Candidaturi pentru Consiliul Director: Dumitru Luca (Corali)

26
Ian
2018

dumitru lucaDomnul Dumitru Luca și-a depus candidatura pentru Consiliul Director, mandatul 2018-2020, având ca prioritate demararea unor proiecte favorabile membrilor ANAT.

Programul său de candidat prevede:

  • Finalizarea proiectelor în curs
  • Demararea altor proiecte în favoarea membrilor ANAT
  • Apărarea intereselor de grup

Prezentare candidat:

Dumitru Luca are o experiență de 20 de ani în turism, este managerul și administratorul Corali Holidays și al agenției de turism Corali și membru ANAT cu o vechime de 19 ani în asociație (din primăvara anului 1999).

În urmă cu doi ani a candidat pentru prima oară pentru Consiliul Director, devenind astfel responsabil pentru coordonarea Comisiei Legislație, asigurări, resurse umane și standarde ocupaționale. Această comisie a reușit să ajusteze sau chiar să blocheze acte normative care ar fi afectat agențiile de turism. Legea turismului, legea voucherelor de vacanță, legea privind garantarea pachetelor turistice și transpunerea Directivei de travel sunt principalele acte normative pe marginea căreia Comisia pe care a coordonat-o a avut nenumărate întâlniri și discuții aprinse cu autoritățile statului. Toate aceste acte normative sunt aproape de finalizare (unele sunt deja promulgate, altele urmează să fie supuse votului). Tot această comisie a organizat conferințe de fiscalitate și mai multe dezbateri pe diverse teme de interes general pentru membrii ANAT.

De asemenea, Dumitru Luca a înființat, în cadrul Comisiei Turoperatori/Outgoing, un grup de lucru al operatorilor de circuite turistice și curse charter cu autocare, având ca rezultate: o colaborare mai eficientă între membrii ANAT, fluidizarea tranzitării de catre grupuri a frontierelor României și blocarea unui proiect de act normativ care ar fi stopat activitatea de transporturi turistice ocazionale.

În ultimele două legislaturi, Dumitru Luca a activat și în Comisia Juridică (2013-2015) și Comisia Economică (2015-2016). Dumitru Luca este absolvent al Academiei de Studii Economice din București – specializarea Turism.

Documente candidatură:

MOTIVATIA CANDIDATURII

Gabriela Peșeț
Consilier Comunicare

Răspunde