Revista presei – turism

27
Iun
2019

Ministrul Bogdan Trif, despre ameninţarea patronilor hotelurilor cu greva fiscală: Cererea lor e îndreptăţită***

Trif: Avem plaje foarte frumoase, avem resorturi care rivalizează cu cele de afară, la acelaşi preţuri. Avem distracţie non-stop, ceea ce nu se întâmplă în alte părţi***

România a urcat 20 de locuri în Topul țărilor cu cele mai bune reputații din lume***

Islanda se pregăteşte pentru o recesiune puternică după ce turismul s-a prăbuşit***

Știrile săptămânii pe larg:

Ministrul Bogdan Trif, despre ameninţarea patronilor hotelurilor cu greva fiscală: Cererea lor e îndreptăţită

Solicitarea hotelierilor de pe litoral, de eliminare a câinilor vagabonzi din staţiuni, este „îndreptăţită”, consideră ministrul Turismului, Bogdan Trif, care spune că autorităţile publice trebuie să-şi facă treaba.

Trif: Avem plaje foarte frumoase, avem resorturi care rivalizează cu cele de afară, la acelaşi preţuri. Avem distracţie non-stop, ceea ce nu se întâmplă în alte părţi

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, spune că litoralul românesc are numeroase atracţii, de la plaje, la resorturi care rivalizează cu cele de afară atât la condiţii, cât şi la preţuri, până la faptul că există distracţie non-stop, iar în alte zone la miezul nopţii barurile se închid.

Copii plecaţi în excursie în Tokyo, blocaţi zile întregi pe aeroporturi. Unii nu au posibilitatea de a se întoarce acasă/ Ministerul Turismului s-a autosesizat

Ministerul Turismului anunţă că s-a autosesizat în cazul unei tabere pentru copii organizate în Tokyo de către o asociaţie din Gorj care nu avea licenţă pentru activitatea de turism. Copiii ar fi fost blocaţi câteva zile prin aeroporturi şi unii nu au posibilitatea de a se întoarce acasă.

Un hotel de patru stele din Eforie Nord va fi amendat de Ministerul Turismului după ce a cazat un turist într-o cameră nefinisată

Un hotel de patru stele din Eforie Nord va fi amendat de Ministerul Turismului cu o sancţiune cuprinsă între 8.000 şi 50.000 de lei, după ce unitatea a cazat un turist într-o cameră care nu era finisată, hotelul aflându-se în plin proces de renovare, potrivit News.ro.

Luna lui Cuptor vine cu preţuri mai mari pe litoral: Cu cât cresc tarifele, de la 1 iulie/ Patronatele din Turism: Nu avem bani, dar mergem la mare când e cel mai scump

Luna lui Cuptor vine cu preţuri mai mari pe litoral, tarifele de cazare urmând să fie majorate chiar şi cu 20 la sută pe noapte. Camerele vor fi ocupate însă integral, pentru că, spun reprezentanţii patronatelor din turism, românii vor la mare în iulie şi august, când este cel mai scump.

Amenzi de 120.000 de lei pentru operatorii plajelor de la Marea Neagră

Mai mulți operatori de plajă au fost sancționați cu 21 de amenzi în valoare totală de 120.000 de lei, se arată într-un comunicat remis vineri de Ministerul Apelor și Pădurilor, în timpul unei inspecții a ministrului Ioan Denes pe plajele din sudul litoralului de la Marea Neagră.

SPIT Constanța anunță că taxa de dezvoltare și promovare a turismului trebuie plătită până la 1 iulie

Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanţa aduce în atenția operatorilor economici, respectiv persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale, întreprinderilor familiale și persoanelor juridice, care își desfășoară activitatea în stațiunea Mamaia și Sat Vacanță faptul că, termenul pentru plata taxei de dezvoltare și promovare a turismului, respectiv pentru depunerea declarației anuale de impunere a acesteia, este 01 iulie 2019.

Tranzacții cu hoteluri pe litoral: Peste zece unități au fost vândute. Unele vor fi transformate în all inclusive

Mai mult de zece hoteluri aflate într-o stare avansată de degradare, care cumulează peste 2.500 de camere, au fost vândute, la prețuri relativ mici, în ultimele luni pe litoral, printre cumpărători fiind nume precum Mohammad Murad și Nicolae Bucovală.

Plajă accesibilă pentru persoanele cu dizabilităţi, în Mamaia

De sâmbătă, 22 iunie 2019, ora 10.30, pentru al treilea an consecutiv, Asociația Împreună pentru Viitor Constanța pune la dispoziția turiștilor cu nevoi speciale de pe Litoral, plaja accesibilizată de la PUPA BEACH din Mamaia pentru a oferi egalitate de șanse și un turism civilizat, deschis tuturor.

Trend nou, compatibil cu românii: Vacanţă cu yachtul în paradisul insular din Marea Ionică

Guvernul Greciei a invitat presa din România să vadă locuri mai puţin cunoscute de români, pe care îi considera turişti foarte buni. Excursia sponsorizată de guvernul elen a avut două scopuri. Primul a fost să promoveze o zonă pe care el o consideră mai spectaculoasă decât Marea Egee, preferată, în general, de turiştii de-aici, iar al doilea a fost promovarea turismului “extra-sezon”, adică pentru lunile septembrie şi octombrie, care au temperaturi de august la Marea Neagră, temperaturi ridicate ale apei, în jur de 23 de grade, şi în care preţurile sunt la jumătate faţă de iulie-august.

Cazanele Dunării, în caznele lăcomiei. Una dintre cele mai căutate destinații turistice din România riscă să fie „îngropată”

O plimbare într-o zonă de o frumuseţe răpitoare – Cazanele Dunării – se poate încheia cu o concluzie tristă: setea de îmbogăţire rapidă îngroapă zona, cu potenţial uriaş pentru turism. Preoţii fac afaceri cu ambarcaţiuni, iar pensiuni şi vile ridicate haotic au înghiţit decorul superb. Nu mai este spaţiu nici pentru faleza pe care să se plimbe vizitatorii, nici pentru locuri de agrement.

Harghita: Creştere semnificativă a numărului de turişti, în primul trimestru al anului

Numărul turiştilor care au vizitat judeţul Harghita în primul trimestru al acestui an a crescut cu aproape 20 % faţă de aceeaşi perioadă a lui 2018, arată o statistică realizată de Organizaţia de Management al Destinaţilor Turistice din Harghita, Covasna şi Mureş.

Bihor: Ambasadorul Republicii Kazahstan în România, discuţii cu autorităţile despre agricultură, turism şi proiecte de afaceri

Ambasadorul Republicii Kazahstan în România, Daulet Batrashev, a efectuat, marţi, la Prefectura Bihor, o vizită în judeţ, fiind purtate discuţii cu autorităţile despre agricultură, turism şi proiecte de afaceri, a anunţat miercuri, într-un comunicat, Cancelaria Prefectului.

Delta Dunării, perla turismului european! Horia Teodorescu: „Delta are nevoie de sprijin, dacă vrem să o avem și pentru urmașii noștri”

Invitat la Neatza cu Răzvan și Dani, Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea, a vorbit despre importanța dezvoltării Deltei Dunării, proces ce trebuie făcut cu respect pentru natură, „dacă vrem să o avem și pentru urmașii noștri”.

Tulcea: Case vechi din sate lipoveneşti, restaurate şi deschise turiştilor

Unele case vechi din satele tulcene sunt cumpărate de tineri din alte judeţe care le restaurează şi le introduc în circuitul turistic, în speranţa că vor reuşi să păstreze specificul local.

Maramureş: Clădiri şi locuri în care a trăit un coautor al operelor lui Shakespeare, incluse în circuitul turistic

O clădire situată în Piaţa Millenium, din centrul vechi al municipiului Baia Mare, încă mai păstrează crenelurile şi arhitectura secolului al XVII-lea, fiind locul unde a trăit, o vreme, cărturarul şi alchimistul Johannes Banfi Hunyades, presupus a fi unul dintre coautorii care a influenţat opera lui William Shakespeare, a declarat, pentru AGERPRES, scriitorul Walter Ubelhart, autorul romanului istoric-documentar ”În umbra lui Shakespeare”.

Studiu: Peste 60% dintre români călătoresc în afara țării cel puțin o dată pe an

Două treimi dintre respondenți călătoresc în străinătate cel puțin o dată pe an, iar media călătoriilor în afara țării a tuturor participanților la studiu este de 1,5/an, potrivit unui studiu realizat de momondo.ro. Dintre aceștia, 46% planifică maxim două ieșiri din țară în decursul unui an.

7 lucruri din care România are de învățat de la Japonia

Când zici Japonia te gândești automat la cireși înfloriți, pagode, aglomerația din Tokyo sau, eventual, dacă ești pasionat de istorie, samurai sau infamele bombe atomice. În realitate, Japonia a reușit să se dezvolte extrem de mult în ultimii zeci de ani și să devină un model de civilizație pentru mapamond. Ce ar putea România să învețe și să APLICE din ceea ce a reușit Japonia?

Știri despre incoming:

România a urcat 20 de locuri în Topul țărilor cu cele mai bune reputații din lume

România a urcat 20 de locuri în clasamentul global al țărilor cu cele mai bune reputații realizat de FutureBrand, unul dintre cele mai spectaculoase salturi, datorat îmbunătățirii percepției turiștilor și oamenilor de afaceri asupra principalilor indicatori luați în calcul la elaborarea studiului.

Fost ministru al Turismului: Birourile de promovare externă a României erau ineficiente și ținute cu cheltuială ilegală

În contextul în care Ministerul Turismului urmează să redeschidă birourile de promovare externă, mediul privat de business, consultanții în turism și mediul politic au reluat dezbaterile legate de contextul în care ar trebui redeschise și de cât de utile sunt, de fapt. Concluzia – e bine ca România să aibă birouri de promovare externă, însă acestea trebuie să facă parte dintr-o strategie națională de dezvoltare a turismului și să aibă bugete care să le permită să își poată desfășura activitatea în cele mai bune condiții.

Președintele Asociației Incoming România: Turiștii străini își pun mâinile la ochi și vin în România. Apoi încep surprizele

Datele INS arată că sosirile înregistrate în structurile de primire turistică din România, în primul trimestru din 2019, au crescut cu 5,8% față de aceeași perioadă din 2018, ajungând la aproape 2,32 milioane, dintre acestea 19,2% fiind reprezentate de către turiștii străini.

România e o mină de aur pusă la dispoziția exploatării turistice. Din nenorocire, nu prea are cine s-o exploateze

România s-a europenizat cît de cît. Nu în profunzime și nu în totalitate. Cu toate acestea, n-am descoperit pînă acum vreo scriere despre realitățile occidentale văzute de un călător român în străinătate care să remarce superioritatea noastră fie și într-un punct.

Timiş: Primarul Robu remarcă prezenţa în oraş a turiştilor asiatici, cu doi ani înainte de CCE2021

Primarul Nicolae Robu a declarat marţi că prezenţa aproape săptămânală a grupurilor de turişti asiatici în viitoarea Capitală Europeană a Culturii (CEC) 2021 demonstrează faptul că Timişoara a ajuns să fie remarcată de agenţiile de turism de pe toate meridianele lumii, care o recomandă.

Andreea Tănăsescu, La blouse roumaine: Deschidem România ca destinaţie pentru turismul textil cultural internaţional

Fondatoarea comunităţii La blouse roumaine, Andreea Tănăsescu, a declarat luni, la Oradea, că România este prima ţară din Europa care este prospectată şi propusă ca destinaţie pentru turismul textil internaţional, de către profesorul de modă şi creatoarea platformei hauteculturefashion.com, Donna Bramhall.

Știri despre agenții/ companii aeriene:

TBI Bank şi TUI TravelCenter au lansat un produs de finanţare digitală pentru achiziţia de vacanţe în rate

TBI Bank a anunţat marţi că lansează în parteneriat cu TUI TravelCenter un produs online pentru finanţarea pachetelor de vacanţă, prin intermediul soluţiilor de plată integrate în platforma eCommerce a TBI Credit, parte a TBI Bank.

Touroperator: Din fiecare oraş mare din România pleacă un charter spre Antalya, peste 18.000 de turişti au ales pachetele de vacanţă all inclusive de peste 1.100 de euro/familie

Peste 25.000 de români merg anul acesta în vacanţă în Turcia, cu zboruri charter sau cu transport individual, numărul curselor charter săptămânale din oferta touroperatorului Paralela 45 crescând la 19 de la 12, anul trecut.

Proiectul rezidențial Club Lac Snagov, o investiţie de 7 milioane euro

Construit la standarde moderne, complexul respectiv poate fi opțiunea perfectă pentru cei care s-au săturat de aerul viciat și de betoanele marii metropole bucureștene. Joi, 20 iunie, a avut loc inaugurarea acestui complex rezidential și hotelier de patru stele, în care Alin Burcea, managerul agenției de turism „Paralela 45” a investit peste 7 milioane de euro.

Hotel de lux – scos la vânzare

Hotelul de lux Maxim din Oradea, amplasat în centrul orașului, va fi scos la vânzare cu un preț minim de 3,2 milioane euro plus TVA. Clasificat cu 4 stele, hotelul are 37 de camere și 2 apartamente, cu piscină. Compania care îl operează a avut anul trecut afaceri de 2,5 milioane lei și a raportat un profit de 57.631 lei, cu circa 30 de angajați, după ce în anul anterior a raportat pierderi de peste 201.000 lei.

TAROM va cumpăra 9 aeronave

Compania TAROM anunţă că a demarat procedul de achiziţie a unui număr de 9 aeronave ATR 72-600. Aeronavele, de tip ATR 72-600 sunt prevăzute cu cele mai moderne echipamente de navigaţie, cabină de pasageri modernizată şi capacitate de depozitare a bagajelor de mână cu mult marită.

Probleme pentru Blue Air și pasagerii companiei: curse cu întârzieri chiar și de peste 12 ore

Mai multe curse ale companiei aeriene low-cost Blue Air au avut întârzieri vineri dimineață la București, una depășind, la acest moment, și 12 ore, cauza avansată fiind o defecțiune tehnică.

 Știri externe:

Industria turismului din Grecia riscă să fie afectată  de virusul Nilului de Vest

Industria turismului din Grecia riscă să fie afectată de virusul Nilului de Vest transmis de ţânţari, în contextul în care străinii sunt avertizaţi să ia măsuri de precauţie pentru a evita riscurile expunerii.

Islanda se pregăteşte pentru o recesiune puternică după ce turismul s-a prăbuşit

Islanda se pregăteşte pentru o recesiune puternică după ce turismul s-a prăbuşit, anunţă Mar Gudmundsson, guvernatorul băncii centrale, citat de Bloomberg.

Republica Dominicană devine o destinaţie înconjurată de neîncredere

Veştile despre decesele din motive suspecte a cel puţin nouă turişti americani în Republica Dominicană care au avut loc în ultimele luni au generat îngrijorări în rândul turiştilor cu privire la vizitarea ţării.

Plaje atractive din Europa, dar mai puţin aglomerate

Vacanţa de vară vine la pachet cu aglomeraţia, de cele mai multe ori, mai ales pentru că turiştii care îşi doresc să fugă din calea căldurii din oraşe şi să se refugieze în locuri mai răcoroase, montane sau în briza mării.

Zeci de mii de turişti au vizitat Tel Aviv-ul cu ocazia Gay Pride 2019

Lunile Mai şi Iunie au fost pline pentru turismul din Tel Aviv. După concursul Eurovision care a avut loc la finalul lunii Mai, a urmat parada comunităţii LGBTQ care a atras nu mai puţin de 250.000 de participanţi, dintre care 45.000 de turişti.

Olanda și Canada au lansat un proiect pilot pentru călătorii fără pașapoarte între cele două țări

Olanda și Canada au lansat miercuri un proiect pilot care permite pasagerilor să călătorească fără pașapoarte între cele două țări, folosind în schimb identificarea digitală prin intermediul telefoanelor mobile, relatează Reuters.

 

 

 

 

 

Gabriela Peșeț
Consilier Comunicare

Răspunde