REVISTA PRESEI – TURISM

9
Oct
2020

PRESA INTERNĂ

Agenţiile de turism vor avea, anul acesta, 40% din volumul de vânzări înregistrat în 2019. Marea speranţă e apariția unui vaccin

Foarte afectate de pandemia de coronavirus, care a modificat şi starea de spirit, dar şi lucrurile în 2020, după un început bun de an, agenţiile de turism vor avea în acest an, probabil, 40% din volumul de vânzări înregistrat în 2019, conform opiniei lui Alin Burcea, proprietarul turoperatorului Paralela 45.

ANAT: nivelul turismului de incoming a fost aproape de zero

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), Dumitru Luca, susține că perspectivele turismului intern nu sunt deloc favorabile, iar România nu stă grozav pe partea de turism de incoming.

DOCUMENT | Ce state ies de pe lista ZONELOR GALBENE

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat în ședința de pe 8 octombrie, Hotărârea numărul 48 privind stabilirea excepțiilor de la măsura carantinei ce se aplică persoanelor care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic precum și pentru suspendarea zborurilor către acestea.

LISTĂ | Intră în vigoare măsura carantinei pentru românii care se întorc din statele din zona galbenă

Un număr de 49 de ţări au fost incluse de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pe lista zonelor de risc epidemiologic ridicat pentru care, începând cu 7 octormbrie, se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

Comisia Europeană aprobă compensarea pierderilor suferite de către TAROM din cauza crizei COVID

Comisia Europeană a aprobat, în conformitate cu normele europene de ajutor de stat ȋn favoarea companiei Tarom, compensarea pierderilor suferite ca urmare a crizei COVID.

Patronii de restaurante vor ataca în justiție măsurile de închidere a localurilor, în București și în alte regiuni din țară

Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România (HORA) a anunțat că va ataca în instanță decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență de a închide restaurantele din Municipiul București.

Președintele Federației Industriei Hoteliere din România: 100.000 de concedieri până la sfârșitul anului / Pierderi de 3 miliarde de euro

Călin Ile, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România, susține că aproximativ 100.000 de angajaţi din sectorul HoReCa vor fi concediaţi până la finalul anului, iar industria va suferi pierderi de trei miliarde de euro după deciziile Guvernului ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Hotelierii catre autoritatile locale-Nu mai putem rata inca 4 ani in promovarea tarii si a destinatiilor sale

Nu mai vrem să vedem că România este ultima ţară din Europa în atragerea de turişti străini şi nu mai putem rata încă 4 ani în promovarea ţării şi a destinaţiilor sale, se arată într-o scrisoare deschisă transmisă autorităţilor locale de Federaţia Industriei Hoteliere din România.

Blue Air introduce noi zboruri din România

Blue Air a introdus zboruri directe din București către HERAKLION (Grecia), ZAKYNTHOS (Grecia), RHODOS (Grecia) și OLBIA (Italia) în programul de vară 2021. Zborurile sunt deja disponibile pentru rezervare pe site-ul flyblueair.com, iar prețurile încep de la 49 euro / segment.

GLO Marine a creat două concepte de hoteluri plutitoare destinate operatorilor de turism din Delta Dunării

GLO Marine, o companie românească de arhitectură navală propune două concepte de hoteluri plutitoare de 4* destinate operatorilor turistici din Delta Dunării sau din alte zone cu apă din România. Hotelurile au o lungime de aproximativ 40 m și o lățime de 9,5 m și pot acomoda până la 28 de pasageri și un echipaj permanent de 4 persoane. Ambele concepte au pe puntea principală 12 camere duble cu baie proprie (16 mp) și un apartament cu două camere pentru 4 pasageri (36 mp).

A început a doua fază de înnisipare de pe litoralul românesc. Cu cât se vor mări plajele

A doua etapă de înnisipare de pe litoralul românesc a început astăzi, potrivit anunțului lansat sâmbătă de Bogdan Bola, directorul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral. Plajele vor fi lățite cu până la 100 de metri.

Vola.ro: Cum au arătat călătoriile românilor în pandemie și ce așteptări au specialiștii în turism pentru 2021?

Impactul coronavirus asupra călătoriilor si asupra industriei aeriene a generat încă de acum 6 luni supoziții mai sumbre sau mai pozitive. Specialiștii Vola.ro, cea mai mare agenție de turism online din România, au realizat prima analiza a călătoriilor cu avionul după aceste 6 luni de schimbări si incertitudini. Cea mai importantă concluzie confirmă faptul că prețurile biletelor de avion au scăzut în ultima jumătate de an cu 24% fata de aceeași perioadă a anului trecut. A fost, fără îndoială, un început de vară cu mai puține călătorii cu avionul, însă lunile august si septembrie au mai recuperat din pierderea perioadei martie – iulie. Romanii au reluat treptat călătoriile cu avionul, s-au obișnuit cu purtarea măștii de protecție in aeroport si in timpul zborului si au înțeles că riscurile călătoriei cu avionul nu sunt mai mari decât expunerea în alte situații.

Criza actuală ar putea provoca pierderi de până la 1.200 de miliarde de dolari în turism, în Europa

Europa are nevoie de măsuri mai bine coordonate în domeniul Turismului, de reguli mai clare și nu atât de diferite de la o regiune la alta. Asta le-au spus parlamentarii europeni oficialilor din executivul comunitar la dezbaterea Comisiei de Transport și Turism de la Bruxelles.

Bisericile de lemn din județul Cluj, promovate în scop turistic

Centrul Județean pentru Promovarea și Conservarea Culturii Tradiționale Cluj a iniţiat un proiect de promovare turistică destinat bisericilor monument istoric (de lemn) din judeţul Cluj.

Zonele pitorești de care puțini români știu, ascunse între crestele Bucegilor şi Piatra Craiului

Dincolo de munţi, între crestele Bucegilor şi Piatra Craiului se ascund satele Peştera şi Măgura. Deşi se află doar la o aruncatură de băţ de celebra staţiune Bran, cele două localităţi pitoreşti au inceput să devină mai cunoscute abia în ultimii ani.

Castelul Máriaffy din Sângeorgiu de Mureş a fost salvat cu ajutorul fondurilor europene și reintră în circuitul turistic

Castelul Máriaffy din Sângeorgiu de Mureş, ridicat în forma actuală începând cu anul 1870, a fost salvat din ruină de către primăria localităţii, care a reuşit să acceseze o finanţare europeană pentru redarea circuitului turistic a acestei clădiri emblematice.

Romaero devine furnizor în sistemul global de apărare antiaeriană

Raytheon Missiles & Defense, divizie a companiei Raytheon Technologies, a trimis o comandă către compania aerospațială românească Romaero S.A pentru producția de componente destinate sistemului de apărare antiaeriană și anti-rachetă Patriot. Colaborarea industrială dintre cele două entități îi va permite Romaero să livreze componente atât pentru România, cât și pentru celelalte 16 națiuni care se bazează pe sistemul Patriot pentru a le asigura apărarea integrată antiaeriană și anti-rachetă.

Un nou hotel se deschide în România

Accor anunță deschiderea Mercure Timișoara, primul său hotel din oraș. Hotelul este poziționat aproape de centrul istoric și de afaceri al orașului, oferind 60 de camere, un penthouse pe acoperiș și un restaurant Winestone, cu terasă și bar. Hotelul marchează câteva premiere prin care stabilește un nou standard de ospitalitate, atât în România, cât și în Europa.

Easyjet raportează primele pierderi din istoria de 25 de ani a companiei

Operatorul aerian low-cost Easyjet din Marea Britanie a avertizat că primele sale pierderi anuale s-ar putea ridica la 845 milioane de lire sterline (1,1 miliarde de dolari), deoarece zboară la doar 25% din capacitatea planificată, din cauza restricţiilor impuse pentru a stopa răspândirea pandemiei de coronavirus (COVID-19), transmite Reuters.

Recuperarea zborurilor a stagnat în Europa în luna august

Revenirea nivelurilor de operare în Europa a stagnat în luna august, deoarece multe companii au început să își reducă capacitatea din cauza cererii foarte mici. Acest lucru este demonstrat de un raport al Eurocontrol privind impactul pandemiei de COVID-19 asupra situației traficului european și modul în care s-a schimbat față de anul trecut. Datele arată o cădere masivă a traficului aerian pe cerul european. Regatul Unit, Germania și Spania sunt țările cu cele mai mari scăderi de trafic.

New York, Paris, Roma … orașele se pregătesc pentru al doilea val

Cazurile de coronavirus în lume au depășit 35 de milioane și, având în vedere, sosirea celui de-al doilea val de infecții, orașele mari precum New York, Paris și Roma anunță reintroducerea măsurilor restrictive. În acest moment nu sunt prevăzute închideri ca în lunile martie și aprilie.

DER Touristik dorește să-și reducă costurile cu 30% din cauza crizei de COVID

DER Touristik este un alt grup turistic german care pregătește planuri de reducere a costurilor în fața impactului dur al crizei de COVID-19, care a provocat o scădere a veniturilor în acest an. Restructurarea celui de-al doilea mare operator de turism din țară, care va însemna o reducere de 30%, include o tăiere a locurilor de muncă, potrivit presei germane.

Cunard anulează croazierele de lux până în martie și schimbă itinerarii

Compania de croaziere de lux Cunard plănuise să-și reactiveze operațiunile în noiembrie 2020, dar a anunțat că va prelungi pauza până în martie, având în vedere complexitatea călătoriilor și recomandărilor făcute de Foreign Office din Regatul Unit.

Aeroportul din Bruxelles va avea un control de frontieră al SUA

Bruxelles va deveni primul aeroport din Europa continentală cu controale la frontieră și vamale americane, după cum au anunțat autoritățile belgiene. În acest fel, pasagerii care zboară spre Statele Unite de la aeroportul din Bruxelles vor fi examinați în avans, în loc să fie nevoiți să treacă prin verificări obișnuite de imigrare la sosirea la destinație, în urma unui acord între cele două guverne.

Ia naștere TUI Musement, o platformă deschisă pentru tururi și activități

TUI Group se pregătește să își sporească prezența în sectorul tururilor și activităților și să-și accelereze transformarea digitală odată cu nașterea TUI Musement, o platformă deschisă a acestor servicii de experiență pentru furnizori și clienți. Această nouă afacere de activități al grupului german, cunoscută anterior sub numele de TUI Destination Experiences, o filială în care Musement a funcționat ca o afacere independentă, își propune să creeze valoare pentru furnizorii și clienții săi prin dezvoltarea unui model unic de platforma digitală +, care combină o platformă digitală scalabilă pentru a angaja, produce și distribui tururi și activități, cu furnizarea de servicii personalizate în peste 50 de țări din întreaga lume.

OMT pune în valoare turismul intern pentru a promova redresarea

Turismul intern se va întoarce mai repede decât călătoriile internaționale, oferind o oportunitate pentru toate destinațiile de a-și reveni de la repercursiunile sociale și economice ale pandemiei de COVID 19 potrivit Organizației Mondiale a Turismului (OMT). De fapt, el susține că, pe măsură ce restricțiile globale de călătorie încep să se ușureze, destinațiile se concentrează pe piețele lor interne și multe dintre ele oferă chiar stimulente pentru a încuraja cetățenii să exploreze propriile țări.

Turism virtual în pandemie cu noua platformă de la Amazon. Ce înseamnă să călătorești de la distanță

Gigantul american Amazon a lansat platforma “Amazon Explore‟, care oferă acces la tururi virtuale, în direct, pe toată planeta, alături de ghizi locali și experți, scrie site-ul american de știri din domeniul tehnologiei Geekwire. “Turiștii virtuali‟ vor putea cumpăra de la distanță suvenire, iar acestea vor fi trimise de peste hotare, anunță publicația.

PRESA EXTERNA

Pressure intensifies to drop quarantines in favour of EU-wide passenger testing protocol

BRUSSELS and GENEVA – With less than 90 days to go before the year-end holiday season, European aviation bodies have intensified their call to replace quarantine measures with passenger testing. This will provide far greater assurance and ability for cross-border travellers to plan family reunions or vacations during this important holiday period. It will also serve as a lifeline to the millions of workers in the travel and tourism sectors whose jobs remain at risk.

ACI World and IATA in joint push for globally consistent approach to testing

Airports Council International (ACI) World and the International Air Transport Association (IATA) have made a joint call for a globally-consistent approach to testing international passengers as an alternative to quarantine measures. The global shut down of air transport as a result of COVID-19 travel restrictions has had a catastrophic impact on employment. Some 4.8 million industry jobs have been lost or are under threat.

ACI calls for fair, transparent, and non-discriminatory aviation taxes

Airports Council International (ACI) World has published a policy brief calling for an end to the economically inefficient and discriminatory taxation of aviation which is hampering the industry’s recovery from COVID-19. The new publication, Policy Brief: Taxation of international air transport and airports – Economic benefits and costs, explores – and provides potential remedies to – the imbalance between the current tax burden and the foregone global GDP impacts and missed jobs. It also calls upon governments to follow the International Civil Aviation Organization’s (ICAO) Policies on Taxation in the Field of Air Transport (Doc 8632).

Europe needs urgently common approach to travel restrictions and testing

ECTAA joins the many calls of different stakeholders that Europe needs to act in a more coordinated way when it come to travel restrictions. We need the rapid adoption of the Recommendation proposal 2 for the coordination of travel restrictions, which includes common criteria for risk assessment and a common colour coding system/mapping of designated risk areas.

Stepping up support for a safe and sustainable recovery of tourism 

Tourism is a major driver of the world economy, accounting for 7 per cent of international trade. Globally, tourism generates directly or indirectly one in every ten jobs. The COVID-19 crisis has devastated the tourism economy, with unprecedented effects on jobs and businesses. Tourism was one of the first sectors to be deeply affected by the COVID-19 containment measures, and with the ongoing travel restrictions and the looming global recession, it also risks being among one of the last to recover. Strong and coordinated action is required to save millions of livelihoods.

Rethinking tourism after COVID-19

Business Planet takes a look at Europe’s travel and tourism sector, one of the hardest hit by the coronavirus restrictions, to find out what the EU is doing to help and ask how the sector moves forward.

During historic G20 Tourism meeting, WTTC and global Travel & Tourism CEOs present plan to save 100m. jobs

In a historic first, G20 Tourism Ministers hosted more than 45 CEOs and Members of WTTC, who presented their plan to save the embattled Travel & Tourism sector and 100m jobs globally. During their G20 Chairmanship of the Tourism Track, Saudi Arabia requested the collaboration of the global travel and tourism sector on developing insights to help accelerate the global recovery. As a result, the WTTC presented a plan which aims to restart international Travel & Tourism and recover 100 million jobs globally.

COUNTRIES CREATE HEALTH INSURANCE SERVICES FOR COVID-19 CASES

Until the beginning of 2020, health insurance services had, in most cases, a clause exempting them from providing coverage if a pandemic were to be declared in the place visited by the tourist. If such happened, the health system of the tourist destination would bear the cost of treating the patients. In recent months, this has changed, and health insurance companies are already beginning to advertise products or addenda to the policies that cover treatment for COVID-19.

MeetingPackage supports CWT easy meetings launch – a new global small meetings management platform

MeetingPackage and CWT Meetings & Events, the M&E division of the leading global travel management company, have launched their direct-booking platform for small meetings, name CWT easy meetings. The platform will give meeting organizers access to over 250,000 meeting rooms in hotels (both chain and independent) as well as unique venues and event spaces in more than 130 countries.

COULD TRAVEL BUBBLES BOOST TOURISM?

Since 15 May, residents of the Baltic States (Estonia, Latvia, Lithuania) have been able to travel within the three countries as they wish. Without a fortnight’s quarantine or screening test at the borders, literally in a bubble. A „travel bubble”. A new concept designating a free movement agreement among several states which could, in the coming months, be extended to other countries is expected to boost tourism.

Travelers are more comfortable returning to planes and hotels this fall and winter

Europ Assistance released the full fall and winter findings from their Future of Travel Survey. During the months of May and June Ipsos surveyed 11,000 travelers across 11 countries around the world on their preferences for travel this fall and winter.

 

Mihaela Vidovici
Consilier ANAT

Răspunde