„Conferința de Fiscalitate pentru Agențiile de Turism”- 27.03.2018, Cluj-Napoca, Hotel Napoca

27
Mar
2018

.facebook_1515667136432SOTER & Partners și ANAT au organizat în data de 27 martie 2018, între orele 11:00-16:00, „Conferința de Fiscalitate pentru Agențiile de Turism”, la Hotel Napoca, sala Diplomat, Cluj-Napoca. 

Dna Mariana Vizoli și dl. Dan Manolescu, consultanți fiscali cu vastă experiență, au actualizat pentru reprezentanții celor 20 de agenții de turism prezente, temele parcurse și la „Conferința de Fiscalitate pentru Agențiile de Turism”- București.

Dna Mariana Vizoli a prezentat Regimul special de TVA al agențiilor de turism, prevăzut de Directiva de TVA ca o măsură de simplificare administrativă. Acesta este aplicat  în statele membre, cu diferite particularități prevăzute de legislațiile naționale. În decursul timpului a făcut obiectul unor spețe la Curtea Europeană de Justiție, care trebuie avute în vedere când ne întâlnim cu unele situații concrete. Deoarece regimul special este destul de puțin cunoscut chiar și la nivelul organelor de îndrumare și control, recomandăm membrilor ANAT să solicite consultanță la asociație, adresându-se consilierul Comisiei de Legislație si Fiscalitate a ANAT ce poate obține răspunsuri de la Ministerul de Finanțe si de la consultanții asociației. Prezentarea susținută este disponibilă pentru membrii asociației aici.

Recent, regimul special de TVA al agențiilor de turism a fost obiectul unui studiu efectuat la nivel european de KPMG  pentru Comisia Europeană, despre care au informat aici, în care sunt prezentate opțiunile pe care le au decidenții politici pentru revizuirea și actualizarea prevederilor regimului special.

Dl Dan Manolescu a prezentat ultimele reglementări fiscale care afectează activitatea agențiilor de turism.

 

Mariana Pruna
consilier juridic

Răspunde