Ministerul Turismului din Grecia: Situaţia în Kos s-a reglementat şi în ultimele ore a revenit la normal

21
Iul
2017

 

Comunicat de presă al Ministerului de Turism din Grecia, 21 iulie 2017

Situaţia în Kos s-a reglementat şi în ultimele ore a revenit la normal

O echipă guvernamentală s-a deplasat imediat în insula Kos, pentru o primă evaluare şi pentru coordonarea acţiunilor de restabilire a situaţiei.

Planul operaţional a fost implementat sub directa îndrumare a Prim-Ministrului, prin coordonare guvernamentală deplină şi cooperare strânsă cu toate ministerele competente şi instituţiile locale, pentru o gestionare cât mai eficientă a situaţiei.

Infrastructura insulei funcţionează normal: aeroportul, drumurile, clădirile publice, centrele medicale, comunicaţiile, conform constatărilor echipei guvernamentale care a verificat pe plan local rezultatele acţiunilor desfaşurate.

Ministerul Turismului este în continuă comunicare și coordonare cu ministerele competente, cu autoritățile naționale și locale și cu operatorii de turism de pe insula Kos, în scopul de a informa și de a sprijini turiştii.

Infrastructura hotelieră şi toate unităţile de cazare funcţionează normal şi nu au fost afectate datorită structurilor de protecţie antiseismică.

Cursele aeriene se desfaşoară regulat înspre şi dinspre toate destinațiile din străinătate.

Nu există niciun motiv de îngrijorare pentru vizitatori. Insula este pregătită să deservească turiştii aflaţi în vacanţă şi să primească noi turişti.

 

Abdulhamit Gazez

Răspunde