Revista presei – turism

14
Mar
2019

Ministrul Turismului: Vinul şi gastronomia Sibiului-promovate în Germania, ţara de unde vin cei mai mulţi turişti***

România are un nou clip de promovare***

Peste 2,78 milioane de turişti străini s-au cazat în România pe parcursul anului 2018***

Industria turismului se teme că un Brexit fără acord o va costa miliarde de euro***

Știrile săptămânii pe larg:

Ministrul Turismului: Vinul şi gastronomia Sibiului-promovate în Germania, ţara de unde vin cei mai mulţi turişti

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, preşedinte al PSD Sibiu, a anunţat că turismul viticol şi gastronomia Sibiului au fost promovate la Târgul de turism de la Berlin, din Germania, ţară de unde au venit, în ultimii ani, cei mai mulţi turişti în ţara noastră.

Noul clip oficial de promovare a României, primele imagini

Avem o ţară frumoasă, despre care au auzit însă prea puţini străini până acum. După ce ani la rând am pierdut mii de turişti în favoarea Bulgariei, România are, în sfârşit, un clip de promovare. În exclusivitate, vă arătăm câteva imagini. Filmuleţul îl are ca protagonist pe Ilie Năstase, iar ambiţia autorităţilor este de a atrage cât mai mulţi tineri străini.

Ofertele pentru vacanțe de vis, la târgul de turism , din Palas Mall

Ansamblul Palas le propune ieşenilor un sfârşit de săptămână în care îşi pot alege destinaţia pentru concediu, la preţuri mai mici cu până la 20%, cu ocazia Târgului de Turism „Vacanţa”.

Investitorii în staţiunile balneare sau balneoclimaterice primesc maximum 200.000 de euro de la stat

Investitorii în modernizarea şi dezvoltarea staţiunilor balneare sau balneoclimaterice vor primi un ajutor de minimis de maximum 200.000 de euro, respectiv până la 50% din valoarea cheltuielilor eligibile, însă vor fi obligaţi să menţină investiţiile cel puţin 10 ani de la accesarea sumelor, se arată într-un proiect de Hotărâre publicat de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP).

Memorandum de Înţelegere semnat la Ministerul Afacerilor Externe, între guvernul României şi Comunitatea Caraibiană

Un Memorandum de Înţelegere între Guvernul României şi Comunitatea Caraibiană privind stabilirea unui mecanism de cooperare şi coordonare a fost semnat, luni, la Ministerul Afacerilor Externe.

AirHelp, după accidentul Boeing: Călătorii din Europa se pot aștepta la haos

Pasagerii companiilor aeriene care aveau în plan călătorii în și către Europa se pot aștepta la haos, odata cu decizia Agenției Europene pentru Siguranța Aviației de a închide spațiul aerian pentru aeronavele de tip Boeing 737-8 MAX.

Flight Refund: Pasagerii români pot primi compensaţii pentru pierderea zborurilor de conexiune cauzate de întârzieri minore

Doar 1% dintre români cunosc faptul că pot primi compensaţii pentru zborurile întârziate, anulate sau pentru refuzul la îmbarcare. Conform unei Directive Europene din 2004 care are efecte la nivelul Uniunii Europene, Regulamentul CE 261/2004, pasagerii pot cere despăgubiri atât pentru zboruri care au avut întârzieri mai mari de trei ore, cât şi pentru pierderea zborurilor de legătură cauzate de întârzieri minore, în cazul unei călătorii cu mai multe conexiuni, din ultimii trei ani.

Aeroportul Internațional Craiova crește numărul zborurilor către cinci destinații

Numărul zborurilor operate de pe Aeroportul Internațional Craiova va urca în perioada urmatoare cu o treime, ca efect al creșterii frecvenței curselor către cinci destinații internaționale: Londra, Roma, Barcelona, Madrid și Tel Aviv.

Numărul de pasageri care au optat pentru transportul aerian a crescut cu 7,9% în 2018

Numărul pasagerilor care au călătorit cu avionul 2018 a fost de peste 21,8 milioane persoane, în creştere cu 7,9% comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică.

Tulcea: Regulamentul de pescuit în Deltă se modifică

Pescarii comerciali din Delta Dunării vor avea începând cu acest an dreptul de a depăşi cota alocată pentru pescuit cu 25%, iar cei care au activităţi fiscalizate în turism vor putea face doar o jumătate din cotă, a declarat pentru AGERPRES guvernatorul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (RBDD), Mălin Muşetescu.

Autoritățile hunedorene iau măsuri urgente pentru siguranța turiștilor care vin la Sarmizegetusa Regia

Pentru că anotimpul rece se încheie în curând și la Sarmizegetusa Regia, iar turiștii își vor face apariția în scurt timp, conducerea CJ Hunedoara, instituție care administrează situl arheologic a convocat o întâlnire de lucru în teren pentru a stabili concret măsurile urgente care se impun pentru a asigura un acces sigur spre monumentul UNESCO.

Faleza Mangalia – Saturn urmează a fi reabilitată cu fonduri europene

Proiectul denumit „Lucrări de amenajare şi modernizare zone de interes turistic – Sudul Litoralului” are o valoare totală de aproximativ 23 milioane de lei şi este finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 7 – Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului.

#șîeu Peste 30 de hoteluri, restaurante și alte firme din Poiană opresc activitatea pe 15 martie. Și pe pârtia de săniuș va fi protest pentru autostrăzi

Membrii Asociației de Turism Poiana Brasov se alătură protestului „România vrea Autostrazi din data de 15 Martie”, ora 15, timp de 15 minute. „Turismul, ca și toate celelalte domenii de activitate este afectat de lipsa unei infrastructuri rutiere adecvate secolului iîn care trăim.

În Poiană, „iarnă artificială” pe timp de zi. Sezonul de schi va fi prelungit, după ce stratul de zăpadă de pe pârtii va fi refăcut

Administratorii domeniului schiabil din Poiana Brașov au reînceput înzăpezirea artificială a pârtiilor, ținând cont că temperaturile au coborât sub 0 grade Celsius. Astfel, sistemul de producere a zăpezii artificiale va funcționa și ziua.

Mai mult de jumatate dintre turiști folosesc o aplicație mobilă pentru a rezerva zboruri

Aplicațiile de mobil sunt din ce în ce mai folosite și de încredere în planificarea unei călătorii, potrivit unui studiu realizat de Travelport, care evidențiază că pe lângă activitățile deja obișnuite pentru care sunt folosite, rezervarea zborurilor și a cazării, călătorii le preferă pentru notificări, check-in la zbor și la hotel, generarea boarding pass-ului, verificarea stadiului zborului.

Jocuri de iarnă, în mijlocul primăverii, la Bâlea Lac

Iarna îi aşteaptă şi pe cei care n-au avut timp să se bucure de zăpadă până acum sau pe toţi cei care iubesc anotimpul rece şi ar vrea să-l prelungească. La Bâlea Lac, în Masivul Făgăraş, temperaturile se menţin foarte scăzute, până în luna aprilie, indiferent cât de cald este în restul ţării, astfel că iubitorii de senzaţii tari, la peste 2.000 de metri altitudine, pot urca până la „regatul de gheaţă”, unde găsesc un parc de distracţii, un hotel, un restaurant, o biserică, igluuri şi statui, toate făcute integral din gheaţă.

Top 10 cascade din România care îţi vor încântă privirea

Nu există om care să nu fie impresionat de priveliștea pe care o oferă o cădere naturală de apă. Îți oferim un top al celor mai frumoase cascade. Probabil cele mai impresionante creaţii ale naturii, cascadele, cu a lor cădere spectaculoasă de apă îţi încântă privirea şi te poartă într-o lume de vis.

Africa de Sud – o destinaţie turistică unică şi de neuitat

Africa de Sud are o biodiversitate remarcabilă, situându-se pe primul loc în lume ca bogăţie floristică. Această ţară este remarcabilă, găzduind 800 de specii de păsări şi 5,8% din mamiferele planetei. În plus, migraţia anuală a sardinelor sud-africane este atât de mare încât se vede din spaţiu.

De la orașe medievale părăsite, la depozite secrete pentru submarine: cele mai frumoase locuri abandonate pe care le poți vizita

Clădirile abandonate „vorbesc” despre istoria locurilor într-un mod inedit, fiind obiective turistice care fascinează călătorii din întreaga lume. Dacă ești, mai degrabă, genul de turist explorator, ar trebui sa pui pe lista „locurilor de văzut” clădirile abandonate și orașele-fantomă, niște ferestre către trecutul poate mai puțin cunoscut.

Știri despre incoming:

Peste 2,78 milioane de turişti străini au cheltuit 6,6 miliarde de lei în România, în 2018

Peste 2,78 milioane de turişti străini s-au cazat în România pe parcursul anului trecut, cheltuind, în medie, 2.383,5 lei de persoană, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică publicate joi.

Gheorghe Fodoreanu, Invitation Romania: Se simte lipsa birourilor de promovare turistică a României

România participă la ITB Berlin, cel mai mare și important târg de turism din Europa, care se desfășoară în perioada 6-10 martie. Potrivit lui Gheorghe Fodoreanu, președintele Incoming Romania, „nici în acest an participanții români nu și-au găsit coordonatele pe lista oficială a târgului, iar România nu a beneficiat de toate avantajele de marketing și de promovare din cauza plății întarziate a standului, situație care se repetă de ani de zile”.

„Destinația Cluj“ a fost o prezență remarcată în cadrul celui mai mare târg de turism din lume – ITB Berlin 2019

La fel ca și în anii precedenți, județul Cluj a reprezentat pentru publicul german o destinație extrem de interesantă din perspectiva turismului de tip city-break, cultural sau activ. Tuturor celor care au trecut pragul desk-ului de promovare a Clujului le-au fost oferite informații și idei personalizate în vederea organizării unor viitoare sejururi și circuite în inima Transilvaniei, punctându-se locații, obiective, zone de interes și activități conexe, în funcție de preferințele și așteptările fiecărui vizitator în parte.

Performață la nivel internațional! S-a decis. Aceasta este cea mai populară destinație turistică din România

În cea dea doua ediție a Ghidului Verde lansat de Michelin în România, Salina Turda a dat lovitura. Se pare că autorii ghidului au fost profund impresionați de Salina Turda considerând-o „modernă și surprinzătoare”. Prin urmare, obiectivul turistic a primit două stele Michelin.

O clădire din România, într-un top al celor mai frumoase monumente din lume văzute pe timp de noapte

Un clasament realizat de agenţia de turism Rolandia şi preluată de către Bored Panda, o platformă internaţională de artă, design şi fotografie, clasează Palatul Culturii din Iaşi în top 10 cele mai frumoase clădiri văzute pe timp de noapte din lume.

Știri despre agenții/ companii aeriene:

Lidl Tour, agenţia de turism a discounterului german, a ajuns la 25.000 de clienţi în trei ani de activitate

Discounterul german Lidl, care a intrat în 2016 pe piaţa locală de turism prin lansarea magazinului online de vacanţe Lidl Tour, a ajuns la 25.000 de clienţi în cei aproape trei ani de activitate.

Paralela 45 se alatură protestului #sieu: „Fără autostrazi nu există turism în România”

Agenția de turism Paralela 45 se alătură campaniei „România are nevoie de autostrăzi” și își întrerupe activitatea pentru 15 minute pe 15 martie la ora 15:00. În sfertul de oră dedicat protestului nu vor putea fi facute rezervări online.

Africa şi America Latină, principalul pariu pe 2019

Turiştii îşi doresc din ce în ce mai mult servicii personalizate, de calitate şi nu se mai lasă influenţaţi de preţuri, potrivit domnului Sorin Stoica, co-proprietarul agenţiei de turism Eturia.

Antreprenori locali. Cristescu, Bega Turism: Avem un buget de investiţii de 15 mil. euro în acest an

Compania Bega Turism, cea mai mare firmă de turism din judeţul Timiş, ce administrează trei unităţi hoteliere în această zonă, controlată de Marius şi Emil Cristescu, a finalizat anul trecut cu afaceri mai mari cu 16% faţă de anul anterior şi estimează pentru acest an tot un avans cu două cifre, potrivit oficialilor companiei.

Daniel Ben -Yehuda, şeful complexului Parc Hotels: Gradul mediu de ocupare a fost de 70-80%, iar afacerile au crescut cu 10% în 2018

Complexul hotelier Parc Hotels, ce include unităţile de patru stele Ramada Parc şi Ramada Plaza din nordul Capitalei, şi-a crescut afacerile cu 10% anul trecut, avans pe care îl estimează şi în acest an având în vedere cererea mai  mare pentru cazare şi evenimente, potrivit oficialilor companiei.

Doi antreprenori români au lansat o platformă prin care proprietarii de maşini pot oferi autoturismul spre închiriere

Aurelian Marin, proprietarul agenţiei de turism Paradis Vacanţe de Vis, a lansat alături de un alt antreprenor un serviciu de car sharing prin care proprietarii maşinilor pot să îşi listeze maşina pe platformă pentru a fi închiriată de alţi utilizatori.

Agenţia de turism Costa Venezia a preluat primul vas destinat pieţei din China

Agenţia de turism italienească Costa Cruises a anunţat preluarea oficială a vasului Costa Venezia, primul vapor al companiei proiectat pentru piaţa chineză, construit de grupul Fincantieri, prezent şi în România.

TAROM nu este afectat de suspendarea zborurilor cu aeronave Boeing 737 MAX în Europa

Directiva Agenţiei Europene pentru Siguranţa Aviaţiei (EASA) de a suspenda zborurile cu aparatele Boeing 737 MAX-8 şi 9 nu afectează compania TAROM, pentru că nu operăm astfel de aeronave, precizează operatorul aeronautic, într-un comunicat.

Wizz Air introduce două noi rute din România

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est și cel mai mare transportator aerian din România, lansează două noi rute din România către Germania, de la Sibiu spre Karlsruhe/Baden Baden și de la Suceava către München Memmingen.

Tarom și Blue Air au comandat avioane Boeing 737-MAX 8, de tipul celui prăbușit în Africa. LISTA Ce alte companii mai folosesc acest tip de Boeing

Compania națională aeriană Tarom a semnat în vara anului trecut un contract pentru achiziția a cinci aeronave Boeing 737-MAX 8, construite special pentru Tarom. Cele cinci avioane au un preț de catalog de 586 milioane dolari și vor fi livrate până în anul 2023.

Blue Air renunță la zborurile de la Oradea. Doar TAROM va mai opera curse de pe aeroportul din Bihor

Aeroportul din Oradea primeşte lovitură după lovitură. Aerogara va rămâne şi fără cursele low cost oferite de compania Blue Air spre Bucureşti, Constanța și Iași. Pe site-ul Blue Air mai sunt oferite bilete spre Capitală doar până la sfârşitul lunii martie.

Compania flydubai a schimbat aeronavele Boeing 737 MAX ce operau zborurile din București

Decizia a fost luată ca măsură preventivă și de siguranță si ca urmare a directivei EATSA care interzice începând din 12 martie ora 21.00, ora României, zborurile comerciale cu aeronavele Boeing 737 MAX în spațiul aerian al Uniunii Europene.

Compania aeriană Ryanair Sun își schimbă numele

Ryanair Sun, o companie aeriană independentă din cadrul Ryanair Group, a obținut certificatul de operator aerian din Polonia la începutul anului 2018 și a început să opereze pentru agențiile de turism de top poloneze în vara 2018 cu o flotă compusă din 5 aeronave.

Știri externe:

Industria turismului se teme că un Brexit fără acord o va costa miliarde de euro

Touroperatorii susţin că în următorii cinci ani industria turismului peste hotare ar putea pierde mai multe miliarde de euro, dacă Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană, fără un acord, la finele acestei luni, transmite Reuters.

Austria înăspreşte regulile pentru turişti după ce o excursionistă a fost ucisă de vaci

Turiştii care se vor plimba pe păşunile alpine din Austria vor trebui să adere pe viitor la un cod de conduită, a anunţat luni guvernul austriac, în urma unui verdict împotriva unui agricultor ale cărui vaci au atacat şi ucis o excursionistă, informează dpa.

Regatul Unit suspendă zborurile cu avioane Boeing 737 MAX după catastrofa aviatică din Etiopia

Regatul Unit s-a alăturat marţi unui mare număr de state care au suspendat zborurile cu avioane Boeing 737 MAX, după ce un avion de acest tip aparţinând companiei Ethiopian Airlines s-a prăbuşit duminică, cu 157 de persoane la bord, în timp ce compania europeană low-cost Norwegian Air s-a alăturat operatorilor care au decis să oprească la sol toate avioanele de acest tip, relatează Reuters.

 

 

 

 

Alexandra Arsene
Consilier

Răspunde