Revista presei – turism

4
Apr
2019

Ministrul Turismului: Cu siguranţă şi în 2019 vor fi distribuite voucherele de vacanţă***

Comisia Europeană: Sustenabilitatea în turism trebuie să devină o prioritate***

România și Bulgaria vor pachete turistice comune cu care să-i atragă pe asiatici***

O companie din Emiratele Arabe Unite vrea să deschidă o nouă linie aeriană către România***

Știrile săptămânii pe larg:

Ministrul turismului: Cu siguranţă şi în 2019 vor fi distribuite voucherele de vacanţă

Ministrul turismului, Bogdan Trif, a declarat ieri la Constanţa că au fost prevăzuţi bani în bugetele tuturor ministerelor pentru a fi distribuite şi în anul 2019 vouchere de vacanţă.

Ministerul Turismului a tradus clipul de promovare a României inclusiv în latină. Năstase și critici: „Hai, turiștilor, veniți…vă așteaptă rechinii”

Clipul de promovare a României realizat de Ministerul Turismului este tradus la ora actuală în 16 limbi, inclusiv în limba latină, a anunțat ministrul de resort, Bogdan Trif.

Comisia Europeană: Sustenabilitatea în turism trebuie să devină o prioritate. Ce face Europa pentru dezvoltarea turismului responsabil?

În ultimii 8 ani, industria turismului din Europa a înregistrat o creștere constantă. Potrivit datelor oficiale, statele membre au atras 560 de milioane de turiști. Asta arată că turismul dobândește o importanță tot mai mare pentru creșterea economică, motiv pentru care, susține ministrul Turismului, Bogdan Trif, este necesară o mai mare vizibilitate a acestui sector pe agenda UE.

#Romania2019.eu/Athanasopoulou (Comisia Europeană): Durabilitatea trebuie văzută drept un avantaj competitiv pe termen lung al industriei turistice europene

Durabilitatea trebuie văzută drept un avantaj competitiv pe termen lung al industriei turistice în Uniunea Europeană şi al întregii economii europene, a declarat miercuri şefa biroului Turism, Industrii emergente şi Creative din cadrul Direcţiei Generale Piaţă Internă, Industrie, Antreprenoriat şi IMM-uri a Comisiei Europene, Anna Athanasopoulou.

Tichetele de vacanță ar putea scumpi cu peste 15% vacanțele în acest an – specialist în turism

Tichetele de vacanță acordate de stat stimulează cererea pentru vacanțe/turism, însă crează presiune asupra tarifelor. În mod cert, hotelierii din anumite zone ale țării vor avea mult mai multe rezervări față de anii trecuți la tariful de recepție neredus, spune Simion Alb, unul dintre cei mai apreciați specialiști în turism din România.

Ministrul pentru Mediul de Afaceri: O companie din Emiratele Arabe Unite doreşte să deschidă o nouă linie aeriană către România

O delegaţie a Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat (MMACA) va efecuta o vizită în Emiratele Arabe Unite, fiind condusă de ministrul Ştefan-Radu Oprea, deoarece interesul este ridicat din ambele părţi, iar o companie aeriană a venit EAU a făcut deja o propunere.

Consiliul și Parlamentul European au ajuns la un acord privind călătoriile fără vize ale cetățenilor britanici și UE post-Brexit

Parlamentul European și Consiliul au ajuns la un acord provizoriu privind acordarea unui regim de călătorii fără viză în Uniunea Europeană pentru cetățenii britanici post-Brexit, cu condiția ca Marea Britanie să permită, la rândul ei, călătorii fără viză pentru toți cetățenii UE.

Guvernul a stabilit ca 30 aprilie 2019 să fie zi liberă pentru salariaţii din sectorul public, astfel că vacanţa de Paşte se va uni cu cea de 1 Mai

Guvernul a stabilit, vineri, ca ziua de marţi 30 aprilie, să fie zi liberă pentru salariaţii din sectorul bugetar, având în vedere că luni 29 aprilie este liberă, fiind a doua zi a Paştelui ortodox, iar miercuri, 1 mai, este zi liberă nelucrătoare conform Codului Muncii.

Guvernul a aprobat investiţii de 235 milioane de lei pentru Colibiţa

Guvernul a aprobat, în şedinţa de astăzi, obiectivul de investiţii „Mărirea gradului de siguranţă a Acumulării Colibiţa, judeţul Bistriţa Năsăud”, precum şi a caracteristicilor principale şi a indicatorilor tehnico-economici aferenţi acestuia, cu o valoare de aproape 235 de milioane de lei, scrie Agerpres.

Vânzările de vacanţe Early Booking au crescut cu cel puţin 25% în 2019

Vacanţele cumpărate în perioadele Early Booking devin tot mai populare pentru turiştii români, iar agenţiile turistice au raportat creşteri de minimum 25% ale vânzărilor de vacanţe anul acesta cu reduceri de până la 50%. Litoralul românesc, dar şi Turcia, Spania şi Grecia sunt cele mai căutate destinaţii.

România se poate gândi la organizarea Jocurilor Olimpice de vară din 2036

Octavian Morariu, membru al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) şi vicepreşedinte al COSR, a declarat într-un interviu acordat AGERPRES că România se poate gândi la organizarea Jocurilor Olimpice de vară din 2036, precizând că dacă există voinţă o ediţie de iarnă ar putea fi găzduită în zona Braşov chiar mai devreme, în 2030.

Tot mai mulţi români petrec Paștele în Ungaria și Bulgaria

Paştele nu se petrece doar în familie, ci şi în vecini. Din ce în ce mai mulţi români aleg să se distreze de sărbători în Bulgaria sau Ungaria. Îi atrag acolo ospitalitatea, condiţiile şi preţurile care de multe ori sunt mai mici ca în România. Şi pentru că îşi doresc să îi facă pe ai noştri să se simtă ca acasă, gazdele au învăţat până şi limba română.

223.000 de turiști s-au cazat la Brașov în primele două luni. La înnoptări, Brașovul a fost peste București

Sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au înregistrat o creştere cu 7,5% în luna februarie a acestui an faţă de perioada similară a anului trecut iar înnoptările au înregistrat un avans de 11,4%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică publicate marţi.

Orașul din România unde se trăiește ca în Vest. Aici se mută tot mai mulți români

Aflat la 600 kilometri de Capitală și o oră de zbor cu avionul, Oradea este orașul românesc cu cea mai mare densitate de clădiri cu valoare arhitectonică și istorică. Poate fi oricând o destinație de city-break, atât pentru frumusețea sa, cât mai ales datorită faptului că se învecinează, la doar câțiva kilometri distanță, cu Băile Felix, cea mai dezvoltată și modernizată stațiune balneoclimaterică din România.

Vacanța last minute: trucuri ca să cumperi cele mai ieftine bilete de avion

Acum e mai ușor ca niciodată să ne planificăm singuri vacanța. Cu ajutorul aplicațiilor si site-urilor de travel, ne putem cumpăra biletele de avion, rezerva cazarea și achiziționa bilete la obiectivele turistice pe care vrem să le vizităm la destinație. Însă cum știm că platformele pe care le folosim pentru a ne organiza vacanța ne oferă cele mai bune prețuri la serviciile pe care le cautam?

Știri despre incoming:

România și Bulgaria vor pachete turistice comune cu care să-i atragă pe asiatici

Turiștii asiatici, atunci când vin în Europa de Est, sunt rareori atrași de o singură destinație, așa că atunci când ajung în zonă vor să viziteze două sau mai multe țări. Din acest motiv, miniștrii Turismului din România și Bulgaria vor să creeze pachete turistice comune, cu care încearcă să atragă turiștii asiatici.

România, tot mai atractivă pentru turiștii străini. Din ce țări provin?

Sosirile în structurile de primire turistică cu funcțiuni de cazare au înregistrat o creștere cu 7,5% în luna februarie 2019 față de perioada similară a anului trecut, iar innoptările au înregistrat un avans de 11,4%, potrivit datelor Institutului Național de Statistică.

Cât îl costă pe un turist străin o zi de vacanţă în Bucureşti

Cel puţin 110 euro costă o zi de vacanţă în Bucureşti. Capitala e pe locul 5 într-un top al celor mai ieftine oraşe din Europa, iar asta aduce, de la an la an, tot mai mulţi vizitatori, spun specialiştii. Pe ce dau banii turiştii străini care vin la noi aflaţi din reportajul următor.

Tulcea: Bolero, prima navă de croazieră fluvială care a ajuns în Delta Dunării

Bolero, prima navă de croazieră fluvială care a acostat anul acesta în Portul Tulcea, a adus duminică aproape 150 de turişti în Delta Dunării, un singur tour-operator din judeţ urmând să înregistreze în acest sezon estival alte aproape 350 de acostări.

Știri despre agenții/ companii aeriene:

Christian Tour majorează poliţa de asigurare a vacanţelor de la trei la cinci milioane de euro; în primul trimestru din 2019, operatorul de chartere anunţă o creştere a vânzărilor de 38%

Christian Tour, cel mai mare operator de chartere din România, anunţă că a majorat asigurarea în caz de insolvenţă de la trei milioane de euro la cinci milioane de euro, stabilind astfel un nou record în turismul autohton. În primul timestru din 2019, operatorul anunţă o creştere a vânzărilor de 38%.

Agenţia de turism Hello Holidays a încheiat anul 2018 cu afaceri de 4 mil. euro şi estimează o creştere de 40% în 2019

Hello Holidays, agenţie de turism înfiinţată de Mădălina Bălăiban în urmă cu zece ani, a încheiat anul 2018 cu afaceri de 4 milioane de euro, în creştere cu aproape 50%, iar pentru anul în curs aşteaptă o creştere de 40% a cifrei de afaceri, a spus pentru ZF Mădălina Bălăiban, fondator al businessului.

Accor va asigura managementul hotelului de 60 MIL. euro pe care Grupul Niro îl construiește în București. Când se deschide Swissotel

Accor, lider mondial în domeniul ospitalității augmentate, a anunțat deschiderea primului hotel Swissotel din România, în urma semnării unui contract de management cu partenerul și investitorul local, Business Hotels Investment, companie membră a Niro Investment Group.

Compania aeriană Lot Polish Airlines a lansat zborurile directe București – Cracovia, de trei ori pe săptămână

Transportatorul aerian LOT Polish Airlines a lansat noua rută București – Cracovia pe care va opera trei zboruri săptămânale, a anunțat marți Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB), într-un comunicat, citat de Agerpres.

FlixBus se extinde în România și lansează noi rute în vestul țării. Care sunt destinațiile

Autocarele FlixBus vor opera noi curse directe spre capitala Cehiei din Timișoara și Arad. Astfel, pentru Timișoara, Praga devine cea de a treia capitala Europeană cu o conexiune FlixBus directa alături de Viena și Budapesta. Pasagerii din regiunea de vest a țării vor avea la dispoziție 5 curse pe săptămână pentru a călători direct spre Praga.

Știri externe:

Turcia vrea să-şi majoreze veniturile din turism la 70 de miliarde de dolari

Ministerul Culturii şi Turismului din Turcia a lansat un plan de diversificare a activităţilor din turism, care ar urma să stimuleze majorarea veniturilor din turism la 70 miliarde de dolari în 2023 şi înregistrarea unui număr de 70 de milioane de vizitatori, informează publicaţia Daily Sabah.

O companie aeriană și-a încetat activitatea și a anulat toate zborurile. Ce sunt nevoiți să facă pasagerii pentru a-și recupera banii

Compania islandeza Wow Air și-a anulat toate zborurile, punând mii de pasageri în situația de a-și căuta alternative, informeaza BBC.  Potrivit site-ului companiei, Wow Air și-a încetat activitatea și a anulat toate zborurile.

Tururile turistice în Cartierul Roşu din Amsterdam au fost interzise, pentru că arată lipsă de respect „lucrătorii sexuali”

Tururile turistice ghidate în Cartierul Roşu din Amsterdam, Olanda, vor fi interzise, ca parte a acţiunilor de a reduce afluxul de vizitatori în centrul istoric al oraşului, dar şi pentru că arată lipsă de respect faţă de persoanele care oferă servicii sexuale în mod legal, potrivit The Guardian.

Cinque Terre, locul unde muntele stă să cadă în mare, o destinaţie care nu trebuie ratată pe Riviera Italiană

Cadrul cu pricina nu lipseşte din niciun ghid turistic, care vrea să prezinte cele mai atrăgătoare locuri din Europa. Cinque Terre sau Cinci Pământuri, conform traducerii, este una dintre destinaţiile preferate a celor care vor să vadă Italia, dincolo de palate măreţe şi monumente istorice, dar şi dincolo de forfota urbană a marilor oraşe sufocate de o economie aflată acum pe tobogan.

Accesul pe insula Komodo din Indonezia ar putea fi restricționat pentru protejarea dragonilor

Indonezia ar putea restricționa temporar accesul pe insula Komodo unde trăiesc șopârlele carnivore uriașe – renumiții dragoni Komodo – pentru a face față problemelor cauzate de numărul din ce în ce mai mare de turiști și traficului de animale, a indicat joi agenția locală de turism, citată de AFP.

Japonezii se bucură de noua eră imperială, dar nu şi de concediul aferent

Intrarea într-o nouă eră imperială este întâmpinată cu bucurie în Japonia, însă concediul de 10 zile acordat cu această ocazie tuturor angajaţilor îi nemulţumeşte pe majoritatea japonezilor, arată un sondaj de opinie al cotidianului Asahi, preluat de AFP.

 

 

 

Gabriela Peșeț
Consilier Comunicare

Răspunde