RESTRICȚII NOI DE INTRARE PE TERITORIUL GRECIEI

29
Iul
2020

În conformitate cu informațiile comunicate oficial de autoritățile elene, începând cu data de 28 iulie 2020, măsura prezentării unui test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19, prelevat cu maximum 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Greciei, se aplică și pentru pasagerii care sosesc pe aeroporturile din Grecia, cu zboruri dinspre România și Bulgaria.

Testele trebuie efectuate în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie prezentate în limba engleză și să conțină numele și prenumele persoanei testate, precum și seria și numărul cărții de identitate sau ale pașaportului persoanei respective.

Ambasada Republicii Elene la București ne-a declarat că traducerea în limba engleza a rezultatelor testelor este necesară din cauza că nu toate unitățile acreditate sa efectueze testarea menționează explicit “Negativ” sau “pozitiv” , unele exprimând rezultatul sub alte forme (ex: “nedetectat”). În condițiile în care solicitarea noastră adresată Ministerului Sănătății se va materializa și toate unitățile acreditate vor exprima unitar rezultatul, autoritățile elene și-au manifestat intenția de a renunța la necesitatea traducerii. Până atunci, e bine de știut că majoritatea unităților acreditate pentru testare oferă deja, la cerere, rezultatul în format bilingv sau în limba engleză.

Prezentarea, la frontierele aeriene, a unui certificat care să ateste rezultatul negativ al testului COVID-19 nu exclude procedura testării aleatorii și nici completarea formularului electronic PLF/Passanger Locator Form și prezentarea codului QR.

Cetăţenii români care în urma acestor testări sunt confirmaţi cu COVID-19 sunt supuşi măsurilor aplicabile pe teritoriul acestui stat, inclusiv plasare în carantină sau autoizolare.

MAE precizează că toate condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Elene, pe la punctul de frontieră terestră Kulata-Promachonas, rămân neschimbate.

Mai multe informații despre călătoriile în Europa găsiți aici –> https://reopen.europa.eu/en

 

Mihaela Vidovici
Consilier ANAT

Răspunde