REVISTA PRESEI – TURISM

25
Sep
2020

Groupama Asigurări a lansat asigurarea de călătorie pentru destinațiile din România

Groupama Asigurări, unul dintre liderii pieței de asigurări din România, a lansat asigurarea pentru călătorii în România, un produs gândit să răspundă nevoilor actuale ale românilor în ceea ce privește vacanțele. Conform datelor companiei, aceștia sunt mai interesați în prezent de călătorii interne, dat fiind contextul pandemiei de coronavirus și al restricțiilor de călătorie impuse de alte țări.

Secretar de stat in Turism: Prezentarea unui test COVID-19 la intrarea in tara va avea efecte pozitive pentru turism, dar si efecte negative

Prezentarea unui test RT PCR la intrarea in tara de catre toti cei care vor sa vina in Romania, dupa modelul elen, va avea efecte pozitive, dar si efecte negative, a declarat, pentru Ziare.com, secretarul de stat pentru Turism, Razvan Pirjol.

Tendințe în turismul de anul acesta: Prețurile au scăzut substanțial! Care au fost preferințele românilor

Industria turismului pare să-și revină după pandemie dacă luăm în considerare cifrele unuia dintre cei mai importanți jucători de pe piața rezervărilor hoteliere. Deși sezonul estival a început cu întârziere, volumul rezervărilor din acest an l-a depășit pe cel de anul trecut. O altă veste bună vine și în ceea ce privește prețurile, acestea înregistrând scăderi substanțiale față de 2019.

TURISM DE PANDEMIE: Prețuri cu peste 20% mai mici și vacanțe pe ultima sută de metri

Aproximativ 60% dintre turiștii români au preferat anul acesta concediile de tip last-minute, rezervate chiar cu mai putin de 48 de ore înainte de începerea vacanței, contrar tendințelor din anii trecuți când rezervările se făceau timpuriu pentru a profita de oferte early booking, potrivit unui studiu realizat de platforma de rezervări Travelminit.ro.

Opiniile legate de călătoriile interne şi intra-europene vor fi monitorizate. Un nou proiect de cercetare

Conform unui comunicat, Comisia Europeană pentru Turism şi Mindhaus lansează un proiect de cercetare pentru a monitoriza opiniile cu privire la călătoriile interne şi intra-europene. Vor fi folosite cercetări de piață extinse.

Industria aviatică a pierdut 60% dintre pasageri în ultimele șase luni

Deputații europeni solicită standarde comune și o coordonare serioasă la nivelul UE, ceea ce ar contribui la îmbunătățirea previzibilă a situației fără precedent pentru sectorul transporturilor. Aceasta include și sectorul aviației europene, unde situația continuă să se deterioreze, cu 60% pierderi de pasageri în ultimele șase luni și șase milioane de locuri de muncă expuse riscului.

Industria aviatica mondiala cere renuntarea la carantina, inlocuind-o cu testarea tuturor pasagerilor in aeroport

Nu e nici o surpriza ca una dintre cele mai lovite industrii de pandemie este industria transporturilor, iar cea mai vizibila este evident, industria aviatica. Mii si mii de avioane au ramas la sol, mii si zeci de mii de oameni din industrie au ramas fara locuri de munca (fie ca au fost piloti, echipaj de bord, caratori de bagaje sau agenti de check in), iar situatia nu pare sa se imbunatateasca deloc. Lufthansa cere al treilea buget de salvare, British Airways e pe perfuzii, iar marile companii ale Americii Latine sunt in insolventa. La noi este incredibil ca TAROM si Blue Air continua totusi sa supravietuiasca in conditiile nici unui ajutor de stat, este o performanta exceptionala.

Pandemia de Covid-19. Sectorul HoReCa din Europa, în stare de şoc după reintroducerea restricţiilor

Mai multe state europene au reintrodus restricţii după creşterea numărului de infectări cu noul coronavirus. Aceste măsuri au lovit, din nou, sectorul Horeca, grav afectat şi după primul val al Pandemiei de Covid-19.

Nu carantinelor, da testelor COVID-19 pentru pasageri

„Nu carantinelor, da testelor COVID-19 pentru pasageri”. Cu acest slogan, angajații din sectorul transportului aerian european cer un protocol pentru testarea virusului, comun tuturor țărilor membre și asociate ale Uniunii Europene (UE). Angajații din aviație și turism s-au alăturat vineri cu o singură voce apelului industriei transportului aerian și turismului către președintele Comisiei Europene, Urusula von der Leyen, pentru a conduce dezvoltarea și implementarea acestui cadru armonizat pentru călătorii, pentru a salva companiile din sector și milioane de locuri de muncă, expuse riscului din cauza noilor restricții privind libera circulație în lupta împotriva focarelor, stabilite unilateral.

Covasna turistică, un colţ secret al Transilvaniei, văzut prin ochii producătorului Wild Carpathia

Charlie Ottley, producătorul filmului Wild Carpathia, prezintă într-un film de aproape zece minute postat pe pagina de Facebook o destinaţie turistică fascinantă, care este judeţul Covasna.

Transalpina de Apuseni, drumul de 80 de kilometri care va scoate din izolare o zona turistica spectaculoasa

Transalpina de Apuseni, unul dintre cele mai spectaculoase drumuri din Romania, se afla in plin proces de modernizare. In maximum doi ani, soferii vor putea traversa o mare parte a muntilor, de la est la vest, pe o lungime de aproape 80 de kilometri.

Pandemia a făcut prăpăd în turism. Judeţul din Ardeal unde cazările au scăzut cu peste 50% în primele 7 luni

Epidemia de coronavirus a afectat puternic turismul. Hotelurile şi pensiunile au pierdut un număr mare de clienţi în aceste luni, scăderile fiind de peste 50% faţă de perioada similară din 2019.
Sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au înregistrat, în luna iulie 2020, scăderi cu 30,2%, iar înnoptările cu 31,8%, comparativ cu aceeaşi lună a anului precedent.   Mai mult, potrivit informaţiilor furnizate de Direcţia Regională de Statistică Alba, în perioada 1 ianuarie – 31 iulie, sosirile de turişti au scăzut cu 52,1%, comparativ cu perioada corespunzătoare din anul 2019.

Insula eternei primăveri – pe marginea prăpastiei din cauza Covid-19

Tenerife, paradisul tropical care anul trecut a atras aproape 6 milioane de turişti, cunoscut pentru efervescenţa sa, dar şi pentru viaţa de noapte activă, este astăzi mai mult o destinaţie liniştită şi perfectă pentru relaxare. Deşi a luat toate măsurile care se impun pentru a stopa răspândirea noului coronavirus şi încearcă să menţină situaţia sub contol, iar indicatorii pentru răspândirea Covid-19 arătau o incidenţă cumulativă a infecţiilor, săptămâna trecută, de 42,16 cazuri la 100.000 de locuitori, numărul turiştilor continuă să fie scăzut. Acest lucru este cauzat şi de restricţiile de călătorie către Spania, care înregistrează un număr ridicat de cazuri de Covid-19, fiind cea mai afectată ţară europeană.

Bali, închisă turismului străin până la sfârșitul anului

Insula Bali va rămâne închisă pentru turismul străin până la sfârșitul anului, după ce autoritățile locale și-au anulat decizia de reprimire a călătorilor internaționali începând cu 11 septembrie, din cauza incidenței ridicate de COVID-19 în țară. Guvernatorul Bali, Wayan Koster, a explicat într-o declarație ca situația „nu este favorabilă” pentru a permite sosirea turiștilor străini.

Wizz Air lansează harta interactivă de planificare a vacanțelor

Wizz Air, una dintre cele mai mari companii aeriene din Europa, a lansat Harta pentru planificarea călătoriilor, un instrument de căutare nou și actualizat permanent, conceput pentru a ajuta pasagerii să stabilească către ce destinații din rețeaua Wizz pot zbura în momentul căutării și să îi informeze cu privire la restricțiile de călătorie cauzate de pandemia de coronavirus.

Companiile aeriene au început să opereze zboruri turistice cu aterizare pe același aeroport pentru a nu ține avioanele la sol

Unele companii aeriene sunt atât de disperate să reia cerul, încât oferă acum excursii turistice care încep și se termină în același aeroport. Biletele nu sunt ieftine, costă între 500 și 2.700 de dolari.

Noua filială Lufthansa va fi lansată în primăvara anului 2021

Grupul Lufthansa a anunțat la nivel intern că intenționează să continue platforma aeriană de agrement propusă sub brandul Ocean „în următoarele luni”, a raportat sindicatul german al piloților Vereinigung Cockpit (VC) pe site-ul său web. Noua companie, care solicită un certificat de operator aerian (AOC), va începe operațiunile cu trei aeronave de lung curier în primăvara anului 2021, în cadrul strategiei actuale a grupului pentru zboruri de vacanță pe distanțe lungi, un segment a cărui recuperare o consideră că va fi mai rapidă decât rezervările de călătorii de afaceri în noua realitate generată de pandemia de COVID-19.

Silversea Cruises observă că loialitatea și repetiția se consolidează pentru 2021

Silversea Cruises a realizat un studiu de tendință în rândul clienților lor, care reflectă modul în care au ales să își refolosească în mare parte creditele, după perioada de încetare a operațiunilor, în rezervările viitoare de croaziere și preferă să se întoarcă în aceleași destinații, cu un podium condus de Europa.

Hoteluri hibride, o nouă alternativă pentru creșterea veniturilor

Pandemia de coronavirus a adus schimbări în rutina companiilor, care au implementat telemunca, și în hotelurile care au văzut impactul în veniturile lor din cauza lipsei de cerere. COVID-19 forțează companiile să se reinventeze pentru a supraviețui, iar utilizarea hotelurilor ca spații de birou este una dintre tendințele observate. Colliers International a subliniat că operatorii hotelieri specializați în această nișă „ar putea crește veniturile cu până la 20%, deoarece pot oferi tehnologie și camere adaptabile.

Pandemia a dus la creșterea vânzărilor online, agitând piața muncii

Anunțul făcut de TUI UK în care anunța o puternică reducere a locurilor de muncă, așa cum informa evisionturism în TUI închide 166 de agenții în Regatul Unit și Irlanda căuzând 900 de concedieri, reprezintă un exemplu clar al efectului COVID-19 asupra ocupării forței de muncă în turism care depășește cu mult șomajul tehnic sau disponibilizările temporare care au avut loc ca urmare a închiderii în majoritatea țărilor. Aceasta este concluzia companiei  GlobalData, care consideră că această decizie a marelui grup european este un „punct de cotitură” clar.  45% dintre turiștii din întreaga lume vor cumpăra mai multe produse online în „lumea post-pandemică”, potrivit analizei Global Data. 

WTTC consideră că sunt necesare coridoare sanitare între centrele financiare

World Travel and Tourism Council (WTTC) insistă asupra implementării testelor rapide de COVID și a creării de coridoare sigure între centrele financiare, ca prim pas pentru reactivarea călătoriilor de afaceri și „revigorarea” a zeci de mii de locuri de muncă, care au fost detectate de pandemia de coronavirus.  WTTC scoate în evidență importanța stabilirii unui plan pilot care să includă un prim test COVID la aeroport și două zile mai târziu, un al doilea test, pentru cei care călătoresc între Londra (Regatul Unit) și New York (Statele Unite), susținând că acest lucru ar servi drept exemplu pentru alte orașe majore cu diferite coridoare economice la nivel global. Este, consideră ei, o reactivare responsabilă a călătoriilor de afaceri și a turismului internațional.

TRAVEL FAIRS: CANCELLATIONS FOLLOWED BY VIRTUAL EVENTS

The WTM in London in November will only be held virtually. Meanwhile, the IFTM in Paris is officially cancelled after a postponement. More and more travel fairs turn to the virtual option.The shock was big in March, when the ITB, the world’s largest and most important tourism trade fair, was cancelled at short notice. The consequences of the Corona crisis became clear to many tourism professionals for the first time. As a result, other trade fairs that were scheduled later were also gradually cancelled, not without first having been postponed, such as the IPW in the USA, the Arabian Travel Market in Dubai.

UNWTO LAUNCHES COMPREHENSIVE TOURISM RECOVERY TRACKER

As growing numbers of countries around the world ease restrictions on travel, the World Tourism Organization (UNWTO) has launched a new Tourism Recovery Tracker to support global tourism. This represents the latest concrete action undertaken by the United Nations specialized agency as it leads the response of global tourism and guides recovery.

BRUSSELS GOVERNMENT APPROVED €30 MILLION AID FOR TOURISM

Approving the proposal of the Secretary of State for Economic Transition, Barbara Trachte, the Government of the Brussels-Capital Region decided to provide specific and large-scale assistance to the event, nightlife, tourism and culture sectors through the introduction of a new bonus, with a total budget of 30 million euros. The aim of the aid for tourism is to support Brussels companies and self-employed people in these sectors and sub-sectors whose activity has not yet been able to resume as a result of the CNS measures or who are still heavily impacted by the measures to combat the spread of the virus and who are in fact almost at a standstill. More than 3,000 companies and self-employed people are affected.

49.4% DROP IN REVENUE FROM INTERNATIONAL TOURISM IN FRANCE

International tourism revenues fell by 49.4% from January to the end of July 2020 in France because of the pandemic, but „attendance was generally better than expected” thanks to the mobilization of the French, according to an assessment presented at the Council of Ministers.

Mihaela Vidovici
Consilier ANAT

Răspunde