Revista presei – turism

19
Iul
2018

 

Voucherele de vacanţă aglomerează agenţiile de turism din ţară!***

57.000 de turişti români au vizitat Israelul în primele şase luni ale anului, în creştere cu peste 50%***

Performanțele turismului în 2017: veniturile și numărul turiștilor, în creștere***

România, a patra piaţă din Europa dominată de companiile low-cost***

Știrile săptămânii pe larg:

Cea mai mare escrocherie cu vouchere de vacanţă

Voucherele de vacanţă sunt scoase la vânzare pe site-urile de anunţuri, deşi este ilegal. După luni întregi de discuţii despre introducerea tichetelor, când bugetarii le-au primit în sfărşit, nu au mai putut să le folosească pentru că mulţi deja au cumpărat vacanţele.

Voucherele de vacanţă aglomerează agenţiile de turism din ţară!

Operatorii spun că fac câteva zeci de rezervări pe zi. Iar litoralul Mării Negre este preferatul angajaţilor de la stat. Şi pentru că tot suntem în plin sezon, locurile de cazare se epuizează rapid.

Traian Bădulescu: Turismul de weekend reprezintă un bonus al vacanţelor; cei mai mulţi români petrec weekend-urile în destinaţii

Cei mai mulţi dintre români aleg să călătorească în weekend în destinaţii autohtone, în principal datorită dorinţei de a vizita mai multe locuri şi din cauza lipsei de timp, motivul nefiind neapărat financiar, a precizat pentru Agerpres Traian Bădulescu, consultant în turism.

Bugetele de beneficii extrasalariale, folosite tot mai mult pentru vacanțe. Brașovul, printre orașele cele mai vizate

Până la finalul anului 2018, angajaţii vor cumpăra vacanţe în valoare de aproximativ 4 milioane de lei prin intermediul BenefitOnline.ro. În perioada estivală, valoarea tranzacţiilor realizate în secţiunea „Turism Intern” a platformei va depăşi 1,5 milioane de lei.

Ministerul Turismului din Israel: 57.000 de turişti români au vizitat Israelul în primele şase luni ale anului, în creştere cu peste 50%

Numărul turiştilor români care au vizitat Israelul în primele şase luni din acest an a crescut cu peste 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, de la 38.000 la 56.900 de vizitatori, România fiind a două ţară din regiune că număr de turişti în Israel, după Polonia, arată un comunicat emis luni de Ministerului Turismului din Israel.

Hotelurile și restaurantele de pe litoral, în criză de personal, au ajuns să angajeze tineri de 16-18 ani: după o lună cedează și se întorc la părinți

Criza de personal din turismul românesc se repercutează puternic pe litoral, unde multe dintre hoteluri și restaurante au ajuns să aibă chiar mai mult de jumătate dintre angajați tineri cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani, relatează pentru Profit.ro Dragoș Răducan

Costurile extra la care se pot aștepta călătorii atunci când zboară cu companii low-cost

Companiile aeriene low-cost au oferte de zbor la prețuri accesibile, însă costurile de călătorie pot crește cu ușurință dacă pasagerii optează pentru servicii extra, cum ar fi alegerea locului în avion sau mai multe bagaje. De asemenea, gustările și băuturile cumpărate din avion pot costa mai mult decât zborul propriu-zis.

România, a patra piaţă din Europa dominată de companiile low-cost

Piaţa românească este dominată de companiile low-cost. Wizz Air, Blue Air, Ryanair, Pegasus Airlines sau noua Laudamotion, sunt doar câteva dintre companiile care promit bilete la preţuri reduse din Bucureşti şi marile oraşe din ţară.

Iată ce poți face într-o singură zi în județul Bihor – Pădurea Craiului în centrul atenției

Cei care ajung în județul Bihor sunt invitați de Agenția de Management al Destinației Bihor (AMD Bihor) să descopere Pădurea Craiului, o zonă deosebită a județului Bihor, care este plină cu obiective turistice unice.

Hai la o tură cu caiacul pe Lacul Limanu

Dream Explorer este organizator de activități din domeniul turismului de aventură: plimbări cu ambarcațiuni pe Marea Neagră, plimbări off-road, ture cu caiac și alte activități de aventură și outdoor.

Cât costă deplasarea de la Brașov pe litoral?

Drumul de la Brașov până la Constanța durează aproximativ 4 ore și jumătate cu mașina și costă aproape 150 de lei. Prin blablacar.ro, un pasager ar trebui să platească 60 de lei pentru cursă, scrie wall-street.ro.

Știri despre incoming:

Performanțele turismului în 2017: veniturile și numărul turiștilor, în creștere

În România, turismul a fost și continuă să fie o piatră de încercare pentru toți cei care au ajuns la conducerea acestui minister. Chiar și în contextul în care România suferă enorm la capitolul promovare externă, turiștii străini continuă să ne viziteze, iar numărul lor este în creștere.

Avem o ţară frumoasă, cum ajungem la ea? Cum pierde România bani grei din turism din cauza gropilor

România e o ţară frumoasa. Cu munţi spectaculoşi, păduri întinse, lacuri, râuri şi cascade de o frumuseţe rară. Avem cu ce ne lăuda si avem ce le vinde turiştilor străini. 12 milioane de vizitatori din străinătate am înregistrat anul trecut.

Cine spune că România e o ţară turistică? Românii au cheltuit 1,3 mld. euro pe deplasările în străinătate în ianuarie-mai, plus 18%. Străinii au lăsat doar 816 mil. euro în ţară, plus 3,4%

În continuare, străinii au cheltuit mai puţini bani în ţară faţă de români în străinătate, respectiv 816 milioane de euro, în creştere cu doar 3,4% faţă de primele cinci luni ale anului trecut. Balanţa din turism a rămas pe deficit, de 489 de milioane de euro, potrivit BNR.

Știri despre agenții/ companii aeriene:

Vânzările de bilete de avion cresc afacerile Vola.ro cu 18% la şase luni, la 4,2 mil.euro

Agenţia de turism online Vola.ro a încheiat primele şase luni ale anului cu afaceri de 4,2 milioane euro, în creştere cu 18,5% faţă de perioada similară din 2017, acesta fiind unul dintre cele mai bune semestre din istoria companiei, şi mizează pe un total de 8,6 milioane euro pentru întregul an 2018.

Omul care renunțase la afaceri de 1 milion euro pe săptămână ca să caute sensul vieții l-a găsit și s-a întors după trei ani la muncă, unde vinde de 2 milioane euro pe săptămână

Cristian Pandel, proprietarul celui mai mare turoperator din România, s-a întors în business după ce, cu trei ani în urmă, îl lăsase la conducerea agenției Christian Tour pe fratele său, Marius, iar el renunțase la afacerea de un milion de euro pe săptămână doar ca să aibă răgazul să caute sensul vieții.

Alina Valentina Stoica, people development manager, Eturia

Valentina Stoica este managerul cu cea mai mare vechime în cadrul agenţiei de turism Eturia, companie care a ajuns anul trecut la o cifră de afaceri de 10,5 milioane de euro, în creştere faţă de 2016 (8 milioane de euro).

Marriott, cel mai mare operator hotelier din lume, prezent și în România, renunță la paiele din plastic

Cel mai mare operator hotelier din lume, Marriott International, prezent și în România, va renunța la paiele și bețișoarele pentru amestecat confecționate din plastic în cele peste 6.500 de proprietăți pe care le deține la nivel global.

Antreprenorul din Cluj care vrea să repună Herculane pe harta turismului

În 2005, metrul pătrat era 2 euro, acum a crescut de peste 10 ori. Antreprenorul și omul de business Nicolae Capusan a cumpărat o parcelă la 15 km distanță de Cluj-Napoca și, de atunci, resortul SunGarden Sport & Spa s-a extins la 30 de hectare

Frații Cristescu, proprietarii uzinei și ai parcului industrial Faur București, au semnat cu Ibis pentru primul lor hotel de lanț internațional

Frații Marius și Emil Cristescu, printre cei mai puternici oameni de afaceri români, proprietari ai uzinei și ai parcului industrial Faur București, au semnat cu rețeaua Ibis, parte din grupul Orbis, cel mai mare lanț de hoteluri din Europa Centrală, pentru afilierea unui hotel în construcția căruia vor investi peste 10 milioane de euro.

O americancă a construit un ranch la Râșnov, iar acum se gândește să lanseze un lanț de restaurante

Maggie Marina s-a mutat în România în urmă cu 12 ani, după ce l-a întâlnit în Chicago pe soţul ei, de origine român. A construit la Râşnov o fermă în stil american, cu venituri anuale de 600.000 de euro, iar recent a deschis un restaurant în AFI Palace Cotroceni.

Tarom a comandat cinci aeronave Boeing 737 MAX 8, în valoare de 586 milioane dolari

Compania naţională Tarom a comandat cinci avioane Boeing 737 MAX 8, iar la preţul de listă, valoarea comenzii este de 586 milioane de dolari.

Grevă la cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa. 50.000 de clienţi afectaţi

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, a anunţat miercuri că va anula peste 12% din zboruri din cauza grevei piloţilor, programată în perioada 25-26 iulie, transmite Reuters.

Cât costă să zbori cu cel mai nou operator low-cost lansat pe piaţa locală

Ernest Airlines, cea mai nouă companie aeriană care a intrat de curând pe piaţa din România anunţă că pe site-ul companiei zborurile de iarnă pot fi deja achiziţionate. Preţurile zborurilor sunt afişate până în martie 2019 şi pornesc de la 22 de euro, pe sens, cu taxe incluse.

Paris, Lyon și Nisa, trei destinații speciale din Franța în oferta Wizz Tours România!

Pentru turiștii din România, Wizz Tours, turoperator online și membru al grupului Wizz Air, oferă cazare și bilete de avion, iar spre Franța trei destinații dintre cele mai populare: Paris, cu plecare de pe șase aeroporturi locale – București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași (destinație nou deschisă în această lună), Sibiu (în rețeaua Wizz Air Sibiu din iunie) și Timișoara.

Stiri externe:

Bulgaria: Veniturile din turism au urcat în mai la 40 de milioane de euro

Veniturile Bulgariei din turism au crescut cu 27,2% în mai, la 78,3 milioane de leva (40 de milioane de euro), arată datele Institutului Naţional de Statistică de la Sofia, transmite Novinite. În mai, veniturile obţinute de pe urma vizitatorilor străini au crescut cu 37,6%, în timp ce veniturile de la turiştii bulgari au urcat cu 7%.

Campanie de 4,7 milioane de euro pentru promovarea Budapestei

Agenția Ungară pentru Turism a alocat anul acesta un buget de 4,7 milioane de euro doar pentru promovarea externă a capitalei țării, Budapesta.

Croaţia: de succesul din fotbal va profita economia

Specialişti, oameni de afaceri şi oficiali din sectorul turistic spun că succesul înregistrat la Campionatul Mondial de Fotbal de naţionala croată a întărit imaginea de brand a Croaţiei la nivel mondial, gene­rând astfel noi opor­tunităţi de dezvoltare a economiei acestei ţări, scrie Balkan Insight.

În vacanţă, cu mașina: Noul Cod Rutier din Grecia, amenzi de până la 2.000 de euro

Dacă plănuiţi să plecaţi cu maşina în vacanţă în Grecia, atenţie la regulile de circulaţie. Modificările aduse Noului Cod Rutier din Grecia prevăd sancţiuni mai aspre, astfel că, spre deosebire de România, în statul elen aţi putea rămâne mult mai repede fără permis sau aţi putea fi amendaţi cu sume între 40 şi 2.000 de euro.

Atena, destinația vedetă în acest an. De ce să o vizitezi

C u un record al sosirilor, al înnoptărilor și ratei de ocupare, Atena este destinația cu cea mai rapidă creștere din Grecia, susține ministrul de Turism elen. Capitala Greciei așteaptă un număr de peste 5 milioane de turiști străini în acest an. Astfel, ministrul Turismului vrea să promoveze intens Atena drept o destinație pentru city break-uri.

Ţara din Europa unde turismul a explodat. Milioane de oameni s-au aliniat să vadă plajele cristal şi peisajele de vis

Circa 6,4 milioane de turişti au vizitat Croaţia în primele şase luni ale acestui an, cu 10% mai mult decât în perioada similară a anului trecut. În total, în întervalul analizat au fost înregistrate 25,4 milioane de înnoptări, în creştere cu 12%, potrivit Consiliului Naţional al Turismului din Croaţia.

Acestea sunt cele mai bune companii aeriene din lume

TripAdvisor, cel mai mare portal de turism, a devăzăluit care sunt câștigătorii premiului ”Cea mai bună companie aeriană” din 2018, iar unele rezultate sunt surprinzătoare. În timp ce Asia deţine cel mai mare număr de câştigători, o companie din Marea Britanie apare pe listă şi nu este British Airways, conform Business Insider.

Vacanţă în cea mai friguroasă localitate din lume

O mică localitate din nord-estul Rusiei, cunoscută drept cea mai friguroasă localitate de pe planetă, încearcă să-şi găsească loc pe harta turismului mondial. Deşi este promovată ca destinaţie de vacanţă, puţini se încumetă să meargă la „Polul frigului“.

Turism spaţial – Primele zboruri regulate ar putea avea loc în 2019

Cele mai avansate două companii private de pe piaţa turismului spaţial afirmă că se află la doar câteva luni distanţă de primele zboruri în spaţiu cu clienţi la bord, deşi ambele au rămas prudente în declaraţii şi au evitat să anunţe datele oficiale la care vor avea loc aceste lansări, informează AFP.

Compania chinezească Huawei se va implica în dezvoltarea turismului smart în Serbia

Compania chineză de echipament şi servicii de telecomunicaţii Huawei intenţionează să lanseze un proiect pentru dezvoltarea turismului „smart“ în Serbia, a anunţat guvernul de la Belgrad. Planul Huawei este să intre în parteneriat cu guvernul sârb pentru a derula proiectul prin care s-ar aduce vizibilitate mai mare ţării pe harta turismului mondial şi s-ar facilita venirea turiştilor străini, scrie seenews.com.

Realitatea virtuală face posibil sistemul „Try before you buy” în zona serviciilor digitale de turism

Popularul serviciu de turism Kayak a lansat o aplicaţie de realitate virtuală care le permite celor interesaţi să ia contact prin intermediul realităţii virtuale cu regiunea pe care vor să o viziteze, înainte de a face rezervarea.

Vacanţă la creat de amintiri

Corning Museum of Glass, din statul New York din SUA, organizează periodic lecţii de sticlărie pentru doritori, care, după ce au trudit în atelier, pot, bineînţeles, să-şi ia acasă lucrările. Buffalo Terrace, o distilerie de bourbon din Lexington, Kentucky, îşi învaţă vizitatorii cum să aleagă butoiul de whisky, care este apoi scurs în sticle special pentru ei, dacă sunt dispuşi să plătească de la 5.500 de dolari în sus.

 

 

Alexandra Arsene
Consilier

Răspunde