Revista presei – turism

20
Apr
2017

Ministrul Turismului: Legea turismului ar putea intra în vigoare de la 1 ianuarie 2018; dezbaterile se încheie la 1 iulie 2017

Ministrul Turismului: România trebuie să organizeze cât mai multe infotripuri pentru atragerea de tour-operatori străini

Președintele ANAT, Alin Burcea: Pe incoming putem crește nelimitat

De la 1 mai, românii care au avut viză în ultimii zece ani pentru Canada sau SUA vor putea călători în Canada fără viză

 

Știrile săptămânii, pe larg:

Mircea Dobre: Legea turismului ar putea intra în vigoare de la 1 ianuarie 2018; dezbaterile se încheie la 1 iulie 2017

Legea turismului este greu de realizat și ne dorim ca aceasta să intre în vigoare începând de la 1 ianuarie 2018, a declarat, miercuri, ministrul Turismului, Mircea Dobre, în cadrul unei conferințe de specialitate. Sunt multe de spus, dar avem un avantaj că instituția pe care o conduc pleacă de la zero. În ultimii ani nu s-a făcut nimic în industria de profil. Este un dezavantaj că nu s-a făcut nimic și că mergem pe o legislație veche de aproximativ 13-14 ani. Nu trebuie să ne mai uităm în spate, ci numai înainte. Au fost făcuți pași foarte importanți într-un timp foarte scurt, într-o colaborare foarte bună cu entitățile private.

Dobre: România trebuie să organizeze cât mai multe infotripuri pentru atragerea de tour-operatori străini

Bugetul de promovare externă a României este, în acest an, de aproximativ 5 milioane de euro, sumă din care vor putea fi organizate inclusiv infotripuri pentru bloggeri, jurnaliști și tour-operatori străini, a declarat, miercuri, ministrul Turismului, Mircea Dobre. ‘La ora actuală, se lucrează la o strategie de promovare pe care lucrăm cu cei din privat. Statul român nu poate vinde servicii de pachete turistice, ci doar poate face o promovare. Până acum nu am avut o strategie de promovare turistică.

Președintele ANAT: Pe incoming putem crește nelimitat

Din turism ar putea să iasă foarte mulți bani, dacă s-ar investi într-o ”promovare bună și direct țintită”, spune președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), Alin Burcea. ”De ce să organizăm târguri unde nu zburăm? Eu, de exemplu, m-aş duce mult pe Rusia şi pe China. Din Vest e greu să-i aduci. Din Est vin. Numai că eu am o problemă cu vizele. Și asta mă disperă. E un blocaj. De trei ani ne zbatem cu vizele alea de China”, punctează Burcea.

Președintele ANAT vrea programul „Prima piscină”

Prezent la emisiunea Capital Live, Alin Burcea, președintele ANAT și al agenției de turism Paralela 45, a susținut că sezonul pe Litoral poate fi extins prin introducerea unui program prin care hotelierii primesc ajutor de la stat pentru a-și construi piscine acoperite. Eu tot spun despre o idee care se numeşte «prima piscină». În iulie şi în august nu mai ai cum să mai creşti la mare gradul de ocupare, oricum este 100%. Nu mai poţi să-l creşti decât în capete.

Mircea-Titus Dobre: Ministerul Turismului va publica în câteva luni o listă cu unităţile de cazare care nu sunt clasificate

Ministerul Turismului va publica în câteva luni o listă cu unităţile de cazare care nu sunt clasificate, iar site-urile care vor avea între oferte şi astfel de pensiuni sau hoteluri neclasificate riscă să fie închise, a declarat pentru News.ro ministrul Turismului, Mircea-Titus Dobre. Pe site-ul instituţiei există lista cu agenţiile de turism licenţiate, cu cele cărora li s-a retras licenţa, precum şi cu toate structurile turistice cu funcţiuni de cazare clasificate.

Ministrul Dobre speră la o dublare a ponderii turismului în PIB în următorii 3-4 ani

Ministrul Turismului, Mircea Dobre, speră la o dublare a ponderii turismului în PIB în următorii 3-4 ani. De-a lungul vremii, puțini au fost însă cei care au condus turismul care nu și-au propus o creștere a acestuia în Produsul Intern Brut, dar realitatea a blocat domeniul undeva pe la 1,5%. El a afirmat, la o conferință organizată de patronatul din industria HoReCa, Hora, că și-a propus ca Legea Turismului să fie dezbătută și realizată până la 1 iulie, dar să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2018, pentru că trebuie să fie o perioadă de pregătire nu doar pentru cei privați, ci și pentru cei din administrația publică locală.

Anastasiu către ministrul Dobre: Ajutați-ne să deschidem piața românească a muncii pentru filipinezi și vietnamezi!

Omul de afaceri Dragoș Anastasiu, proprietarul grupului Eurolines, i-a cerut public ministrului Turismului, Mircea Dobre, să-i ajute pe operatorii de hoteluri și restaurante să aducă în România angajați filipinezi și vietmanezi, pentru care acum formalitățile și vizele durează mai mult de un an. „Domnule ministru, ajutați-ne să deschidem piața românească a muncii pentru filipinezi și vietnamezi, pentru că ne sufocăm aici. De mâine! Știți cât durează din punct de vedere birocratic să aducem un filipinez în România? Un an și ceva”, a spus Anastasiu la o conferință organizată de patronatul Hora, din industria HoReCa.

De la 1 mai, românii care au avut viză în ultimii zece ani pentru Canada sau SUA vor putea călători în Canada fără viză

Românii care au avut o viză valabilă pentru SUA sau au primit o viză pentru Canada în ultimii 10 ani vor putea călători fără vize în Canada de la 1 mai. Începând cu 1 decembrie, toţi cetăţenii români vor putea călători în Canada fără vize, potrivit unui anunţ al ambasadorului Canadei la Bucureşti, Kevin Hamilton, scrie actmedia.eu. Vreau să disociez acordul de liber schimb între UE şi Canada din punctul de vedere al vizelor. Sunt aspecte complementare, dar nu identice. Am negociat cu guvernul român pentru eliminarea vizelor de turişti, iar aceasta este o problemă separate de acordul cu UE.

1 Mai – Deschiderea oficială a sezonului în Delta Dunării și pe Litoral

Asociaţia Litoral – Delta Dunării a prezentat astăzi, în conferinţă de presă la Mamaia, principalele evenimente pe care le organizăm sau le susţinem pe Litoral şi în Delta Dunării, cu prilejul Deschiderii sezonului estival 2017, în preajma minivacanţei de 1 mai. La conferinţă au participat şi organizatorii acestor evenimente: Festivalul Sunwaves, Festival du Bonheur, Mamaia Drift Games by the Sea, reprezentantul Cluburilor din Mamaia etc. Seria de evenimente va începe pe 27 aprilie, odată cu ediţia 21 a festivalului de muzică electronică Sunwaves, la care sunt aşteptaţi peste 8000 de turişti străini şi mii de vizitatori români.

Peste jumătate din afacerile tour operatorilor provin din pachete turistice proprii

Agenţiile de turism tour operatoare din România au înregistrat anul trecut o cifră totală de afaceri de 1,74 miliarde lei, peste jumătate (54,2%) provenind din vânzarea de pachete turistice proprii, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică. Vânzarea de servicii individuale a generat 35,7% din cifra de afaceri, iar restul a fost reprezentantă de alte venituri. În cazul agenţiilor cu activitate de vânzare, cifra de afaceri a fost anul trecut de 726,62 milioane lei, din care 54,9% din vânzarea de pachete turistice proprii, 37,4% din vânzare servicii individuale şi 7,7% alte venituri.

Între 27 aprilie și 1 Mai sunt așteptați 40 de mii de turiști 3, 2… Start distracției! Vezi mega-evenimentele de pe litoral!

În mini-vacanța de 1 Mai sunt așteptați pe litoral, potrivit estimărilor Asociației Litoral – Delta Dunării, nu mai puțin de 40 de mii de turiști, atât din țară, cât și din străinătate. În mega-weekend-ul care marchează deschiderea Sezonului estival 2017 sunt anunțate o serie de evenimente; pentru mulți va fi greu să aleagă! În cadrul unei conferințe de presă, la care au participat și organizatorii acțiunilor de pe litoral, au fost anunțate, detaliat, toate evenimentele.

Circa 90.000 de turişti români îşi vor petrece vacanţa de Paşte în România, generând cheltuieli de 30 milioane lei. Foarte puţini români şi-au cumpărat vacanţele în ţară prin agenţiile de turism

Circa 90.000 de turişti români îşi vor petrece vacanţa de Paşte în România şi alte câteva mii în afara ţării. Cei mai mulţi români au ales să îşi petreacă sărbătorile de Paşte în ţară, cele mai căutate destinaţii fiind Valea Prahovei, Bucovina şi Maramureş, locurile de cazare fiind aproape ocupate în proporţie de 90%, şi vor cheltui circa 30 milioane lei pe masă şi cazare. La mare căutare sunt şi staţiunile de pe litoralul bulgăresc al Mării Negre, Albena şi Nisipurile de Aur, unde sunt aşteptaţi până în 3.000 de români, insulele greceşti Corfu şi Creta, dar şi pelerinajele în Israel ori croazierele pe Marea Mediterană.

Maramureşul, în preferinţele turiştilor

Maramureşul a rămas şi în acest an în preferinţele turiştilor în ceea ce priveşte petrecerea sărbătorilor pascale. Tradiţiile păstrate cu sfinţenie încă în satele din Maramureş, dar şi peisajele unice existente fac Maramureşul un loc căutat pentru petrecerea sărbătorilor de Paşti. Datele transmise de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc arată că aproape 110.000 de români care au petrecut sărbătorile pascale în structurile de cazare din întreaga ţară au cheltuit peste şapte milioane euro pe servicii turistice.

Maramureș: Pensiunile rurale ocupate de turiștii românii în procent de 100%

Toate pensiunile rurale din județul Maramureș au fost rezervate de turiștii români pentru mini-vacanța de Paști, a declarat, vineri, pentru Agerpres, președintele Asociație Naționale de Turism Rural, Ecologic și Cultural – ANTREC Maramureș, Livia Sima. „Inițial am avut rețineri că pensiunile ar putea fi ocupate la întreaga capacitate când, la începutul acestei săptămâni, procentul de ocupare era de aproape 70%. Dar în ultimele zile, rezervările efectuate telefonic sau direct pe internet au dus la ocuparea locurilor din toate pensiunile rurale.

Maramureș: Trenul Mocănița, program special de sărbători pentru turiștii români și străini

Trenul Mocănița, destinat transportului turistic pe defileul Văii Vaserului din Munții Maramureșului, va avea un program special de sărbătorile pascale, a declarat, vineri, pentru Agerpres, unul dintre administratorii Căilor Ferate Forestiere, Daniel Andreica. Am decis să deschidem sezonul de vară pentru trenul Mocănița în Sâmbăta Mare, datorită solicitărilor venite din partea turiștilor români care au ales să petreacă mini-vacanța de Paște în Maramureș. Vom avea, începând de sâmbătă până marți, câte o cursă pe zi până la stația Paltinu și revenire la destinație spre seară.

Paștele la mare. Turiști puțini și dezamăgiți

Pe litoral, sezonul a început cu stângul. Cei aproape o mie de turişti care au ales să-şi petreacă Paştele la malul mării au găsit terasele, restaurantele şi magazinele închise. Din cauza vântului puternic, nici telegondola nu a funcționat astăzi si mulţi turişti au plecat spre casă mai repede decât plănuiau. În a doua zi de Paşte, staţiunea Mamaia a fost pustie. „Turiştii care vin în zona piaţetei Cazino din Mamaia găsesc un peisaj dezolant. Cele 15 restaurante şi magazinele din împrejurimi sunt închise”, relatează Ana Bors, reporter Digi24.

Locurile de poveste pe care bănățenii le aleg pentru concediu. Câți bani dau pe vacanțe?

Locuri pitorești sau zone în care distracția este la ea acasă. Acestea sunt destinațiile preferate de către bănățeni, când vine vorba de alegerea destinației de vacanță. Potrivit reprezentanților Autorității Naționale de Turism, preferințele bănățenilor în materie de călatorii sunt constante, în ultima perioadă, în ceea ce privește concediile din timpul verii. Atunci când vorbim despre vacanțele petrecute în țară, bănățenii preferă să rămână în apropierea casei.

Timiș: Americanii au descoperit ”Micul dejun la Margina”, proiect pilot pentru promovarea turistică a județului

Drumeții cu bicicleta sau cu căruțele prin pădurile montane, vizite la stâne, bucate tradiționale bănățene preparate și servite sub ochii turiștilor sunt câteva dintre ofertele anunțate de Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului (APDT) Timiș, din cadrul Consiliului Județean, care a lansat, marți, proiectul pilot de promovare turistică a județului ”Mic dejun la Margina”. Potrivit reprezentanților APDT Timiș, în zonă au ajuns și douăzeci de turiști americani care au fost captivați de ceea ce au găsit.

Botoșani: Mănăstirea Coșula, reabilitată cu 15 milioane de lei, a devenit punct de atracție pentru turiști

Mănăstirea Coșula din Botoșani, recunoscută pentru picturile originale cu vechime de aproape 500 de ani, a devenit unul dintre cele mai importante obiective turistice din județ, după implementarea unui proiect european de reabilitare în valoare de aproape 15 milioane de lei. Complexul monahal de la Coșula a fost reabilitat integral, iar refacerea acestuia a crescut considerabil numărul de turiști. Starețul Mănăstirii Coșula, Calinic Chirvase, susține că numărul de credincioși care trec pragul lăcașului de cult este de câteva ori mai mare față de cel dinainte de începerea lucrărilor de reabilitare.

Autostrada învie turismul în comuna Margina. Excursie cu căruţele într-o zonă uitată de lume, mâncare tradiţională, frumuseţi naturale şi biserici de lemn

Din Timişoara, direct pe autostradă, turiştii pot ajunge într-o lume aparte. O lume a lucrurilor simple şi bune, care pot fi descoperite pe jos, pe bicicletă sau în căruţă. Reprezentanţii comunei Margina au planuri mari odată ce Autostrada Vestului, porţiunea cea care leagă Lugoj de Deva, a ajuns în buza localităţii. Nici bine nu a fost inaugurat acest lot, că cei de la Margina speră să atragă turiştii. Au un mare avantaj. Totul în zonă a rămas rustic, se poate face o plimbare la trapul cailor, în liniştea pădurii, pot fi vizitate cinci dintre bisericile de lemn din Ţara Făgetului, Muzeului Satului din Sinteşti.

Parc de aventură nefolosit

Punem carul înaintea boilor și facem un parc de aventură la sat care stă închis de mai bine de trei luni pentru că nu are cine să îl administreze. Se întâmplă în comuna Nădrag din Timiș unde Primăria a investit 280 de mii de lei în speranța că va da lovitura, iar aici vor veni turiști din toată lumea. Numai că, abia atunci când lucrările au fost gata, autorităţile s-au trezit că nu pot angaja pe nimeni ca să se ocupe de el. „Fiecare capăt de traseu are o tiroliană, ele sunt executate pe scară de dificultate”, explică Puiu Linginiar, viceprimarul comunei Nădrag.

Turiştii străini preferă Bulgaria

România este aproape inexistentă pe harta turismului internaţional. Ofertele turistice pentru ţara noastră sunt greu de găsit, în comparaţie cu cele pentru vecinii bulgari. O arată cifrele: anul trecut, 2,5 milioane de străini au venit să ne viziteze ţara, faţă de 8 milioane de turişti care au ajuns în Bulgaria, mai mulţi decât populaţia ţării vecine. Marile agenţii de turism din vestul Europei nici măcar nu iau în calcul destinaţiile turistice din România, în timp ce Bulgaria este intens promovată.

Turiştii români preferă în vacanţe cazarea la părinţi, bunici, rude sau prieteni – INS

Numărul călătoriilor turistice efectuate de rezidenţi a scăzut anul trecut cu 8,2% comparativ cu 2015, la 17.367.300, iar turiştii români au preferat călătoriile de scurtă durată, de mai puţin de patru înnoptări, şi cazarea la părinţi, bunici, rude sau prieteni, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică. Anul trecut, ponderea călătoriilor pentru vacanţe în total călătorii a fost de 90,1%, în timp ce călătoriile pentru afaceri şi motive profesionale au reprezentat 2,6%. Cele mai multe călătorii pentru vacanţe efectuate în 2016 au fost cele între 1-3 înnoptări.

Lipsa centrelor de conferinţă alungă turiştii

Deşi numărul turiştilor care şi-au petrecut vacanța în România a crescut cu 63% în ultimii cinci ani am rămas tot printre ultimii din Europa de Est. Numărul de vizitatori care au venit anul trecut la noi în ţară a fost puţin sub 2,5 milioane, în timp ce în Polonia au fost 6,2 milioane, în Ungaria 5,1 milioane, iar în Cehia peste 9,1 milioane. Aproape trei sferturi din vizitatori vin în România cu afaceri sau la târguri şi expoziţii. Turismul de vacanţă este foarte puţin dezvoltat, însă Bucureștiul începe să fie văzut şi ca o destinație de city-break.

Cum poate atrage România mai mulţi turişti

România ar trebui să se concentreze pe anumite tipuri de mâncare, dar şi pe vinurile pe care le produce atunci când se promovează în afara ţării, pentru a atrage şi mai mulţi turişti străini, a declarat miercuri David Bosshart, director general al Gottlieb Duttweiler Institute for Economic and Social Studies din Elveţia, la Conferinţa Naţională a Industriei Ospitalităţii. România trebuie să stabilească, potrivit expertului elveţian, trei produse pe care se bazează când se promovează ca ţară.

România are tot ce-și dorește un turist, dar trebuie promovată mai mult (director companie aeriană)

România are tot ce-și poate dori un turist, însă trebuie promovată mai mult, a declarat, miercuri, Jakub Malecki, director general pentru România și Republica Moldova al companiei aeriene poloneze LOT, în cadrul unei întâlniri cu presa. Potrivit acestuia, cei mai mulți dintre pasagerii care zboară cu LOT sunt clienți corporate (călătoresc în interes de serviciu), însă și numărul turiștilor este din ce în ce mai mare.

Murad: Firmele care au greșit acum 10-15 ani să plătească prejudiciul în rate și să fie lăsate în pace, altfel cad în cap, iar angajații rămân pe drumuri

Conjunctura politică și economică îi obliga pe oamenii de afaceri să se poarte „într-un anumit” fel în urmă cu 10-15 ani, iar mulți dintre ei sunt trași acum la răspundere pentru „mici greșeli” și pagube insignifiante față de cât ar pierde statul dacă firmele lor s-ar închide în acest moment, afirmă pentru Profit.ro Mohammad Murad, cel mai mare hotelier din România. El spune că pentru acuze vechi și nu foarte clare, oricărui om de afaceri i se poate întocmi dosar penal care îl împiedică să acceseze credite bancare și să mai investească.

Ce capcane întind site-urile care oferă servicii turistice

În timp ce rezervarea hotelurilor şi a zborurilor pe internet devine din ce în ce mai obişnuită, consumatorii se confruntă cu un număr tot mai mare de probleme legate de serviciile online de călătorie. În prezent, aceste servicii fac obiectul celor mai frecvente plângeri ale consumatorilor, conform datelor comunicate de Centrele Europene ale Consumatorilor. “În octombrie 2016, Comisia Europeană şi autorităţile de protecţie a consumatorilor din UE au lansat o verificare coordonată a unui număr de 352 de site-uri de comparare a preţurilor şi de rezervări de călătorie de pe tot teritoriul UE.

Frunza lui Udrea de un mil. de euro, înlocuită cu mica bişniţă

Lipsa strategiilor de dezvoltare sectorială, achiziţii şi închirieri de bunuri supradimensionate şi la suprapreţ pentru târgurile de prezentare  sunt doar câteva dintre neregulile constate de Curtea de Conturi la Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT). Deşi nu oferă şi o evaluare a eventualului prejudiciu, Curtea a cerut extinderea verificărilor asupra contractelor de servicii de promovare a brandului turistic naţional. Raportul de audit al performanţei fondurilor alocate prin bugetul ANT pentru dezvoltarea şi promovarea turistică a României a vizat perioada 2013-2015.

Cursă charter spre Palma de Mallorca, introdusă pe Aeroportul din Timişoara pentru perioada estivală

Primele curse aeriene spre destinaţiile de vacanţă vor decola de pe Aeroportul Internaţional Timişoara în data de 26 mai, călătorii putând zbura cu avionul spre Palma de Mallorca, după introducerea acestei curse charter, transmite corespondentul Mediafax. Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Aeroportul Internaţional Timişoara, primele curse aeriene spre destinaţiile de vacanţă vor decola în 26 mai. Aceste rute vor fi disponibile până în 2 octombrie, odată cu încheierea sezonului estival.

Știri despre agenții:

24 de minute | Voucherele de vacanță, veșnic amânate

În urmă cu două luni, ministrul Turismului anunța că de la 1 iulie, bugetarii vor primi un voucher de vacanță în valoare de 1450. Ministrul preciza atunci că acestea vor fi acordate abia la 1 iulie pentru că deocamdată nu sunt bugetate, însă vor avea valabilitatea un an. Dacă totuși, acestea vor fi acordate de la 1 iulie, agențiile de turism estimează că va avea loc un boom în turismul intern. Lucia Morariu, manager general la agenția de turism Eximtur, va vorbi despre acest subiect la emisiunea online „24 de minute”, unde este invitata Oanei Zamfir.

În acest an, staţiunea Sharm El Sheikh atrage din nou turiştii români

Deşi atentatele din trecut i-au speriat pe călători, cei care au trecut recent graniţele ţării spun că nu s-au simţit în pericol. Zona este mai sigură ca niciodată, după ce autorităţile au luat măsuri dure de securitate. Este locul în care deşertul se uneşte cu marea. Tărâmul legendelor şi al minunilor antice. Egiptul este, din nou, în planurile de vacanţă ale românilor. Din acest an, agenţiile de turism au reluat charterele către Sharm el Sheikh. Însă foarte mulţi turişti au îndoieli legate de siguranţă, atunci când se gândesc la o posibilă vacanţă în ţara faraonilor.

Sharm El Sheikh își recapată încet-încet „șarmul”? Cât de sigur este să călătorești în stațiunea egipteană de la Marea Roșie

Sharm El Sheikh, cea mai cunoscută stațiune egipteană, datorită recifurilor de corali, a reînceput să atragă turiști străini, inclusiv români, întrucât autoritățile locale susțin că au înăsprit măsurile de securitate și garantează „siguranță 100%” în regiune, mai ales după prăbușirea avionului rusesc în octombrie 2015. Totuși, își va recăpăta stațiunea „șarmul” de altădată? După doi ani lipsa pe piața românească, pe 1 aprilie a fost operat primul zbor charter între București și Sharm El Sheikh, cu 120 de locuri.

1 Mai 2017. Cât costă excursiile pentru minivacanţa aşteptată de toţi românii

Agenţiile de turism se întrec în oferte pentru minivacanţa de 1 mai. Preţurile sunt pentru toate buzunarele: de la câteva sute de lei la Călimăneşti-Căciulata, până la 600 de euro în Dubai. “Pentru 1 mai, turiştii se orientează către destinaţii însorite, cu plajă, precum Turcia, Bulgaria sau Dubai. De asemenea, cei care vor să petreacă Paştele sau mini-sejurul de 1 mai într-un decor pitoresc, există o varietate de oferte în România, în staţiunile de pe litoral sau în cele montane”, a precizat, pentru Mediafax, Daniela Toncu, Head of Leisure Happy Tour.

Barcelona, în topul rezervărilor făcute de români prin agenția de turism a Wizz Air

Barcelona este în topul destinațiilor preferate din Spania ale clienților Wizz Tours, cu 8% dintre rezervări, fiind a 3-a opțiune din totalul tuturor călătoriilor realizate din România. „Spania este una dintre preferatele turiștilor din România, în special Barcelona, Valencia, Madrid, Costa Brava sau Tenerife. Spania este foarte populară în lunile de primăvară-vară, în special în august, dar septembrie, octombrie, noiembrie sau ianuarie au, de asemenea, un grad mare de încărcare”, a declarat Istvan Csanalosi, director general Wizz Tours.

Judecătorii au decis: Marius Usturoiu pierde procesul pentru administrarea hotelului Mercur-Minerva din Mamaia. Cazarea – plătită proprietarului, iar șezlongul – fostului administrator

Hotelul Mercur-Minerva din Mamaia, aflat din toamnă în centrul unei dispute aprige între proprietarul Sorin Fati și cel care l-a condus în ultimii cinci ani, Marius Usturoiu, rămâne în administrarea proprietarului, au decis judecătorii. Firma Mareea Hotels, deținută de Marius Usturoiu, a solicitat recent la tribunal emiterea unei ordonanțe președințiale care să decidă cine va administra pe termen scurt hotelul: proprietarul sau fostul administrator. Tribunalul a respins cererea, cu drept de apel de cinci zile de la pronunțare, astfel că hotelul rămâne în administrarea proprietarului.

Știri externe:

Bulgaria a fost vizitată de Paște de 170.000 de turiști străini

Bulgaria a fost vizitată în timpul sărbătorilor de Paște de aproximativ 170.000 de turiști străini, a declarat Svida Sineva, membră în conducerea Asociației Touroperatorilor Bulgari, transmite Novinite. Sineva a arătat că turiștii au profitat de prețurile avantajoase oferite de operatorii aerieni low-cost și că mulți dintre vizitatorii proveniți din Spania, Italia, Cehia, Slovenia și Polonia au vizitat Sofia, scrie News.ro.

Topul celor mai ieftine destinaţii turistice cu plajă din Europa în 2017: Vecinii bulgari, cap de listă

Cum Paştele a trecut, vacanţa de vară este la o aruncătură de băţ, iar destinaţiile turistice încep să fie o prioritate pentru majoritatea persoanelor. Cu acest gând, Post Office Travel Money din Marea Britanie a întocmit o listă a celor mai ieftine destinaţii estivale de vacanţă din Europa. Lista compară valoarea medie a cheltuielilor din timpul unei zile de vacanţă din diferite destinaţii turistice.

Forumul Economic Mondial a desemnat cea mai bună destinaţie de vacanţă din lume în 2017

Raportul din acest an al Forumului Economic Mondial intitulat „Raportul privind competitivitatea în turism: calea pentru un viitor mai durabil şi favorabil incluziunii“ a desemnat cea mai bună destinaţie turistică din lume. Au fost luate în calcul calitatea destinaţiilor turistice, igiena, siguranţa şi securitatea, infrastructura şi resursele naturale a celor 136 de ţări analizate. La fiecare doi ani, Forumul Economic Mondial realizează un raport privind cele mai bune destinaţii de vacanţă din lume. Conform rezultatelor, pentru a doua oară, Spania a ieşit pe primul loc, din 136 de ţări analizate, scrie travelandleisure.com.

Topul destinaţiilor turistice ale anului 2017, potrivit National Geographic Traveler

Revista „National Geographic Traveler“ recomandă o listă de 21 de destinaţii atractive care merită vizitate în 2017, printre care se regăsesc insule, oraşe care găzduiesc evenimente importante în 2017, parcuri naţionale şi păduri tropicale. Potrivit editorilor revistei „National Geographic Traveler“, una dintre cele mai spectaculoase destinaţii din categoria natură este este insula Kauai, considerată o zonă superbă din Hawaii, cu stânci înalte, cascade, păduri de mahon şi peisaje luxuriante.

Discovery va construi un parc tematic în valoare de 400 de milioane de dolari în Costa Rica

Discovery Communications, proprietar al Discovery Channel și Animal Planet, va construi un parc tematic în valoare de 400 de milioane de euro în Costa Rica, a anunțat marți guvernul acestei țări, relatează Reuters. Firma de investiții locale Sun Latin America va fi responsabilă pentru dezvoltarea proiectului cu o suprafață de 800 de hectare din provincia Guanacaste, o destinație turistică aflată la circa 225 km nord de capitala San Jose.

Alexandra Arsene
Consilier

Răspunde