REVISTA PRESEI – TURISM

30
Dec
2020

PRESA INTERNĂ

Noul ministru al Economiei: Lucrăm la accelerarea procesului de acordare a ajutoarelor prin Măsura 2

Noul ministru al Economiei, Claudiu Năsui, a declarat, luni, pentru StartupCafe.ro, că în acest moment ministerul lucrează la accelerarea procesării cererilor de finanțare și acordarea ajutoarelor de stat între 2.000 și 150.000 de euro fiecare , prin Măsura 2.

Cum a ajuns turismul romanesc sa fie tinut in viata doar cu promisiuni desarte

Nu este nici un dubiu ca turismul romanesc, asemeni celui la nivel mondial, a suferit teribil de mult in anul pandemiei. Acum, agentiile de turism aflate la limita capacitatilor financiare se zbat sa reziste pana cand calatoriile si vacantele vor putea fi realizate din nou in siguranta.

2020 – an DEVASTATOR pentru turism: românii, forțați să călătorească în țară: ‘Ne-a cuprins o isterie mondială care nu este necesară, nu este bazată pe cifre’

După un an 2019 cu mai multe deschideri de hoteluri şi mutări importante pe piaţă, anul 2020 era așteptat să aducă multe surprize în turismul local. Dorinţa antreprenorilor români de a-şi dezvolta afacerile urmau să se transforme în adevărate motoare pentru piaţa de turism în România, relatează într-o analiză Mediafax.

Intrat într-o criză abruptă în 2020, turismul românesc mizează, în 2021, pe vaccinul anti COVID-19 pentru a salva situația

Marea speranță a turismului românesc, care a pierdut circa 70% din business în acest an, e un impact pozitiv al vaccinului, care va începe să fie inoculat la unele categorii din acest an, iar la majoritatea de la anul.

Travel Planner: “Ne așteptăm să crească interesul pentru vacanțe, mai ales după apariția vaccinului”

Reprezentanții touroperatorul Travel Planner se așteptă să crească interesul pentru vacanțe după apariția vaccinului, potrivit unui comunicat de presă.

Last minute-ul va fi o tendinta generala pentru 2021, iar turismul va capata o tenta regionala

Last minute-ul va fi probabil o tendinta generala pentru 2021, iar turismul va capata o tenta regionala, arata un studiu al touroperatorului Travel Planner, potrivit caruia masurile luate de hotelieri si flexibilitatea ofertelor vor conta mai mult decat pretul platit pe un pachet turistic.

Opt motive pentru care turismul a beneficiat de pe urma unui an teribil: de la nașterea „vacanțelor lente” la sfârșitul supraturismului

Anul COVID a lovit în plin industria turismului, dar în mod paradoxal au existat și unele avantaje. Criza ar putea schimba pe termen lung felul în care vedem vacanța și felul în care alegem să protejăm planeta, în vreme ce ar putea schimba și felul în care operatorii își tratează clienții, scrie CNN.

Turismul a inregistrat o scadere de 70% a cifrei de afaceri

Turismul a fost una dintre cele mai lovite ramuri economice la nivel mondial, iar in Romania vorbim de o scadere a cifrei de afaceri de circa 70%, mergand pana la paralizarea completa a agentiilor specializate pe incoming sau evenimente, a declarat miercuri Dumitru Luca, presedinte Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT), in cadrul conferintei de final de an.

Cum ne vom plăti vacanţele în 2021. Sfaturi şi ponturi de la consultanţii în turism

Coronavirus-ul încă există, dar acest lucru nu înseamnă că nu ne putem bucura de vară şi de concediu în siguranţă. Singura condiţie este să respectăm cu stricteţe măsurile de siguranţă, de distanţare socială şi de igienă.

Adeverinta de vaccinare nu ii scapa pe romani de restrictii

Europol: Adeverinta de vaccinare nu poate produce efecte juridice in prezent

Antreprenorii din turism spun ca aceasta adeverinta va fi noul pasaport

De ce nu îi scapă pe români de restricţii adeverinţa de vaccinare. ”Va fi noul paşaport către călătorii”

Adeverinţa de vaccinare nu îi scapă pe români de restricţii deoarece, în prezent, documentul nu poate produce efecte juridice.

Totuși, antreprenorii își pun mari speranțe în vaccinul care ar putea relansa afacerile.

Ce valoare vor avea voucherele de vacanță anul viitor?

Voucherele de vacanţă în cuantum de 1.450 lei vor fi acordate şi anul viitor, însă vor fi emise doar în format electronic, se menţionează într-un proiect de act normativ publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice (MFP), scrie Digi24.

Tichetele pentru bugetari au scumpit vacanţele. „Mulţi doar aşa îşi permit să plece. Dar ce facem cu cei din privat?“

Posibilitatea anulării tichetelor de vacanţă pentru bugetari, din 2022, a creat îngrijorare pe piaţa tranzacţionării vacanţelor. „Adevărul” a stat de vorbă atât cu reprezentanţi ai unor agenţii de turism, cât şi cu beneficiari ai tichetelor.

STUDIU: Hotelurile din România au înregistrat scăderi de peste 70%

Un studiu realizat de Cushman & Wakefield în parteneriat cu FIHR, care vizează hotelierii români, a fost lansat în noiembrie 2020 pentru a înțelege impactul COVID-19 asupra industriei hoteliere românești și viziunea lor cu privire la evoluţia acestui sector. Acesta este al doilea studiu realizat, după lansarea primului în aprilie 2020, cu scopul de a spori atenția asupra industriei și de a face apel la autorități pentru un sprijin mai semnificativ și mai precis pentru sectorul hotelier. Cushman & Wakefield și FIHR vor continua să se asigure că acest sector primește sprijin adecvat prin colectarea și analizarea datelor disponibile și prin apeluri către autorități.

Pandemia a determinat o creștere cu 200% a vânzărilor de vacanțe ale românilor în Maldive

Interesul românilor pentru vacanța de iarnă pe plaje exotice a crescut cu 200% anul acesta, conform solicitărilor primite de agențiile de turism. Pentru că nu există restricții și sunt destinații sigure în care se poate ajunge, în premieră, prin zbor direct, mii de români vor să-și petreacă vacanța dintre ani și începutul lui 2021 în Maldive și Republica Dominicană.

Cum au petrecut românii Crăciunul la munte: ”Singura diferenţă este că porţi mască”

Chiar dacă zăpada lipsește în multe locuri din peisaj, cei care au ajuns la munte, au găsit motive de bucurie. Au făcut plimbări în aer curat și au stat la povești cu prietenii, în formulă restrânsă.

Șoc pentru turismul din Italia: Pierderi de 100 de miliarde de euro din cauza pandemiei

Pandemia de coronavirus a afectat puternic turismul la nivel mondial, inclusiv Italia, una dintre țările în care virusul a făcut cu adevărat ravagii. Ultimele estimări arată că impactul asupra acestui sector este de 100 de miliarde de euro, cu mult peste estimările inițiale.

Coronavirus | Olanda cere test negativ persoanelor care sosesc cu avionul

Toţi pasagerii care provin dintr-o „zonă de risc”, inclusiv UE, vor trebui să prezinte obligatoriu un test PCR negativ realizat recent începând cu 29 decembrie, ora 00:00 (23:00 GMT), la sosirea cu avionul în Olanda, conform unui anunţ făcut miercuri de guvernul de la Haga, transmite AFP, preluat de Agerpres.

DIN 30 DECEMBRIE: Poti intra in Turcia numai pe baza unui test PCR, INCLUSIV pentru cei in tranzit aeroportuar

Acum cateva zile, Turcia a suprins pe multi anuntand introducerea obligativitatii prezentarii rezultatului negativ al unui test COVID-19. Initial masura urma sa fie aplicata din 28 decembrie pentru cei care intrau in Turcia prin aeroporturile tarii, iar din 30 decembrie pentru cei care intrau pe ruta terestra si nu era clar daca cei care doar tranzitau aeroporturile sunt scutiti de test. Intre timp s-a clarificat – si iata deciziile finale.

Sezonul de schi din Austria s-a deschis cu restricții dure

Staţiunile de schi se deschid în Austria cu reguli sanitare stricte, cu numai două zile înainte ca ţara central-europeană să intre într-o a treia fază de lockdown din cauza pandemiei cu noul coronavirus, relatează Agerpres.

OMT lucrează la un cod internațional pentru protecția turiștilor

Organizația Mondială a Turismului (OMT) promovează un nou cod internațional care îmbunătățește protecția legală a turiștilor ca și consumatori, astfel încât, în situații de urgență, să aibă condiții de asistență mai clare și mai consistente la nivel mondial. Proiectul, care are sprijinul a aproape o sută de state membre, a început cu aprobarea unui plan specific menit să restabilească încrederea turiștilor în plină criză a coronavirusului, grație unui cadru comun și armonizat.

PRESA EXTERNĂ

People are looking to book their holidays for 2021

Prices for flights and hotel accommodation is affordable right now. Many companies are offering low prices to encourage people to book. These prices are going to rise when the vaccine is widely distributed and restrictions fall away.

21 years of airlines passenger traffic growth wiped out in 2020: Cirium report revels

Global passenger traffic was down an estimated 67% this year versus 2019 and was reduced to 1999 levels. Travel restrictions to curb COVID-19 forced airlines to cut flights by 49%, from 33.2 million in 2019 to 16.8 million during 2020. Only 3.8 million flights flown internationally in 2020; 77% of all flights were domestic.

Global air passenger traffic to drop by 60% to 1.8B in 2020

According to data presented by AksjeBloggen.com, the global air passenger traffic is expected to drop by 60% to 1.8bn in 2020.

Vaccine Passports May Be the Future of Travel — Here’s Everything You Need to Know

These days, anyone looking to leave the country, or even their state, has to consider everything from available flights to pre-or-post-travel testing requirements. But as the prospect of a rebounding travel industry is increasingly looking like an eventual reality — as vaccines begin to roll out in the U.S. and elsewhere — a new question emerges: what will be required to travel in the future?

Abu Dhabi reopens borders to international travellers

Following an announcement by the Abu Dhabi Emergency Crisis & Disasters Committee, entry restrictions into Abu Dhabi will be relaxed from today.

International tourists, residents and travellers from selected destinations, flying with Etihad Airways, will be allowed to enter the emirate without the need to self-isolate for 14-days.

Mihaela Vidovici
Consilier ANAT

Răspunde