Revista presei – turism

11
Apr
2019

Ministrul Turismului, Bogdan Trif: E nevoie ca autorităţile locale să vină cu proiecte de dezvoltare a infrastructurii turistice***

Ospitalitatea românească, o industrie de 3 miliarde de euro cu un deficit de peste 50.000 de angajați***

România a devenit destinaţia de vacanţă preferată de britanici***

Sunny Beach, desemnată cea mai ieftină stațiune europeană de pe litoral pentru al șaselea an***

Știrile săptămânii pe larg:

Ministrul Trif: E nevoie ca autorităţile locale să vină cu proiecte de dezvoltare a infrastructurii turistice

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, aflat marţi într-o vizită de lucru în judeţul Prahova, a cerut autorităţilor locale să vină cu proiecte de investiţii pentru dezvoltarea infrastructurii turistice, arătând că documentaţia pentru obţinerea finanţării acestora a fost simplificată.

Ministerul Turismului a finalizat finanțarea investiției necesare dezvoltării domeniului schiabil de la Voineasa

Ministerul Turismului a inițiat procedurile pentru plata ultimei tranșe necesare proiectului, în valoare de 1,075 milioane de lei. Pentru proiectul privind dezvoltarea infrastructurii de agrement în stațiunea Voineasa, Ministerul a plătit în total 106 milioane de lei.

Peste 14.000 de companii vor oferi angajaţilor tichete cadou de Paşte

Peste 14.000 de companii vor oferi anul acesta angajaţilor tichete cadou de Paşte, în timp ce 3.000 de firme şi instituţii publice le vor acorda şi tichete de vacanţă de 1 Mai, conform estimărilor realizate de o societate emitentă de carduri şi tichete de beneficii pentru salariaţi.

Mai aveți vouchere de vacanță nefolosite de anul trecut? Nu le aruncați, pot fi valorificate!

Românii care nu au plecat anul trecut în vacanță trebuie să știe că pot folosi tichetele primite anul trecut și le pot cumula cu cele din 2019 pentru „un concediu prelungit”. Sunt și alte soluții pentru a nu pierde tichetele de vacantă din 2018, mai scrie presa locală, care publică explicația specialistului. De exemplu, existã programe turistice care se extind si în exteriorul României, pentru care plata serviciilor turistice de la nivel national se poate acoperi din aceste tichete de vacantã.

Se caută 20.000 de angajați cu disperare! Salariile nu sunt deloc rele! Unde trebuie să aplicați

În industria turistică, angajatorii caută oameni cu disperare. Pe litoral există un deficit de angajați imens. Se caută aproape 20.000 de oameni pentru salarii deloc mici , pentru România.

Industria aeriană, din ce în ce mai nepunctuală. Pasagerii au de suferit

AirHelp a analizat evoluţia zborurilor pe ultimii 5 ani, pe perioada Ianuarie-martie. Potrivit rezultatelor analizei, în 2019, pasagerii a peste 210 zboruri sunt eligibili pentru compensaţii (cursele fie au fost anulate, fie au ajuns la destinaţie cu o întâzriere mai mare de 3 ore, fără a avea situaţii de excepţie precum condiţii meteo nefavorabile, incidente cu drone sau păsări etc).

Peste 1000 de cereri de despăgubire în urma zborurilor cu probleme

În primele 3 luni ale anului au fost înregistrate pe site-ul FlightClaim.ro peste 1000 de cereri de despăgubire în urma întârzierilor, anulărilor sau overbooking-ului zborurilor. Datele platformei arată că au existat şi zile în care s-au primit şi o cerere la fiecare 30 de minute. Estimările pentru perioada Aprilie – Septembrie sunt de peste 500 de cereri înregistrate lunar.

Turism Băile Felix vrea să dea dividende de 4,6 mil. lei, ceea ce înseamnă un randament de 3,4%

Turism Băile Felix (TUFE), companie care administrează un complex turistic în staţiunea Băile Felix de lângă Oradea, repartizează acţionarilor 45,47% din profitul realizat în 2018, adică 4,6 mil. lei, ce reprezintă un dividend brut de 0,0093 lei pe acţiune, potrivit unui raport la bursă.

Românii se dau în vânt după Austria

Austria este destinația favorită de iarnă a românilor. Pârtiile bine îngrijite și atracțiile de tot felul, precum și ușurința cu care se poate călători fac din această țară o atracție irezistibilă.

 

Alin Burcea : Dacă până în toamnă nu se întâmplă nimic, TAROM intră în faliment, o agăţăm în cui

Cu doar 9 milioane de euro în cont şi cu salarii de plată de 3 milioane de euro lunar, TAROM riscă să intre în faliment de la 1 octombrie, a declarat, pentru AGERPRES. Acesta a subliniat că, de 10 ani de când sunt probleme la TAROM, nu a văzut niciun interes pentru redresarea companiei.

ANAT nu susține comentariile făcute de Alin Burcea cu privire la situația TAROM

ANAT nu susține comentariile făcute de Alin Burcea, președintele Paralela 45, în interviul publicat de Agerpres cu privire la situația companiei TAROM. Alin Burcea nu mai are nicio funcție de conducere în cadrul asociației începând din ianuarie 2019.

Două din trei servicii hoteliere “scapă” datele personale ale clienților

Nu cu intenție, ci din dorința de a simplifica pe cât posibil rezervarea, două treimi din site-urile hotelurilor facilitează accesul la informațiile personale ale clienților. Concluzia îngrijorătoare a venit în urma unui studiu realizat de Symantec, studiu care a avut în vedere peste 1.500 de hoteluri din 54 de țări.

BenefitOnline.ro: Cel mai scump beneficiu accesat în 2018-un pachet de servicii stomatologice de 24.000 lei, redus cu 30%

Suma medie acordată lunar de companii pentru beneficiile extrasalariale ale angajaţilor a fost anul trecut de 355 de lei, de la 320 de lei cu un an înainte, reprezentând o creştere de 11%, cele mai populare fiind tichetele de masă, cadourile (cardurile şi tichetele cadou), decontarea transportului (către/de la serviciu), turismul intern (tichetele de vacanţă) şi pensiile private (pilonul 3), arată o analiză a  BenefitOnline.ro.

Ce locuri din Franța și România recomandă ambasadoarea Franței la București

În ciuda problemelor de securitate din ultimii ani, Franța a rămas și în 2018 cea mai vizitată țară din lume, cu 84,5 milioane de turiști, potrivit Organizatiei Mondiale a Turismului. Iar principalul motiv este acela că această țară are câte ceva pentru orice tip de turist, de la cel pasionat de cultură și arte, până la pasionații sporturilor de iarnă sau cei care iubesc vara și plajele însorite.

GK Promo Services: Mai puţin de 20% din pensiunile din România folosesc un software de gestiune

Doar 20% dintre pensiunile din România utilizează un software de gestiune a rezervărilor care le-ar permite să se dezvolte în mediul online, conform unui studiu realizat la finalul anului 2018 în rândul a 2.000 de firme de profil de GK Promo Services, companie parte dintr-un grup care a dezvoltat asemenea platforme pentru unităţi de turism.

Cele mai frumoase staţiuni balneare din România

Pentru diverse tratamente, dar şi pentru relaxare sau odihnă, mulţi turişti caută cele mai frumoase staţiuni balneare din România, această ţară fiind bogată în zone cu ape termale, izvoare minerale şi aer curat.

La pas prin lume. „Călătoria este singurul lucru care se poate cumpăra şi te face mai bogat.”

Cheltuielile făcute de români în străinătate s-au situat la 3,6 miliarde de euro în 2018, în creştere cu 20% faţă de anul anterior. Iar românii petrec mai multe nopţi într-o singură vacanţă în străinătate, dar preferă să meargă de mai multe ori în vacanţe în ţară şi să stea mai puţine nopţi într-o singură călătorie.

Şase destinaţii pentru celebrarea Paştelui în 2019: Târguri de vechituri şi mâncare tradiţională, dar şi un festival al primăverii

Paştele este sărbătorit în familie, dar aceasta poate să călătorească oriunde în lume pentru a celebra cel mai important moment al primăverii pentru creştini.

Top 7 destinații pentru iubitorii de pisici

De foarte multe ori românii aleg să plece într-o vacanță pentru a ieși din ritmul alert în care sunt prinși zi de zi, dorindu-și să se relaxeze și să își reîncarce bateriile. Desigur, un cocktail pe malul mării poate contribui din plin la asta, dar mulți turiști preferă destinații în care pot vizita mai multe obiective turistice și doar uneori să se oprească într-o cafenea, pentru o relaxare mai „urbană”.

Știri despre incoming:

Ministerul Turismului deschide 10 birouri de promovare externă

Clipul de promovare a României, lansat de Ministerul Turismului în luna martie, a fost tradus in 16 limbi. În urma acestui demers, Ministerul vrea să atragă cât mai mulți turiști internaționali, focusul fiind pe țările asiatice și arabe, de unde vine o cerere tot mai mare pentru România. Ministrul Turismului a anunțat că anul acesta se vor deschide 10 birouri de promovare externă, doua dintre ele în China.

Firea pregătește operațiunea „Prezentați Bucureștiul”. 15.000 de ghiduri care să prezinte monumente, biserici, mall-uri și cafenele, dar cu un avertisment

Primăria Municipiului București va cumpăra 15.000 de ghiduri turistice și albume cu imagini de prezentare a Capitalei, “în scopul întăririi și promovării imaginii orașului București”, care să fie distribuite la târguri și expoziții din țară și străinătate, ca și la evenimente de amploare, precum congrese sau festivaluri.

România a devenit destinaţia de vacanţă preferată de britanici: de ce sunt atraşi

Potirivit unui raport realizat de United Nations World Tourism Organization în 2018, România se află pe primul loc în topul preferinţelor britanicilor privind destinaţiile de vacanţă.

„Calător prin România”, proiectul a doi tineri care vor să promoveze țara mai bine decât o fac autoritățile

„Calător prin România” este un proiect dezvoltat de doi tineri, absolvenți ai Academiei de Studii Economice, care au înțeles (și nu au vrut să ignore) potențialul turistic enorm pe care îl are România, dar și limitele autorităților legate de dezvoltarea și promovarea acestui sector.

Expoziția de fotojurnalism la nivel global, World Press Photo ajunge în România

Cea mai importantă expoziție de fotojurnalism la nivel global, World Press Photo, în România și în acest an. Expoziția din București este organizată de Fundația Eidos cu sprijinul Ministerului Culturii și Identității Naționale și Muzeul Național de Artă al României.

Știri despre agenții/ companii aeriene:

Lucia Morariu, EXIMTUR:”Nu mai este deloc uşor să conduci o agenţie de turism”

Elaborarea unei strategii de dezvoltare şi promovare a turismului şi dezvoltarea unui sistem informatic de evidenţă şi gestiune a operatorilor economici din turism trebuie să fie principalele priorităţi ale Ministerului Turismului, consideră Lucia Morariu, preşedinte fondator Eximtur.

Union solicită ca Lido, companie cu o participație importantă în societatea ce deține hotelul Intercontinental, să își ceară insolvența, cu trimitere la o infracțiune de bancrută

Union International Center solicită ca Lido București, companie cu o participație importantă în societatea ce are în portofoliu hotelul de 5 stele Intercontinental din centrul Bucureștiului, reper al Capitalei încă din regimul comunist, și la care deține peste 10% din acțiuni, să își ceară insolvența, cu trimitere la o infracțiune de bancrută.

Boutique-hotel cu 40 de camere în spatele hotelului Aro Palace. Investiția se ridică la 3,5 milioane de euro

Compania JT Euroconstruct, care deține Rizzo Boutique Hotel & Spa din Poiana Brasov, va investi 3,5 milioane de euro în construcția unui nou boutique-hotel în centrul vechi al Brașovului. Unitatea hotelieră de pe strada Sf. Ioan, colț cu str. Valentin Wagner, care va fi cotată la patru stele și va avea 40 de camere, va fi gata la începutul anului viitor, au declarant reprezentanții companiei.

Compania TAROM a introdus o nouă frecvență pe ruta București – Baia Mare

În urma analizei de piaţă efectuate şi totodată pentru a veni în sprijinul cererilor tot mai numeroase în privinţa suplimentării cu o nouă frecvenţă pe această rută, TAROM a decis introducerea celei de-a şasea frecvenţe cu destinaţia Baia Mare.

TAROM reia singurul zbor spre Africa și lansează o nouă rută

TAROM a inaugurat ruta București – Erevan și a reluat cursa București – Cairo, la începutul acestei săptămâni. Zborurile București – Cairo și București -Erevan sunt operate cu două frecvențe pe săptămână, cu plecare și retur în zilele de miercuri și duminică, respectiv miercuri și vineri.

O nouă companie aeriană intră pe piața din România

Compania aeriană turcească SunExpress intră pe piața din România printr-un parteneriat cu Tal Aviation, furnizând curse spre mai multe destinații din Germania. Acordul face parte din strategia SunExpress de extindere pe rute sezoniere către destinații populare de vacanță, inclusiv Varna și Burgas, în Bulgaria, și Heraklion, în Creta.

Știri externe:

Sunny Beach, desemnată cea mai ieftină stațiune europeană de pe litoral pentru al șaselea an

Stațiunea bulgărească Sunny Beach este cea ma ieftină destinație europeană pentru turiștii care vor să își petreacă concediul pe litoral în această vară, cheltuielile zilnice fiind cu circa o treime mai mici comparativ cu stațiunile din zona euro și cu aproape 11% mai scăzute față de anul trecut, potrivit unui barometru anual realizat de Post Office Travel Money.

Aeroportul din Atena testează recunoaşterea facială

Aeroportul Internaţional din Atena a testat timp de mai multe săptămâni recunoaşterea facială pentru persoanele care călătoresc în spaţiul Schengen, intenţionând să extindă acest procedeu dacă astfel se poate economisi timp înainte de îmbarcare, a anunţat miercuri biroul de presă al aeroportului, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Noul aeroport din Istanbul urmează să demareze sâmbătă zborurile

Compania aeriană Turkish Airlines urmează să efectueze sâmbătă la ora 2 pm (11.00 GMT) primul său zbor de pe noul aeroport din Istanbul , spre aeroportul Esenboga din capitala Ankara, după ce a finalizat transferul echipamentelor de pe fostul aeroport internaţional Ataturk, transmite DPA, potrivit Agerpres.

Turcia: Guvernul anunţă un program de reforme pentru relansarea economiei, afectată de recesiune

Guvernul turc a prezentat miercuri o foaie de parcurs pentru relansarea economiei şi calmarea pieţelor, anunţând măsuri vizând consolidarea sistemului bancar şi combaterea inflaţiei, ajunsă la un nivel record, transmite AFP.

Viața în paradisul surferilor. Rețeta unui succes economic revendicat de socialiști

Portugalia are unele dintre cele mai mari valuri pentru surfing din lume. Iar economia ţării e în prezent şi ea pe val, cu cea mai mare creştere din aproape două decenii. Şi acest lucru se întâmplă după ce guvernul socialist al ţării a respins multe dintre politicile de austeritate care au provocat atâtea greutăţi în numeroase alte ţări europene şi mai cu seamă în Grecia.

Cabina de Cristal 2019: Cum arată viitorul călătoriilor cu avionul

Viitorul călătoriilor cu avionul ar putea arăta aşa cum îl surprind premiile Cabina de Cristal 2019 (Crystal Cabin Awards), acordate la începutul lunii aprilie, la Hamburg, în Germania, potrivit CNN.com.

 

 

 

 

 

Gabriela Peșeț
Consilier Comunicare

Răspunde