Revista presei – turism

25
Iul
2019

România se îmbogățește cu o nouă pârtie de schi, la Borșa***

România câștigă la capitolul vizibilitate și turism! – Untold dictează piața de entertainment***

Amenzi de peste 700.000 de lei aplicate de ANPC într-o săptămână operatorilor economici de pe litoral***

Alertă pentru toți cei cu tichete de vacanță sau de masă. Se dau amenzi uriașe***

Știrile săptămânii pe larg:

România se îmbogățește cu o nouă pârtie de schi, la Borșa

Aproximativ 22 milioane de euro vor fi investite la Borșa pentru construcția unei pârtii de schi de 2650 m, iar Ministerul Turismului va contribui cu 90% din investiția de bază. Aceasta este prima investiție de anvergură în domeniul schiabil după 7 ani.

Veste teribilă pentru bugetari! Nu mai primesc vouchere anul acesta

Problemele de buget îi afectează din plin pe bugetari, mulţi dintre ei aflând că nu vor mai primi voucherele de vacanţă şi în acest an. Măsura este o lovitură puternică şi pentru hotelieri şi agenţiile de turism.

Alertă pentru toți cei cu tichete de vacanță sau de masă. Se dau amenzi uriașe

Toți românii care au tichete de vacanță dar fac acest lucru riscă amenzi enorme. Legea stipulează clar că acest lucru este interzis. Este vorba despre acei români care își vând tichetele de vacanță, masă, creșă. În acest moemnt, s-a observat că pe site-urile de vânzări sunt nenumărate anunțurile în care românii își vând astfel de tichete.

Amenzi de peste 700.000 de lei aplicate de ANPC într-o săptămână operatorilor economici de pe litoral

În perioada 3-10 iulie, „Comandamentul Litoral 2019”, structură subordonată direct preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi aflată sub coordonarea operativă a Comisarului şef Adjunct Constanţa, Horia Constantinescu, a controlat 115 unităţi de alimentaţie publică, 21 de unităţi de cazare, unităţi de agrement şi sectoare de plajă, 35 de unităţi de comercializare de produse alimentare şi 26 de unităţi de comercializare de produse nealimentare.

Aproximativ 100.000 de turişti pe litoralul românesc

Numărul de turişti prognozat pentru acest weekend este de aproximativ 80.000 de turişti în unităţi clasificate, şi cel puţin 20.000 de vizitatori în unităţi neclasificate, potrivit reprezentanţilor Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Aproximativ 25.000 de turiști se află în Mamaia și în Constanța

Oficial, în stațiunea Mamaia sunt 272 de unități de cazare la dispoziție turiștii care aleg să vină în vacanță în cea mai mare stațiune de pe litoralul românesc. În Constanța- Mamaia sunt peste 13 mii de camere, iar capacitatea totală este de aproape 26 de mii de locuri în hoteluri, vile, pensiuni, hosteluri, apartamente de vacanță, bungalowuri și campinguri.

EXCLUSIV // Scandalul CICLONULUI care NU a mai ajuns pe litoral: Se cere DEMISIA directoarei ANM, Elena Mateescu / Hotelierii susțin că 40% dintre turiști NU au mai venit la mare, din cauza avertizărilor meteo false

Prognozele meteo eronate provoacă un nou scandal în care e implicată Administrația Națională de Meteorologie (ANM). După ciclonul teribil care a devastat Grecia săptămâna trecută, o serie de declarații făcute de directoarea ANM, Elena Mateescu, au provocat panică printre românii care doreau să meargă pe litoral. Astfel, aceasta a anunțat într-un interviu că există șanse ca ciclonul să ajungă și la noi în țară.

Nemţii de la DerTour/Rewe au cumpărat toate activităţile din turism ale Eurolines. DerTour este prima mare agenţie de turism străină care pariază pe România

Agenţia germană de turism DerTour, parte a gigantului Rewe, cunoscut în special pentru operaţiunile de retail precum magazinele de discount Penny Market prezente şi în România, a cumpărat toate activităţile de turism ale grupului Eurolines România. Această mutare marchează prima iniţiativă serioasă a unui grup străin pe piaţa agenţiilor de turism din România

A fost lansată aplicația care informează turiștii din Constanța și Mamaia dacă pot intra în mare fără a-și pune viața în pericol

Prima aplicație a salvamarilor de pe litoralul românesc – Sea Status – a fost lansată vineri, aceasta urmând să îi informeze pe cei aflați pe plajele din Constanța și Mamaia care este semnificația steagurilor de la punctele de salvamar și dacă au voie să intre în mare fără a-și pune viața în pericol. Anul viitor aplicația va fi extinsă și pentru celelalte plaje de pe litoralul românesc.

Sudul litoralului deține recordul de persoane accidentate. Cei mai mulți turiști care au cerut ajutorul medicilor au fost din stațiunea Saturn

În zonele unde au fost înregistrate în ultimii 5 ani cele mai multe situații de urgență, sunt instalate puncte de prim-ajutor. Acestea se găsesc pe întreaga durată a sezonului estival pe plajele din Corbu, Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Costinești, Saturn şi Vama Veche și sunt deservite, în fiecare zi, de trei paramedici.

Tuzla rămâne fără extindere de plajă

Comuna Tuzla, situată între Eforie şi Costineşti, va rămâne fără extindere de plajă, conform declaraţiilor lui Hristu Uzun, directorul executiv al Administraţiei Bazinale a Apelor Dobrogea-Litoral (ABADL).

Neversea, Untold, Bon Jovi şi Metallica ridică piaţa festivalurilor la recordul istoric de 600 de milioane de lei

Festivalurile din această vară şi artiştii consacraţi care concertează la noi în ţară vor atrage în total peste un miliard de spectatori în acest sezon, ceea ce va ridica piaţa la recordul istoric de peste 600 de milioane de lei, potrivit unei analize realizate de Frames.

Telekom, Erbașu și Aedificia s-au dus la Cazinoul din Constanța

Trei oferte au fost depuse pentru realizarea lucrărilor de consolidare și restaurare a Cazinoului din Constanța, contract estimat la 60,1 milioane de lei, fără TVA, pentru o perioadă de 7 ani și jumătate.

Când scăpăm de vizele pentru SUA?

Ambasadorul Hans Klemm le cere românilor să aibă răbdare deoarece deocamdată nu se simplifică procedura de acordare a vizelor pentru români, acest lucru depinde doar de decizia Congresului.

August, lună plină de evenimente în Tulcea și în Delta Dunării

August este, pentru județul Tulcea și Delta Dunării, o lună plină cu evenimente culturale și muzicale, care promovează tradițiile zonei și le fac mai accesibile atât localnicilor, cât și turiștilor.

Suceava: Ţara Dornelor, a cincea destinaţie de ecoturism din România, recunoscută oficial de ANT

Ţara Dornelor a devenit a cincea destinaţie de ecoturism din România, singura de acest tip din Bucovina, recunoscută oficial de Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT).

Cele mai „verzi” orașe din Europa pe care le pot vizita românii

Orașele europene care fac eforturi pentru a fi sustenabile și prietenoase cu mediul înconjurător au primit titlul de „Capitală Verde Europeana” în cadrul unei competiții organizate de Comisia Europeană.

Topul celor mai frumoase cascade din România

Echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro a făcut topul cascadelor din România la care fiecare turist ar trebui să ajungă măcar o dată. Toate aceste căderi de apă spectaculoase sunt cuibărite în mijloc de natură şi rareori nu reuşesc să ne aducă deconectarea după care ne urlă sufletele epuizate de citadini.

Orașele europene cu mai puțini turiști sunt varianta perfectă pentru o vacanță liniștită. Orașul Cluj-Napoca se află printre variante

Supra-turismul este un fenomen care nu dă semne de scădere, cele mai căutate orașe din Europa sunt din ce în ce mai vizitate de către turiștii din toată lumea. Cu toate acestea, există 20 de orașe superbe în Europa care nu au aproximativ niciun turist.

Știri despre incoming:

Unul din cinci turiști care rezervă bilete de călătorie pe mementobus.com vine din străinătate

Aproximativ 20% dintre turiștii care intră pe platforma de rezervări bilete de autocar mementobus.com sunt din afara României, potrivit Memento Bus. Cele mai multe rezervări din străinătate vin din Marea Britanie, Italia, Germania, Spania, dar exista rezervări și din SUA și Franța.

O firmă din Italia vrea cetatea Poenari

Compania italiană Apulia a depus singura ofertă pentru realizarea lucrărilor de conservare și consolidare a Cetății Poenari din comuna Arefu, județul Argeș, contract estimat la 7,3 milioane de lei, fără TVA, pentru 19 luni.

Mocăniţa, Cimitirul Vesel şi bisericile din patrimoniul UNESCO, preferatele turiştilor vara

Destinaţiile favorite în sezonul estival din judeţul Maramureş sunt pensiunile rurale, trenul cu aburi Mocăniţa, Cimitirul Vesel din Săpânţa şi bisericuţele din lemn aflate în patrimoniul UNESCO, a declarat joi, pentru AGERPRES, preşedinta Asociaţiei Naţionale de Turism Rural Ecologic şi Cultural din Romania (ANTREC), filiala Maramureş, Livia Sima.

Ambasadorul SUA a vizitat, două zile, ecodestinaţia de turism Piatra Craiului

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii (SUA) la Bucureşti, Hans Klemm, s-a aflat, în 22 şi 23 iulie, în Pădurea Craiului, una din cele şapte destinaţii de ecoturism din cadrul reţelei naţionale de ecodestinaţii ale României.

Știri despre agenții/ companii aeriene:

Agenţie online: Rezervările de bilete de avion către principalele oraşe europene au crescut cu peste 10%

Cele mai căutate oraşe europene pentru călătorii de tip city break sunt Londra, Roma, Bruxelles, Paris şi Milano, potrivit agenţiei. Cele 5 destinaţii au fost în vârful topului şi în anul anterior, însă datele anului 2019 arată o creştere de 10 – 13% faţă de 2018 după numărul de bilete de avion rezervate, arată datele Vola.ro.

Care sunt planurile celui mai mare operator de hoteluri de pe piaţa locală. După Capitala, munte şi mare, pariaza pe o nouă regiune

ANA Hotels este cel mai mare jucător de pe piaţa hotelieră locală, cu afaceri de 153 de milioane de lei în 2018 (plus 5,5% faţă de 2017), 500 de angajaţi şi o capacitate totală de cazare de 975 camere, şi care urmează să demareze lucrări de renovare la Athénée Palace Hilton estimate la 25 milioane de euro.

Investiție masivă într-o zonă de agrement! Un milion de euro pentru locuri de joacă

Frații Cristescu au triplat zona de agrement destinată copiilor la aqua park-ului din Arsenal Park în urma unei investiții de 1 mil. euro, pe fondul creșterii cererii din partea familiilor.

De la băuturi alcoolice la turism: de ce a decis grupul Alexandrion să cumpere un hotel în România şi ce veţi putea găsi în cadrul acestuia

Cifra de afaceri a hotelului New Montana din Sinaia, preluat anul trecut de Alexandrion Group a crescut în anul 2018 cu 23% faţă de anul precedent, iar profitabilitatea s-a mărit şi ea cu 22 de procente, potrivit unui comunicat de presă trimis de reprezentanţii hotelului.

Doi tineri s-au inspirat din călătoriile din Franţa, Italia şi Elveţia şi au ridicat în inima Bucovinei un chalet alpin în interpretare românească

Amplasată în inima Bucovinei, cuibărită „la sânul“ culmilor domoale ale munţilor din zonă, staţiunea Vatra Dornei a fost mulţi ani un paradis pentru cei care căutau un refugiu, un loc aruncat de zei suficient de departe de aglomeraţia marilor oraşe pentru a putea asculta natura, şi totuşi suficient de aproape de civilizaţie cât să nu te simţi rupt de lume.

Numărul zborurilor întârziate ale Tarom a crescut cu o treime anul trecut

În 2018, Compania Națională de Transporturi Aeriene Tarom a înregistrat o creștere semnificativă a curselor întârziate comparativ cu anul 2017. Astfel, totalul curselor cu întârzieri a crescut cu 33% anul trecut, în condițiile în care Tarom plătește pasagerilor, anual, peste jumătate de milion de euro despăgubiri pentru întârzierile de peste 3 ore., conform datelor analizate de Profit.ro.

Tren suplimentar din Capitală spre Constanţa, în următoarele week-end-uri şi în perioada minivacanţei de Sfânta Maria

CFR Călători introduce un tren suplimentar pe ruta Bucureşti – Constanţa, care va circula în următoarele două week-end-uri, precum şi în perioada minivacanţei de Sfânta Maria.

Știri externe:

Cum au ajuns călătorii din patru destinaţii din Asia să reprezinte 20% cheltuielile înregistrate în sectorul de turism global

Călătorii din patru ţări mari din regiunea Asia-Pacific cheltuite atât de mult încât reprezintă aproape 20% din totalul cheltuielilor din sectorul de turism la nivel global la nivleul anului 2018, ceea ce arată un apetit ridicat pentru turism, potrivit unui studiu realizat de Mastercard.

Mediterana, cea mai poluată mare din Europa (institut francez de cercetare)

Mediterana este cea mai poluată mare din Europa, în ciuda creşterii moderate, începând cu 2009, a cantităţii de deşeuri marine descoperite în această zonă, a arătat miercuri Institutul francez de cercetarea în domeniul exploatării marine (IFREMER), potrivit AFP.

Măsuri noi în Dubai: Turiștii vor putea cumpăra alcool din magazine

Turiștii care vizitează Dubaiul vor putea cumpăra de acum încolo alcool din magazine, grație noilor măsuri introduse pentru a face orașul mai prietenos pentru vizitatori, informează publicația britanică The Independent.

„Castelul de nisip“ şi „Hotelul din siloz“, printre cele mai neobişnuite locuri de cazare din lume

În lupta pentru atragerea cât mai multor turişti, hotelierii se bat în cele mai inedite idei. De la cazarea în „Castelul de nisip“ şi până la petrecerea unei nopţi în „Hotelul vulcan“, există locuri de cazare cu adevărat inedite pe tot globul.

Un turist din Trieste a fost amendat pentru că a adormit într-un hamac pe care-l pusese pe plajă

Poliția din orașul italian Trieste (nord) a amendat cu 300 de euro un bărbat care a adormit într-un hamac pe care-l pusese pe plajă, informează vineri dpa.

Cum arată avionul care ar putea duce oameni în spațiu pentru noul tip de turism

Obiectivul mai mare pentru REL e să vândă avionul pentru turism. Astfel, ar fi o revoluție în acest domeniu. Oamenii ar putea ajunge pe orbită la o viteză de cinci ori mai mare decât a sunetului. Avionul ar putea intra în funcțiune din 2025.

 

 

 

 

Gabriela Peșeț
Consilier Comunicare

Răspunde