Dumitru Luca: mesaj de mulțumire și îndemn către membrii ANAT

12
Mar
2018

DSCF9135Dragi colegi,

În urmă cu doi ani vă expuneam pentru prima oară candidatura mea pentru un loc în Consiliul Director și, într-o concurență selectă, mi-ați oferit ocazia de a-mi pune în practică ideile. Colegii din CD mi-au încredințat coordonarea Comisiei Legislație – Resurse umane & Standarde ocupaționale și, în plus, am solicitat înființarea Grupului de lucru TO – Autocare, pe care de asemenea l-am coordonat în acești doi ani. Despre cum și cât am reușit să-mi respect promisiunile, cât de util am fost Asociației, am preferat să vă las pe fiecare să evaluați prin votul exprimat recent la noile alegeri.

Rezultatul acestora, respectiv alegerea mea ca prim-vicepreședinte m-a surprins în primul rând chiar pe mine; am înțeles mesajul și dați-mi voie să vă spun un sincer MULȚUMESC! Cu atât mai obligat mă consider de acum încolo să nu fac rabat la niciun efort pentru a duce către un final pozitiv proiectele legislative în care Asociația e angrenată și de care depinde viitorul agențiilor de turism, pentru a face Asociația și breasla noastră respectată de autorități, de a consolida încrederea românilor în agențiile de turism autohtone.

Îmi amintesc mereu cu mare plăcere expunerea colegului nostru Remus Vișan de la începutul AG din 2016, cu tema „ce face ANAT-ul pentru mine?” Acum imi dau și mai bine seama câtă dreptate avea și cât de simplu e să beneficiezi de aceste facilități: singura condiție este un minim de implicare în activitatea Asociației, semnalarea problemelor și participarea la soluționarea lor.

Avem – noi, Asociația – un capital imens: o echipă de executiv dinamică, excelent pregătită; avem o mână de oameni aleși de Dvs. să ne reprezinte interesele; fiecare își are de dus și problemele curente ale propriului business, dar își rupe constant din timpul propriu pentru problemele Asociației. Rezultatele vor fi cu atât mai bune cu cât reușim să revitalizăm activitatea în toate Comisiile de specialitate, iar satisfacția muncii împlinite pentru fiecare nu va întârzâia să apară. Îmi permit să vă spun asta, ca unul care și-a început „de jos” munca în Asociație – adică în aceste Comisii – și care a reușit să ducă la etichetarea drept „cea mai activă” comisie a celei pe care a condus-o în ultimii doi ani; profit de ocazie să le mulțumesc îndeosebi colegilor care au coordonat grupurile de lucru și celor care au participat activ și constructiv la dezbateri, atât online, cât și la întâlniri.

Nu sunt dintre aceia care „au vorbele cu el” – prefer să vorbesc mai puțin și să fac mai mult. Simt că pot să fac mai mult și o voi face cu mare drag. Dacă Asociației îi va merge mai bine, cu siguranță și mie îmi va fi mai bine, și fiecăruia dintre noi.

Numai bine vă doresc și vă rog încă o dată, înrolați-vă în Comisiile ANAT, avem nevoie de forțe proaspete, pe mai multe domenii!

Al vostru,
Dumitru Luca

Liviu Moraru
SG

Răspunde