REVISTA PRESEI – TURISM

27
Oct
2023

PRESA INTERNĂ

Câte hoteluri, pensiuni și hosteluri are România. Doar 44 dintre ele sunt de 5 stele

Capacitatea de cazare turistică a crescut, la 31 iulie 2023, comparativ cu perioada similară din anul anterior, cu 2,7% la numărul locurilor de cazare şi cu 4,1% la total structuri de cazare turistică, potrivit datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică.

România este în urma țărilor din regiune la capitolul turism, dar un oficial spune că am avea șase „produse principale”

Turismul rural este unul dintre cele şase produse turistice principale ale României, pe lângă turismul cultural, de city break, turismul în natură, turismul activ şi de aventură, turismul balnear şi wellness, consideră secretarul de stat în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT), Lucian-Ioan Rus, scrie Agerpres.

Turismul românesc, aproape de nivelul anterior pandemiei în privința vânzărilor. Cazuri de creștere a vânzărilor și cu 200%

Vânzările pachetelor de vacanţă în 2023 sunt aproape de nivelul de dinainte de pandemia de Covid-19, conform afirmaţiilor reprezentanţilor mai multor agenţii de turism, chiar dacă preţurile „au explodat” comparativ cu 2019, transmite Agerpres.

Cum arată primul clip de promovare al României difuzat la BBC. A fost realizat de Charlie Ottley

La târgul de turism de la Londra, care va avea loc în perioada 6-8 noiembrie, va fi promovată și România, grație lui Charlie Ottley.

Ministrul Turismului prezintă al doilea episod de promovare a României la BBC – Vara / Ştefan Radu Oprea: O invitaţie de a cunoaşte peisaje minunate, oameni calzi şi primitori şi de a petrece un concediu cu linişte, aventură sau distracţie – VIDEO

”Promovarea României la BBC – episodul 2 – Vara! Charlie Ottley spune într-un minut povestea verilor petrecute în România”, a scris, joi, pe Facebook, ministrul Ştefan Radu Oprea.

Americani care promovează România. Uimiți de Castelul Peleș, Sanctuarul de urși de la Zărnești, Castelul Bran sau de Transfăgărășan

Americanii descoperă cu surprindere frumusețea României și se arată de-a dreptul impresionați de castelele din România. Este și cazul cuplului Melissa și Rishi, care au rămas surprinși de frumusețea Castelului Peleș, despre care susțin că arată ca locuința lui Dracula.

Turismul rural, unul dintre cele șase produse turistice principale ale României

Turismul rural este unul dintre cele şase produse turistice principale ale României, pe lângă turismul cultural, de city break, turismul în natură, turismul activ şi de aventură, turismul balnear şi wellness, consideră secretarul de stat în Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului (MEAT), Lucian-Ioan Rus.

REPORTAJ/Tulcea: Plimbările în natură, gastronomia şi arhitectura locală, punctele forte ale Deltei şi iarna

Plimbările cu caiacul, gastronomia locală şi arhitectura specifică satului lipovenesc sunt atuurile satelor dobrogene de pe malul complexului lagunar Razim-Sinoe care pot atrage vizitatori chiar şi în sezonul rece, iar asociaţia Descoperă Jurilovca a obţinut o finanţare europeană pentru dezvoltarea turistică a zonei.

Reportaj The Guardian: Ambiția României pentru o nouă și vastă rezervație naturală, ca un ”Yellowstone al Europei”

Proiectul celui mai mare parc național împădurit din Europa, care aparține Fundației Conservation Carpathia (FCC), își propune să protejeze 100.000 de hectare de natură sălbatică și să stimuleze ecoturismul în sprijinul comunităților locale din Transilvania.

(Re)Descoperă România – Istvan Szabo, Fundația Conservation Carpathia: Vrem să devenim unul dintre cei mai importanți operatori de experiențe ecoturistice. Apare un profil de turist român care caută experiența la firul ierbii

Fundația Conservation Carpathia deține, printre altele, ferma de biodiversitate Cobor de 500 de hectare din județul Brașov, aceasta fiind deschisă și pentru turiști. Ferma își bazează activitatea pe creșterea bovinelor Sură de stepă, pentru carnea de vită de înaltă calitate, pe ecoturism și pensiunea de cai.

Studenții, invitați să promoveze turismul românesc

Platforma stayhere.ro, care este în construcție de mai bine de un an de zile, a intrat într-o nouă etapă de implementare.

Până acum a fost lansat un blog despre tradiții și locuri din România, un sistem de etichetare a cazărilor, și au fost înregistrate peste 100 locații în platforma de cazare din toată România.

Acum, tinerii din marile orașe sunt invitați să ajute la dezvoltarea platformei pentru promovarea cazărilor sustenabile, precizează co-fondatorul proiectului, Robert Gruman.

Cea mai aglomerată săptămână în stațiunile de la munte, înainte de mini-vacanța de 1 Decembrie

Anul acesta, vacanța mobilă a copiilor este programată între 28 octombrie și 5 noiembrie, sincronizându-se cu perioada Halloween-ului, o sărbătoare care a devenit și în România tot mai populară în ultimii ani. Mai mult decât atât, vacanța celor mici a avut un efect resimțit și în turism, sejururile de familie fiind acum pe un trend ascendent. Potrivit unui raport emis de platforma hotelieră online Travelminit.ro, numărul rezervărilor de familie a crescut cu 32% în perioada minivacanței comparativ cu prima parte a lunii octombrie.

Ninge cu oferte de Crăciun și Revelion

Pachetele turistice pentru Crăciun, Revelion sau alte perioade din timpul iernii sunt foarte accesibile, la agențiile de turism care și-au crescut vânzările cu peste 30% anul acesta, față de 2022.

Motivele pentru care Revelionul pe litoral a devenit o modă în ultimii ani. Ce spun operatorii din turism

Nu doar muntele este la mare căutare când vine vorba despre noaptea dintre ani. Conform hotelierilor şi oamenilor din turism, există şi mulţi români care îşi doresc să petreacă Revelionul la malul Mării Negre.

Destinații externe apreciate de clienții business. Cât mai scot din buzunar turiștii corporate pentru călătorii de afaceri

Consultanţii Eximtur au emis peste 14.000 de bilete de avion pentru călătorii de afaceri, dintre care 50% au fost pentru destinaţii europene, 30% pentru zboruri intercontinentale şi 20% pentru rute interne, transmite Agerpres.

Principalele criterii pentru clienţii corporate atunci când aleg destinaţia şi locul unui eveniment sunt: bugetul, durata deplasării, dotările şi facilităţile locaţiei.

Câți bani pierde turismul românesc din pricina războiului din Israel. Suma depășește miliardul

Turismul bilateral româno-israelian este, de ani buni, unul tradițional. Românii vizitau Israelul în special pentru pelerinaje, dar și pentru circuite turistice sau city break-uri, iar israelienii soseau bucuroși în România unde erau mereu bine primiți și întotdeauna se simțeau în siguranță. Până nu demult, din punctul de vedere al numărului, turiștii israelieni sosiți pe meleagurile noastre se situau pe locul secund (234.500 de sosiri în anul 2019), dar în același timp erau cei mai mulți vizitatori străini veniți în București. Consultantul în turism Traian Bădulescu a explicat, în exclusivitate pentru FANATIK, care sunt pierderile înregistrate de țara noastră în urma conflictului declanșat de teroriștii Hamas, dar și care erau punctele de atracție din Țara Sfântă pentru vizitatorii români.

Tot mai mulți români și-au anulat vacanțele din cauza atacurilor teroriste. Ce recomandări au făcut agențiile de turism

Românii au început să-și anuleze vacanțele plănuite din cauza războiului din Israel, dar și a atacurilor teroriste în mai multe țări din Europa. Agențiile de turism recomandă ca doritorii de experiențe noi să aleagă destinații mai îndepărtate, unde pericolele nu există.

Turismul se prăbușește. Românii își amâna vacanțele din cauza terorii

Turismul se prăbușește din cauza amenințărilor cu bomba din ultima perioadă. Din ce în ce mai mulți turiști preferă să piardă bani și să își amâne vacanțele de teama atentatelor din anumite țări.

Moda vacanţelor peste hotare, criticată de oamenii din turism. „Românii ar trebui să îşi descopere întâi ţara“

Cifrele oferite de Institutul Naţional de Statistică (INS) arată că, în primele cinci luni ale anului 2023, peste 7.2 milioane de români au avut parte de vacanţe în afara graniţelor României.

Numărul celor care îşi petrec vacanţele în străinătate, în creştere

Institutul Naţional de Statistică arată că, în primele cinci luni ale anului 2023, numărul celor care au trecut prin punctele de frontieră a fost cu aproximativ 20,2% mai mare faţă perioada 1 ianuarie 2022 – 31 mai 2022. Oamenii din turism susţin că românii aleg, în ultima perioadă, să meargă în străinătate, chiar dacă nu au descoperit încă frumuseţile României.

Malta, țara care poate transforma orice piatră într-un obiectiv turistic

Malta. Circa 320 de kilometri pătrați de insule, în buricul bazinului mediteraneean. Ca o comparație, Bucureștiul ocupă o suprafață de 230 km pătrați. Populație, circa 450.000 de locuitori. Turiști anual? Au fost aproape 1 milion în 2021, an afectat de pandemie, și 2,3 milioane în 2022, an de revenire a turismului. Cel mai probabil, 2023 va fi și mai bun.

ECTAA a denunțat faptul că El AI nu a rambursat biletele anulate către Israel

Asociația europeană a agențiilor de turism și turoperatorilor (ECTAA) a anunțat public faptul că, de la începutul actualului conflict din cauza atacului Hamas, compania aeriană El Al nu rambursează biletele pentru zborurile anulate către Israel, oferind în schimb vouchere călătorilor.

Vacanță la schi 2023: Stațiuni din Europa mai puțin cunoscute, dar mai ieftine

Cele mai cunoscute destinații de schi tind să ofere sejururi scumpe de sâmbătă până sâmbătă, cu puțină flexibilitate în ceea ce privește rezervarea. Acest lucru poate să fie o piedică pentru mulți pasionați de sporturi de zăpadă. Vestea bună este că sunt și alternative mai ieftine pentru o vacanță la schi în 2023.

PRESA EXTERNĂ

Hiking routes, wild camping and new trains: These are Europe’s top sustainable destinations for 2024

Five destinations in Europe are among the top ten sustainable places to travel to in 2024, according to Lonely Planet.

The travel experts have released their top picks for where to go in the world next year. The ranking is divided into the categories of countries, regions, cities, sustainable and value.

The sustainable category recognises places focus on responsible tourism and environmentally friendly strategies.

Germany will get a new airline in 2024: Where it’ll fly and why unions aren’t happy

The regional carrier will operate from the Munich and Frankfurt airports where many of Lufthansa’s long-haul flights depart.

One of Europe’s leading air carriers is launching a new airline for short-haul operations on the continent.

Lufthansa, Germany’s flagship airline and Europe’s biggest airline group, says the new fleet will help reduce costs.

“The new company City Airlines will begin operations in the summer of 2024” after having “obtained its approval last June,” the German group said in a press release on Wednesday.

EU confirms timeline for new border controls: Everything you need to know about EES and ETIAS

A new timeline for the EU’s post-Brexit Entry/Exit System (EES) has officially been confirmed by EU ministers.

The EU’s post-Brexit Entry-Exit System (EES) was originally slated to launch in 2022. However, it has faced multiple setbacks.

First it was rescheduled for May 2023, then it was pushed back further until the end of the year.

Mihaela Vidovici
Consilier ANAT

Răspunde