ANAT susține turiștii Omnia Turism aflați în Egipt și Thailanda să își continue sejurul

18
Oct
2017

Asociația Națională a Agențiilor de Turism a găsit soluții, în ultimele două zile, pentru ca 86 de clienți ai Omnia Turism aflați în Egipt și Thailanda în momentul decesului proprietarului George Negru să își continue vacanța până la finalul acesteia. În cazul grupului de 39 de turiști aflați în Egipt s-a obținut ca fiecare să achite cazarea neplătită de Omnia Turism partenerului local, dar la un tarif cu mult mai mic decât cel din pachetul turistic, în urma negocierilor purtate de conducerea ANAT cu firma din Egipt și astfel ei să își continue vacanța. Pentru grupul de 47 de turiști aflați în Thailanda, ANAT a suportat costurile transferului, pe doua curse ale Silk AIR Phuket-Singapore (MI749 și MI751), în dimineața zilei de 23 octombrie, neplătit de Omnia Turism înainte de începerea programului turistic. De la Singapore turiștii se vor întoarce în România, la finalul vacanței.

Turiștii care nu mai pleacă în vacanțele plătite deja sunt îndrumați să depună dosarul de despăgubire la societatea de asigurări cu care avea contract agenția, și anume Omniasig (adresa: Aleea Alexandru, nr. 51, sector 1, București). Dosarul trebuie să conțină corespondența purtată cu agenția din care reiese că nu se efectuează vacanța, contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, copii ale documentelor de plată a vacanței.

“Situația creată în piață de Omnia Turism a arătat cât de necesară este apariția reglementărilor referitoare la garantarea pachetelor turistice care să prevină cazurile de păgubire a turiștilor și a agențiilor de turism partenere, cu efecte negative asupra activității operatorilor cu un comportament corect în piață. ANAT își reafirmă dorința ca Ministerul Turismului să finalizeze cât mai repede normele metodologice ale actului normativ privind garantarea pachetelor turistice, aprobat la finalul lunii august, norme care ar fi trebuit să apară pe 16 octombrie. De ani de zile ANAT solicită insistent apariția unui mecanism eficient de garantare și a avansat autorităților propuneri în acest sens. Cerem, din nou, ca legislația să fie actualizată cât mai curând”, precizează dr. Alin Burcea, președinte ANAT.

Abdulhamit Gazez

Răspunde