Aderare

Cum ader la asociație?

Înscrierea în asociație se poate face ca:

membru activ (titulari de licențe de turism, cu activitate de peste un an)  

membru de probă (titulari de licențe de turism, dar cu activitate de mai puțin de un an).

membru asociat (entități din domeniul turismului: birouri de turism, companii aeriene și de transport, rent-a-car, hoteluri și restaurante, edituri, sisteme de rezervări, asiguratori, servicii medicale, fundații/asociații, s.a.).

După înscriere, un membru activ poate opta și pentru înscrierea filialei/filialelor agenției de turism ( a căror funcționare este autorizată prin anexa la licența de turism). Filiale pot avea următorul statut, funcție de exercitarea dreptului de vot:

–      filiale cu drept de vot în AG, (cotizație 1230 lei/an)

–      filiale cu drept de vot în Consiliul Regional (cotizație 630 lei/an)  

–      filiale fără drept de vot (cotizație 200 lei/an).

Prin cererea de înscriere, diferită pentru fiecare tip de membru, vă angajati să respectați prevederile Statutului Asociației și ale Codului de etică profesională, să achitati cotizația anuală (1.230 lei/an sau cum este detaliat mai sus), taxa de înscriere (1.230 lei , în prezent suspendată pentru membrii activi, agenții de turism) și să participați în Consiliul Regional al euroregiunii în care aveți sediul.

Alte documente necesare la înscrierea noilor membri sunt:

– două recomandări de la membri activi ai ANAT – model mai jos,

– declarația reprezentantului legal privind asociații/acționarii societății și activitatea lor în turism, scan după Certificatul de Înregistrare la Registrul Comerțului și în cazul agențiilor scan după polița de insolvență și licența de turism .

După primirea documentelor susmenționate scanate pe emailul office@anat.ro, în termen de două zile are loc consultarea membrilor privind aderarea. După ce vă este comunicat rezultatul consultării membrilor puteți face plata cotizației anuale și a taxei de înscriere (în prezent suspendată pentru membrii activi – conform hotărârii Adunării Generale din martie 2014, prelungită prin hotărârea Consiliului Director din noiembrie 2014 și ulterior din noiembrie 2015).

Membrii asociației beneficiază de o reducere a cotizației anului următor de 10% la plata în avans până în luna septembrie a anului curent și de 5% la plata în avans până în luna decembrie a anului curent.

Prin art. 17 din Statut membrii asociației se obligă să nu creeze confuzie între persoane sau membri prin asemănarea de denumire, sedii, denumirea unor programe de excursii sau sejur și publicitate comercială.

După ce ați devenit membru, puteți descarca sigla ANAT de aici, pentru a fi pusa pe site-ul dvs.

Date de contact ale asociației:

ASOCIAȚIA NAȚIONALĂ A AGENȚIILOR DE TURISM DIN ROMÂNIA

Str. Horia Măcelariu nr. 59, ap. 401, 013934 București
021 321 19 08 ; 021 323 08 55
021 323 68 43

Cont ANAT: RO23 BACX 0000 0030 0159 7003, UniCredit Țiriac Bank

ASOCIAȚIE DE UTILITATE PUBLICĂ prin H.G. 1195/2001