Revista presei – turism

6
Dec
2018

Bogdan Trif rămâne ministrul turismului***

Dragoş Anastasiu (ANAT): Dacă lucrurile nu sunt aşa cum trebuie să fie în turism, de vină este industria, nu altcineva***

Peste 10 milioane de sosiri ale vizitatorilor străini, în primele 10 luni, creştere de 7,4% faţă de 2017***

Portugalia desemnată ‘Cea mai bună destinaţie turistică din lume’ pentru al doilea an consecutive***

Știrile săptămânii pe larg:

Ministrul Trif: Adunarea Generală a Comisiei Europene pentru Turism va avea loc la Sibiu

Adunarea Generală a Comisiei Europene pentru Turism va avea loc la Sibiu şi va reuni reprezentanţi ai autorităţilor responsabile de turism din 30 ţări, a anunţat miercuri ministrul Turismului, Bogdan Trif, după întâlnirea cu directorul executiv al acestui organism, Eduardo Santander.

Dragoş Anastasiu (ANAT): Dacă lucrurile nu sunt aşa cum trebuie să fie în turism, de vină este industria, nu altcineva

Industria de turism este singurul vinovat de faptul că nu ne atingem potenţialul, dar avem nevoie de sprijinul autorităţilor pentru promovarea României, a declarat miercuri Dragoş Anastasiu, vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), într-o conferinţă de specialitate.

EXCLUSIV! Veste pentru bugetari! Ce se întâmplă cu voucherele de vacanță

Alin Burcea, primvicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), a declarat pentru Capital că voucherele de vacanță pentru bugetari, care s-au emis pentru prima dată în acest an, este posibil să nu se împartă funcționarilor de la stat și anul viitor, din cauză că statul nu va avea fonduri să le susțină.

Senat – Bogdan Trif: Aţi reuşit performanţa de a critica în moţiune ceea ce aţi votat cu două mâini

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, i-a criticat luni, la dezbaterile din Senat privind moţiunea prin care i se cere demisia din funcţie, pe senatorii PNL şi USR despre care a spus că mint şi că ” habar nu au” despre ceea ce au scris, în condiţiile în care aduc obiecţii la ceea ce au votat cu „două mâini”.

Senat: Moţiunea ‘Turism de România: Un ministru incompetent şi o ţară fără brand’ – luni, dezbatere şi vot

Moţiunea „Turism de România: Un ministru incompetent şi o ţară fără brand”, prin care se cere demisia ministrului de resort, Bogdan Trif, va fi dezbătută şi votată în plenul Senatului luni, potrivit site-ului instituţiei.

Senat: Moţiunea simplă împotriva ministrului Turismului, respinsă

Moţiunea simplă împotriva ministrului Turismului, Bogdan Trif, intitulată „Turism de România: Un ministru incompetent şi o ţară fără brand”, a fost respinsă, luni, de plenul Senatului. În favoarea moţiunii s-au exprimat 40 de senatori, iar 76 „împotrivă”. Votul a fost electronic secret.

Guvernul vrea să amâne majorarea voucherelor de vacanţă şi acordarea indemnizaţiilor de vacanţă

Guvernul plănuieşte să îngheţe voucherele de vacanţă la valoarea actuală, în următorii doi ani, şi să amâne acordarea indemnizaţiilor de vacanţă, arată un proiect de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului (OUG), publicat de Consiliul Economic şi Social (CES), din cauza impactului negativ asupra bugetului.

Cum vrea Guvernul să dezvolte turismul balnear din România: „Forest bathing”, tratamente anti-ageing şi valorizarea produselor homeopatice

Guvernul vrea să dezvolte turismul balnear din România şi a scris un Master Plan care să traseze parcursul acestui obiectiv. Printre oportunităţile pe care vrea să mizeze sunt: terapiile de tip „forest bathing” (imersia în pădure), tratamentele anti-ageing (anti-îmbătrânire) şi valorizarea produselor homeopatice.

Peste 25 de procese în instanţă impotriva companiilor aeriene prezente în România, pentru compensaţii neplătite pasagerilor români

Peste 25 de procese au fost deschise în instanţă, în ultimele două luni, împotriva companiilor aeriene prezente în România, pentru compensaţii neplătite pasagerilor români, conform datelor remise Agerpres de FlightClaim.ro, o companie specializată în asistarea pasagerilor cu zboruri întârziate, anulări sau overbooking pentru a obţine compensaţiile legale de la companiile aeriene.

Deficit URIAŞ de forţă de muncă în industria ospitalităţii. Ce soluţii au fost propuse

Călin Ilie, preşedintele Federaţiei Industriei Hoteliere din România (FIHR), a susţinut, miercuri, că deficitul de forţă de muncă din industria ospitalităţii se ridică la 100.000 de persoane, iar printre soluţiile propuse de companiile din domeniu se află introducerea bacşişului pe nota de plată.

Atenție la super-ofertele de sărbători! Șarlatanii au descoperit o nouă metodă prin care să îi păcălească pe turiști

Dacă ați descoperit o ofertă de vacanță care sună prea frumos să fie adevărată, atunci probabil așa este. De aceea, este mai mult decât necesar să verificați aceste oferte extrem de tentante. S-ar putea ca în prag de sărbători să vă treziți cu surprize nu tocmai plăcute.

Proiectul care transformă una din cele mai sărace zone ale ţării într-un paradis turistic. Unde se construieşte cel mai mare domeniu schiabil din România

Primăriile Reşiţa şi Văliug, împreună cu Consiliul Judeţean Caraş-Severin au primit acordul Ministerului Turismului pentru studiul de fezabilitate privind transformarea zonei Semenic în cel mai mare domeniu schiabil din ţară.

Transformarea orașului Alba Iulia, cealaltă capitală a României, dupa investiții de 300 de milioane de euro din fonduri nerambursabile

Alba Iulia sau capitala de suflet a neamului românesc, dupa cum spun locuitorii zonei, a atras, din 2003 și pânî în prezent, fonduri nerambursabile de aproape 300 de milioane de euro, cea mai mare parte de la Uniunea Europeana.

Mureş: Sighişoara a primit Certificatul de onoare pentru anul 2018 de la Organizaţia Oraşelor Patrimoniu Mondial

Primarul municipiului Sighişoara, Ovidiu Mălăncrăvean, a anunţat, miercuri, că oraşul său a primit Certificatul de onoare pentru anul 2018 de la Organizaţia Oraşelor Patrimoniu Mondial. Centrul istoric al oraşului Sighişoara a fost inclus în lista Patrimoniului Mondial în anul 1999, în cadrul celei de-a 23-a sesiuni a Comitetului Patrimoniului Mondial, după ce a îndeplinit o serie de criterii.

Program de tranziție pentru noul aeroport din Istanbul

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Turcia că Directoratul General al Autorității pentru Aeroporturile de Stat, prin Direcția pentru Gestionarea Informațiilor în Aviație, a anunțat programul de tranziție pentru noul aeroport Istanbul.

Azi încep înscrierile pentru călătoriile gratuite prin Europa pentru tineri. Cine poate participa?

450 de tineri de 18 ani din România au ocazia să călătoreascaă gratuit, cu trenul, în Uniunea Europeană, începând de anul viitor, prin programul „DiscoverEU”, aflat la a doua ediție.

INS: Sosirile turiştilor în unităţile de primire turistică au crescut cu 11,7% în octombrie

Sosirile înregistrate în structurile de primire turistică au crescut cu 11,7% în octombrie, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, iar înnoptările au înregistrat un avans de 10,6%, potrivit datelor anunţate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Știri despre incoming:

Peste 10 milioane de sosiri ale vizitatorilor străini, în primele 10 luni. Creştere de 7,4% faţă de 2017

Din totalul sosirilor vizitatorilor străini în România, 48,9% provin din statele Uniunii Europene, cele mai multe sosiri fiind din Bulgaria (27,1%), Ungaria (25,9%), Germania (8,7%), Italia (7,9%), Polonia (5,6%), Franţa (4%) şi Regatul Unit (3,8%).

Firea: Dorim să promovăm Bucureştiul ca oraş al turismului cultural

Primarul general al capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, în contextul participării la vernisajul expoziţiei „Construind identitate: Bucureştii în căutarea unui autoportret urban”, organizată de Primăria Capitalei la Dublin, în Irlanda, că scopul acestui eveniment şi altora similare care vor urma este promovarea Bucureştiuli ca oraş al turismului cultural şi de a prezenta Europei reperele fundamentale ale arhitecturii bucureştene.

Un fotograf italian povestește despre Brașov: „M-am aflat suspendat undeva între secolul XXI și al XV-lea”

Un fotograf și scriitor italian, Francesco Biestro, a postat imagini din Transilvania pe profilul de Facebook și a scris despre România pe blogul său, în urma unei călătorii recente pe plaiurile românești. El a ajuns chiar să interacționeze cu localnicii.

O italiancă promovează Brașovul pe blogul său despre turism. Cititorii chiar doresc să se mute sub Tâmpa

Marianna Norillo, o italiancă care are un blog foarte bine cotat în domeniul turismului, a scris despre orașul Brașov și și-a îndemnat cititorii să-l viziteze, deoarece ea a rămas uimită de ceea ce a văzut recent în România.

Stiri despre agenții/ companii aeriene:

Sorin Stoica, Eturia: Anul 2018 este unul bun, estimăm o creştere de 7-10% a cifrei de afaceri

Sorin Stoica, coproprietarul Eturia, agenţie de turism specializată în vacanţe în destinaţii exotice, spune că anul 2018 este unul bun pentru companie, cu creşteri faţă de anul precedent, însă eforturile pentru a creşte businessul au fost mai mari faţă de anul precedent din cauza contextului local şi internaţional instabil.

Lecția turcească de turism

În octombrie, cei mai mulți români își pregătesc hainele groase pentru toamnă. Alții însă se pregătesc de plajă în stațiunea turcească Antalya, unde sezonul începe în aprilie și durează șase luni. Iar turcii știu să te facă să te simți ca un șeic în lumea celor 1001 de nopți.

Alin Burcea, proprietarul agenţiei de turism Paralela 45, a terminat proiectul cu 75 de apartamente Club Lac Snagov

Alin Burcea, proprietarul agenţiei de turism Paralela 45, a finalizat proiectul rezidenţial Club Lac Snagov, cu 75 de apartamente în total, un proiect început în urmă cu mai bine de zece ani, abandonat şi reluat în urmă cu câţiva ani. Investiţia a ajuns, în cele din urmă, după mai mulţi ani de lucrări, la opt milioane de euro.

Hotel Pleiada, singura unitate de cinci stele din Iaşi, vizează o creştere a fluxului de turişti cu 20% în 2019

Pleiada Boutique Hotel Iaşi vizează pentru anul viitor o creştere a fluxului de turişti cu 15-20%, după ce în 2018 numărul turiştilor cazaţi a depăşit pragul de 10.000. Majoritatea turiştilor au fost români, iar circa un sfert dintre aceştia au fost străini.

Şeful Blue Air: Pasagerul român nu are răbdare. El trebuie să înţeleagă că orice întârziere are ca scop siguranţa sa

Traficul aerian atinge capacitatea maximă în perioadele de vârf, iar aeroporturile sunt supraaglomerate, astfel că pasagerii trebuie să aibă răbdare şi să înţeleagă că orice întârziere are ca scop siguranţa lor, a declarat, marţi, directorul general al Blue Air, Marius Puiu, într-o conferinţă de presă.

Şeful Wizz Air: Vârsta medie a pasagerilor noştri este 27 de ani. La companiile de linie, media este 45 de ani. Noua generaţie va cere eficienţă

Şeful Wizz Air, József Váradi, spune că tinerii de astăzi sunt diferiţi şi sunt atenţi la cheltuieli. Dacă vârsta medie a pasagerilor Wizz Air este de 27 de ani, în cazul companiilor de linie aceasta este de 45 de ani. Iar tinerii vor cere companiilor aeriene să fie mai eficiente. Î

Cât costă un bilet de tren Cluj-Napoca – Viena

Trenul Transilvania, pe ruta Cluj Napoca – Viena, va circula zilnic, cu plecare din Cluj-Napoca la ora 7:35 şi sosire la Viena la ora 17:21 sau plecare din Viena la 10:42 şi sosire la Cluj-Napoca la ora 22:25, conform CFR Călători. Preţul unui bilet va fi de 30 de euro (pe sens), potrivit catcostaclujul.ro.

Astra Trans Carpatic vrea să introducă trenurile de la danezi şi pe ruta Bucureşti – Braşov din 9 decembrie

Astra Trans Carpatic vrea să opereze din 9 decembrie încă o cursă pe ruta Bucureşti – Braşov, pe care vrea să introducă trenuri cumpărate de la danezi, a declarat pentru Economica.net Liviu Pescăraşu, directorul general al operatorului privat.

Știri externe:

Bulgaria: 8,4 milioane de turişti străini, cei mai mulţi din România, Grecia, Germania, Turcia şi Rusia

Peste 8,4 milioane de turişti au vizitat în primele zece luni din acest an Bulgaria (ţară a cărei populaţie este de aproximativ şapte milioane), o creştere de 5% faţă de 2017, cei mai mulţi vizitatori străini fiind din România, Grecia, Germania, Turcia şi Rusia, a anunţat ministrul Turismului, Nikolina Angelkova, transmit Independent Balkan News Agency şi Sofia Globe.

Muzeul Luvru îşi va doborî recordul de vizitatori anul acesta şi anunţă nocturne gratuite din 2019

Muzeul Luvru, cel mai vizitat din lume, îşi va doborî propriul record anul acesta de frecventare şi va propune, începând din ianuarie, o nocturnă gratuită în prima sâmbătă din fiecare lună pentru a-şi diversifica publicul, a anunţat miercuri conducerea instituţiei.

Portugalia desemnată ‘Cea mai bună destinaţie turistică din lume’ pentru al doilea an consecutiv

Portugalia a fost realeasă ‘Cea mai bună destinaţie turistică din lume’ pentru al doilea an consecutiv la gala World Travel Awards, desfăşurată sâmbătă seară la Lisabona, relatează EFE. Anul trecut, Portugalia a obţinut cifre record în acest sector cu 24,1 milioane de turişti, iar anul acesta se îndreaptă spre „o creştere de 12 %”, a declarat responsabila Turismului, Ana Mendes Godinho.

 

 

 

 

Gabriela Peșeț
Consilier Comunicare

Răspunde