Modificări la acordarea vizelor pentru Turcia începând cu 10.04.2014

13
Ian
2014

Începând cu 10 aprilie 2014, pasagerii nu vor mai putea obține viza la sosirea în Turcia, în schimb, va fi disponibilă o viză on-line (e-visa) care va trebui procurată înainte de plecarea în călătorie. Cetățenilor români posesori ai unui pașaport obișnuit, care efectuează călătorii în Turcia de până la 90 de zile, în perioada de 180 de zile de la intrare, nu li se solicită nici un fel de viză.

Viza on-line este solicitată cetățenilor din România, Bulgaria, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria (30 zile), Italia, Letonia (30 zile), Lituania, Malta, Polonia, , Slovacia, Slovenia, Suedia, în cazul în care șederea lor în Turcia depășește 3 luni.

Cetățenii din Austria, Belgia, Croația, Administratia greaca din Cipru (citat al autoritatilor din Turcia), Irlanda, Olanda, Spania, Marea Britanie, care dețin un pașaport obișnuit, vor fi nevoiti sa obtina o viza on-line (e-visa), indiferent de durata șederii lor. Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul Ministerului turc al Afacerilor Externe: http://www.mfa.gov.tr/visa-information-for-foreigners.en.mfa .

E-viza poate fi obținută on-line urmând link-ul: https://www.evisa.gov.tr/en/ .

Alexandra Arsene
Consilier

Răspunde