Revista presei – turism

21
Feb
2019

ANAT: Vouchere de vacanţă în valoare de 250 de milioane de euro, emise în România în 2018***

Târgul de Turism al României 2019: Ofertă de la 330 de companii, din 15 ţări***

Trif: Principalul nostru obiectiv este de a menţine Europa în topul destinaţiilor turistice la nivel mondial***

Ambasadorul Israelului: Turiştii din Israel care vizitează România – pe locul doi, după germani***

Știrile săptămânii pe larg:

ANAT: Vouchere de vacanţă în valoare de 250 de milioane de euro, emise în România în 2018

Valoarea voucherelor de vacanţă emise, anul trecut, în România a ajuns la 250 de milioane de euro, de aproape nouă ori mai mare decât în anul 2017, dar sub pragul valoric de 400 de milioane de euro, estimat iniţial pentru 2018, arată datele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) primite de la Ministerul Finanţelor Publice (MFP), publicate marţi.

Trif: Principalul nostru obiectiv este de a menţine Europa în topul destinaţiilor turistice la nivel mondial

Turismul este un adevărat motor al dezvoltării economice, iar principalul obiectiv al Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene este de a menţine Europa în topul destinaţiilor turistice la nivel mondial, a declarat, miercuri, ministrul Turismului, Bogdan Trif, în cadrul Comisiei de Transport şi Turism din Parlamentul European (TRAN), informează ministerul de resort, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Guvernul a adoptat o OUG privind stabilirea unor măsuri pentru finanțarea investițiilor în turism

Guvernul a adoptat o Ordonanță de Urgență privind stabilirea unor măsuri pentru finanțarea investițiilor în turism. Conform actului normativ, prin derogare de la legea nr. 273/2006, investițiile în turism se pot finanța pe o perioadă care se poate întinde până la 4 ani, cu posibilitatea de prelungire pentru încă 2 ani.

Dăncilă: Dăm posibilitatea Ministerului Turismului să încheie contracte de finanţare multianuale cu autorităţile locale pentru o mai bună implementare a investiţiilor

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că va fi adoptat un act normativ care va da posibilitatea Ministerului Turismului să încheie contracte de finanţare multianuale cu autorităţile locale, fapt ce va permite o mai bună utilizare a resurselor financiare destinate investiţiilor cuprinse în masterplanul de turism.

Ajutor nerambursabil de până la 200.000 de euro pentru dezvoltarea stațiunilor balneare

Guvernul a adoptat programul de finanțare a investițiilor pentru modernizarea și dezvoltarea stațiunilor balneare, prin care se va acorda un ajutor nerambursabil de până la 200.000 de euro pentru fiecare investiție.

Ministerul Turismului va primi asistență tehnică pentru înființarea și funcționarea Organizației de Management al Destinației

În acest sens, Ministerul Turismului a inițiat un proiect prin Programul de sprijin pentru reforme structurale din cadrul Comisiei Europene, pentru a primi asistență tehnică în domeniul turismului din partea OCDE privind înființarea și modul de funcționare a Organizației de Management al Destinației (OMD) în România.

Ministerul Turismului, buget dublu față de 2018: „Din cauza legislației este posibil ca banii să nu fie cheltuiți”

„Din punct de vedere al bugetului este un lucru extraordinar. Un asemenea buget, îndreptat spre pârghiile reale ale promovării turismului românesc, nu ne poate aduce decât un plus de imagine”, a declarat, pentru wall-street.ro, Gheorghe Fodoreanu, președintele Invitation Romania.

Anastasiu (ANAT): Investigaţia Consiliului Concurenţei a fost cea mai traumatizantă aventură a vieţii mele de antreprenor

Ancheta Consiliului Concurenţei în sectorul turismului, soldată cu amenzi de 2,5 milioane de euro, a fost traumatizantă, agenţiile fiind acuzate de faptul că au încercat să rezolve o problemă generată tot de statul român, a declarat, joi, Dragoş Anastasiu, vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), la conferinţa PRIA Competition.

Târgul de Turism al României 2019 – Super reduceri la vacanțe

Invitat la „Neatza cu Răzvan și Dani”, Alin Burcea, vicepreședinte Asociația Națională a Agențiilor de Turism, a venit să vorbească despre târgul de turism din București.

Viorel Ştefan: Turismul este un sector prioritar, iar Guvernul actual a luat măsuri concrete

Turismul este un sector prioritar în România, iar Guvernul actual a luat măsuri concrete are au dus la creşterea substanţială a acestuia, a afirmat, joi, vicepremierul Viorel Ştefan, la deschiderea celei de-a 41-a ediţii a Târgului de Turism al României (TTR).

Târgul de Turism al României: Iubitorii de călătorii vor beneficia de oferta a 330 de companii din 15 ţări

Cea de-a 41-a ediţie a Târgului de Turism al României (TTR), care se desfăşoară în perioada 21 – 24 februarie la Romexpo, vine cu oferte de la peste 330 de companii din 15 ţări care îşi prezintă zonele turistice – Bulgaria, Chile, Congo, Croaţia, Grecia, Ungaria, Israel, Macedonia, Moldova, Palestina, Portugalia, România, Rusia, Spania şi Turcia.

De ce nu are România un ghid de promovare online? Prim-vicepreședintele FPTR, Dragoş Răducan, la „Telefonul de la ora 9:00”

Începe astăzi Târgul de Turism al României, eveniment care are loc în perioada 21-24 februarie la Romexpo. Peste 300 de agenții de turism, din 15 țări, își expun ofertele de vacanță. Este prilejul cel mai nimerit pentru turiști să își cumpere vacanțe mai ieftine. Târgul va fi deschis, la ora 11,00, de ministrul Turismulu

Patronate: Peste 80% dintre cei care vizitează târgul de turism vin pentru chilipiruri

Mai mult de 80% dintre cei care vor vizita Târgul de Turism al României, care se desfășoară în perioada 21-24 februarie la complexul Romexpo din București, vin pentru oferte speciale și chilipiruri pe care știu că le găsesc la acest eveniment, afirmă Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Brașovul își prezintă la Târgul de Turism al României aplicația Brașov Tourism App, un ghid turistic virtual

La Târg, aplicația digitală Brașov Tourism App le va dezvălui, printr-un ghid turistic virtual, destinații și experiențe inedite. În aceeași perioadă, aplicația Brașov Tourism App este promovată și la Târgul de Turism al Ungariei, HUNGEXPO Budapesta, târg specializat în promovarea de destinații de tip „fun experiences”.

Evenimentele din Constanța și Mamaia pentru 2019 sunt prezentate la Târgul de Turism al României

Primăria Municipiului Constanța prezintă cele mai importante manifestări de anul acesta la standul destinației Constanța-Mamaia de la Romexpo. Printre primele evenimente anunțate se regăsesc deja cunoscutele Neversea, Sunwaves, The Color Run sau Festivalul Scoicilor, dar și Pontus Euxinus – Povestea Vinului Dobrogean sau Dacia Clasic – 50 de ani de la începerea fabricării modelului Dacia 1300.

”7 Zile în Hunedoara”, oferta Consiliului Judeţean la Târgul de Turism al României

Castelul Corvinilor din Hunedoara, cetatea dacică Sarmizegetusa Regia sau bisericile vechi de piatră din Ţara Haţegului reprezintă o parte din destinaţiile pe care le propune Consiliul Judeţean (CJ) la ediţia din acest an a Târgului de Turism al României (TTR), care are loc în perioada 21-24 februarie la Complexul Romexpo din Bucureşti.

Un sfert din pensiunile din Deltă ar putea fi deschise turiştilor iarna viitoare

Asociaţia de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD) din Tulcea speră ca în următorul sezon rece cel puţin un sfert dintre pensiunile din cele opt unităţi administrativ-teritoriale din Deltă să fie deschise turiştilor, în condiţiile în care în iarna 2018-2019 doar trei pensiuni din Deltă au fost deschise.

Autorităţile caută soluţii pentru rentabilizarea centrelor balneare construite prin ”Drumul apelor minerale”

Autorităţile covăsnene caută soluţii pentru eficientizarea şi rentabilizarea centrelor balneare construite în judeţ în urmă cu câţiva ani prin proiectul „Drumul apelor minerale”, cofinanţat din fonduri europene.

Cum ne ia 1 Mai prin surprindere

Totul pe fugă, totul în ultimul moment, totul pe repede înainte. Totul pe “Lasă că merge și așa”. Uneori am senzația că 1 Mai – deschiderea sezonului estival – ne ia prin surprindere. Acum doi ani am dat vina pe vremea rea. Anul trecut forța de muncă a fost o problemă. Oare când o să începem să facem carul ăla de iarna și sania să o construim de prin iulie?

Vacanță în Egipt, în țara faraonilor și a zeului Ra, cu zbor direct de pe Aeroportul Timișoara

Turiștii sunt încântați că pot îmbina perfect relaxarea pe plajele de la Marea Roșie cu excursiile în care să descopere istoria fascinantă a omenirii și chiar una dintre cele 7 minuni ale lumii. De altfel, tot mai mulți timișoreni au început să prefere această țară, astfel că în vara asta vom avea zboruri directe spre superbele stațiuni Hurghada și Sharm El Sheik.

MAE – Atenţionare de călătorie: grevă generală în Spania

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei că, în conformitate cu datele transmise de autorităţile locale, joi, în comunitatea autonomă Catalonia va avea loc o grevă generală declanşată de gruparea sindicală Intersindical – CSC.

Cum vor călători românii în Anglia după Brexit. Acte necesare pentru muncă și turism

Cum vor călători românii în Anglia după Brexit. Listă acte necesare pentru muncă și turism. Află  care e lista de acte necesare pentru călătorie în Anglia. De ce acte au nevoie românii care merg la muncă și cei care merg în scop turistic, în Anglia, după Brexit.

Când să cumperi bilete de avion pentru a beneficia de cel mai mic preţ

Raluca Anghel, specialist în marketing turistic, ne-a dezvăluit când să cumperi bilete de avion la cele mai mici preţuri. Deşi susţine că nu există o ecuaţie perfectă care să se potrivească tuturor călătorilor, ea oferă explicaţii practice.

Știri despre incoming:

Imaginea României, promovată jalnic de către Ministerul Turismului la Los Angeles

Imaginea României a fost jalnic promovată de către Ministerul Turismului la Târgul de Turism de la Los Angeles, printr-un stand tapetat cu pânză neagră, mai potrivit pentru o expoziţie dark/horror, dar nu şi pentru un târg de turism, arată asociaţia Incoming Romania.

Ambasadorul Israelului: Turiştii din Israel care vizitează România – pe locul doi, după germani

Turiştii din Israel care vizitează România sunt pe locul doi, după germani, între România şi Israel existând 60 de zboruri pe săptămână, a afirmat ambasadorul Israelului, David Saranga, la deschiderea standului de la Târgul de Turism, ediţia de primăvară.

Iași se promovează ca destinație turistică pentru italieni

Mai multe agenții de turism din Roma s-au aflat în capitala Moldovei, în cadrul unei acțiuni de promovare a orașului Iași, organizată de aeroport și reprezentanți din domeniul turismului local.

Brașovul a atras anul trecut 1,362 milioane de turiști

Cei mai mulți turiști străini au provenit, ca de obicei, din Germania (25.465 persoane) și Israel (24.703 persoane). „Contingente” serioase de vizitatori au mai venit din Spania (15.772), Marea Britanie (13.344), Polonia (13.278), Statele Unite (12.374), Italia (11.603) și Franța (10.188 de persoane).

Balanţa din turism a rămas pe deficit şi în 2018. Străinii au cheltuit în ţară 2,4 mld. euro, plus 9,8%

„România putea să atragă mult mai mulţi străini cu potenţialul turistic pe care îl are, este inacceptabil că nu reuşim să ieşim de pe deficit.” Românii au cheltuit anul trecut pe deplasările în străinătate 3,6 miliarde de euro,  sumă în creştere cu 20% faţă de anul anterior, arată cele mai recente date publicate de BNR şi calculele ZF.

Sălaj: Ambasadorul rus, vizită în judeţ; oportunităţi de colaborare în turism şi agricultură, discutate cu autorităţile

Aspecte privind oportunităţile economice ale Sălajului, în principal în agricultură şi turism, au fost discutate duminică de autorităţile judeţene cu ambasadorul Federaţiei Ruse în România, Valery Kuzmin, în cadrul unei vizite oficiale pe care diplomatul rus a făcut-o în judeţ.

Știri despre agenții/ companii aeriene:

Oferte speciale şi discount-uri suplimentare, de până la 54%, pentru călătorii pe tot globul, la Târgul de Turism al României

Românii vor putea alege ofertele speciale cu discount-uri suplimentare de până la 54% la cea de-a 41-a ediţie a Târgului de Turism al României (TTR), care se desfăşoară, în perioada 21 – 24 februarie, la Romexpo.

Călătorie în lumea super reducerilor la Târgul de Turism online, alături de Europa Travel

La ediția de primăvară a Târgului de Turism desfășurat online, turoperatorul Europa Travel a pregătit discounturi de până la 40% pentru o mulțime de programe turistice în Europa potrivite pentru orice tip de călător. Românii pot alege și dintr-o gamă variată de circuite exotice cu avionul în toată lumea, vacanțe tematice de Paște și 1 Mai, sejururi estivale în destinații consacrate sau tururi spirituale în România, profitând de tarifele speciale și de serviciile turistice excelente.

Agenţia de turism Croaziere.net: „Se diversifică cererea pentru croaziere. Avem un grup de 20 de persoane în croazieră pe Oceanul Indian, iar pachetul costă 2.500 de euro”

Agenţia de turism croaziere.net, fondată în urmă cu mai bine de 15 ani de antreprenorul Ioan Băsea, a finalizat cu afaceri de 5 milioane de euro anul trecut, iar pentru acest an targetează o creştere cu 15% a businessului, potrivit oficialilor companiei.

Malaezia – o nouă destinaţie pe lista scurtă a turiştilor români în 2019

Turiştii români îşi modifică preferinţele când vine vorba de destinaţii exotice în fiecare an. De-a lungul timpului, turiştii autohtoni au trecut de la vacanţele în Turcia, Egipt, Croaţia, Grecia, Bulgaria la a descoperi destinaţii îndepărtate din Asia, America şi, de curând, Africa şi Australia. 2019 vine, însă, cu destinaţii relativ noi pe piaţa din România, iar una dintre aces-tea o reprezintă Malaezia.

Complexul turistic „Holbina Trei Bibani” din Delta Dunării, pus în vânzare de la 3 milioane de euro

Complexul turistic „Holbina Trei Bibani”, cu o suprafață de aproximativ șase ori mai mare decât cea a Principatului Monaco și domeniul acestuia de 1.200 de hectare, a fost estimat de Artmark Historical Estate la 6 milioane de euro și are un preț de pornire 3 milioane de euro.

Primul hotel al Brașovului, cu o arhitectură inspirată de orașul german Munchen, se upgradează cu o investiție de 1,2 milioane de euro

Compania Aro Palace va investi anul acesta 1,2 milioane de euro în hotelul Coroana pentru a ridica gradul de confort al acestuia de la două la trei stele.

Compania TAROM ia în calcul modificarea orarului de zbor a curselor Târgu Mureș – București

Consiliul Județean Mureș și Instituția Prefectului – Județul Mureș, în colaborare cu Aeroportul Transilvania Târgu Mureș, au organizat ieri o întâlnire cu oamenii de afaceri din județ, reprezentanții autorităților locale și reprezentanții companiei TAROM.

O nouă companie aeriană vine să concureze Tarom spre Budapesta, după retragerea discretă a Wizz Air

Compania poloneză LOT va introduce curse pe ruta București-Budapesta, în condițiile în care astfel de curse sunt operate astăzi doar de Tarom, iar Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est și unul dintre cei mai mari transportatori aerieni din România, a renunțat discret la a mai opera pe această rută în toamna anului trecut, cum a anunțat atunci Profit.ro.

Știri externe:

Ruşii vor vize turistice pe termen lung în Bulgaria

Declinul rezervărilor pentru vacanţe în Bulgaria al turiştilor ruşi este determinat de dificultăţile în emiterea vizelor, a afirmat Anatoly Makarov, ambasadorul Moscovei la Sofia, transmite Novinite. Anul trecut, 512.000 turişti ruşi au vizitat Bulgaria, ei ocupând locul şase în topul vizitatori străini, a afirmat adjunctul ministrului bulgar al Turismului, Irena Georgieva.

Numărul de turiști străini care au vizitat Portugalia se menține la un nivel record

Numărul turiștilor străini care au vizitat în 2018 a atins un nou nivel record, dar creșterea de 0,4% este mult sub avansul de 12% înregistrat în 2017, datele semnalând că boom-ul turismului încetinește, transmite Reuters.

Cel mai rafinat oraş al lumii! De ce Singapore este una dintre destinaţiile de vis, indiferent de anotimp

Despre Singapore, sau „Oraşul Leilor“, se spune că e capătul lumii, socotind însă că Australia şi Noua Zeelandă sunt dincolo de acesta.

Monitorizarea comunicatului de presă despre valoarea voucherelor de vacanță emise anul trecut, lansat pe 19 februarie:

ANAT: Vouchere de vacanţă în valoare de 250 de milioane de euro, emise în România în 2018  ( Agerpres)

ANAT: Valoarea voucherelor de vacanta emise anul trecut a fost de 250 de milioane de euro (news.ro)

Anunt despre tichetele de vacanta. Ce se intampla cu acestea  (Ziarul Profit)

Valoarea voucherelor de vacanta emise anul trecut a crescut de noua ori, la un sfert de miliard de euro  (profit.ro)

ANAT: Valoarea voucherelor de vacanta emise anul trecut a fost de 250 de milioane de euro (Bursa)

Voucherele de vacanta, anunt pentru 2019! Vesti importante pentru romanii care vor sa plece in concediu  (Capital)

Voucherele de vacanta de anul trecut se pot folosi si in 2019. In anumite locuri  (DC Business)

Valoarea voucherelor de vacanta emise in 2018 este de noua ori mai mare decat cea din anul precedent  (Forbes)

VAUCHERE DE VACANTA in VALOARE de 250 MILIOANE de EURO emise anul trecut (Evz)

Vauchere de vacanta in valoare de 250 milioane de euro emise anul  (EVZ Premium)

Voucherele de vacanta emise in 2018, o piata de 250 mil. de euro  (trendsHRB)

ANAT: Valoarea voucherelor de vacanta emise anul trecut a fost de 250 de milioane de euro (Romania Libera)

Cand se dau voucherele de vacanta si care este valoarea lor in 2019 (a1.ro)

VOUCHERE DE VACANTA 2019. Cand se platesc primele TICHETE DE VACANTA (RomaniaTV)

250 de milioane de euro, valoarea voucherelor de vacanta in 2018 (UCT media)

250 de milioane de euro este valoarea voucherelor de vacanta emise in 2018 ( gonext.ro)

VOUCHERE DE VACANTA 2019. Cand se platesc primele TICHETE DE VACANTA (kfetele.ro)

ANAT: Vouchere de vacanta in valoare de 250 de milioane de euro, emise in Romania in 2018  (replicaonline.ro)

Cand se dau voucherele de vacanta si care este valoarea lor in 2019  (bzi.ro)

Voucherele de vacanta pentru 2019 urmeaza sa se plateasca  (europa-news.ro)

ANAT: Vouchere de vacanta in valoare de 250 de milioane de euro, emise in Romania in 2018  (stirimuntenia24.ro)

ANAT: Vouchere de vacanta in valoare de 250 de milioane de euro, emise in Romania in 2018 (telegrafonline.ro)

 ANAT: 250 de milioane de euro, valoarea voucherelor de vacanta emise in 2018  (Constanteanul)

ANAT: Vouchere de vacanta in valoare de 250 de milioane de euro, emise in Romania in 2018  (monitoruldevrancea.ro)

Vouchere de vacanţă în valoare de 250 de milioane de euro, emise în România în 2018 (hunedoaralibera.ro)

250 de milioane de euro, valoarea voucherelor de vacanta emise anul trecut  (Transilvania 365)

VOUCHERE DE VACANTA 2019. Cand se platesc primele TICHETE DE VACANTA  (giurgiupesurse.ro)

Voucherele de vacanta pentru 2019 urmeaza sa se plateasca  (stiridinbucovina.ro)

VOUCHERE DE VACANTA 2019. TICHETELE DE VACANTA pot fi folosite si anul acesta   (stiridecluj.ro)

In 2018 au fost emise vouchere de de vacanta de 250 milioane de euro!  (universulargesean.ro)

Vouchere de vacanta in valoare de 250 de milioane de euro, emise in Romania in 2018  (stirileproprahova.ro)

Anul 2018 a adus vouchere de vacanta de 250 de milioane de euro. Distribuirea voucherelor pentru 2019 ar putea incepe dupa promulgarea Bugetului  (manager.ro)

Vouchere de vacanta in valoare de 250 de milioane de euro, emise in Romania in 2018  (infoiasionline.ro)

Holiday tickets worth EUR 250 million issued in 2018 in Romania  (Stiri pe surse)

Cand se platesc primele TICHETE DE VACANTA (Jurnalmm.ro)

VOUCHERE DE VACANTA 2019. Cand se platesc primele tichete de vacanta  (dorohoinews.ro)

250 de milioane de euro, valoarea voucherelor de vacanta in 2018. 90% a fost emis electronic  ( nocash.info.ro)

250 millio lej ertekben bocsatottak ki vakacios csekkeket 2018-ban  (frissujsag.ro)

Vouchere de vacanta de 250 de milioane de euro in 2018  (eazi.ro)

Voucherele de vacanta 2019 – cand vor fi distribuite. Suma, de aproape noua ori mai mare  (ro.sputnik.md)

Valoarea voucherelor de vacanta emise anul trecut a fost de 250 de milioane de euro (Amos News)

Vezi la ce valoare au ajuns voucherele de vacanta emise anul trecut  (ordinea.ro)

Holiday tickets worth EUR 250 million issued in 2018 in Romania  (ziuanews.ro)

 

 

 

 

 

Alexandra Arsene
Consilier

Răspunde