Revista presei – turism

27
Dec
2018

Fondurile pentru investiţii în turism, mai uşor de obţinut de către autorităţile publice locale***

310 milioane de lei pentru reabilitarea și modernizarea stațiunilor balneare și balneoclimatice***

România, printre destinaţiile preferate de ucraineni***

Franţa ocupă prima poziţie în topul ţărilor cele mai vizitate de turişti***

 

Știrile săptămânii pe larg:

Fondurile pentru investiţii în turism, mai uşor de obţinut de către autorităţile publice locale

Guvernul României a adoptat vineri o Hotărâre de Guvern care simplifică modalitatea prin care autorităţile publice locale pot obţine fonduri nerambursabile de la Ministerul Turismului pentru investiţii în dezvoltarea infrastructurii turistice, incluse în Masterplanul de Investiţii în Turism, informează ministerul printr-un comunicat.

310 milioane de lei pentru reabilitarea si modernizarea stațiunilor balneare și balneoclimatice!

România este țara care deține aproximativ o treime din izvoarele termale şi minerale ale Europei. Stimularea turismului balnear prin acest fond de investiții era imperios necesară. Investitorii din zonă vor avea cel mai important sprijin dat vreodată de statului român.

FPTR: Turiştii români au cheltuit în ţară aproximativ 18 milioane de euro în minivacanţa de Craciun

Peste 139.000 de turişti români au cheltuit aproximativ 18 milioane de euro în destinaţii din ţară în minivacanţa de Crăciun, potrivit unei analize realizate de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).

Viktor Orban a schimbat strategia de cucerire a românilor. Planurile Ungariei, devoalate. Câștigurile pot fi uriașe

Ungaria a pornit o ofensivă de cucerire a românilor prin turism. În toate mediile de informare, inclusiv reclame în vagoanele de metrou, au apărut o mulțime de afișe, în limba română, care invită, într-un mod foarte atractiv, turiștii în țara vecină.

Crăciun în Maramureș –  un spectacol cu manifestări cultural turistice

În această perioadă, a Sfintelor Sărbătoti de Crăciun, Anul Nou și Bobotează, maramureșenii, oameni primitori, respectă cu sfințenie tradițiile și obiceiurile, preluate de la înaintașii lor și le transmit cu mare drag și celor mai tineri, pentru a nu se pierde nimic din tot ce a fost odată și mai este încă, în satele din Maramureș.

Taberele de schi pentru copii au prețuri între 1.400 și 2.200 de lei

Vacanţa de iarnă debutează cu tabere de schi şi cursuri pentru copii pe pârtiile din Poiana Braşov, Valea Prahovei, Păltiniş sau Straja, cu tarife ce încep de la 1.400 de lei de participant şi ajung la peste 2.200 de lei în funcţie de numărul de nopţi de cazare.

Retrospectivă 2018: Cu ce a rămas România după anul Centenar. Ce planuri măreţe au avut autorităţile şi în ce măsură le-au realizat

România are, după Centenar, mai multe statui, dar şi credite pentru reabilitări de monumente. Nu s-au găsit, însă, fonduri, pentru casa lui Brâncuşi, care s-a prăbuşit. După 100 de ani de Românie, rămâne Declaraţia de Unire cu Rep. Moldova, semnată într-o comună din Bistriţa-Năsăud.

O firmă dâmbovițeană va câștiga peste 7 milioane de lei din modernizarea drumului spectaculos din vârf de munte, care leagă satele Peștera și Măgura

Satele Peștera și Măgura sunt două dintre localitățile căutate de turiști pentru agroturism, dar mai ales pentru peisajul deosebit și liniștea pe care o oferă. O problemă o reprezintă însă accesul în această zonă.

Top 9 destinații last minute pentru pasionații de sporturi de iarnă

Dacă până acum te-ai gândit mai degrabă la stațiunile de iarnă din Occident, precum Franța, Elveția sau Austria, pentru care costurile ridicate și-au făcut simțite prezența, există alternative cu buget redus în destinații vecine, cu nimic mai prejos decât cele din Europa de Vest.

5 idei de vacanțe în luna ianuarie: de la plaje exotice, la cele mai frumoase stațiuni montane

După un an agitat, mulți dintre noi visăm la o vacanță în care să ne relaxam, să ne facem ordine în gânduri și să ne punem pe hartie planurile pentru noul an. Luna ianuarie este excelentă pentru călătorii, într-un decor cu totul nou (plaje exotice sau stațiuni de munte izolate).

Știri despre incoming:

România, printre destinaţiile preferate de ucraineni

România se află printre primele cinci destinații ale ucrainenilor în acest an. Cea mai mare creștere a cererii este către Slovacia, cu 22%, și România, cu 17%, mai mult față de anul trecut, potrivit unei statistici a Poliției de Frontieră din Ucraina, potrivit Hotnews.ro.

Turiștii străini, fascinați de tradițiile românești de Crăciun

Sunt destui străini care îşi petrec Crăciunul în România. Descoperă locuri fascinante şi tradiţii autentice. Nu se dau înapoi nici de la a gusta mâncarea românească. Bineînţeles, sarmalele sunt primele pe listă.

Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac, ocupat de turiști americani și englezi. Numai cina costă 250 de lei

Mai multi americani si englezi petrec Craciunul la Balea Lac, in judetul Sibiu, la peste 2.000 de metri altitudine, unde temperaturile maxime nu trec de minus zece grade. Turistii dorm in camerele de gheata si au parte de o cina servita pe platouri confectionate tot din gheata.

Un antreprenor plecat din ţară acum 15 ani şi-a înfiinţat o agenţie de turism în Norvegia şi aduce scandinavi să viziteze România

Antreprenorul român Cristian Turc a plecat din ţară acum 15 ani către Marea Britanie, iar în 2011 s-a mutat în Norvegia, unde locuieşte şi astăzi. Acolo, în una dintre cele mai dezvoltate economii din Europa, omul de afaceri a înfiinţat VisitRomania.No, o agenţie de turism care, după cum îi spune chiar numele, îi aduce pe scandinavi în România.

Știri despre agenții/ companii aeriene:

Lucia Morariu, preşedinte / EXIMTUR: „A fost la început foarte greu, dar atunci eram tineri, nu se punea problema să renunţăm, iar mai târziu eram cu prea mulţi după noi.”

Împreună cu soţul său, Radu Morariu, a pus, în 1993, bazele Eximtur din Cluj-Napoca. Spune că a început afacerile cu o casă de marcat cumpărată de la reduceri şi un spaţiu închiriat pe datorie în holul unui hotel din Cluj-Napoca.

Marius Pandel, CEO / Christian Tour: „Dezvoltarea turismului intern face parte din strategia de viitor pentru repoziţionarea pe piaţă, care presupune să aducem înapoi în România tot ce am consolidat peste graniţe”

Marius Pandel lucrează de la vârsta majoratului în cadrul Christian Tour, agenţia de turism fondată de fratele său, Cristian Pandel. În 2011 s-a hotărât să îşi înfiinţeze propria agenţie de turism, Pegas Holidays, axată pe segmentul de lux al vacanţelor, devenită ulterior divizie a Christian Tour.

S-a deschis Hotelul de Gheaţă! Cât plătesc turiştii pentru o cameră

Noul Hotel de Gheaţă de la Bâlea Lac a fost deschis pentru vizitatori începând din data de 23 decembrie, chiar dacă inaugurarea oficială a întregului complex va avea loc în prima parte a lunii februarie a anului 2019.

Proiectul rezidențial Silver Mountain se transformă în complex turistic de patru stele

Proiectul rezidenţial Silver Mountain din Poiana Braşov, cu 132 de apartamente, va fi operat în regim hotelier de patru stele de către Bookingpedia, care are în administrare 1.500 de camere în hotelurile de pe litoral şi de la munte.

Hotelul International din Sinaia va finaliza anul cu plus 11% la cifra de afaceri

Hotelul de patru stele International din Sinaia, la care deţine acţiuni familia fostului preşedinte ASF Dan Radu Ruşanu, estimează că va finaliza anul cu afaceri mai mari cu 11% faţă de anul anterior, peste nivelul bugetat, potrivit oficialilor companiei.

CFR suplimentează numărul trenurilor care pleacă din Bucureşti spre marile oraşe din ţară şi spre staţiunile montane; este suplimentat şi personalul din marile gări

CFR anunţă că suplimentează numărul trenurilor care pleacă din Bucureşti spre marile oraşe din ţară şi spre staţiunile montane. De asemenea, este suplimentat şi personalul din marile gări, la casele de bilete, pentru fluidizarea vânzărilor.

Știri externe:

Surpriza de pe locul întâi. Topul ţărilor care înregistrează anual cei mai mulţi turişti din lume

Franţa ocupă prima poziţie în topul ţărilor cele mai vizitate de turişti, cu 84,5 milioane de vizitatori anual, iar podiumul este completat de SUA şi Spania, potrivit Organizaţiei Mondiale de Turism.  În ciuda faptului că localnicii sunt descrişi mai degrabă ca neospitalieri şi a limbii care reprezintă pentru mulţi o barieră, Franţa s-a situat pe primul loc.

Idei de city break pentru anul 2019: destinații europene mai puțin cunoscute

City break-urile sunt o oportunitate excelentă pentru a descoperi istoria, cultura și arta locurilor într-o perioadă scurtă de timp. Avantajul acestor călătorii este că le poți face la sfârșit de săptămână, astfel că nici măcar nu este nevoie să îți irosești zilele de concediu.

Compania care îți oferă bani pentru a te plimba! Cum este posibil

Compania Noken, aduce un nou concept în privinţa călătoriilor, şi caută oameni interesaţi să exploreze lumea – în special Islanda, Japonia şi Portugalia – şi care vor să devină primul lor Ofiţer de Explorare Cultural. Compania va plăti pentru toate cele trei călătorii şi oferă  100 de dolari pentru fiecare zi petrecută în cele trei destinaţii, dar restul depinde doar de cei care acceptă job-ul.

Cealaltă „insulă a Paştelui”: misterul statuilor megalitice din San Agustin, Columbia

Cea mai mare necropolă din lume este plină de zei, animale mitice şi eroi şi se află în sud-vestul Anzilor columbieni. Cea mai mare colecţie de monumente religioase şi de sculpturi megalitice din America de Sud se găseşte în Parcul Arheologic San Agustin, care e localizat la vreo 400 de kilometri de Bogota, capitala Columbiei, în departamentul Huila.

5 motive să vizitezi Lisabona

Portugalia a fost dintotdeauna pe lista de locuri în care îmi doream să ajung. Şi am călătorit destul de mult, însă niciodată nu am planificat un drum până aici. Uneori, subconştientul face o treabă mult mai bună decât conştientul.

Legenda orașului Karlovy Vary. Cum a ajuns să fie numit „locul pentru ipohondri”

Spa, clădiri imperiale şi o vale împădurită cu un aspect minunat. Cel mai cunoscut oraş din Vestul Boemiei, Karlovy Vary, este un loc care s-a bucurat de vizitele unora dintre cele mai faimoase figuri din viaţa artistică şi culturală europeană.

 

Gabriela Peșeț
Consilier Comunicare

Răspunde