Revista presei – turism

31
Ian
2019

ANAT: Efectele noii legislații privind protecția consumatorilor vor fi dezastruoase pentru industria de turism***

România, o destinație tot mai atractivă pentru turiștii din India***

Număr record de turiști străini în Bulgaria în 2018. România, pe primul loc în topul vizitatorilor***

Venituri record în turism în Grecia, în 2018, de 16 miliarde de euro***

Știrile săptămânii pe larg:

ANAT: Efectele noii legislații privind protecția consumatorilor vor fi dezastruoase pentru industria de turism

În legatură cu proiectul de act normativ care modifică și completează legislația în vigoare din domeniul protecției consumatorilor, lansat în dezbatere publică de către Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor, ANAT avertizează că „efectele aplicării unor sancțiuni reprezentând procentaje din cifra de afaceri a unei agenții de turism vor fi dezastruoase pentru industria de călătorii și mediul de afaceri din România” și recomandă ca accentul să fie pus pe informare și prevenție.

Agențiile de turism, amenzi uriașe. Consiliul Concurenței, acuzat de ABUZ: Nimeni nu vorbește

Vicepreşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Dragoş Anastasiu, consideră că legea după care Consiliul Concurenţei a aplicat amenzi companiilor de turism este un abuz împotriva antreprenorilor şi trebuie modificată.

Dragoş Anastasiu, Eurolines: În România niciun touroperator nu poate să umple singur un avion charter

“Peste tot în Europa se fac alianţe şi este ceva normal. Ne-am unit pentru că altfel nu aveam cum să facem aceste chartere. În România niciun touroperator nu poate să umple singur un avion charter. Orice touroperator are dorinţa să facă charterul singur pentru că dacă unul din parteneri are o problemă, intră în insolvenţă, este o nenorocire”, a susţinut Dragoş Anatasiu, proprietarul grupului Eurolines (TUI Travel Center)

Dragoș Anastasiu (Eurolines): Suntem țara strategiilor neimplementate

Omul de afaceri Dragoș Anastasiu, proprietar al Grupului Eurolines și președinte al Camerei de Comerț Româno-Germane, a vorbit în cadrul unei conferințe de proiectul privind Legea turismului, dar și despre sancțiunile primite de două din firmele sale de la autoritatea de concurență.

O nouă destinaţie turistică în România, printr-un proiect european

Turiştii care vor dori să viziteze Valea Timişului vor avea la dispoziţie, din luna iunie, noi modalităţi de petrecere a timpului, de la observatoare pentru a admira păsările din Rezervaţia Ornitologică Satchinez şi din Pădurea Macedonia, până la biciclete, canoe şi chiar şi un catamaran pentru a admira frumuseţea zonei, prin proiectul european intitulat „Eco Timiş”, ce va fi implementat în zona riverană dintre România şi Serbia.

Oficiali din Ministerul Turismului din Israel, discuții cu agenții de turism din România despre noutățile acestei destinații

Doi oficiali din Ministerul Turismului din Israel vor discuta cu agențiile de turism din România în această săptămână despre călătoriile în Israel și despre posibilitățile de colaborare pe care acestea le au cu ministerul. Printre aceștia se va afla și Ami Alon, Director de Marketing în Ministerul Israelian.

Câte milioane de pasageri au fost înregistraţi pe aeroporturile bucureştene în 2018

Cele două aeroporturi bucureştene au înregistrat în 2018 un număr de 13,85 milioane de pasageri şi 137.784 mişcări de aeronave (aterizări şi decolări), informează miercuri Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti (CNAB) printr-un comunicat.

Proiect european pentru creșterea accesibilității spre destinațiile turistice din județul Brașov

Proiectul este centrat pe principiul sustenabilității turismului cultural și eco-turismului, fiind încadrat în Axa prioritară nr. 4 din Interreg Europe, care are ca prioritate de investiții conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural.

Care sunt cele mai bune pârtii pe care poți schia în funcție de nivelul tău de pregătire

Ești la birou și vezi cum pe geam ninge cu fulgi mari care acoperă trotuarele. Dacă în oraș asta poate fi destul de neplăcut – trebuie să deszăpezești mașina și aluneci pe gheață, la munte este ideal – este sezonul de vârf pentru sporturi de iarnă.

Pârtia Subteleferic se închide pentru conservare. Ce zone ale domeniului schiabil din Poiană sunt deschise

Din cauza conditiilor meteo nefavorabile, cu ploaie si temperaturi pozitive, administratorii domeniului schiabil din Poiana Brașov au decis ca Pârtia Subteleferic să fie închisă pentru conservare, respectiv în vederea bunei desfășurări a concursurilor internaționale care urmează în luna februarie.

Turismul de observare a păsărilor în Delta Dunării, în creștere

Numărul turiștilor care vin în Delta Dunării pentru observarea păsărilor a crescut în ultimii ani de aproape zece ori, a declarat, pentru Agerpres, Iliuta Goean, unul dintre operatorii turistici.

Un nou hub dedicat dezvoltării de proiecte în macroregiunea Dunării

România va avea, începând din data de 1 februarie, Hub-ul Macroregional Dunărean, o iniţiativă ce are ca scop dezvoltarea şi promovarea competitivităţii în domenii precum agricultură, turism, biodiversitate sau buna guvernanţă, a anunţat, astăzi, Asociaţia „Comunităţile Locale Riverane Dunării” (CLDR România), într-un comunicat de presă transmis de Agerpres.

Cod galben de vreme nefavorabilă pentru Marea Britanie și Irlanda de Nord

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord că, în conformitate cu datele transmise de autoritățile locale, a fost emis un cod galben de vreme nefavorabilă, valabil până în data de 1 februarie 2019, orele 12:00, pentru majoritatea regiunilor.

Știri despre incoming:

Un antreprenor plecat din ţară acum 15 ani şi-a înfiinţat o agenţie de turism în Norvegia şi aduce scandinavi să viziteze România

În 2018, VisitRomania.No a adus 800 de norvegieni, suedezi şi danezi să viziteze ţara-mamă a lui Cristian Turc. Agenţia a fost înfiinţată în 2013 şi a pornit la drum doi ani mai târziu cu patru clienţi.

România, o destinație tot mai atractivă pentru turiștii din India

Un număr record de turiști, oficialități și reprezentanți din industria de turism din India au discutat cu reprezentanții Ministerul Turismului despre destinația turistică România, obiectivele culturale, istorice și de agrement din țara noastră.

România, în topul Forbes! Ce loc i-a impresionat pe jurnaliști

Jurnaliștii de la renumita revistă Forbes au inclus un loc din România în topul celor mai frumoase locuri de vizitat în 2019. În top mai apar şi Moscova, dar şi oraşul Taipei, capitala Taiwanului.

Județul Cluj, promovat în Peninsula Iberică: spaniolii, extrem de interesați de oferta turistică

Oferta turistică a județului Cluj a fost promovată pentru prima oara în Spania, la unul dintre cele mai importante târguri de turism din lume. Spaniolii prezenți la eveniment au solicitat informații legate de posibilitățile de realizare a unor circuite turistice în Transilvania și de vizitare a unor destinații specifice din regiune, legăturile de transport între acestea și punctarea unor atracții naturale și obiective istorico-culturale.

România – pe primele locuri în UE în funcție de creșterea numărului de înnoptări ale turiștilor, dar rămâne neatrăgătoare pentru străini

Numărul nopților petrecute de turiști în unitățile de cazare din România a crescut cu 5,5% în 2018 față de anul precedent, ajungând la un total de 28,4 milioane, potrivit datelor publicate de Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene. România a avut, astfel, a cincea creștere din UE a numărului de înnoptări ale turiștilor.

Știri despre agenții/ companii aeriene:

Christian Tour: În luna ianuarie, sunt rezervate peste 50% din pachetele turistice pentru sezonul estival

Începutul anului este una dintre perioadele preferate de români pentru a-şi rezerva sejurul estival într-o staţiune de litoral din ţară şi străinătate, iar în luna ianuarie sunt rezervate peste 50% din pachetele turistice pentru sezonul estival, potrivit datelor operatorului Christian Tour, publicate miercuri.

Turcia estimează o creştere a turismului de 10%, în 2019

Christian Tour a introdus zboruri directe către Antalya din Baia Mare, Craiova, Bacău, Târgu Mureş. Vacanţele în Turcia, în special în Antalya, continuă să fie printre cele mai solicitate, şi în acest an, destinaţia se aşteaptă la o creştere de 10% a numărului de turişti, şi să ajungă astfel la un număr de 45-46 de milioane de turişti, potrivit lui Erdinc Adali, directorul comercial pe destinaţia Turcia din cadrul Christian Tour.

De acord cu amenda, dar nu și cu forma legii

Fondatorul Paralela 45 Alin Burcea, spune în cadrul “Interviurilor Jurnalul. Cu Daniel Apostol” că a acceptat amenda, dar consideră că legea ar trebui schimbată pentru că nu este specifică.

Filadelfia Turism a înregistrat o creştere a cifrei de afacere de 30%

Filadelfia Turism şi Ruefa Escape Travel au înregistrat în 2018 o creştere a cifrei de afacere de 30% faţă de anul trecut. Creşterile au fost simţite şi la nivelul celorlalte companii ale grupului Filadelfia cu activităţi în domeniile transportului de pasageri, transportului de marfă, şi asigurări, se arată într-un comunicat al agenţiei de turism remis redaţiei noastre.

Tendințe turistice în 2019: destinațiile exotice și croazierele

Destinațiile exotice și croazierele sunt tendințele de vacanță pentru anul 2019. Odată cu creșterea bugetelor alocate pentru sejururi și a nevoii de noi experiențe, cererea pentru aceste vacanțe se află în continua creștere.

Hotelul Lido by Phoenicia se deschide luni, după o investiție de 5 milioane de euro

Hotelul Lido by Phoenicia, situat pe Bulevardul Magheru, clasificat la 4 stele, se deschide luni, în urma unei investiții de 5 milioane de euro, potrivit unui comunicat emis către presă. Hotelul Lido by Phoenicia, situat pe Bulevardul Magheru, va fi clasificat la patru stele și va avea 115 camere, dintre care 18 apartamente.

Adrian Adam a fost numit director general al Courtyard by Marriott Bucharest, hotel care va fi deschis în luna iulie, în București

Adrian Adam a fost numit director general al Courtyard, primul hotel din această divizie a brand-ului Marriott care va fi deschis în luna iulie, în București, pe Bulevardul Dimitrie Pompeiu, nr. 2A.

Ryanair a finalizat achiziţia 100% a companiei low-cost Laudamotion, care leagă zilnic Bucureştiul de Viena

Compania low-cost Laudamotion, înfiinţată de fostul pilot de Formula 1, Nikki Lauda, a fost cumpărată integral de gigantul aerian Ryanair. Operatorul austriac a devenit astfel o subsidiară 100% a Ryanair Holdings Plc, grupul care deţine Ryanair, şi zboară zilnic de la Viena spre Bucureşti, pe una dintre cele mai populare rute aeriene din ţară.

Cu cât au crescut veniturile auxiliare ale Wizz Air după introducerea taxei pe troller

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană din Europa Centrală şi de Est, a înregistrat o creştere cu 15% a numărului de pasageri transportaţi în cel de-al treilea trimestru care s-a încheiat la 31 decembrie 2018. Compania îşi menţine estimările privind profitul, iar noua politică de bagaje introdusă de la 1 noiembrie i-a adus o creştere a veniturilor auxiliare.

O firmă germană cumpără un pachet din Blue Air – presa germană

Compania germană de transporturi și logistică Zeitfracht are plan extinderea operaţiunilor pe piaţa aviatică şi vrea să cumpere o parte din acţiunile companiei româneşti Blue Air, scrie publicaţia Welt.

CFR vinde online bilete pentru călătorii internaţionale

Conform unui comunicat remis, marţi, AGERPRES, aplicaţia permite cumpărarea online a biletelor internaţionale pentru călătorii simple sau călătorii dus-întors. De asemenea, se pot achiziţiona bilete şi pentru o relaţie internă dintr-o ţară străină sau pentru relaţii între două ţări străine.

Știri externe:

Giganții turismului online profită de crime de război

Este concluzia unui raport al Amnesty International care denunță faptul că Airbnb, Booking.com, Expedia și TripAdvisor își oferă serviciile în coloniile israeliene din Cisiordania ocupată. Marii actori ai rezervărilor online favorizează violarea drepturilor umanitare ale palestinienilor, prezentând sute de locuri de cazare și activități turistice în coloniile israeliene din teritoriul palestinian ocupat, arată Amnesty International (AI).

Grecia: Veniturile record din turism în 2018, de 16 miliarde de euro

Anul 2018 a depăşit toate recordurile pentru sectorul turismului din Grecia, înregistrându-se 33 de milioane de vizitatori străini şi venituri de peste 16 miliarde de euro, a anunţat marţi ministrul Turismului, Elena Kountoura, informează publicaţia Greek Reporter.

Topul turiştilor străini din Bulgaria în 2018: cei mai mulţi au provenit din România

Peste 9,2 milioane de turişti străini au vizitat anul trecut Bulgaria (ţară a cărei populaţie este de aproximativ şapte milioane), o creştere de 4,4% faţă de 2017, conform datelor Institutului Naţional de Statistică (NSI), cei mai mulţi vizitatori străini fiind din România, Grecia, Germania, Turcia, Macedonia şi Rusia, transmit Novinite, BTA şi Emerging Europe.

Comisia LIBE a PE a aprobat scutirea de vize pentru cetăţenii britanici care vor călători în UE după Brexit

Cetăţenii britanici vor putea astfel să vină în statele UE fără viză pentru perioade scurte de timp după Brexit, cu condiţia ca cetăţenii UE să beneficieze de aceleaşi condiţii când călătoresc în Marea Britanie.

Aeroportul din Dubai, cel mai slab ritm de creștere din ultimul deceniu, însă își păstrează titlul de cel mai mare aeroport din lume

Operatorul Dubai Airports a anunțat, luni, că traficul de pasageri a avansat cu un procent anul trecut, cel mai slab ritm de creștere anual din ultimul deceniu, astfel că nu a putut fi atinsă ținta de 90,3 milioane de pasageri preconizată.

Cele mai romantice destinaţii turistice în februarie

Listele celor mai romantice destinaţii turistice din februarie arată că unele locuri, pentru care anotimpul cald este sezonul de vârf pentru vizitatori, beneficiază din plin de perspectiva afectivă pe care o oferă turiştilor sărbătoarea de la jumătatea lunii dedicată îndrăgostiţilor.

Turism în 2019: Patru fomaţiuni stâncoase de tip monolit care îţi taie respiraţia

Monoliţii, formaţiuni geologice măreţe, cu o privelişte care îţi taie respiraţia, sunt adesea locuri de pelerinaj, de cult sau pur şi simplu de care te minunezi, potrivit tourotopia.com.

Monitorizarea comunicatului de presă despre reacția ANAT la modificările legislației privind protecția consumatorilor, lansat pe 30 ianuarie:

Agentiile de turism: Proiectul prin care Protectia Consumatorului pregateste amenzi uriase va devasta industria (Business24)

ANAT, despre efectele noii egislatii privind protectia consumatorilor (wall-street.ro)

Agentiile de turism: Proiectul prin care Protectia Consumatorului pregateste amenzi uriase va devasta industria  (ziarulevenimentul.ro)

Agentiile de turism: Proiectul prin care Protectia Consumatorului pregateste amenzi uriase va devasta industria (ziare.com)

ANAT critica sanctionarea agentiilor in functie de cifra de afaceri (trendshrb.ro)

ANAT avertizeaza ca efectele aplicarii unor sanctiuni reprezentand procentaje din cifra de afaceri a unei agentii de turism, vor fi dezastruoase pentru industria de calatorii (gonext.ro)

Agentiile de turism: Amenzile uriase pregatite de Protectia Consumatorului vor devasta industria (manager.ro)

ANAT avertizeaza: Sanctiunile cu procentaje din cifrele de afaceri ale agentiilor de turism, dezastruoase pentru industria de calatorii (revistapatronatelor.ro)

Demetriade, presedintele ANAT: Prudenta in aplicarea noii legislatii privind protectia consumatorilor  (Constanteanul)

ANAT recomanda prudenta in aplicarea noii legislatii privind protectia consumatorilor  (uct-media.com)

Agentile de turism spun ca vor fi devastate daca vor primi amenzi de 4% din cifra de afaceri  (Ziarul de Iasi)

ANAT recomanda prudenta in aplicarea noii legislatii privind protectia consumatorilor   (transilvania365.ro)

Demetriade, președintele ANAT: Prudență în aplicarea noii legislații privind protecția consumatorilor  (diacaf.com)

Agentiile de turism: Proiectul prin care Protectia Consumatorului pregateste amenzi uriase va devasta industria (theworldnews.net)

 

 

 

 

 

Gabriela Peșeț
Consilier Comunicare

Răspunde