Noua Zeelandă introduce viza electronică de călătorie și taxa pentru turism

28
Iun
2019

ECTAA ne informează, conform comunicărilor primite de la colegii din Noua Zeelandă, că turiștii care vor să călătorească în această țară vor avea nevoie de o viză electronică de călătorie similară cu ESTA (Electronic System for Travel Authorization) din Statele Unite ale Americii sau ETIAS (European Travel Information and Authorization System) din Europa și care va intra în vigoare începând cu anul 2021.

Din 1 octombrie 2019 turiștii din aprox. 60 de țări (incluzând toate statele membre UE, Norvegia, Elveția, Israel și Malaezia) vor avea nevoie de NZeTA (New Zealand Electronic Travel Authority). Scopul acestei acțiuni este de a întări securitatea granițelor, reducând de asemenea timpul petrecut cu verificarea actelor la graniță.  De la această dată, călătorii fără NZeTA nu vor mai putea fi îmbarcați.

NZeTA va costa între 9 și 12 NZD$ (approximativ 5-7€), în funcție de modalitatea prin care se va aplica pentru obținerea ei (aplicație pe telefon mobil sau website). Împreună cu aceasta se va achita și taxa pentru turism (International Visitor Conservation and Tourism Levy  – IVL) în valoare de NZD$35 (approximativ 20€) care va intra în vigoare de la 1 iulie 2019. NZeTA și IVL sunt valabile pentru vizite multiple, pentru o perioadă de 2 ani.

Pentru mai multe informații puteți accesa immigration.govt.nz/nzeta.

Mihaela Vidovici
Consilier ANAT

Răspunde