Dumitru Luca (Corali), noul președinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT)

1
Iul
2020

dumitru-luca-e1517312712293-379x400Domnul Dumitru Luca, managerul și administratorul agenției de turism Corali și membru ANAT cu o vechime de 21 de ani în asociație (din primăvara anului 1999), a devenit noul președinte ANAT pentru mandatul 2020-2022. În mandatul 2018-2020, Dl. Dumitru Luca a deținut funcția de Prim Vice-președinte, fiind mereu implicat în problemele asociației și în majoritatea discuțiilor purtate cu decidenții politici.

În urmă cu patru ani, Dl. Luca a candidat pentru prima oară pentru Consiliul Director, devenind astfel responsabil pentru coordonarea Comisiei Legislație, asigurări, resurse umane și standarde ocupaționale. Această comisie a reușit să ajusteze sau chiar să blocheze acte normative care ar fi afectat agențiile de turism. Legea turismului, legea voucherelor de vacanță, legea privind garantarea pachetelor turistice și transpunerea Directivei de travel sunt principalele acte normative pe marginea căreia Comisia pe care a coordonat-o a avut nenumărate întâlniri și discuții aprinse cu autoritățile statului.

De asemenea, Dumitru Luca a înființat, în cadrul Comisiei Turoperatori/Outgoing, un grup de lucru al operatorilor de circuite turistice și curse charter cu autocare, având ca rezultate o colaborare mai eficientă între membrii ANAT, fluidizarea tranzitării de către grupuri a frontierelor României și blocarea unui proiect de act normativ care ar fi stopat activitatea de transporturi turistice ocazionale.

Pentru mandatul nou început, care promite sa fie unul cu multe provocări, Dl. Dumitru Luca și-a propus restructurarea modului de lucru al Consiliului Director și al comisiilor de specialitate (pe modelul ECTAA), dar și schimbarea modului de comunicare între diferitele structuri de lucru, membri și executiv. Una dintre prioritățile mandatului său este o mai mare apropiere față de membrii din regiuni, prin organizarea întrunirilor Consiliului Director, prin rotație, în fiecare regiune. De asemenea, împreună cu noua echipa, Dl. Luca dorește crearea unui forum de discuții pe site-ul ANAT unde sa poată fi lansate dezbateri cu acces pentru toți membrii dar și implementarea unui program de consultanță pentru membri pe teme juridice și de fiscalitate, folosind atât resursele proprii cât și parteneriatul cu firma Soter.

Un alt punct important în programul său de candidatura îl constituie consolidarea și valorificarea apartenenței ANAT ca membru în diferite structuri naționale și europene (APT, CNIPMMR, ECTAA), precum și creșterea vizibilității asociației, prin crearea unui calendar de evenimente sub egida ANAT.

Nu în ultimul rând, în următorii doi ani, noul președinte ANAT își propune sa facă în continuare pași importanți spre realizarea Fondului de Garantare și pentru obținerea reducerii cotei de TVA la 5% pentru agențiile de turism, ambele proiecte de anvergura ce vor necesita mult efort și implicare din partea echipei ANAT.

Echipa Consiliului Director nou ales este formată din:

Dumitru Luca (Corali) – președinte

Lucian Boronea (Accent Travel&Events)

George Cioceanu (Travel Fuse)

Alin Burcea (Paralela 45)

Antonio Nițu (Aerotravel Lufthansa City Center)

Mirel Joacă-Bine (Xcess Tours)

Sorin Dencescu (Kron-Tour Lufthansa City Center)

Cosmin Marinof (Travel Brands)

Cristian Bărhălescu (Icar Tours)

Mălin Mălineanu (New Concept Travel)

Din Consiliul Director al ANAT fac parte de drept președinții Consiliilor Regionale:

Dan Goicea (Cocktail Holidays), președintele Regiunii București-Ilfov

Cristian Vlad (Paralela 45 Făgăraș), președintele Regiunii Centru

Valeriu Claudiu Ștefan (Velmar Dreams), președintele Regiunii Sud

Andrei Chirilov (Laguna Tour), președintele Regiunii Sud-Est

Laura Dragu Popescu (Gorj Turism), președinte Regiunii Sud-Vest

Dumitru Nănescu (Inter Tour), președintele Regiunii Nord-Est

Diana Iluț (Sfara Tours), președintele Regiunii Nord-Vest

Dumitru Luca este al 10-lea președinte ANAT, după Nicolae Demetriade (2018-2020), Alin Burcea (2016-2018, 1990-1993), Aurelian Marin (2015-2016), Lucia Nora Morariu (2013-2015, 2004-2006), Corina Martin (2009-2013), Dragoș Anastasiu (2007-2009), Gheorghe Fodoreanu (2006-2007), Cornel Găină (2000-2004, 1993-1998), Marcel Bădescu (1998-2000, președinte de onoare între 2002 și 2013).

Alexandra Arsene
Consilier

Răspunde