Candidaturi pentru Consiliul Director 2020 – 2022: Dumitru Luca (Corali)

23
Iun
2020

dumitru-luca-e1517312712293-379x400Domnul Dumitru Luca și-a depus candidatura pentru Consiliul Director, mandatul 2020-2022, având ca prioritate demararea unor proiecte favorabile membrilor ANAT.

Programul său de candidat prevede:

  • Finalizarea proiectelor în curs
  • Demararea altor proiecte în favoarea membrilor ANAT
  • Apărarea intereselor de grup

Prezentare candidat:

Dumitru Luca are o experiență de 20 de ani în turism, este managerul și administratorul Corali Holidays și al agenției de turism Corali și membru ANAT cu o vechime de 19 ani în asociație (din primăvara anului 1999).

Dumitru Luca are o experiență de peste 20 de ani în turism, este managerul și administratorul agenției de turism Corali și membru ANAT cu o vechime de 21 de ani în asociație (din primăvara anului 1999).

În urmă cu patru ani a candidat pentru prima oară pentru Consiliul Director, devenind astfel responsabil pentru coordonarea Comisiei Legislație, asigurări, resurse umane și standarde ocupaționale. Această comisie a reușit să ajusteze sau chiar să blocheze acte normative care ar fi afectat agențiile de turism. Legea turismului, legea voucherelor de vacanță, legea privind garantarea pachetelor turistice și transpunerea Directivei de travel sunt principalele acte normative pe marginea căreia Comisia pe care a coordonat-o a avut nenumărate întâlniri și discuții aprinse cu autoritățile statului.

De asemenea, Dumitru Luca a înființat, în cadrul Comisiei Turoperatori/Outgoing, un grup de lucru al operatorilor de circuite turistice și curse charter cu autocare, având ca rezultate: o colaborare mai eficientă între membrii ANAT, fluidizarea tranzitării de către grupuri a frontierelor României și blocarea unui proiect de act normativ care ar fi stopat activitatea de transporturi turistice ocazionale.

În mandatul 2018-2020, Dl. Dumitru Luca a deținut funcția de Prim Vice-președinte.

În ultimele legislaturi, Dumitru Luca a activat și în Comisia Juridică (2013-2015) și Comisia Economică (2015-2016). Dumitru Luca este absolvent al Academiei de Studii Economice din București – specializarea Turism.

Mihaela Vidovici
Consilier ANAT

Răspunde