Forumul Român de Concurență și Antitrust – Carteluri 2019, 7 noiembrie 2019, Hotel Sheraton București

30
Oct
2019

Stire Online - Imagine -Antitrust 2019Govnet Conferences organizează, joi, 7 Noiembrie, cea de-a doua ediție a Forumului Român de Concurență și Antitrust – Carteluri 2019, la Hotel Sheraton București, Sala Iridium.

Forumul Român de Concurență și Antitrust – Carteluri 2019, care se bucură de prezența reprezentanților Consiliului Concurenței aduce în dezbatere aspecte legate de conformarea cu legislația și reglementările antitrust din România, evaluarea riscurilor și analiza cazuistică din domeniu.

Dintre speakerii forumului amintim:

  • Irina POPOVICI – Șef Serviciu Carteluri, Consiliul Concurenței
  • Cristina Butacu – Director General Direcția Juridic Contencios, Consiliul Concurenței
  • Georgeta Dinu – Partner, NNDKP
  • Luiza Bedros – Counsel, NOERR
  • Adian Ster – Partner, D&B David si Baias
  • Manuela Guia – Managing Partner, GNP Guia Naghi and Partners
  • Gabriel Albu – Managing Partner, Budusan, Albu si Asociații
  • Dan Paul – Președinte, Asociația Brokerilor din Piața de Capital

Partenerii conferinței sunt: GNP Guia Naghi and Partners, NNDKP, Noerr, PwC, Suzuki.

Reprezentanți ai Consiliului Concurenței din România, avocați, consultanți, experți și responsabili de compliance din departamentele de reglementare și antitrust din cadrul companiilor private și asociațiilor profesionale, vor oferi perspectiva experienței proprii și solutii practice la provocările curente ale respectării politicilor de concurență.

Politica de toleranță zero și atenția specială a autorităților de concurență, din România și UE, pentru aplicarea fermă a legislației antitrust împotriva cartelurilor, este de o importanță majoră în menținerea unei piețe concurențiale corecte.

Cartelurile au un efect devastator asupra activității economice prin fixarea prețurilor, împărțirea pieței și blocarea intrării pe piață a unor noi companii, iar descurajarea comportamentului anticoncurențial este o preocupare prioritară a Consiliului Concurenței din România.

Un obiectiv major al Direcției Generale pentru Concurență (DG Competition), a Comisiei Europene, este descoperirea și investigarea cartelurilor care operează în țările membre ale UE, sancționarea participanților la carteluri, impunerea măsurilor corective și descurajarea implicării firmelor în astfel de acorduri ilegale.

Asociațiile profesionale joacă un rol important în orice economie modernă și în combaterea formării cartelurilor.

Pentru ultimele update-uri ale agendei și pentru înregistrarea participării la forum, accesați pagina evenimentului: https://govnet.ro/Forumul-Roman-de-Concurenta-si-Antitrust-Carteluri-2019.

Mihaela Vidovici
Consilier ANAT

Răspunde