Revista presei – turism

16
Mai
2019

Ministrul Turismului, Bogdan Trif: Dorim să promovăm conceptul de turism de 365 de zile pe an la nivelul întregii ţări***

Dragoş Anastasiu: Legea Turismului nu aduce soluţii. Avem un deficit de 150.000 de oameni în turism***

Turcii, tot mai interesaţi de litoralul românesc***

Autorităţile din Noua Zeelandă au anunţat că vor introduce o taxă specială pentru turiştii străini***

Știrile săptămânii pe larg:

Bogdan Trif: Dorim să promovăm conceptul de turism de 365 de zile pe an la nivelul întregii ţări

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a declarat, luni, la Deda, că doreşte promovarea unui tip de turism de 365 de zile pe an la nivelul întregii ţări şi că se bucură că este abordat de tot mai mulţi primari, care doresc ca localităţile lor să devină staţiuni turistice şi astfel să aibă acces la finanţări.

Ministerul Turismului a semnat un contract de finanţare de peste 5 milioane lei pentru construcţia unui parc de aventură în Borsec

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a semnat luni contractul de finanţare pentru un parc de aventură în oraşul Borsec, judeţul Harghita, în valoare de 5,08 milioane lei (1,07 milioane euro), contribuţia Ministerului Turismului fiind de 90% din investiţia de bază.

Strategia de dezvoltare a turismului balnear, în curând pe masa Guvernului

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a anunțat că se lucrează la Strategia de dezvoltare a turismului balnear din România și că în maximum o lună aceasta va fi pe masa Guvernului. Ministrul a spus că a avut discuții cu conducerea Organizației Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR) și că în Master Planul pentru Dezvoltarea Turismului Național, stațiunile balneoclimaterice au fost ridicate la rang de stațiuni de interes național.

Anastasiu (ANAT): Importul de muncitori din Nepal şi Vietnam e ca un piramidon; nu ne doare capul mâine dimineaţă, dar nici nu ne vindecă boala

Importul de muncitori din ţări precum Nepal sau Vietnam reprezintă doar o soluţie pe termen scurt şi nu rezolvă problema fundamentală a deficitului de forţă de muncă cu care se confruntă România şi pentru care este nevoie de o strategie naţională, a declarat, luni, Dragoş Anastasiu, vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), într-o conferinţă de presă.

Dragoş Anastasiu: Legea Turismului nu aduce soluţii. Avem un deficit de 150.000 de oameni în turism

Deficitul de forţă de muncă din turism este la 150.000 de oameni în acest moment, a declarat luni Dragoş Anastasiu, preşedintele Grupului Eurolines, care menţionează că soluţia pentru promovarea României este parteneriatul public-privat.

Râșnovul va moderniza un nou drum spre „creierii munților”. Traseul oferă peisaje mirifice și asigură accesul și la observatorul de urși

După ce în perioada 2008-2009, Primăria Râşnov a finalizat primul proiect pentru construcţia de drumuri forestiere, în valoare de un milion de euro, bani europeni cu care s-au construit 7,5 km de drum între Valea Glăjeriei şi Cabana Diham, anul acesta, un alt drum va fi modernizat, în vederea facilitării accesului turiștilor care iubesc muntele către diverse obiective.

Premieră editorială: Xanax, cel mai citit roman românesc al momentului, lansat în avion, la 11.000 de metri altitudine

Romanul „Xanax”, ajuns la al treilea tiraj la doar trei luni de la apariţie, a fost lansat, în premieră, la 11.000 de metri altitudine, la bordul unei curse charter Bucureşti – Tunisia . Raluca Hatmanu, directorul de marketing şi comunicare al Christian Tour, agenţia care a organizat charterul, a afirmat, că această carte are legătură şi cu lumea turismului, cu lumea vacanţelor şi cu zboruri.

Google lansează un nou site pentru turiști. Serviciile oferite călătorilor

Google a lansat Trips, un site web în care se regăsesc toate funcțiile de călătorii și vacanțe și pe care compania le-a oferit până acum disparat. Noul Google Trips va include Google Flights, funcția de căutare a hotelurilor și descoperirea destinațiilor de vacanță în cadrul unui singur serviciu, disponibil sub forma unui site web ce poate fi accesat atât de pe telefon, cât și de pe desktop.

Știri despre incoming:

Turcii, tot mai interesaţi de litoralul românesc

În timp ce românii iau drumul litoralului turcesc în vacanţe, agenţii de turism pariază că îi vor convinge pe turci să petreacă la Mamaia. Dacă pentru noi contează serviciile all-inclusive în concediu, pentru ei viaţa de noapte ar putea fi secretul unei vacanţe reuşite. Şi Delta Dunării a intrat pe lista scurtă a destinaţiilor pentru tour-operatorii din Istanbul.

România aduce acasă un prestigios premiu al industriei SPA din Europa. Afrodita Resort & Spa din Băile Herculane a obținut premiul la categoria Innovative Spa Concept

ESPA (European Spas Asociation) este un organizatie non profit înființată în 1995, al cărei scop este suținerea industriei SPA din Europa, certificare a calității, precum și consultanță legislativă pentru statele membre. Fiecare stat membru are un reprezentat în bord-ul de conducere. România este reprezentată în board-ul ESPA de către Organizația Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR).

Rimetea, satul alb din inima Transilvaniei

Turiştii care ajung în zona Rimetea-Colţeşti din inima Transilvaniei au senzaţia că au călătorit în timp. Arhitectura locului păstrează cu sfinţenie stilul de acum sute de ani, iar bucătăria locală este cea mai bună din toată Europa, spun turiştii străini. Rimetea – sau satul alb – este singurul din România premiat de autorităţile europene pentru eforturile de conservare depuse de localnici.

Peste 311.000 de turiști s-au cazat în hotelurile și pensiunile brașovene în primul trimestru. Numărul turiștilor străini este în scădere

311.336 de turiști s-au cazat în primele trei luni în hotelurile și pensiunile brașovene, în creștere cu aproape 20.000 de turiști (6,5%) față de perioada similară a anului trecut. Dacă numărul tuilrilor străini a scăzut cu peste 3.000 de persoane, până la 23.880 de persoane, numărul turișrilor români a urcat cu 8,3%, ajungând la 287.456 de persoane. Cei mai mulți turiști străini au provenit din Republica Moldova (2.836), Israel (2.823), Germania (2.430), Marea Britanie (1.877) și Italia (1.357 de turiști).

Știri despre agenții/ companii aeriene:

Javier Garcia del Valle, CEO al Happy Tour: Turcia a revenit în topul preferinţelor românilor. Se vând bine şi vacanţele la Disneyland Paris

Happy Tour este deţinută de fondul de investiţii GED Capital şi face parte din Happy Tour Group, cu o reţea de 83 de agenţii proprii şi asociate. Agenţia de turism Happy Tour, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţă, a bugetat pentru acest an afaceri mai mari cu 8-12% pe fondul cererii în creştere pe segmentul leisure, dar şi de business travel.

Cum a reuşit o familie din Cluj să îşi crească firma începută cu o casă de marcat luată la reduceri şi un spaţiu închiriat pe datorie până la venituri anuale de zeci de milioane de euro

„A fost la început foarte greu, dar atunci eram tineri, nu se punea problema să renunţăm, iar mai târziu eram cu prea mulţi după noi. E un domeniu în care ştii când începi, dar nu ştii când termini”, descrie Lucia Morariu, cofondator al Eximtur, începuturile afacerii pe care o conduce împreună cu soţul său.

Paradis – Vacanţe de Vis intră pe piaţa hotelieră şi anunţă că investeşte într-un hotel de patru stele din Constanţa, pe care îl redeschide pe 21 iunie

Paradis – Vacanţe de Vis, unul dintre cei mai importanţi touroperatori dedicaţi Litoralului românesc, s-a decis ca în acest an să intre pe piaţa hotelieră, închiriind hotelul Royal din Constanţa, pe care l-a redenumit New Royal şi care va fi redeschis pe 21 iunie, a anunţat, marţi, compania.

Campanie cu semne de întrebare. O agenție de turism trimite românii la vot contra vacanțe!

În urmă cu patru zile, Paralela 45 a lansat campania de responsabilizare socială ” Mergi la vot, mergi în vacanță”, având ca scop mobilizarea cetățenilor cu drept de vot să participle la alegerile europarlamentare. Până în prezent s-au înscris 20.000 de persoane și având în vedere că mai sunt aproape două săptămâni până la finalul campaniei, turoperatorul a decis suplimentarea numărului de vacanțe de la una la nouă.

Marocul, o experiență exotică plină de mister și culoare. Petrece o vacanță inedită într-un loc ce îți provoacă simțurile: arome, gusturi, emoții vibrante!

Marocul este una dintre cele mai spectaculoase destinații ale lumii și tocmai de aceea agentia de turism Ultramarin a inclus-o în programul „12 experiențe în 12 luni”. Marrakech, Fes, Meknes, Rabat – orașele imperiale ale Marocului sunt pline de farmec și te transpun într-o altă lume.

Hotelul de cinci stele Saturn: Aşteptăm un sezon estival mai bun, avem deja 40% din camere rezervate pentru iulie. Unitatea hotelieră a avut în 2018 un profit net de 900.000 de lei

Hotelul de cinci stele Saturn din sta­ţiunea cu acelaşi nume, controlat de fa­milia Stan, a finalizat anul 2018 cu afaceri de 3,4 mil. lei, în creştere cu 17% faţă de anul anterior, iar pentru acest an ţinteşte un avans tot cu două cifre, potrivit oficialilor companiei şi site-ului mfinante.ro. Unitatea hotelieră  a avut în 2018 un profit net de 900.000 de lei.

Hotelul de patru stele Vienna House, de lângă aeroportul Otopeni, aproape de final cu renovarea a trei etaje, o investiţie de 1,7 mil. euro

Hotelul de patru stele Vienna House (fostul Angelo), de lângă aeroportul Otopeni, va finaliza luna aceasta renovarea a trei etaje (108 camere), într-un proces de modernizare care a inclus şi zonele publice (lobby, restaurant, bar), o investiţie totală de 1,7 milioane de euro.

Accor și Orbis Group deschid în următorii ani 10 hoteluri în România. LISTA proiectelor

Planurile de dezvoltare ale grupului Accor și ale Orbis Group pentru România cuprind deschiderea a 10 hoteluri, care vor aduce 1.450 de camere noi pe piață până în anul 2022. Acum, 11 hoteluri funcționează în întreaga țară sub mărcile Accor: Pullman, Novotel, Mercure, ibis și ibis Styles.

TAROM anunță redeschiderea rutei estivale Satu Mare – Constanţa

Redeschiderea acestei curse este rezultatul eforturilor întreprinse de către managementul Companiei TAROM pentru dinamizarea reţelei de rute şi reprezintă atingerea unui alt obiectiv important ce vizează destinaţiile cu potenţial pentru pasagerii români din Transilvania şi Dobrogea.

Știri externe:

Hotelierii din Regiunea Mării Roşii, interesaţi de atragerea unui număr cât mai mare de turişti români

Hotelierii din Regiunea Mării Roşii sunt interesaţi de atragerea unui număr cât mai mare de turişti din România, piaţa românească devenind, în urma creşterilor înregistrate în ultimul an, una de referinţă pentru dezvoltarea turismului din Egipt.

Cinci destinaţii din Europa trecute cu vederea, dar care merită vizitate

Prezentăm mai jos cinci destinaţii mai degrabă trecute cu vederea de turiştii de pe continentul european, dar care totuşi merită să fie vizitate, potrivit unei liste a platformei de rezervări Tramline, citată de independent.co.uk.

O țară vizitată de milioane de oameni a introdus o taxă pentru turiști

Una dintre cele mai dezvoltate țări de pe glob a luat o decizie fără precedent. Trebuie să plătești o taxă specială dacă vrei să mergi ca turist acolo. Autorităţile din Noua Zeelandă au anunţat joi că vor introduce o taxă specială pentru turiştii străini, în cadrul eforturilor de protejare a mediului, afectat de creşterea numărului de vizitatori, transmite DPA.

Amsterdamul introduce o nouă taxă pentru turiști

Municipalitatea din Amsterdam a decis miercuri să introducă o nouă taxă care se va aplica turiștilor, al căror număr a crescut în mod spectaculos în ultimii ani, transmite DPA.  Amsterdamul are deja cele mai mari taxe pentru turiști, comparativ cu alte orașe europene, în condițiile în care vizitatorii trebuie să plătească o taxă de șapte procente din valoarea cazării.

O insulă din Italia oferă cazare gratuită turiştilor dacă plouă

Metodă interesantă de a atrage turiştii în extrasezon pe insula italiană Elba. Oficiul de turism a anunţat în luna mai programul „Elba no rain”. Aşa că turiştii care au parte de mai mult de două ore cu ploaie în timpul zilei primesc cazarea gratuit.

Industria hotelieră din Tel Aviv, cea mai câştigată de pe urma Eurovision 2019

Reprezentanţii industriei hoteliere din Tel Aviv s-au bucurat când au aflat că evenimentul muzical le va aduce şi mai mulţi turişti şi se pare că impactul psihologic al aglomeraţiei în capitala Israelului nu i-a convins pe toţi turiştii să evite perioada Eurovision 2019. În schimb, spre deosebire de alţi ani, românii nu se înghesuie să-şi susţină favoritul de la faţa locului.

Peru, Ecuador şi Columbia au semnat o înţelegere comercială cu Marea Britanie

Peru, Ecuador şi Columbia au semnat miercuri o înţelegere comercială cu Marea Britanie, în contextul ieşirii acesteia din Uniunea Europeană, a informat Ministerul peruvian pentru Comerţ şi Turism, relatează site-ul agenţiei Reuters.

TOP 10 orașe pentru experiențe culinare: recomandări TripAdvisor

Pe măsură ce experiența gastronomică a devenit tot mai importantă pentru turiști, aceștia au început să dedice mai mult timp căutării de locuri în care să mănânce în vacanță. Pentru a ține pasul cu acest trend, TripAdvisor a adunat informații despre orașele din intreaga lume în care se manâncă cel mai bine și a realizat un top pentru gurmanzi.

Accesul turiștilor în Machu Picchu va fi limitat

Autoritățile peruane vor limita accesul turiștilor la două temple și o piramidă din așezarea incașă Machu Picchu în încercarea de a evita accentuarea stării de degradare a acestora, a anunțat guvernul, citat de AFP.

 

 

 

 

Abdulhamit Gazez

Răspunde