în anul coronaviruslui au fost, în această ordine, Italia, Franța și Mexic.

Sabre și Google vor dezvolta inteligența artificială pentru călătorii

Sabre și Google dezvolta o platformă tehnologică bazată pe inteligența artificială (AI) cu „capabilități avansate de învățare automată”, care va permite agențiilor de turism, companiilor aeriene și companiilor hoteliere care utilizează acest sistem de rezervare să ofere clienților lor „conținut personalizat de mare relevanță”, creând astfel „oportunități de creștere a veniturilor și profitabilității”.

Bruxelles aprobă un nou program de salvare pentru Alitalia, în timp ce le investighează pe cele anterioare

Comisia Europeană (CE) a aprobat săptămâna trecută un nou ajutor de stat din partea guvernului italian de 73,02 milioane de euro către Alitalia pentru daunele suferite de pandemia de COVID-19 în perioada 16 iunie-31 octombrie 2020, care completează resursele de 199,45 milioane de euro autorizate în septembrie pentru problemele între 1 martie și 15 iunie. Cu toate acestea, Bruxelles va continua să investigheze măsurile de sprijin primite anterior de compania aeriană italiană, în timp ce „este în contact cu Italia cu privire la planurile sale și respectarea normelor Uniunii Europene”.

PRESA EXTERNĂ

Dr. Fauci Says COVID-19 Vaccine Could Become Mandatory for Travel

In a statement that is sure to spark debate from anti-vaccine supporters as well as civil liberties proponents, the nation’s preeminent immunologist and infectious disease expert said it’s “quite possible” that having the vaccine for COVID-19 becomes a requirement in order to travel. „Anything is on the table. Anything is possible, of course,” Dr. Anthony Fauci, director of the National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID), told Newsweek in an interview.

Will COVID-19 Vaccines Be Required to Fly in 2021?

After what’s felt like the longest nine months of our lives, COVID-19 vaccines have finally become a reality, promising a long-awaited deliverance from lockdowns and generalized paranoia about being around other humans.

What’s the latest on European travel restrictions?

Many countries have tightened safety restrictions once more in a bid to contain the virus while the vaccine is rolled out worldwide.

MSC Cruises Forced To Further Suspend Mediterranean Sailings From Italy

MSC Cruises has just announced the cancellation of two of MSC Grandiosa’s planned upcoming Western Mediterranean cruises out of Genoa, Italy, due to the extension of Italy’s severe restrictions imposed over the 2020 holiday season to help curb the spread of COVID-19.

How will cruises look in the new normal?

Consumers who are planning to travel on a cruise may have experienced a setback during this time of the pandemic. With new developments emerging in our world today towards the normal, people can look forward to this fun activity again. Until then, it’s best to practice safety to prevent this pandemic from extending further.

10 Trends That Will Shape the Hospitality Industry in 2021

The hospitality industry will continue to face an unprecedented level of challenges amid the coronavirus pandemic in 2021 and success will rely on how companies and individual properties respond to the key trends that are poised to shape the year ahead. With some valuable insight from data and analytics company GlobalData, here are some of the notable hospitality trends to watch for in 2021.

Mihaela Vidovici
Consilier ANAT

Răspunde