Candidaturi pentru Președinția ANAT: Nicolae Demetriade (World Travel)

9
Iun
2020

nicolae-demetriade

Prezentare candidat:

Nicolae Demetriade candidează pentru al doilea mandat la conducerea ANAT si are o experiență de peste 20 de ani în turism. Printre numeroasele provocări ale mandatului precedent, trebuie să reamintim: implementarea GDPR, investigația Consiliului Concurenței, transpunerea Directivei 2302/2015, eforturile de realizare a Fondului de Garantare, implicarea în organizarea EURO2020, participarea la discuțiile privind OMD, atragerea asociațiilor din domeniul turismului într-o ALIANȚĂ dar și o preocupare constanta pentru menținerea unei relații de buna colaborare și respect cu celelalte patronate și asociații profesionale din turism.

Este fondatorul agenției de turism Happy Tour, care a devenit cea mai mare companie de profil în doar câțiva ani de la deschidere și a continuat să domine piața timp de 8 ani. În 2007, familia Demetriade a vândut Happy Tour către fondul de investiții spaniol GED.

De asemenea, Nicolae Demetriade a fost CEO al companiei aeriene naționale TAROM în perioada 2001-2002, iar în 2013 a fost numit administrator-director executiv și membru în Consiliul de Administrație al companiei aeriene.

În paralel, Nicolae Demetriade conduce agenția de turism World Travel, pe care a înființat-o în 2008.

Programul său de candidat prevede:

1. Amendarea OG 2/2018.

2. Finalizarea, până la 30 IUN 2020, a garantării de către stat a voucherelor de călătorie compensatorii pentru pachetele /serviciile unice anulate din cauza Covid-19.

3. Obținerea de granturi NERAMBURSABILE pentru refacerea capitalului de lucru al agențiilor de turism.

4. Realizarea și funcționarea grupului de lucru ANPC-Direcția Generală Turism-ANAT, care să trateze în mod unitar reclamațiile călătorilor/turiștilor.

5. Demersuri la Ministrul Muncii pentru alte 3 luni în care statul sa suporte 30% din salariul mediu pe economie, pentru industriile care au fost cel mai afectate de criză.

6. Finalizarea discuțiilor cu ASF și MEEMA pentru crearea unui Fond mutual de garantare pentru pachetele de servicii de călătorie.

7. Realizarea unui model cadru de contract intre tour operatori, agențiile intermediare și călători.

8. Acordarea unei atenții sporite problemelor în zona de incoming, tiketing și bunei colaborări cu companiile TAROM și BLUE AIR.

9. Preluarea de către ANAT a Președenției ALIANȚEI pentru Turism.

10. Asigurarea unei reprezentări corecte și responsabile de către ANAT în Comitetul pentru parteneriatul dintre Guvernul României și mediul de afaceri.

11. Casa Turismului Românesc.

12. Reformarea ANAT.

Documente candidatură:

MOTIVAȚIA CANDIDATURII

Mihaela Vidovici
Consilier ANAT

Răspunde