Centru de Formare ANAT

Centrul de Formare ANAT, prin ANAT Services, vă oferă posibilitatea de a vă califica pentru profesia de agent de turism.

De ce să urmezi cursul Agent de Turism?

  • la finalul cursului, absolvenții pot gestiona în mod independent, eficient și profesionist, principalele activități din fișa postului unui agent de turism.
  • certificatul de calificare este recunoscut de Ministerul Educației, Ministerul Muncii și Autoritatea Națională pentru Calificări  şi Ministerul Turismului.
  • vei deprinde abilități necesare pentru: alcătuirea și promovarea pachetelor turistice, prezentarea destinațiilor din punct de vedere geografic, cultural și arhitectural, efectuarea operațiunilor uzuale din agențiile de turism, cunoștințe de marketing, promovare și social-media, calcul tarifar pentru bilete de avion (aplicație practică GDS), rezervarea și emiterea biletelor de avion, gestionarea modificărilor și rambursărilor biletelor de avion, tehnici de vânzare și de tratare a reclamațiilor, cunoștințe de legislație în turism și de protecție a consumatorilor.

Cui se adresează cursul de Agent de Turism?

  • angajaților din agenții, în curs de calificare, sau celor ce se pregătesc să lucreze într-o agenție de turism.
  • agențiilor și turoperatorilor care doresc să își formeze personal calificat.

Înscrieri: trimiteți formularul completat la adresa office@anat.ro, veți primi înapoi factura pentru plata cursului. Data limită de înscriere este orientativă, fiind condiționată de formarea unei grupe de 18 cursanți. Consultați site-ul pentru update-uri sau apelați secretariatul: 021 3211908.

Perioada de desfășurare: 20 ianuarie 2018 – 20 iunie 2018 (pentru o grupă de minimum 18 cursanți)
Preț: 890 lei (se achită la înscriere și include suportul de curs) + 100 lei pentru examinarea finală
Examinarea se face în limba română, în sistem grilă, dar, cunoașterea limbii engleze este un avantaj. Promovarea constă în acumularea unui punctaj minim de 70%.
Durata cursului: 6 luni
Cursul însumează 720 de ore de pregătire (240 de ore de teorie și 480 de ore de practică, în cadrul unei agenții de turism). Orele teoretice sunt organizate L-V, în cea de-a doua săptămână a fiecărei luni de curs. Orele practice sunt organizate L-V, în ultimele două săptămâni ale fiecărei luni.

Lectorii cursului:

carmina-150x150Carmina Nițescu este consultant business și social media pentru companii din turism, este trainer și coach, face dezvoltare personală prin călătorii sau experiențe și organizează tabere tematice cu blogul ei de călătorii, Travel with a Smile. În prezent un reputat freelancer, ea are 8 ani de experiență în agenții de turism. În 2006 a deschis propria agenție de turism, iar între februarie 2011- mai 2013 a făcut parte din echipa TUI Travel Center – Eurolines. Este absolventă a numeroase Cursuri de specializare, atât în turism, cât și în leadership, business și comunicare, Coaching și NLP (Programare Neuro-Lingvistică): agent de turism și ghid, manager în activitatea de turism, agent acreditat IATA, Curs Mentorship Internet Business Online(MIBO), curs Mentorship Internet Business, Coach, Institutul de Cercetare si Dezvoltare a Excelentei (ICDE), Certificare ARONLP si EANLP (recunoscuta international) ca și NLP Master Practitioner, Certificare ARONLP si EANLP (recunoscută internațional), Certificat de absolvire a programului de specializare pentru formatori, acreditat CNFPA. Carmina Nițescu va susține modulele de cunoștințe despre turism, specificul activității din agențiile de turism și cele de comunicare, promovarea și vânzarea produselor turistice și importanta menținerii unei relații pe termen lung cu clienții.

catalinaCatalina Hotoboc este consultantă de business pentru companiile din turism, și formator în turism în programe POSDRU, de peste 2 ani. A fost consilier în cadrul Ministerului Turismului – Departamentul de Relații Internaționale și Promovare Turistică și Marketing, unde a coordonat activitățile de promovare și marketing ale birourilor de turism din Polonia, Ungaria, Cehia și Asia de SE. A fost director de Marketing, a implementat Marca Q pentru hotelurile și restaurantele din Romania și s-a ocupat de acreditarea hotelurilor. A absolvit mai multe cursuri în domeniul managementului de proiect și a managementului organizațional. Catalina Hotoboc va susține modulele dedicate unităților de cazare și de alimentație publica, dar și relațiilor cu furnizorii.

oleg-pelivan-150x150Oleg Pelivan este consilier juridic cu o experiență profesională de peste 14 ani, în ultimii 5 ani a acordat consiliere juridică pentru numeroase agenții de turism pe probleme de drept civil, drept comercial, dreptul transporturilor, dreptul muncii, drept fiscal și proprietate intelectuală. A absolvit în 1999 Facultatea de Drept, Universitatea Babeș-Bolyai. Oleg Pelivan susține modulele de legislație în domeniul turismului și protecție a consumatorilor.

Adina Păun are o vastă experiență în domeniul turismului, activând atât în cadrul Ministerului turismului, cât și în companii private, unde a ocupat funcții de conducere. Este ghid autorizat, având în portofoliu destinații precum Marea Britanie, Benelux, Spania, Turcia, Danemarca, Suedia,  Polonia, Emiratele Arabe Unite, Egipt, Tunisia, Israel, SUA, Canada, China. Este trainer autorizat IATA Montreal de peste 10 ani, cu o bogata experiență didactică, pregătind până în prezent circa 700 de agenți de turism acreditați IATA. A lucrat la elaborarea standardelor ocupaționale pentru agenții de turism și a participat la proiecte PHARE în domeniul calificării personalului pentru hoteluri, restaurante și turism. Deține numeroase certificări acordate de IATA/UFTAA: Professional skills for instructors, International travel and tourism  advanced foundation diploma, International travel and tourism advanced consultant diploma, International travel and tourism management diploma, International GDS fares and ticketing – AMADEUS certificate, Senior management diploma,  Electronic booking tools diploma, Cambridge University diploma  in travel and tourism standard level, Travel agents’ marketing certificate, curs de manager in turism, ghid național autorizat, trainer autorizat, manager de proiect. Adina Păun va susține modulele de transport feroviar, maritim si rutier.