Revista presei – turism

28
Feb
2019

Ministrul Bogdan Trif: Anul 2019 este important pentru turism. Vom investi în promovarea României***

Românii au cumpărat la târg vacanţe de milioane de euro! Cifre record în turism***

Turismul de sănătate a crescut puternic***

Sudul litoralului ne poate pune pe o hartă internaţională ***

Știrile săptămânii pe larg:

Ministrul Bogdan Trif: Anul 2019 este important pentru turism. Vom investi în promovarea României

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a deschis cel mai important eveniment pentru industria de turism, Târgul de Turism al României. Alături de ministrul turismului a fost și vicepremierul României, Viorel Stefan.

Ile (FIHR): Turismul de sănătate a crescut în ultimii 3 ani şi reprezintă 10% din totalul clienţilor în hotelurile din oraşele mari

Turismul de sănătate a crescut puternic în ultimii trei ani şi a ajuns chiar până la 10% din numărul total al clienţilor unor hoteluri din oraşe mari, precum Bucureşti, Sibiu şi Cluj, potrivit unei analize de specialitate, remisă luni Agerpres.

Nicu Rădulescu (OPTBR): Turismul balnear a crescut cu 20-30% la venituri, în 2018, datorită voucherelor de vacanţă

Turismul balnear a înregistrat o creştere a veniturilor cu circa 20-30%, în 2018, datorită voucherelor de vacanţă, şi cu 10-15% din punct de vedere al circulaţiei turistice, a declarat, vineri, preşedintele Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR), Nicu Rădulescu, într-o conferinţă de specialitate.

Anca Pavel-Nedea: Sudul litoralului ne poate pune pe o hartă internaţională, ne oferă posibilitatea să ne extindem cu resorturi mai mari

Sudul litoralului ne poate pune pe o hartă internaţională pentru că ne oferă posibilitatea să ne extindem, să facem resorturi mai mari, ceea ce în Mamaia nu se mai poate pentru că totul este foarte înghesuit, la fel ca şi în Năvodari, a declarat pentru AGERPRES, directorul executiv al Organizaţiei Patronale Mamaia-Constanţa, Anca Pavel-Nedea, fost preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Turism.

Turismul viticol din România atrage investitori străini

Explorarea zonelor cu vița de vie, degustările de vin, experiențe culinare tradiționale, alături de activități sportive, culturale și spa&welness reprezintă o alternativă viabila pentru o vacanță.

Ce excursii oferă agențiile de turism la Târgul de Turism al României? De la destinații exotice precum Tunisia, Maldive, până la Japonia și Rusia – sunt oferte pentru toate gusturile

Agențiile de turism sunt cele care dau tonul schimbărilor pentru că ele pun destinații noi pe masă ori concepte de petrecere a concediilor în moduri la care nu ne-am gândit până acum. La Târgul de Turism al României au venit cele mai mari și cele mai importante agenții de turism din țară, hotărâte să-și adjudece o felie cât mai bună din piața călătoriilor de orice fel, pe care românii le îndrăgesc din ce în ce mai mult.

Oferte de vacanță din 15 țări și reduceri de peste 50% la Târgul de Turism al României

Peste 300 de companii din 15 țări, România, Bulgaria, Chile, Congo, Croatia, Grecia, Ungaria, Israel, Macedonia, Moldova, Palestina, Portugalia, Rusia, Spania și Turcia, au participat la ediția de primăvară a Târgului de Turism al României.

Judeţele Covasna, Harghita şi Mureş au promovat regiunea sub brandul ”Ţinutul Secuiesc” la târguri de turism din Budapesta şi Bucureşti

Judeţele Covasna, Harghita şi Mureş au promovat regiunea prin intermediul unui stand comun, sub brandul ”Ţinutul Secuiesc”, la cea de-a 42-a ediţie a Târgului de turism internaţional Utazás de la Budapesta şi la Târgul de Turism al României (TTR), organizat la centrul expoziţional Romexpo, a anunţat, marţi, Consiliul Judeţean Harghita.

Pensionarii, cei mai mulţi vizitatori în prima zi a Târgului de Turism 2019 de la Romexpo

Prima zi a Târgului de Turism de la Romexpo, cel mai mare eveniment de profil, ce reuneşte 330 de expozanţi din 15 ţări, a atras în special vizitatori pensionari, care căutau vacanţe de tip circuit în străinătate, dar şi sejururi pe litoralul bulgăresc şi grecesc.

Ministerul Turismului din Israel: Numărul turiştilor români a crescut cu 35% anul trecut, la aproape 107.000

Israelul a fost vizitat anul trecut de 106.900 de turişti români, o creştere de 35% faţă de anul anterior, potrivit datelor anunţate de Ministerul Turismului din Israel, România fiind a doua ţară din regiune ca număr de turişti în Israel, după Polonia.

Dragos Anastasiu, Fondator, Eurolines: Avantajele listării la Bursă ar fi că putem face un semi-exit controlat; dezavantajul ţine de procesul de pregătire a listării

M-am gândit la listarea la Bursă, dar am stat în expectativă să văd ce se întâmplă cu alte cazuri, la oameni care au mai multă experienţă. Unii au reuşit, alţii nu, a declarat Dragoş Anastasiu, fondator Eurolines la Romanian Stock Market Summit.

Premierul Dăncilă a discutat cu omologul maltez despre cooperarea economică în IT şi turism

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut, vineri seară, o întrevedere cu omologul său din Republica Malta, dr. Joseph Muscat, un subiect important al dialogului fiind cooperarea economică, în special din perspectiva creşterii investiţiilor companiilor malteze în domenii sectoriale precum IT şi turism, informează Guvernul.

Românii, în topul pasagerilor care depun cu întârziere cererile de compensații pentru zboruri anulate sau întarziate

Mai mult de 85% dintre pasagerii europeni nu-și cunosc drepturile cand vine vorba despre compensațiile pe care le pot primi de la companiile aeriene în caz de întârziere, anulare sau suprarezervare a zborului.

Cârnu (ROMATSA): Traficul aerian creşte destul de accelerat; estimările sunt în jur de 5% anual

Traficul aerian creşte destul de accelerat, peste previziunile oficiale, atât pentru prezent, cât şi pentru viitor, estimările pentru următoarea perioadă de referinţă 2020 – 2024, cel puţin pentru FIR-Bucureşti, fiind în jurul valorii de 5% anual, a declarat, miercuri seara, Fănică Cârnu, directorul general adjunct al ROMATSA, la conferinţa Aircaft Safety and Avionics.

Aeroportul Internațional Sibiu intră în reabilitare. Consiliul Județean Sibiu pune la bătaie suma de 2.6 milioane lei pentru firma care va prelua lucrările

Aeroportul Internațional Sibiu a lansat prin intermediul SICAP – Sistemul informatic colaborativ pentru mediu performant de desfășurare al achizițiilor publice, procedura simplificată având ca obiect Servicii de proiectare și execuție a lucrărilor pentru obiectul de investiții „Reabilitare și reparație clădiri în vederea extinderii activității aeroportuare, de natura serviciilor de securitate”.

Târg de joburi în turism la Constanța. Tinerii sunt așteptați să își facă o carieră în acest domeniu

Tinerii care vor să-şi dezvolte o carieră în turism şi sunt în căutarea unui loc de muncă sunt aşteptaţi la târgurile de locuri de muncă în turism. Cele două ediţii au loc miercuri, 27 februarie 2019, şi miercuri, 6 martie 2019, şi vor fi găzduite la Hotel Ibis Constanţa, sala Prestige, de la ora 10.00.

Știri despre incoming:

România, promovată „jalnic” de Ministerul Turismului la Târgul de Turism de la Los Angeles

Asociația Incoming România, ce reuneste cele mai importante agenții din zona de incoming, a constatat o scădere „dramatică” a profesionalismului și a modului în care Ministerul Turismului promovează România. Cel mai recent exemplu este modul în care România s-a prezentat la Târgul de Turism din Los Angeles.

Agenţia Invitation România, care aduce turişti străini: Cei mai mulţi vizitatori vin din Spania, Franţa şi Germania

Invitation România, una dintre cele mai mari agenţii de incoming de pe plan local, care aduce turişti străini în vacanţă în ţară, a ajuns la afaceri de 3,5 milioane de euro anul trecut, în creştere cu 16% faţă de anul anterior.

Topul turiștilor! Din ce țări sunt persoanele care vizitează mereu România

Turiştii din Israel care vizitează România sunt pe locul doi, după germani, între România şi Israel existând 60 de zboruri pe săptămână, a afirmat ambasadorul Israelului, David Saranga, la deschiderea standului de la Târgul de Turism, ediţia de primăvară informează Agerpres.

Știri despre agenții/ companii aeriene:

Christian Tour: Vânzări de 4 mil. euro pe durata Târgului de Turism, cu 30% peste ediţia de primăvară din 2018. Grecia, cea mai căutată destinaţie externă. Sejururile în ţări exotice, pe trend crescător

Christian Tour, cel mai mare operator de chartere din România, a înregistrat vânzări de 4 milioane de euro în cele patru zile ale Târgului de Turism al României, cu 30% mai mult faţă de ediţia din primăvara anului trecut a evenimentului găzduit de Romexpo.

Eximtur, vânzări în creştere de peste 38%

Vânzările agenţiei de turism Eximtur au depăşit 66 de milioane de euro, în 2018. Agenţia de turism Eximtur a înregistrat în luna ianuarie o creştere a vânzărilor de peste 38%, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2018, potrivit datelor agenţiei.

Paralela 45 a vândut de 1,8 mil. euro pe perioada Târgului de Turism. Circuitele pe toate continentele și sejururile de vară au fost cele mai căutate

Circuitele pe toate continentele și sejururile de vară au fost cele mai căutate vacanțe în perioada târgului de turism de la București, la stand, online, în agențiile proprii ale turoperatorului Paralela 45 și în peste 2.500 de agenții partenere. Valoarea totală a vânzărilor agenției în aceste zile a ajuns la 1,8 milioane de euro, iar valoarea medie a unei rezervări a fost de 650 de euro/persoană, datorită circuitelor turistice vândute, în creștere cu 100% față de anul 2018.

A început sezonul city-break-urilor. Vacanţe la Roma, Viena sau Paris de la 200 de euro de persoană

Odată cu venirea primăverii, începe şi sezonul city-break-urilor. Vremea e perfectă pentru a vizita cât mai mult, iar cazarea şi biletele de avion sunt mult mai ieftine decât în plin sezon. Pe lista destinaţiilor preferate de români sunt Roma, Viena şi Parisul, mai ales că minivacanţele pot costa chiar şi 200 de euro.

Destinaţiile turistice interne – din ce în ce mai căutate

Un număr din ce în ce mai mare de turişti români preferă să cumpere de acasă vacanţele vândute cu discounturi mari de către agenţii în perioada târgurilor de turism, profitând de faptul că aceste oferte sunt valabile şi pentru cei care le achiziţionează online. TUI TravelCenter a vândut, la Târgul de Turism al României, care a avut loc la Bucureşti în perioada 21-24 februarie, cu 20% mai multe vacanţe decât la ediţia de anul trecut, însă vânzările online de sejururi de pe perioada târgului au crescut de trei ori.

Românii, deveniţi călători avizaţi, au cumpărat călătorii pe tot globul, cu discount-uri speciale, la Târgul de Turism al României

Ca şi în anii trecuţi, la ediţia de primăvară a TTR românii au cumpărat mai multe vacanţe, atât pentru vară, dar şi pentru Paşte, 1 mai, Rusalii, unde discount-urile speciale au depăşit 50%, incluzându-se aici preţurile mai mici date de hotelieri agenţiilor.

CMB Travel: Destinaţiile exotice sunt tot mai folosite de clienţii companii pentru deplasări de recompensare

Agenţia de turism CMB Travel din Capitală, care vinde pachete turistice personalizate spre destinaţii exotice precum Thailanda, Republica Dominicană, Mexic, Sri Lanka sau Cuba, cu vânzări de aproape 5 milioane de euro anul trecut, spune  că destinaţiile exotice încep să fie alese şi de clienţii corporate pentru vacanţe de tip incentives, de recompensare a angajaţilor, clienţilor sau partenerilor.

Croazierele, creștere de peste 20% față de celelalte vacanțe. Care sunt cele mai căutate destinații

Piața croazierelor a crescut considerabil în ultimii ani. Succesul acestor vacanțe se datorează campaniilor de promovare, dar și tarifelor tot mai scăzute, care fac ca produsul să fie accesibil unui numar tot mai mare de turiști. Prețul unei croaziere pornește de la 300 de euro de persoană, iar pachetul include cazare, masă, petreceri și divertisment la bord.

Creatorii Transilvania Train lansează un program pentru copii

Agențiile de turism Globe 365 Travel Boutique și Free Spirit Travel, care au lansat proiectul Transilvania Train, au creat un program pentru copii, Kido Express. Aventura pe șine pentru cei mici va avea patru ediții, prima fiind deja programată în luna aprilie.

Grupul Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră încheie 2018 cu un profit de 9,4 mil. lei la venituri totale de 63 mil. lei

Grupul Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră (EFO), administratorul mai multor spaţii de cazare în staţiuni precum Eforie Nord, Eforie Sud, Venus, Saturn şi Neptun, a raportat pentru 2018 un profit net de 9,4 mil. lei, în creştere faţă de cele 1,6 mil. lei înregistrate în 2017, la venituri totale de 63,4 mil. lei, în creştere cu 62,8% faţă de anul anterior, potrivit rezultatelor financiare preliminare pentru 2018.

Tarom reia, după 10 ani, cursele directe spre Cairo

Operatorul național aerian Tarom va relua cursele directe spre Cairo, Egipt, după o pauză de 10 ani, confirmând astfel informațiile anunțate anterior de Profit.ro. Tarom va opera două curse pe săptămână, cu plecări și retur miercuri și duminică, scrie Agerpres.

Ryanair şi Wizz Air, amendate pentru taxa pe bagajul de mână

Companiile aeriene Ryanair şi Wizz Air au fost amendate cu 3 milioane, respectiv un milion de euro în Italia, pentru că au crescut în mod lipsit de transparenţă preţurile biletelor, potrivit Digi24.ro.

Știri externe:

Industria turismului din Grecia a înregistrat un nou record în 2018

Numărul de turiști care au vizitat Grecia în 2018 a crescut cu 10,8%, până la 30,1 milioane, iar veniturile s-au majorat cu 18,2% până la 16 miliarde euro, a transmis Banca Centrala a Greciei, citată de Agerpres.

Turiștii care merg în Grecia vor beneficia în curând de facilitațile unui resort cu cazinou lângă Atena

Turismul este sectorul care ține Grecia pe linia de plutire. Criza din 2010 a lăsat urme adânci în economia țării care a incheiat în august al treilea program de asistență financiară internațională, dar industria turismului a reușit să se adapteze rapid și să genereze an de an peste 8% din PIB.

Consiliul municipal din Veneția a aprobat taxa de intrare pentru turiști

Consiliul municipal din Veneția a aprobat, marți, o taxă de intrare pentru turiștii care vizitează orașul din Laguna Veneta, scrie agenția DPA, citată de Agerpres. Deocamdată nu s-a comunicat cand va intra în vigoare această taxă.

Conflict militar India-Pakistan: Cât de sigur e să călătorești în Asia?

India a închis, miercuri, nouă aeroporturi si numeroase zboruri au fost anulate, iar Pakistan și-a închis spațiul aerian, în contextul escaladării tensiunilor în regiunea Kashmirului, scrie presa internațională.

Turismul spaţial: Un nou zbor de încercare reuşit pentru compania Virgin Galactic

Naveta SpaceShipTwo a companiei americane de turism spaţial Virgin Galactic a depăşit încă o dată frontiera cu spaţiul definită de SUA, adică peste 80 de kilometri altitudine, în timpul unui zbor de încercare realizat vineri în California, a anunţat societatea miliardarului britanic Richard Branson, transmit France Presse şi Reuters.

Viitorul Airbnb este în Kathmandu și Lima. Cum au crescut țările emergente popularitatea startup-ului

Airbnb este unul dintre cele mai cunoscute startup-uri din lume, înregistrând creșteri considerabile atat ca număr de utilizatori, cât și ca venituri (potrivit Forbes, Airbnb valora în 2018 circa 38 de miliarde de dolari).

Cele mai bune destinaţii turistice pentru luna martie 2019

Sosirea primăverii deschide oportunităţi pentru cei care vor să găsească o destinaţie inedită pentru o călătorie şi care doresc să profite de tot ce are luna martie diferit de orice altă perioadă a anului, în multe colţuri ale lumii.

 

 

 

 

 

Gabriela Peșeț
Consilier Comunicare

Răspunde